Grădină
Idei și inspirație Prețuri mici zilnic Despre noi Cariere Servicii Spoturi TV MAGAZINE BRICO DEPÔT
Grădină
Idei și inspirație Prețuri mici zilnic Despre noi Cariere Servicii Spoturi TV MAGAZINE BRICO DEPÔT

Ce trebuie să știi dacă vrei să renovezi baia și bucătăria?

Ce trebuie să știi dacă vrei să renovezi baia și bucătăria?

Vine un moment în viață oricăruia dintre noi când simțim nevoia să aducem un suflu nou casei, iar cele mai întâlnite renovări sunt cele legate de baie și bucătărie. Deși renovarea poate fi un proces care inițial ar speria pe oricine, dacă urmezi câțiva pași esențiali vei ajunge să te bucuri de două ori mai mult când totul e nou-nouț.

Renovarea bucătăriei

Înainte de toate, indiferent că vorbim despre baie sau bucătărie, fă-ți un plan cu absolut toate lucrurile pe care vrei să le realizezi. De la bugetul pe care vrei să îl investești la timpul pe care îl ai la dispoziție sau echipa de profesioniști cu care vei lucra.

Nu uită să incluzi în plan lucrurile pe care vrei să le schimbi – culoarea, gresia, faianță, mobilierul sau chiar instalațiile. Un ajutor mare în procesul de achiziție poate fi un colaj de imagini cu ce modele îți dorești sau palete de culori și piese de mobilier. Vei vedea că odată pus la punct planul, lucrurile devin mai clare și știi exact ce ai de făcut, dar mai ales, vei ști ce să negociezi cu echipa de profesioniști.


În al doilea rând, alege o echipă de profesioniști care, pe lângă faptul că pot realiza o lucrare de calitate, îți pot oferi un sfat și te pot ajuta cu explicații. Meșterii îți vor putea spune când să cumperi vopseaua pentru tavan, cât durează schimbarea faianței/ gresiei și cum îți poți planifica bugetul rămas pentru diferite detalii de design care să îți transforme camerele în locuri care să-ți placă ție.

Renovarea băii

1. Planifică fiecare etapă
Dacă ai stabilit ce anume vrei să schimbi în baie, ia-o pe rând și planifică fiecare etapă a procesului de renovare. Recomandat este să începi cu tavanul pe care tu decizi cum să îl revopsești, urmând pereții și faianța aleasă de tine, iar la final podeaua și modelul de gresie pe care l-ai cumpărat. Dacă vrei să faci un upgrade major, atunci vei începe cu schimbarea instalației. Cu ajutorul unor profesioniști, vei scapă de cea mai mare grijă în ceea ce privește instalația electrică și cea sanitară.


2. Alege stilul și designul
Stilul și designul sunt lucrurile pe care să le urmărești în faza următoare. Există diferite tipuri de faianță, însă faianța ceramică este cea mai folosită, rezistentă și economică. Dacă nu ai ales o gamă complementară de faianță și gresie, te poți juca cu texturi și accente colorate, pe care le poți găsi într-o gamă variată la BricoDepot.

3. Ține cont de funcționalitate
În final, funcționalitatea este cel mai important aspect în finalizarea procesului de renovare. Trebuie să ții cont de lucruri precum – spații de depozitare, accesoriile cu dublu rol sau dimensiunea căzii de duș, care trebuie să se potrivească design-ului ales de tine, dar să fie destul de spațioasă pentru familia ta. Pentru aceasta îți recomandăm cabinele de dus ONEGA, cu o multitudine de modele din care să îl alegi pe cel potrivit vouă.

Pentru ca aspectul final al băii tale să fie cel pe care ți-l dorești, dar să aibă calitate superioară, mobilierul pe care îl alegi trebuie să aibă un design atractiv, dar să fie în același timp funcțional, de aceea îți recomandam piesele de mobilier de baie IMANDRA. Acestea vor da un bine meritat refresh băii tale, păstrând însă destul spațiu pentru a-ți depozita lucrurile.

Renovarea bucătăriei
Bucătăria e locul în care toata familia își începe ziua și nu numai. În preajma sărbătorilor în familie, bucătăria se transformă într-un spațiu plin de momente importante pentru tine și cei dragi.


