Ai transport gratuit la cumpărături de peste 1500 lei, online și în magazine, până pe 25 septembrie. Consultă aici regulamentul campaniei.
Idei și inspirație
Crearea unei zone exterioare cu ajutorul gresiei

Crearea unei zone exterioare cu ajutorul gresiei

Se încarcă...

Atunci când te gândești la crearea unui spațiu exterior pentru primirea oaspeților și destindere în lunile calde de vară, dorești să fie rezistent și durabil, așa cum sunt și plăcile de gresie de exterior. Acest ghid te va îndruma cu privire la utilizarea plăcilor de gresie de exterior pentru renovarea spațiului exterior.


Înainte de a începe
Atunci când faci primele cercetări despre modalitățile de a crea un spațiu exterior, poți ezita între o pardoseală de exterior și gresie de exterior pentru crearea terasei. Ambele variante au avantaje și dezavantaje, dar alegerea va depinde de stilul tău personal și ceea ce îți dorești de la grădina ta.


Plăcile de gresie pot rezista fără probleme la majoritatea condițiilor meteorologice, având o durabilitate de ani de zile fără anecesita multă întreținere, în afară de curățarea și aranjarea rapidă pe ici, pe colo.


Ce plăci să alegi
De la cele cu efect de piatră naturală până la un amestec de culori armonizate, plăcile de gresie sunt oferite în zeci de nuanțeși stiluri din care poți alege.


Plăcile de gresie pot avea 3 efecte diferite: lemn, beton și piatră, astfel că vei putea găsi un stil pe placul tău, bucurându-te, de asemenea, de avantajele suplimentare pe care acesta le oferă.

Plăcile de exterior au fost concepute:
-Rezistente la îngheț: nu absorb apa, astfel că, dacă temperatura scade sub zero, nu va trebui să-ți faci griji că gresia se va crăpa.
-Rezistente la pătare: nu au orificii mici în care poate intra murdăria, afectând aspectul general al acestora. Trebuie curățate cu apă călduță și detergent și măturate periodic pentru a le păstra aspectul.
-Rezistente la alunecare: Cu cât plăcile de exterior sunt mai texturate și mate, cu atât vor oferi o rezistență mai bună la alunecare.
-Rezistente la decolorare și zgâriere: Datorită modului în care sunt fabricate, arse într-un cuptor la peste 1200 de grade, sunt incredibil de rezistente la uzură. Astfel, rezistă la zgârieturi și sunt, de asemenea, rezistente la razele UV. Culoarea plăcilor se păstrează ca la începuttimp îndelungat.


Montarea plăcilor de gresie poate părea dificilă. Placa de exterior cu grosime de 2cm este soluția perfectă, deoarece este ușorde montat pe orice tip de pardoseală pentru a crea o terasă sau alee, fiind ușor de manevrat datorită greutății mai mici decât a plăcilor de pavaj.


Dacă toate aceste avantaje nu sunt suficiente, poți crea un efect unitar. Folosirea aceluiași stil de gresie în interiorul caseiși prelungirea acestuia în grădină creează un finisaj unitar modern. Este ideal pentru serile de grătare în lumina palidă a soarelui, când poți să lași ușile deschise, iar terasa va părea o extensie a casei tale.


Este momentul să începi
După ce ai ales plăcile de gresie, indiferent că dorești să creezi o tranziție unitară sau pur și simplu o zonă în care poți să staijos și să te relaxezi, acum poți începe montarea plăcilor pentru terasă. Poate părea o operațiune dificilă și descurajantă, dar dacă ai deja fundația de betonșiaceasta este dreaptă, poți începe să-ți creezi noua terasă.

Unelte necesare
•Echer
Creion
Nivelă
Fierăstrău
Dreptar metalic
Banc de lucru
Mașină de tăiat plăci ceramice
Bormașină
Mixer cu palete
Găleată
Ciocan de cauciuc
Mistrie crestată
Burete
•Unealtă de împrăștiere a adezivului –poate fi partea netedă a unei driște crestate.
Ruletă
Ochelari de protecție, mănuși și protecție auditivă –pentru tăierea plăcilor


Sfat legat de drișca folosită
Există numeroase driște crestate de diverse dimensiuni și poate fi dificil să îți dai seama pe care să o utilizezi. Regula generală este că dimensiunea crestăturii în milimetri este egală cu dimensiunea plăcilor în inch, plus doi inch. Deci, dacă plăcile au între 6și8 inch, vei avea nevoie de o crestătură de 6mm.

Dacă plăcile au între 8 și 10 inch, va trebui să folosești o crestătură de 8mm și așa mai departe.
Dacă ai plăci de peste 12 inch, poți utiliza o drișcă crestată de 12mm.


