Ai transport gratuit la cumpărături de peste 1500 lei, online și în magazine, până pe 25 septembrie. Consultă aici regulamentul campaniei.
Idei și inspirație
Reinventează un obiect clasic de decor: 15 idei creative cu rame foto

Reinventează un obiect clasic de decor: 15 idei creative cu rame foto

Se încarcă...
1512 vizualizări

Ramele foto sunt obiectele preferate de decor ale romanticilor și nostalgicilor. Puse pe noptieră sau agățate pe un perete, ne fac să ne amintim de cei dragi și de cele mai frumoase momente.

Confecționate din lemn, metal sau alte materiale, simple sau cu model, colorate sau transparente, își găsesc locul în orice locuință. Iar atunci când nu le folosim doar pentru a ne expune dorurile și profităm și de rolul lor pur decorativ, cu atât mai bine. Însă pentru a face asta, trebuie să fim creativi și să dăm frâu liber imaginației. Iată câteva idei simpatice care îți vor înveseli locuința:

1. Înrămează o tablă neagră pentru a crea cele mai originale mesaje

Cele mai moderne bistro-uri și pub-uri își scriu meniurile pe tablă sau lasă mesaje simpatice la intrare, spre deliciul clienților. De ce nu ai proceda și tu la fel, pentru a-ți arata aprecierea pentru jumătatea ta sau chiar pentru a-ți scrie un motto care să te încurajeze în fiecare dimineață? Partea bună este că nici măcar nu vei avea nevoie de o tablă clasică, poți găsi în magazinele de papetărie hârtie neagră lavabilă, care se comportă identic.

2. Transformă ramele vechi în suporturi pentru ghivecele de flori

Vei avea nevoie de rame identice pentru acest proiect, dar efectul vizual va merita osteneala. Alege rame foto din lemn, îți va fi mai ușor să le unești cu ajutorul unor cuie de dimensiuni mici. Ulterior, le vei fixă pe perete cu bormașina sau cu șurubelniță autofiletanta, în funcție de caracteristicile zidăriei.

3. Confecționează o noptieră sau o măsuță inedită din rame foto de dimensiuni mari

Procedeul este similar celui al suporturilor pentru ghivece, doar dimensiunile diferă. Poți folosi un geam din sticlă pentru partea superioară a măsuței sau noptierei sau poți improviza cu o tavă metalică sau din lemn.

4. Creează un decor cu rame, flori și frunze uscate

Te poți juca cu nuanțele pentru a vopsi ramele. În privința dispunerii lor pe verticală sau orizontală, nu există limite. Trebuie doar să-ți foloseșți imaginația, eventual să faci simulări și să fixezi ulterior decorațiunile astfel încât să-ți construieșți un colț vintage sau modern pe care îl vei îndrăgi.

5. Amintește-ți de mare și sărbătorește-ți dragostea pentru ea

Dacă iubeșți marea și ai deja o colecție de scoici, nu-ți rămâne decât să le lipeșți pe o coală de hârtie de calitate, decupată după dimensiunile ramei și să le inramezi. Astfel vei putea să-ți admiri colecția în fiecare zi și să visezi cu ochii deschiși la sunetul valurilor sparte la țărm.

6. Personalizează-ți biroul

Toți ne dorim să ne simțim că acasă chiar și la serviciu și să ne asigurăm că suntem înconjurați de obiecte personale, care să facă totul să pară familiar. Unul dintre aceste obiecte poate fi o ramă foto, poate una primită de la o persoană dragă. O poți folosi cu succes că suport pentru post it notes și va arata grozav pe biroul tău vesel.

7. Elaborează decorațiuni inedite pentru sărbători

Sărbătorile sunt pentru toți un prilej de bucurie, de reuniune cu cei dragi, de împodobit casa. Poți profita de astfel de ocazii și pentru a reinventa decorațiunile anilor trecuți. Folosește rame foto pentru a încadra o stea, un glob sau alt simbol al sărbătorilor și le vei pune în evidență într-un mod elegant și inedit.

8. Transformă o ramă într-un suport practic

Nu ai nevoie decât de o ramă de dimensiuni mai mari, benzi textile și pioneze pentru a crea acest suport. După dispunerea benzilor paralel cu marginile ramei și fixarea lor pe acestea, vei avea un suport perfect pentru obiecte care se pot agăța sau atârna.

9. Realizează un tablou cu semințe și condimente

O ramă, câteva stinghii într-o nuanță asemănătoare și câteva semințe sau condimente frumos colorate se pot transformă într-un adevărat tablou pentru gurmanzi. Poți folosi un adeziv transparent pentru a le fixa. Vei avea o scenă perfectă pentru o bucătărie tradițională sau pentru o terasă rustică.

10. Înlocuiește fotografia cu un tipar din ațe colorate

Dacă apreciezi formele și liniile geometrice, drepte, cu siguranță vei aprecia această idee. Fixează câteva cuie de dimensiuni mici sau piuneze pe partea din spate a unei rame de lemn și prinde fire de ață colorată de la un cui la altul, după propriul plac. Rezultatul final te va uimi.

11. Te-ai săturat de corpurile de iluminat clasice? Lasă lumina (aproape) liberă!

Dacă nu ești un fan al lustrelor și abajururilor și preferi corpurile de iluminat minimaliste, te poți folosi de o ramă foto simplă, cu două fete, pentru a încadra un bec cu filament. Va arată grozav într-o încăpere decorată în stil industrial.

12. Inveselește camera cu tipare amuzante

Ramele foto poate au fost concepute pentru a pune în valoare și pentru a păstra fotografiile de familie, dar asta nu înseamnă că nu le putem găsi noi variante de utilizare. Înlocuiește fotografiile cu hârtie pentru cadouri cu un imprimeu vesel și poți da un suflu nou și jovial unei încăperi.

13. Transformă o oglindă într-o operă de artă

Uneori, ambalajul este cu adevărat important pentru a pune în valoare marfa. De aceea, e imposibil să dai greș dacă înrămezi o oglindă, indiferent dacă vei folosi o ramă modernă sau una vintage.

14. Folosește rama pentru a pune în valoare o vază cu flori proaspete sau uscate

Proaspete sau uscate, florile ne parfumează și ne înfrumusețează locuințele. Folosește o ramă foto pentru a încadra acest decor romantic și parfumat și își va schimba complet înfățișarea.

15. Întrebuințează ramele că suporturi pentru plantele aeriene

Plantele aeriene îmbunătățesc calitatea aerului și, spre deosebire de cele de ghiveci, sunt ușor de întreținut și se înmulțesc singure. Dacă vrei să le suspenzi într-un mod original, folosește rame foto și încadrează-le în decor; vor arăta grozav în locul unor fotografii care ilustrează natura.

Îți place postarea aceasta?
0
0
Postarea Anterioară
Se încarcă...
Postarea Următoare
Se încarcă...
Copyright ©️ 2024 Brico Dépôt România, Reg. Com. J40/9990/2001, CUI: RO14328360