Idei și inspirație Catalog online Prețuri mici zilnic Despre noi Cariere Servicii Spoturi TV MAGAZINE BRICO DEPÔT
Idei și inspirație Catalog online Prețuri mici zilnic Despre noi Cariere Servicii Spoturi TV MAGAZINE BRICO DEPÔT

GHID PRACTIC pentru alegerea pistolului de vopsit si zugravit

Fie ca lucrezi in constructii sau esti utilizator casnic si ai de vopsit o suprafata mare, vei avea nevoie de un pistol de vopsit si zugravit.
Avantajele folosirii unui pistol de vopsit in fata unei pensule clasice pentru vopsea sunt evidente. Stratul pulverizat de vopsea este subtire si uniform, iar operatiunea in sine nu necesita abilitati deosebite.
Insa, pentru a sti ce pistol este cel mai potrivit pentru nevoile tale, trebuie sa afli cateva informatii esentiale despre acest produs.

Tipuri de pistoale de vopsit

Exista doua tipuri de pistoale de vopsit disponibile pe piata: cu aer comprimat si fara. Pentru un rezultat optim, insa, specialistii le recomanda intotdeauna pe cele care functioneaza pe baza de aer sub presiune. Efectul prin care acestea functioneaza poarta numele de atomizare – evacuarea unui jet puternic de vopsea, stratul obtinut fiind unul subtire si uniform.


Un tip special de pistoale sunt cele HVLP. Functioneaza tot pe baza de aer comprimat, insa nu folosesc presiunea pentru pulverizare, ci cantitatea de aer care iese din dispozitiv. Dezavantajul acestor pistoale este ca nu au o precizie foarte mare.


Pistoalele de vopsit si zugravit sub presiune sunt ideale pentru interior. In schimb, pentru suprafete exterioare, specialistii recomanda un dispozitiv fara aer comprimat, productivitatea acestora fiind mult mai buna. Acestea folosesc presiunea din rezervor pentru a propulsa vopseaua.


Pistoalele de vopsit fara aer folosesc puterea unor motoare pentru a crea presiune in rezervor. Vopsesc rapid, insa nu au precizie pentru obiecte mici sau in locuri inguste.


Caracteristicile unui pistol de vopsit


Primul lucru pe care trebuie sa-l iei in considerare atunci cand cumperi un pistol de vopsit este debitul de vopsire. Pentru utilizatorii casnici, o valoare ideala a dispersiei vopselei este de aproximativ 50 – 100 de mililitri pe minut. Aparatele cu valori care depasesc aceste cifre au preturi mari si sunt destinate profesionistilor. Pentru utilizatorii casnici se recomanda pistoale de vopsit cu aer comprimat sau cele electrice care nu depasesc puterea de 200 W. Puterea unui astfel de aparat poate ajunge insa pana la 650 W.
Dimensiunea rezervorului trebuie corelata cu usurinta de manevrare. O valoare ideala a capacitatii rezervorului este de 500-800 de mililitri de vopsea sau var.
 

Functiile suplimentare ale unui pistol de vopsit


In mod ideal acesta ar trebui sa functioneze cu cat mai multe tipuri de vopsea – lavabila, acrilica etc. – dar si cu var sau lac.
Apoi, ar trebui sa fie dotat cu un mecanism de reglare a jetului de vopsea si sa indice si debitul sau cantitatea de vopsea disponibila in rezervor.


Nu in ultimul rand, un pistol de vopsit modern va permite si vopsirea in unghi, foarte utila pentru suprafete interioare.
Tineti cont de recomandarile de mai sus atunci cand alegeti un pistol de vopsit. Si nu uitati sa folositi masca si ochelari de protectie atunci cand il utilizati.
 

te-ar mai putea interesa

Ciocan rotopercutor SDS Plus erbauer EXT 18V fără perii – unitate simplă
Ciocanul rotopercutor este o mașină-unealtă cu burghiu care acționează printr-o succesiune repetată de lovituri. Cu ajutorul acestor ciocane rotopercutoare, un meșter acționează puternic și repede
citește mai mult
Ferăstrău circular fără perii Erbauer EXT de 18 V – unitate simplă
Ferăstrăul circular este folositor oricărui meșter, fie că este vorba despre redimensionarea lemnului, tăierea și pregătirea acestuia pentru diferite întrebuințări. Ferăstrăul circular
citește mai mult
Unealta multifuncțională fără perii Erbauer EXT de 18 V – unitate simplă
De ce să-ți achiziționezi o unealtă în funcție de ceea ce trebuie să realizezi în proiectul tău, când poți economisi mult achiziționându-ți doar o unealtă care să le
citește mai mult
Polizor unghiular fără perii Erbauer EXT de 18 V – unitate simplă
Polizorul unghiular sau flexul este o unealtă portativă, destinată lucrărilor în construcții și prelucrarea materialelor, dar poate fi folosită și în proiectele pe care le realizezi
citește mai mult
Ferăstrău fără perii Erbauer EXT de 18 V – unitate simplă
Ferăstrăul fără perii Erbauer de la Brico Depot face parte din sistemul cu un acumulator exterior. Acest acumulator poate alimenta mai multe unelte și îți poate oferi puterea și flexibilitatea
citește mai mult
Bateria Erbauer 18V 5.0 Ah
Bateria 18 V 5.0 Ah Erbauer poate alimenta mai multe unelte, oferindu-ți puterea și flexibilitatea de a realiza proiecte de calitate și în cel mai scurt timp. Această baterie dispune de tehnologia
citește mai mult