Alege un magazin
021.204.34.34
Prețuri mici zilnic Cariere Servicii Spoturi TV MAGAZINE BRICO DEPÔT
Grădină
Revino in meniul principal

Decoratiuni handmade si activitati pentru Paste. Instrucțiuni și imagini care să te inspire

Decoratiuni handmade si activitati pentru Paste. Instrucțiuni și imagini care să te inspire

Masă de Paște merită o decorare festivă, nu-i așa? Inspiră-te din ideile noastre și realizează chiar tu cele mai frumoase decorațiuni pentru această masă de sărbătoare.

Cum pregătești decorațiunile pentru masa de Paște

Fie că vei sărbători cu întreaga familie, fie că alegi să ai parte de o masă restrânsă de Paște, cert este că festinul de care ne bucurăm cu prilejul acestei sărbători merită o prezentare deosebită.

Idei sunt nenumărate, iar punerea lor în practică e foarte simplă și ușor de realizat chiar și de către cei mai neîndemânatici dintre noi. Înainte să te apuci de treaba propriu-zisă, trebuie să stabileșți câteva aspecte importante, care vor face masa să arate mai bine și să te încânte atât pe ține, cât și pe toți invitații tăi. Iată ce ai de făcut:

· Alegerea cromaticii – Dacă vrei că rezultatul să fie unul spectaculos și de bun gust, e de proferat să stabileșți o cromatică coerentă. Gândește-te ce față de masă vei folosi, ce culoare au farfuriile și celelalte vase pe care le vei folosi, și apoi stabilește ce culori vei utiliza când vei realiza decorațiunile. Sfatul nostru este să alegi culori vii, în ton cu primăvară și reînvierea naturii. Rezumă-te la un număr de 3 nuanțe pe întreaga masă.

· Alegerea unei teme – Vrei ca masa ta de Paște să aibă o anumită tematică precum primăvară și cadourile pe care le aduce iepurașul sau ai vrea să te axezi pe o tematică religioasă? Indiferent care este opțiunea ta, cert este că trebuie să faci o alegere.

· Pregătirea materialelor necesare – Odată ce ai stabilit culorile predominante și tematica, e necesar să faci și achizițiile necesare pentru a realiza decorațiunile. Vei avea nevoie de coșulețe, panglici, lipici, coli colorate, cutter, foarfeca.

Activitate super distractiva pentru copii

Idei de coșuri pentru masa de Paște

Fie că le foloseșți pentru a pune ouăle vopsite, fie că vrei să faci niște coșulețe deosebite pentru feliile de pâine, cert este că aceste accesorii se regăsesc de obicei pe orice masă tradițională de Paște. Dacă nu ai găsit niciun coș pe gustul tău în magazinele de menaj, sau pur și simplu vrei să-ți pui creativitatea la încercare și să realizezi chiar tu niște coșuri unice, poți realiza unele dintre modelele de mai jos:

Coșulețe handmade din crenguțe

Poți împleti crengutele, le poți lega cu sfoară sau le poți lipi, oricare dintre variante ți se pare mai interesantă sau mai ușor de pus în aplicare. Indiferent ce model alegi, cert este că, dacă îl vei face chiar tu, vei avea un coș unic. Iată câteva idei:

Coșulețe handmade din material textil

Nu doar crenguțele sunt potrivite pentru a realiza cosulețe, și materialul textil poate fi o alegere excelentă pentru a realiza niște coșulețe fermecătoare. Dovada o poți vedea în exemplele de mai jos:

Coșulețe handmade din hârtie colorată

Hârtia este și ea un material potrivit pentru niște coșulețe creative. Uite cât de bine pot arăta dacă le faci chiar tu:

Aranjamente pentru masa de Paște

Pentru aranjamentele menite să înfrumusețeze masa de Paște, gândul ne zboară în mod automat la ouă și flori de primăvară. Adevărul este că sunt cele mai potrivite pentru a da culoare unei mese de sărbătoare, dar poți la fel de bine să folosești și panglici pentru a realiza decorațiuni simpatice și care vor face masă de Paște să arate și mai bine.