Materiale necesare
Plăci de gresie –gresia de exterior GoodHome Burgundy este o opțiune accesibilă (a se insera link către produs)
•Distanțiere
Profiluri pentru plăci ceramice
Adezivcaută adeziv pentru plăci ceramice de exterior și chit


pasul 1
Crearea plăcilor de gresie începe cu o fundație de beton curată și plană. Va trebui să îndepărtezi orice resturi, să folosești omătură, iar dacă are nevoie de o spălare riguroasă, folosește un furtun și lasă suprafața cel puțin 24 de ore să se usuce.

pasul 2
Întinde plăcile de gresie pe terasă; acest lucru te ajută să vizualizezi cum vrei să arate spațiul și dacă vei avea nevoie săajustezi designul planificat sau să tai anumite plăci pentru a se potrivi. Nu uita să folosești distanțierele pentru a vedea cu exactitate de cât spațiu vei aveanevoie între plăci.
pasul 3
Marchează zona utilizând un creion, echerul și rigla de verificare cu muchii active, pentru a ști unde va fi montată fiecare placă. Dacă ai nevoie să tai unele plăci, cel mai bine este să marchezi locul unde trebuie tăiate și să le pui deoparte.
pasul 4
Acum începe distracția. Amestecă adezivul într-o găleată de plastic, urmând instrucțiunile producătorului, și folosește un mixercu palete și o bormașină pentru o amestecare uniformă.
pasul 5
Înainte de a începe să întinzi adezivul pe fundație, asigură-te că ai o cale de ieșire (nu vei dori să rămâi blocat într-o zonă,de unde pentru a ieși va trebui să strici plăcile călcând pe ele). De asemenea, montează plăcile pe secțiuni, nu întinde adezivul pe toată suprafața, ci treptat. Ia adezivul și împrăștie-l uniform pe fundație, apoi, utilizând drișca sau partea netedă a driștei crestate, adaugă puțin pe spatele plăcii.
pasul 6
Așază ușor placa pe adezivul de pe fundație și lovește ușor deasupra cu ciocanul de cauciuc pentru a ajuta cele două părți cuadeziv să se îmbine. Folosește distanțierele între plăci pentru a asigura un spațiu egal și repetă procesul.
pasul 7
Vei ajunge în punctul în care va trebui să montezi plăcile care trebuie tăiate. Verifică din nou marcajul cu o ruletă și fă modificări dacă este necesar. Apoi, folosește mașina de tăiat plăci ceramice; asigură-te că porți echipamentul de siguranță atunci când tai plăci: ochelari, mănuși și protecție auditivă. Pentru a monta placa tăiată, repetă procesul de mai sus.
pasul 8
Poziționează profilurile pentru plăcile ceramice și marchează toate colțurile la 45 de grade, tăind, acolo unde este necesar,profilurile și punându-le deoparte. Apoi împrăștie o cantitate mică de adeziv pe marginea fundației și așază cu o ușoară împingere profilul între plăcișifundația de beton.
pasul 9
După ce ai montat plăcile, amestecă chitul într-o găleată curată, folosind un mixer cu palete curat și o bormașină, asigurându-te că urmezi instrucțiunile producătorului. În funcție de tipul de distanțiere pe care le-ai folosit, îndepărtează-le după aproximativ 30 de minute -o oră de la montarea plăcilor, astfel încât adezivul să fie încă suficient de moale pentru a le putea scoate, dar și suficient de tare pentru a menține plăcile așacum au fost așezate.

pasul 10
Acum toarnă amestecul pe o suprafață mică și întinde-l în spațiul dintre plăci cu o drișcă. Păstrează această unealtă cât mai plană pentru a nu intra în spațiile libere unde au fost distanțierele și a crea găuri. Verifică dacă chitul a umplut spațiile libere dintre plăci.
pasul 11
Curăță amestecul în exces cu un burete și apă curată, după un interval recomandat de producător și repetă procesul până la chituirea întregii suprafețe. Lasă zona să se usuce și să se întărească, verifică instrucțiunile producătorului de adeziv și chit pentru a afla timpul necesar.
După ce totul se întărește, vei avea o terasă cu plăci ceramice de care te poți bucura după cum dorești.


Personalizează
Acum ești mândrul proprietar al unui spațiu exterior cu plăci de gresie, pe care este momentul să-l personalizezi.

Încearcă masaGoodHome wolin și scaunul GoodHome barbana –o masă multifuncțională cu un sistem de extindere de tip fluture, pentru a oferi mai mult spațiu pentru primirea prietenilor. Scaunele care pot fi stivuite sunt, de asemenea, ideale, întrucât pot fi depozitate ușor dacă se schimbă vremea.

Vezi și alte articole despre folosirea eficientă a gresiei și a faianței:

Îți place postarea aceasta?
0
0
Postarea Anterioară
Se încarcă...
Postarea Următoare
Se încarcă...
Copyright ©️ 2024 Brico Dépôt România, Reg. Com. J40/9990/2001, CUI: RO14328360