Grădină
Idei și inspirație Prețuri mici zilnic Despre noi Cariere Servicii Spoturi TV MAGAZINE BRICO DEPÔT
Grădină
Idei și inspirație Prețuri mici zilnic Despre noi Cariere Servicii Spoturi TV MAGAZINE BRICO DEPÔT

Povestea Ioanei și a lui Petru. Soluții pentru reducerea zgomotului în grădină

Povestea Ioanei și a lui Petru. Soluții pentru reducerea zgomotului în grădină

Grădina Ioanei și a lui Petru este destul de neglijată, așa că și-ar dori să creeze un spațiu mai intim și o zonă în care să se poată relaxa, să pună ghivece și să ia masa. Și-ar dori să blocheze zgomotul provocat de traficul rutier intens și să creeze zone separate pentru diferite activități în aer liber.

Soluțiile noastre 

Păstrarea liniștii

Adăugarea unui gard este o soluție excelentă pentru devierea zgomotului: optează pentru un stil solid fără spații goale, pentru efect maxim. O alternativă este adăugarea unui gard viu care să absoarbă din zgomot.

Păstrarea intimității și a siguranței

Gardurile înalte descurajează tentativele de efracție și dau senzația de mai multă siguranță. Dotate cu poartă asortată, care poate fi încuiată pentru acces facil.

Împărțirea grădinii în zone

Profită la maxim de grădina ta, creând diferite zone. Printre spațiile pe care le poți construi se numără o zonă izolată, un șopron de grădină pentru ghivece, o zonă pentru servirea mesei și o pardoseală de exterior iluminată.

Ascuns de privirile indiscrete

Poți folosi plante pentru a masca un spațiu și a oferi intimitate! Acestea sunt și ușor de deplasat. Bambusul crește până la 7,5m și este ușor de întreținut.

Sfaturi suplimentare

Sfaturi cu privire la garduri pentru intimitate și anti-zgomot

 • Gardurile transparente deviază foarte bine zgomotul, fără a bloca lumina soarelui.
 • Folosește garduri solide din lemn pentru a devia sunetele nedorite și a avea mai multă intimitate față de vecinii tăi.
 • Gardul din sârmă este perfect pentru siguranță sporită. Folosind plante cățărătoare, precum clematitele sau iedera, poți masca spațiul și, în același timp, să-l înfrumusețezi.

Sfaturi pentru gardul viu

 • Gardul viu poate crește destul de înalt, așa că păstrează-l la o înălțime de aproximativ 1,8-2m.
 • Optează pentru sortimente care rămân verzi pe tot parcursul anului, astfel gardul va arăta excelent și va absorbi permanent sunetele.
 • Tuia este o opțiune minunată de a-ți garanta intimitatea. Acesta este cel mai ușor de cultivat tip de gard viu, crescând rapid până la 1,8-2m!

Împărțirea în zone

 • Folosește gard viu pentru a delimita grădina sau aleea carosabilă. Include un amestec de plante, pentru un aspect mai interesant. Photinia este excelentă datorită culorii primăvăratice, iar florile mov ale lavandei atrag albine și fluturi.
 • Ia în considerare cultivarea de plante sau legume cățărătoare, care să urce pe un gard de sârmă sau spalier, separând astfel secțiunile grădinii tale.
 • Ierburile ornamentale înalte pot adăuga o notă elegantă grădinii tale, oferind astfel o liniște încântătoare. Folosește-le la împărțirea secțiunilor sau umplerea bordurilor.
 • Bambusul este perfect ca paravan natural. Plantează-l în ghivece mari pentru a evita extinderea prea mare a rădăcinilor.
 • Încearcă să plantezi bordurile pe straturi, pentru a crea senzația de adâncime și a contribui la blocarea zgomotului provenit de la traficul rutier sau din grădinile învecinate.
 • Folosește ghivece, jardiniere și coșuri suspendate ca modalități mobile de separare a secțiunilor. Include plante curgătoare în coșuri suspendate, pentru a crea o perdea naturală.

te-ar mai putea interesa

Tradițional Tradițional
Cea mai așteptată sărbătoare a anului este, de departe, Crăciunul. Nu doar pentru multitudinea de cadouri pe care le primim și dăruim în fiecare an, dar mai ales pentru atmosfera caldă care ne &...
citește mai mult
Cabana fermecată Cabana fermecată
Sunt momente când tot ce îți dorești este să te întorci la lucrurile simple, care îți alină sufletul și îți aduc pace interioară. Vrei să rememorezi acele clipe di...
citește mai mult
Vesel și colorat Vesel și colorat
Știai că, deși Crăciunul este o Sărbătoare celebrată de milioane de oameni, modul în care este percepută și trăită de fiecare dintre noi diferă? Fie că vine cu aroma cozonacilor proaspăt...
citește mai mult
O minunăție de iarnă: omul de zăpadă cu led O minunăție de iarnă: omul de zăpadă cu led
În preajma Crăciunului, cu toții ne dorim același lucru: o ninsoare ca în basme care să îmbrace în alb toate casele și străzile. Desigur, cei mici sunt cei mai fericiți atunci...
citește mai mult
Cum să îți creezi propriul tău brad de Crăciun Cum să îți creezi propriul tău brad de Crăciun
Ai fost vreodată pus în situația în care nu ai putut să îți împodobești bradul? Fie pentru că te temi de entuziasmul animalelor de companie, care văd în acel brăduț Evere...
citește mai mult
Cum să îți decorezi casa cu instalații luminoase Cum să îți decorezi casa cu instalații luminoase
Ce poate fi mai minunat în perioada Sărbătorilor decât miile de luminițe, în diferite culori, mărimi și forme, ce împodobesc străzile și casele tuturor? În toate orașele,...
citește mai mult