Grădină
Idei și inspirație Prețuri mici zilnic Despre noi Cariere Servicii Spoturi TV MAGAZINE BRICO DEPÔT
Grădină
Idei și inspirație Prețuri mici zilnic Despre noi Cariere Servicii Spoturi TV MAGAZINE BRICO DEPÔT

Plante ușor de întreținut

Plante ușor de întreținut

Este de înțeles că, pentru multe persoane, a petrece mult timp cu grădinăritul nu este întotdeauna posibil. În aceste cazuri devine evidentă importanța plantelor ușor de întreținut. Odată ce încep să se dezvolte, acestea au nevoie de foarte puțină atenție, astfel că te poți relaxa și bucura de grădina ta.
Te-ai putea gândi că plantele care nu necesită întreținere nu sunt la fel de interesante ca cele care trebuie îngrijite constant, dar nu este așa. Există multe tipuri diferite de plante care îți vor păstra grădina interesantă (însă cu mult mai puțin efort).


Arbuști și copaci
Aceștia sunt în general destul de ușor de întreținut, ceea ce este excelent, deoarece pot adăuga structură în grădina ta. Multe dintre soiuri sunt, de asemenea, perene, ceea ce înseamnă că grădina ta își va păstra culorile pe tot parcursul anului. Încearcă să plantezi soiuri cu frunziș colorat, precum Euonymus, Aucuba și Photinia, întrucât vor oferi frunze de culori intense pe tot parcursul anului.
Arbuștii înfloritori, precum magnolia, azaleea și viburnum pot fi de neprețuit pentru culorile de primăvară și necesită foarte puțină atenție. Gardurile vii au o formă rotunjită superbă și spicuri de flori încântătoare pe timpul verii.


Unii copaci și arbuști pot ajunge să arate similar, de exemplu unii arbuști dezvoltând caracteristici de copaci. Plante precum arțarul japonez au o formă de copac și necesită foarte puțină întreținere. De asemenea, oferă grădinii tale o pată de culoare plină de viață în timpul toamnei.
Copacii sunt excelenți pentru a adăuga înălțime și un punct de interes în grădina ta. Dacă ești preocupat de spațiu sau lipsaspațiului, există diverse soiuri mai mici ideale pentru grădinile mici. Pomul de stafide (Amelanchier) este un copăcel superb, cu mănunchiuri de flori mici albe are apar primăvara.


Conifere
Coniferele sunt adeseori trecute cu vederea deoarece multă lume le vede drept demodate. Cu toate acestea, există atât de multe soiuri fantastice cu frunziș incredibil pe tot parcursul anului, care pot oferi structuri interesante grădinii tale.
Pentru înălțime, încearcă chiparosul Lawson (Ellwood’s Gold). Acesta are o formă dreaptă superbă și frunziș bogat cu vârfuri aurii.
Pentru a acoperi solul, încearcă Juniperus Blue Carpet, un tip de conifer care se răspândește și crește la înălțime mică, cu frunziș minunat de culoare albastru-gri.


Iarbă
Ierburile, în speciale cele perene, sunt de neprețuit pentru acordarea de atenție unei grădini și majoritatea nu necesită întreținere. Plantate individual, printre alte plante sau împreună într-un grup, vor adăuga într-adevăr impact spațiului tău.
Rogozul (Carex) este fantastic în borduri sau în vase. Este peren și prezintă un frunziș de culoare intensă care necesită foartepuțină atenție. Stuful Calamagrostis Karl Foerster este o altă alegere superbă, oferind înălțime, dinamică și flori încântătoare asemănătoare penelor primăvara.

Plante arhitecturale
Acestea sunt plante care au forme neobișnuite sau impresionante, care ies în evidență în grădina ta. Aceste tipuri de plante sunt de neprețuit pentru faptul că adaugă un alt nivel de interes grădinilor ușor de întreținut. Pentru mănunchiuri de frunze lungi, încearcă phormiumsau cordyline. Sau, pentru ceva mai exotic, un curmal poate crea într-adevăr un impact deosebit, cu frunzele mari, cu structură profundă și formă de evantai.


Bulbi
Bulbii de flori de primăvară reprezintă o metodă excelentă de a atrage atenția asupra grădinii, chiar dacă sunt puțin mai dificil de plantat. După ce cresc complet, sunt incredibil de ușor de întreținut. Soiurile de narcise sunt superbe pentru a da mai multă culoare grădiniiprimăvara. Există atât de multe soiuri cu timpi de înflorire diferiți, încât poți să te bucuri de flori pe o perioadă de până la 6 luni! Muscari sau zambilele struguraș sunt o altă alegere excelentă. Acestea produc primăvara flori de culoare albastru intens în spicuri și se simt bine chiar și în soluri foarte uscate sau pietriș.


Acoperitoare de sol
Termenul „acoperitoare de sol” poate părea plictisitor, dar nu trebuie neapărat să fie așa! Există foarte multe plante minunate care pot oferi grădinii tale dimensiune și culoare. Avantajul plantelor acoperitoare de sol este că oferă un punct de interes pe tot parcursul anuluișiajută la eliminarea buruienilor. Vinca este fantastică în acest sens, cu tulpini lungi cu frunze verzi și flori mov încântătoare pe tot parcursulverii. Coniferele care cresc la înălțime joasă, precum ienuperii, sunt, de asemenea, foarte utile și există multe soiuri drăguțe din care poți alege. Bergenia reprezintă o altă opțiune excelentă, fiind utilă pentru crearea umbrei. Aceste plante creează un covor gros de frunze verzi și prezintă mănunchiuri de flori roz primăvara.

te-ar mai putea interesa

Tradițional Tradițional
Cea mai așteptată sărbătoare a anului este, de departe, Crăciunul. Nu doar pentru multitudinea de cadouri pe care le primim și dăruim în fiecare an, dar mai ales pentru atmosfera caldă care ne &...
citește mai mult
Cabana fermecată Cabana fermecată
Sunt momente când tot ce îți dorești este să te întorci la lucrurile simple, care îți alină sufletul și îți aduc pace interioară. Vrei să rememorezi acele clipe di...
citește mai mult
Vesel și colorat Vesel și colorat
Știai că, deși Crăciunul este o Sărbătoare celebrată de milioane de oameni, modul în care este percepută și trăită de fiecare dintre noi diferă? Fie că vine cu aroma cozonacilor proaspăt...
citește mai mult
O minunăție de iarnă: omul de zăpadă cu led O minunăție de iarnă: omul de zăpadă cu led
În preajma Crăciunului, cu toții ne dorim același lucru: o ninsoare ca în basme care să îmbrace în alb toate casele și străzile. Desigur, cei mici sunt cei mai fericiți atunci...
citește mai mult
Cum să îți creezi propriul tău brad de Crăciun Cum să îți creezi propriul tău brad de Crăciun
Ai fost vreodată pus în situația în care nu ai putut să îți împodobești bradul? Fie pentru că te temi de entuziasmul animalelor de companie, care văd în acel brăduț Evere...
citește mai mult
Cum să îți decorezi casa cu instalații luminoase Cum să îți decorezi casa cu instalații luminoase
Ce poate fi mai minunat în perioada Sărbătorilor decât miile de luminițe, în diferite culori, mărimi și forme, ce împodobesc străzile și casele tuturor? În toate orașele,...
citește mai mult