Decorațiuni cu ouă false pictate sau stilizate

Poți folosi lipici și hârtie colorată, abțibilduri cu tematică pascală sau chiar materiale neconvenționale, așa cum este sfoară. Ideile de mai jos te vor inspiră cu siguranță să realizezi niște decorațiuni cu ouă, care vor fi lăudate de toți invitații tăi. Uite câteva idei:

Decorațiuni cu flori de primăvară

Florile de primăvară sunt cu siguranță o idee bună pentru decorarea mesei de Paște. Poți realiza aranjamente cu adevărat deosebite cu ajutorul acestora, după cum vezi și în imaginile de mai jos:

Decorațiuni din panglici

Simple, dar de efect, decorațiunile cu panglici pot însufleți masa de Paște. Iată câteva imagini care te vor convinge că din elemente foarte simple se pot realiza aranjamente cu adevărat fermecătoare:

Decorarea ouălor de Paște

Ouăle sunt „vedetele” mesei de Paște, iar dacă apelezi la câteva tehnici creative, poți să le utilizezi drept adevărate decorațiuni. Vopsirea ouălor pentru masa de Paște este simplă, mai ales cu noile produse dezvoltate în acest sens.

Pictarea și colorarea ouălor pentru masa de Paște

Desigur, dacă vrei ceva mai mult decât simpla vopsire a ouălor, poți să le pictezi și să le decorezi cu diverse accesorii.

Iată că poți crea un aranjament unic fără prea mult efort, iar invitații tăi îți vor laudă creativitatea și îndemânarea, cu siguranță.

Citește și 

te-ar mai putea interesa

Decorarea peretilor. Reguli de la designeri si modele care sa te inspire Decorarea peretilor. Reguli de la designeri si modele care sa te inspire
Decorarea peretilor poate fi simpla sau poate fi veritabila opera de arta. Iata ce reguli aplica designerii, dar si cateva idei numai bune de pus in aplicare.   1. Reguli de baza in decorar...
citește mai mult
Modele de fatade pentru o casa fermecatoare. Idei de amenajare care sa te inspire Modele de fatade pentru o casa fermecatoare. Idei de amenajare care sa te inspire
Fatada este cartea de vizita a casei tale. In definitiv, ea e observata prima si ea imprima locuintei personalitate. Totodata, daca iti doresti ca trecerea timpului si factorii de mediu sa nu afecteze...
citește mai mult
Trei idei de activități în familie, în sezonul cald Trei idei de activități în familie, în sezonul cald
Vara e anotimpul perfect să petreci cât mai mult timp cu cei dragi și să experimentați numeroase activități în aer liber. Fie că vă place să mergeți cu bicicleta, să porniți în drume...
citește mai mult
Cum poți să îți construiești singur un helesteu în curte: 15 imagini care să te inspire Cum poți să îți construiești singur un helesteu în curte: 15 imagini care să te inspire
Apele liniștite au un efect calmant și relaxant asupra stării de spirit și, după modelul parcurilor, pot deveni, pentru curți și grădini, un element decorativ care atrage toate privirile. Dacă ai și o...
citește mai mult
Activităţi de grădinărit pentru tine şi copilul tău. 5 idei de proiecte pe care le puteţi realiza împreună Activităţi de grădinărit pentru tine şi copilul tău. 5 idei de proiecte pe care le puteţi realiza împreună
Copiii sunt curioşi şi le place să înveţe explorând lucruri noi, iar grădinăritul este o activitate distractivă şi totodată o ocazie ca cei mici să afle mai multe despre natură şi plante....
citește mai mult
Cuptoare de grădină. Cum construiești un cuptor și modele care să te inspire Cuptoare de grădină. Cum construiești un cuptor și modele care să te inspire
Gustul mâncării pregătite în cuptor în aer liber este imposibil de obținut în cuptorul pe gaz. Privește modelele alese de noi și convinge-te de utilitatea lui. 1. Cuptoare d...
citește mai mult