1. Schimbă corpurile de iluminat
Dacă simți nevoia unei schimbări și nu știi exact ce anume ar trebui să îmbunătățești, încearcă să te joci cu iluminatul – becurile, abajurul sau soluții de iluminat care se fixează pe piesele de mobilier. Sunt detalii care pot schimba complet decorul bucătăriei fără să depui eforturi foarte mari.

 


2. Incearcă noi fațade pentru mobilier
Un alt aspect cu care poți jongla este fațada pieselor de mobilier. În primul rând, încearcă să repari ce ar trebui reparat (balamale, sertare, defecțiuni care se pot remodela cu chit) sau chiar să revopsești ușile dulapurilor sau sertarele sau să schimbi detaliile – mânere sau celelalte accesorii, perdele, instrumentele utile pe care le folosești în mod regulat. Același lucru se aplică și pentru electrocasnice. Dacă funcționează perfect, încearcă să le cureți bine, iar dacă simți cu adevărat nevoia să le schimbi, alege-le pe cele sunt din inox deoarece vor aduce un decor deosebit camerei.

3. Alege pereții formați din gresie
Totuși dacă ai în plan o renovare majoră, poți opta pentru un decor al pereților format din gresie. Dacă în cazul băii nu poți folosi faianță pentru pardoseală deoarece nu are o rezistență la greutate și trafic, la bucătărie poți găși un model de gresie care să schimbe complet aspectul camerei.

La fel de important este mobilierul pe care îl alegi atunci când pornești renovarea, fie că este vorba despre baie sau bucătărie. Acesta trebuie să se potrivească modelului gresiei sau faianței, menținând aceeași linie de design și culori. Pentru a face această sarcină ușoară, alege mobilierul LADOGA, cu design minimalist, care se potrivește perfect în casa ta, indiferent de culorile sau materialele pe care le-ai folosit la renovare.

Renovarea e un proces dificil pentru toată lumea, dar dacă te organizezi din timp, îți faci un plan care să acopere cât mai multe lucruri pe care vrei să le schimbi și alegi echipe de profesioniști și materiale de calitate, vei descoperi că procesul poate deveni plăcut. În fond, schimbarea lucrurilor din casă e întotdeauna o provocare plăcută de care te vei bucură o perioada foarte lungă de timp.

te-ar mai putea interesa

Creează-ți propria oază de relaxare Creează-ți propria oază de relaxare
Pentru cei mai multi dintre noi, dușul este un moment de relaxare, de reflexie și de inspirație. Unii cercetători chiar au demonstrat efectul calmant și meditativ pe care îl are apa asupra stări...
citește mai mult
Regândește spațiul din baia ta Regândește spațiul din baia ta
De cele mai multe ori, chiar dacă o ignorăm, baia este un punct central al căminului nostru. Mai ales de dimineață, înainte ca cei mici să plece spre școală, iar cei mari la birou. Toți memb...
citește mai mult
Spațiul evoluează o dată cu tine Spațiul evoluează o dată cu tine
Te-ai gândit vreodată că s-ar putea să vină un moment în care nu vei mai avea loc liber de depozitare în propria casă? Poate că nu ai reflectat prea mult la acest aspect, î...
citește mai mult
Organizare isteață într-un spațiu îngust de 2m2 Organizare isteață într-un spațiu îngust de 2m2
Un spațiu mai mic de 2m2 disponibili pentru organizarea unei băi se poate dovedi a fi o adevărată provocare. Însă, cu puțină imaginație, putem obține o suprafață funcțională și foarte bine a...
citește mai mult
Idei pentru maximizarea spațiului într-o baie de 4m2 Idei pentru maximizarea spațiului într-o baie de 4m2
Chiar dacă ai o baie mică, te poți folosi cu succes de suprafața disponibilă pentru a maximiza eficient spațiul astfel încât să ai loc pentru toate elementele de care ai nevoie, de la...
citește mai mult
Idei pentru o baie potrivită cuplurilor de 6.3m2 Idei pentru o baie potrivită cuplurilor de 6.3m2
Atunci când te gândești la baie, de obicei nu îți vin imediat în minte și cuvintele “organizare eficientă” sau „spațiu suficient”. Acest lucru...
citește mai mult