Grădină
Idei și inspirație Prețuri mici zilnic Despre noi Cariere Servicii Spoturi TV MAGAZINE BRICO DEPÔT
Grădină
Idei și inspirație Prețuri mici zilnic Despre noi Cariere Servicii Spoturi TV MAGAZINE BRICO DEPÔT

Povestea Otiliei. Idei de amenajare a unui spațiu de relaxare în balcon

Povestea Otiliei. Idei de amenajare a unui spațiu de relaxare în balcon

Balconul este singurul spațiu exterior de care dispune Otilia. Ea dorește să profite la maxim de suprafața mică și să creeze un loc drăguț în care să se relaxeze, să ia masa și să primească oaspeți. Și-ar dori, de asemenea, mai multă intimitate și să adauge niște plante și flori.

Soluțiile noastre

Economisirea spațiului

Seturile pliabile de mobilier pentru grădină îți oferă un spațiu temporar de șezut atunci când ai oaspeți și îți permit să le depozitezi și să creezi spațiu ulterior.

Așezarea ingenioasă a plantelor

Însuflețește-ți balconul cu flori în ghivece și recipiente ingenioase care se prind de balustrade și garduri.

Perete viu

Creează un perete viu cu plante curgătoare și ierburi cățărătoare pentru a profita la maxim de spațiul tău și a obține puțină intimitate. Plantele creează astfel un perete antivânt excelent.

Așază-te confortabil și depozitează

Locurile suplimentare de șezut funcționează și ca depozitare, astfel poți să aranjezi lucrurile și să protejezi pernele și păturile.

Sfaturi suplimentare

Așezarea ingenioasă a plantelor

 • Gama noastră nurgul este concepută pentru balcoane, fiind perfectă pentru spațiile mici. Aceasta include ghivece care se pot agăța sau prinde de balustrade, chiar și un ghiveci ingenios care se potrivește pe colț.
 • Profită de spațiul de pe perete folosind coșuri suspendate. Pentru un aspect clasic, încearcă un coș de sârmă căptușit cu material natural.
 • O altă opțiune excelentă este suportul de ghivece în stil macramé. Ai putea să-ți faci unul folosind funie. Este posibil ca unorpersoane să le provoace sentimente de nostalgie, însă aceste plase pentru ghivece suspendate sunt din nou la modă.

Noutăți rapide

 • Atunci când ai spațiu limitat, un set în stil bistro este alegerea ideală. Întinde mobilierul atunci când ai nevoie și pliază-l după ce ai terminat.
 • Optează pentru mese și canapele care funcționează și ca spațiu de depozitare. Perfecte pentru ordonarea și protejarea pernelor, păturilor și covoarelor de exterior.
 • Dacă balconul tău este în lumina soarelui, montează o copertină pentru umbră. Ușor de montat, acestea sunt ideale pentru terase pe acoperiș sau balcoane deschise.
 • Există soluții foarte simple pentru acoperirea pardoselii balconului. Alege între iarbă artificială și dale de pardoseală de așezat sau prins foarte ușor -nu ai nevoie de abilități tehnice pentru a le monta!

Păstrează intimitatea

 • Adesea, balcoanele nu sunt foarte intime. Montează un spalier, cum ar fi un grilaj cu romburi, pentru plante și pentru a-ți masca spațiul personal.
 • Ușor de deplasat, bambusul este o opțiune mai puțin permanentă, creând un paravan natural. Nu uita să-l plantezi în ghivece mari, pentru a evita extinderea prea mare a rădăcinilor.
 • Crearea unei grădini verticale nu numai că blochează vederea vecinilor spre balconul tău, dar este o ocazie excelentă de a adăuga culori frumoase și a atrage câteva vietăți în spațiul tău.

Vezi si alte idei despre amenajarea balconului:

  1. Idei extraordinare pentru balcon
  2. Sfaturi practice și idei pentru amenajarea balconului
  3. 6 soluții creative prin care poți să-ți transformi balconul într-o grădină luxuriantă

 1.  

te-ar mai putea interesa

Tradițional Tradițional
Cea mai așteptată sărbătoare a anului este, de departe, Crăciunul. Nu doar pentru multitudinea de cadouri pe care le primim și dăruim în fiecare an, dar mai ales pentru atmosfera caldă care ne &...
citește mai mult
Cabana fermecată Cabana fermecată
Sunt momente când tot ce îți dorești este să te întorci la lucrurile simple, care îți alină sufletul și îți aduc pace interioară. Vrei să rememorezi acele clipe di...
citește mai mult
Vesel și colorat Vesel și colorat
Știai că, deși Crăciunul este o Sărbătoare celebrată de milioane de oameni, modul în care este percepută și trăită de fiecare dintre noi diferă? Fie că vine cu aroma cozonacilor proaspăt...
citește mai mult
O minunăție de iarnă: omul de zăpadă cu led O minunăție de iarnă: omul de zăpadă cu led
În preajma Crăciunului, cu toții ne dorim același lucru: o ninsoare ca în basme care să îmbrace în alb toate casele și străzile. Desigur, cei mici sunt cei mai fericiți atunci...
citește mai mult
Cum să îți creezi propriul tău brad de Crăciun Cum să îți creezi propriul tău brad de Crăciun
Ai fost vreodată pus în situația în care nu ai putut să îți împodobești bradul? Fie pentru că te temi de entuziasmul animalelor de companie, care văd în acel brăduț Evere...
citește mai mult
Cum să îți decorezi casa cu instalații luminoase Cum să îți decorezi casa cu instalații luminoase
Ce poate fi mai minunat în perioada Sărbătorilor decât miile de luminițe, în diferite culori, mărimi și forme, ce împodobesc străzile și casele tuturor? În toate orașele,...
citește mai mult