Idei și inspirație Catalog online Prețuri mici zilnic Despre noi Cariere Servicii Spoturi TV MAGAZINE BRICO DEPÔT
Idei și inspirație Catalog online Prețuri mici zilnic Despre noi Cariere Servicii Spoturi TV MAGAZINE BRICO DEPÔT

Decoratiuni handmade pentru masa de Paște. Instrucțiuni și imagini care să te inspire

Masă de Paște merită o decorare festivă, nu-i așa? Inspiră-te din ideile noastre și realizează chiar tu cele mai frumoase decorațiuni pentru această masă de sărbătoare.

Cum pregătești decorațiunile pentru masa de Paște

Fie că vei sărbători cu întreaga familie, fie că alegi să ai parte de o masă restrânsă de Paște, cert este că festinul de care ne bucurăm cu prilejul acestei sărbători merită o prezentare deosebită.

Idei sunt nenumărate, iar punerea lor în practică e foarte simplă și ușor de realizat chiar și de către cei mai neîndemânatici dintre noi. Înainte să te apuci de treaba propriu-zisă, trebuie să stabileșți câteva aspecte importante, care vor face masa să arate mai bine și să te încânte atât pe ține, cât și pe toți invitații tăi. Iată ce ai de făcut:

· Alegerea cromaticii – Dacă vrei că rezultatul să fie unul spectaculos și de bun gust, e de proferat să stabileșți o cromatică coerentă. Gândește-te ce față de masă vei folosi, ce culoare au farfuriile și celelalte vase pe care le vei folosi, și apoi stabilește ce culori vei utiliza când vei realiza decorațiunile. Sfatul nostru este să alegi culori vii, în ton cu primăvară și reînvierea naturii. Rezumă-te la un număr de 3 nuanțe pe întreaga masă.

· Alegerea unei teme – Vrei ca masa ta de Paște să aibă o anumită tematică precum primăvară și cadourile pe care le aduce iepurașul sau ai vrea să te axezi pe o tematică religioasă? Indiferent care este opțiunea ta, cert este că trebuie să faci o alegere.

· Pregătirea materialelor necesare – Odată ce ai stabilit culorile predominante și tematica, e necesar să faci și achizițiile necesare pentru a realiza decorațiunile. Vei avea nevoie de coșulețe, panglici, lipici, coli colorate, cutter, foarfeca.

Idei de coșuri pentru masa de Paște

Fie că le foloseșți pentru a pune ouăle vopsite, fie că vrei să faci niște coșulețe deosebite pentru feliile de pâine, cert este că aceste accesorii se regăsesc de obicei pe orice masă tradițională de Paște. Dacă nu ai găsit niciun coș pe gustul tău în magazinele de menaj, sau pur și simplu vrei să-ți pui creativitatea la încercare și să realizezi chiar tu niște coșuri unice, poți realiza unele dintre modelele de mai jos:

Coșulețe handmade din crenguțe

Poți împleti crengutele, le poți lega cu sfoară sau le poți lipi, oricare dintre variante ți se pare mai interesantă sau mai ușor de pus în aplicare. Indiferent ce model alegi, cert este că, dacă îl vei face chiar tu, vei avea un coș unic. Iată câteva idei:

Coșulețe handmade din material textil

Nu doar crenguțele sunt potrivite pentru a realiza cosulețe, și materialul textil poate fi o alegere excelentă pentru a realiza niște coșulețe fermecătoare. Dovada o poți vedea în exemplele de mai jos:

Coșulețe handmade din hârtie colorată

Hârtia este și ea un material potrivit pentru niște coșulețe creative. Uite cât de bine pot arăta dacă le faci chiar tu:

Aranjamente pentru masa de Paște

Pentru aranjamentele menite să înfrumusețeze masa de Paște, gândul ne zboară în mod automat la ouă și flori de primăvară. Adevărul este că sunt cele mai potrivite pentru a da culoare unei mese de sărbătoare, dar poți la fel de bine să folosești și panglici pentru a realiza decorațiuni simpatice și care vor face masă de Paște să arate și mai bine.

Decorațiuni cu ouă false pictate sau stilizate

Poți folosi lipici și hârtie colorată, abțibilduri cu tematică pascală sau chiar materiale neconvenționale, așa cum este sfoară. Ideile de mai jos te vor inspiră cu siguranță să realizezi niște decorațiuni cu ouă, care vor fi lăudate de toți invitații tăi. Uite câteva idei:

Decorațiuni cu flori de primăvară

Florile de primăvară sunt cu siguranță o idee bună pentru decorarea mesei de Paște. Poți realiza aranjamente cu adevărat deosebite cu ajutorul acestora, după cum vezi și în imaginile de mai jos:

Decorațiuni din panglici

Simple, dar de efect, decorațiunile cu panglici pot însufleți masa de Paște. Iată câteva imagini care te vor convinge că din elemente foarte simple se pot realiza aranjamente cu adevărat fermecătoare:

Decorarea ouălor de Paște

Ouăle sunt „vedetele” mesei de Paște, iar dacă apelezi la câteva tehnici creative, poți să le utilizezi drept adevărate decorațiuni. Vopsirea ouălor pentru masa de Paște este simplă, mai ales cu noile produse dezvoltate în acest sens.

Pictarea și colorarea ouălor pentru masa de Paște

Desigur, dacă vrei ceva mai mult decât simpla vopsire a ouălor, poți să le pictezi și să le decorezi cu diverse accesorii.

Iată că poți crea un aranjament unic fără prea mult efort, iar invitații tăi îți vor laudă creativitatea și îndemânarea, cu siguranță.

Citește și 

te-ar mai putea interesa

Înainte de a începe - cunoaște-ți spațiul (rezistență ridicată/durabilitate etc.)
Ți-ai eliberat ziua; ai uneltele necesare, ești hotărât și pregătit să începi. Nu vrem să-ți stricăm entuziasmul, dar îți cunoști cu adevărat spațiul? Știm că este tentant
citește mai mult
Creează o zonă de relaxare pentru copii
O zonă grozavă doar pentru adolescenți Casa ta înseamnă persoanele care locuiesc în ea. Și a face fiecare spațiu potrivit pentru familia ta în cel mai bun mod posibil. Deci,
citește mai mult
Redă viață bunurilor tale prețioase
Este surprinzător și poate puțin îngrijorător cât de multe lucruri avem în casele noastre. Și când ne împiedicăm de ceva ce am uitat, începe să ne apuce nostalgia.
citește mai mult
Creează trei spații în unul singur
Crearea a trei spații în unul singur Copilul tău și nevoile lui se schimbă mereu... corect? Așa că, dormitorul lui este un loc perfect pentru a crea zone dedicate pentru cele trei lucruri
citește mai mult
Reîmprospătarea unui dormitor pentru copii pentru a se potrivi unui adolescent
Dormitoare - de la copilărie la adolescență E timpul să acceptăm realitatea. Au crescut, iar dormitorul lor este demodat. Acum este momentul să transformi dormitorul adolescenților tăi într-un
citește mai mult
Cum să recondiționezi folosind vopsea pentru renovare
Cu atât de multe tipuri diferite de vopsele pentru renovare, poți recondiționa cu ușurință cea mai mare parte din obiectele care se află în camera copiilor tăi chiar acum. Indiferent
citește mai mult