Ai transport gratuit la cumpărături de peste 1500 lei, online și în magazine, până pe 25 septembrie. Consultă aici regulamentul campaniei.
Idei și inspirație
Plante ușor de întreținut

Plante ușor de întreținut

Se încarcă...

Este de înțeles că, pentru multe persoane, a petrece mult timp cu grădinăritul nu este întotdeauna posibil. În aceste cazuri devine evidentă importanța plantelor ușor de întreținut. Odată ce încep să se dezvolte, acestea au nevoie de foarte puțină atenție, astfel că te poți relaxa și bucura de grădina ta.
Te-ai putea gândi că plantele care nu necesită întreținere nu sunt la fel de interesante ca cele care trebuie îngrijite constant, dar nu este așa. Există multe tipuri diferite de plante care îți vor păstra grădina interesantă (însă cu mult mai puțin efort).


Arbuști și copaci
Aceștia sunt în general destul de ușor de întreținut, ceea ce este excelent, deoarece pot adăuga structură în grădina ta. Multe dintre soiuri sunt, de asemenea, perene, ceea ce înseamnă că grădina ta își va păstra culorile pe tot parcursul anului. Încearcă să plantezi soiuri cu frunziș colorat, precum Euonymus, Aucuba și Photinia, întrucât vor oferi frunze de culori intense pe tot parcursul anului.
Arbuștii înfloritori, precum magnolia, azaleea și viburnum pot fi de neprețuit pentru culorile de primăvară și necesită foarte puțină atenție. Gardurile vii au o formă rotunjită superbă și spicuri de flori încântătoare pe timpul verii.


Unii copaci și arbuști pot ajunge să arate similar, de exemplu unii arbuști dezvoltând caracteristici de copaci. Plante precum arțarul japonez au o formă de copac și necesită foarte puțină întreținere. De asemenea, oferă grădinii tale o pată de culoare plină de viață în timpul toamnei.
Copacii sunt excelenți pentru a adăuga înălțime și un punct de interes în grădina ta. Dacă ești preocupat de spațiu sau lipsaspațiului, există diverse soiuri mai mici ideale pentru grădinile mici. Pomul de stafide (Amelanchier) este un copăcel superb, cu mănunchiuri de flori mici albe are apar primăvara.


Conifere
Coniferele sunt adeseori trecute cu vederea deoarece multă lume le vede drept demodate. Cu toate acestea, există atât de multe soiuri fantastice cu frunziș incredibil pe tot parcursul anului, care pot oferi structuri interesante grădinii tale.
Pentru înălțime, încearcă chiparosul Lawson (Ellwood’s Gold). Acesta are o formă dreaptă superbă și frunziș bogat cu vârfuri aurii.
Pentru a acoperi solul, încearcă Juniperus Blue Carpet, un tip de conifer care se răspândește și crește la înălțime mică, cu frunziș minunat de culoare albastru-gri.


Iarbă
Ierburile, în speciale cele perene, sunt de neprețuit pentru acordarea de atenție unei grădini și majoritatea nu necesită întreținere. Plantate individual, printre alte plante sau împreună într-un grup, vor adăuga într-adevăr impact spațiului tău.
Rogozul (Carex) este fantastic în borduri sau în vase. Este peren și prezintă un frunziș de culoare intensă care necesită foartepuțină atenție. Stuful Calamagrostis Karl Foerster este o altă alegere superbă, oferind înălțime, dinamică și flori încântătoare asemănătoare penelor primăvara.

Plante arhitecturale
Acestea sunt plante care au forme neobișnuite sau impresionante, care ies în evidență în grădina ta. Aceste tipuri de plante sunt de neprețuit pentru faptul că adaugă un alt nivel de interes grădinilor ușor de întreținut. Pentru mănunchiuri de frunze lungi, încearcă phormiumsau cordyline. Sau, pentru ceva mai exotic, un curmal poate crea într-adevăr un impact deosebit, cu frunzele mari, cu structură profundă și formă de evantai.


Bulbi
Bulbii de flori de primăvară reprezintă o metodă excelentă de a atrage atenția asupra grădinii, chiar dacă sunt puțin mai dificil de plantat. După ce cresc complet, sunt incredibil de ușor de întreținut. Soiurile de narcise sunt superbe pentru a da mai multă culoare grădiniiprimăvara. Există atât de multe soiuri cu timpi de înflorire diferiți, încât poți să te bucuri de flori pe o perioadă de până la 6 luni! Muscari sau zambilele struguraș sunt o altă alegere excelentă. Acestea produc primăvara flori de culoare albastru intens în spicuri și se simt bine chiar și în soluri foarte uscate sau pietriș.


Acoperitoare de sol
Termenul „acoperitoare de sol” poate părea plictisitor, dar nu trebuie neapărat să fie așa! Există foarte multe plante minunate care pot oferi grădinii tale dimensiune și culoare. Avantajul plantelor acoperitoare de sol este că oferă un punct de interes pe tot parcursul anuluișiajută la eliminarea buruienilor. Vinca este fantastică în acest sens, cu tulpini lungi cu frunze verzi și flori mov încântătoare pe tot parcursulverii. Coniferele care cresc la înălțime joasă, precum ienuperii, sunt, de asemenea, foarte utile și există multe soiuri drăguțe din care poți alege. Bergenia reprezintă o altă opțiune excelentă, fiind utilă pentru crearea umbrei. Aceste plante creează un covor gros de frunze verzi și prezintă mănunchiuri de flori roz primăvara.

Îți place postarea aceasta?
0
0
Postarea Anterioară
Se încarcă...
Postarea Următoare
Se încarcă...
Copyright ©️ 2024 Brico Dépôt România, Reg. Com. J40/9990/2001, CUI: RO14328360