Idei și inspirație
GHID PRACTIC pentru alegerea pistolului de vopsit si zugravit

GHID PRACTIC pentru alegerea pistolului de vopsit si zugravit

Se încarcă...

Fie ca lucrezi in constructii sau esti utilizator casnic si ai de vopsit o suprafata mare, vei avea nevoie de un pistol de vopsit si zugravit.
Avantajele folosirii unui pistol de vopsit in fata unei pensule clasice pentru vopsea sunt evidente. Stratul pulverizat de vopsea este subtire si uniform, iar operatiunea in sine nu necesita abilitati deosebite.
Insa, pentru a sti ce pistol este cel mai potrivit pentru nevoile tale, trebuie sa afli cateva informatii esentiale despre acest produs.

Tipuri de pistoale de vopsit

Exista doua tipuri de pistoale de vopsit disponibile pe piata: cu aer comprimat si fara. Pentru un rezultat optim, insa, specialistii le recomanda intotdeauna pe cele care functioneaza pe baza de aer sub presiune. Efectul prin care acestea functioneaza poarta numele de atomizare – evacuarea unui jet puternic de vopsea, stratul obtinut fiind unul subtire si uniform.


Un tip special de pistoale sunt cele HVLP. Functioneaza tot pe baza de aer comprimat, insa nu folosesc presiunea pentru pulverizare, ci cantitatea de aer care iese din dispozitiv. Dezavantajul acestor pistoale este ca nu au o precizie foarte mare.


Pistoalele de vopsit si zugravit sub presiune sunt ideale pentru interior. In schimb, pentru suprafete exterioare, specialistii recomanda un dispozitiv fara aer comprimat, productivitatea acestora fiind mult mai buna. Acestea folosesc presiunea din rezervor pentru a propulsa vopseaua.


Pistoalele de vopsit fara aer folosesc puterea unor motoare pentru a crea presiune in rezervor. Vopsesc rapid, insa nu au precizie pentru obiecte mici sau in locuri inguste.


Caracteristicile unui pistol de vopsit


Primul lucru pe care trebuie sa-l iei in considerare atunci cand cumperi un pistol de vopsit este debitul de vopsire. Pentru utilizatorii casnici, o valoare ideala a dispersiei vopselei este de aproximativ 50 – 100 de mililitri pe minut. Aparatele cu valori care depasesc aceste cifre au preturi mari si sunt destinate profesionistilor. Pentru utilizatorii casnici se recomanda pistoale de vopsit cu aer comprimat sau cele electrice care nu depasesc puterea de 200 W. Puterea unui astfel de aparat poate ajunge insa pana la 650 W.
Dimensiunea rezervorului trebuie corelata cu usurinta de manevrare. O valoare ideala a capacitatii rezervorului este de 500-800 de mililitri de vopsea sau var.
 

Functiile suplimentare ale unui pistol de vopsit


In mod ideal acesta ar trebui sa functioneze cu cat mai multe tipuri de vopsea – lavabila, acrilica etc. – dar si cu var sau lac.
Apoi, ar trebui sa fie dotat cu un mecanism de reglare a jetului de vopsea si sa indice si debitul sau cantitatea de vopsea disponibila in rezervor.


Nu in ultimul rand, un pistol de vopsit modern va permite si vopsirea in unghi, foarte utila pentru suprafete interioare.
Tineti cont de recomandarile de mai sus atunci cand alegeti un pistol de vopsit. Si nu uitati sa folositi masca si ochelari de protectie atunci cand il utilizati.
 

Vezi și alte idei despre cum să vopsești eficient

Îți place postarea aceasta?
0
0
Postarea Anterioară
Se încarcă...
Postarea Următoare
Se încarcă...
Copyright ©️ 2024 Brico Dépôt România, Reg. Com. J40/9990/2001, CUI: RO14328360