Ai transport gratuit la cumpărături de peste 1500 lei, online și în magazine, până pe 25 septembrie. Consultă aici regulamentul campaniei.
Idei și inspirație
De ce este important să economisești apa și cum te ajută un economizor, mai mult decât alte soluții

De ce este important să economisești apa și cum te ajută un economizor, mai mult decât alte soluții

Se încarcă...
Posted in: Baie

Nu este o noutate pentru nimeni faptul ca nivelul de consum al societății noastre depășește cu mult capacitatea planetei de a produce resurse noi. Orice decizie de a economisi aceste resurse – fie ca este vorba despre apa, energie sau productivitatea solului – are mai mulți beneficiari, chiar și atunci când motivațiile sunt personale.

De exemplu, dacă alegi să faci economie la apă, pentru a reduce costul facturilor – decizie perfect justificată și ușor de pus în aplicare – efectele pozitive se întind dincolo de interiorul casei tale și de propriul buget. Avantajele se vor simți în buzunar, în locuința și în mediul înconjurător.

Sfaturi pentru economisirea apei

Soluțiile pentru economisirea apei sunt numeroase, dar nu toate sunt la fel de practice sau comode. Poți, de exemplu, să speli vasele lăsând să curgă o cantitate mai mica de apă la robinet, să folosești mașina de spălat doar atunci când este plină, să alegi pentru interior sau pentru gradină plante care nu au nevoie de cantități mari de apa pentru întreținere, să uzi grădina dimineața sau seara, pentru a reduce nivelul de evaporare, sau să păstrezi mereu o sticla cu apă în frigider.

De ce să alegi economizorul pentru apă

Toate aceste activități necesită însă un plan și o organizare fără greșeală, fiind de multe ori dificil de introdus în rutina zilnică sau săptămânala. De aceea, soluția cea mai simplă și mai eficientă, dintre toate cele pe care le ai la dispoziție, este montarea unui economizor pentru apă.
Acesta reprezintă o piesă de mici dimensiuni, care se poate instala pentru fiecare baterie din casă – în baie și bucătărie – și care optimizează nivelul apei care curge la robinet, în așa fel încât să nu existe un consum prea mare, dar și nivelul de presiune. O găsești în magazin, iar montajul este extrem de simplu de realizat, prin înfiletare, fără unelte și fără ajutorul unui instalator.

Mecanismul care face din acest mic dispozitiv circular un obiect foarte util este reprezentat de sistemul de microsite aflat în interior, care permite amestecul apei cu aerul. Rezultatul? O cantitate controlată de apă, în exterior, și o presiune mai mare.

Care sunt avantajele, odată cu instalarea unui economizor pentru apă?

• se montează în contact direct cu robinetul, cu mâna sau cu ajutorul unei chei, ceea ce înseamnă că nu este nevoie să apelezi la ajutorul unui instalator.
• presiunea apei este adusă la nivelul optim.
• în ciuda presiunii mai mari, obții un jet de apă temporizat și constant: acesta va avea curgere uniformă, fără să stropească în jur.
• reduci costurile finale pentru utilități.
• poți instala un astfel de dispozitiv pentru oricare dintre bateriile din casă.

Care sunt costurile

Costurile de timp presupun un drum la magazin și doar câteva minute în plus, pentru montarea economizorului de apă. Financiar, este la fel de simplu: cu o suma modică poți utilă toate bateriile din casă, mai ales că nu trebuie să păstrezi bani pentru instalator sau pentru scule speciale.

Același confort folosind mai puțină apă

Economisirea energiei și a apei devine o preocupare tot mai mare pentru gospodăriile din Europa. Noua noastră gamă de baterii de lavoar de la Brico Depot consumă cu peste 40% mai puțină apă, mulțumită reglajelor încorporate, dar menține nivelul de confort.

Pentru a crește confortul legat de debitul de apă și ușurința de curățare, am dezvoltat 3 aeratoare diferite încorporate în gama noastră de baterii de baie:

- aerator tip fagure – Jetul de apă este îndreptat și limitează depunerile de calcar.

- Aerator de cauciuc cu curățare ușoară – Jetul de apă este îndreptat și trebuie doar să ștergeți aeratorul cu un deget pentru a scăpa de depunerile de calcar.

- aerator cu fantă pentru monedă – Jetul este îndreptat, iar aeratorul poate fi scos ușor cu o monedă și curățat pentru a scăpa de depunerile de calcar.

Toate produsele de mai sus au și funcții suplimentare. Acestea sunt:

- pornirea la rece – tehnologia pornirii la rece ajută clienții să economisești apă caldă și să reducă consumul de energie folosind doar apă rece când comanda este aliniată cu pipa.

- montarea pe blat, care este mai rapidă decât sistemele de montare obișnuite, această montare pe blat face mai ușoară instalarea unei baterii noi de către o singură persoană.

- corp rece – un jet intern de apă rece ajută la reducerea temperaturii la suprafață a bateriei, pentur a evita riscurile de arsuri, mai ales pentru copii.

Îți place postarea aceasta?
0
0
Postarea Anterioară
Se încarcă...
Postarea Următoare
Se încarcă...
Copyright ©️ 2024 Brico Dépôt România, Reg. Com. J40/9990/2001, CUI: RO14328360