Idei și inspirație Catalog online Prețuri mici zilnic Despre noi Cariere Servicii Spoturi TV MAGAZINE BRICO DEPÔT
Idei și inspirație Catalog online Prețuri mici zilnic Despre noi Cariere Servicii Spoturi TV MAGAZINE BRICO DEPÔT

Plante aromatice chiar în grădina ta!

Îți aduci aminte când erai copil și mergeai la pădure? Mirosul de mentă proaspătă te îmbia din toate părțile. Iar când te opreai pe un câmp să culegi maci, găseai busuioc, rozmarin, cimbru și zeci de alte plante cu miresme care mai de care mai ademenitoare. Apoi ai crescut, și de fiecare dată când știai că mama face vreun fel de mâncare la care îi trebuia verdeață , nici nu mai trebuia să-ți spună că erai deja gata să  te  duci la piață ca să cumperi leuștean și pătrunjel.  

Verdeața proaspătă are un gust de neegalat și dă arome felurite mâncărurilor. Spre exemplu, dacă nu ai idee ce poți să gătești rapid, dar potrivit pentru orice ocazie, pastele cu sos de roșii și busuioc nu dau greș niciodată! Această rețetă este ideală pentru serile cu prietenii, cina cu familia sau aniversări.

De asemenea, este bine știut faptul că, încă din cele mai vechi timpuri,aromele din Orient sunt printre cele mai apreciate. Istoria ne aduce povești interesante despre mirodenii și importanța savorii în preparatele culinare. Încă din Antichitate se foloseau ierburi aromatice și verdețuri de tot soiul, însă expansiunea acestora în Europa a luat amploarea abia în momentul în care Marco Polo a dat de veste lumii că în India și în China se găsesc multe bogății naturale.

Acum este mult mai simplu! Poți avea chiar la tine în apartament sau, de ce nu, în grădină, propria comoară verde. Pentru un grad mare  de succes, este recomandat să semeni plantele aromatice în lunile martie și aprilie și este bine de știut că nu este nevoie să le uzi chiar în fiecare zi. Nu au nevoie de o întreținere specială, însă nici nu pot fi neglijate mai mult de 3-4 zile, altfel se vor ofili.

Hai să ne apucăm de treabă, deci! De ce să nu încerci să îți faci propria grădină de plante aromatice? Pentru început, ai nevoie de câteva unelte de mână precum: greblă, lopățică și un dispozitiv de smuls rădăcinile. Nu uita totuși să porți mânuși de protecție pe toată durata procesului de sădire.

Verifică dacă pământul are buruieni sau impurități. Elimină-le, dacă există,  apoi scoate  plantele pe care vrei să le sădești din ghivecele lor temporare. Busuiocul, pătrunjelul şi cimbrul se potrivesc bine împreună și sunt sănătoase pentru organism, așa că poți începe cu acestea.  Ia lopățica și sapă puțin în pământ pentru a crea niște gropițe. Amplasează plantele în locurile tocmai făcute și acopere-le ușor cu pământ.

La final, ar trebui să ai propria ta grădină de plante aromatice. Pentru orice informații, idei sau sfaturi, legate de plantare și întreținere, echipa Brico Depôt îți stă la dispoziție. Te invităm să descoperi întreaga noastră gamă pentru grădinărit și să te bucuri de rezultatele uimitoare pe care le poți obține.

te-ar mai putea interesa

Povestea Otiliei. Idei de amenajare a unui spațiu de relaxare în balcon
Balconul este singurul spațiu exterior de care dispune Otilia. Ea dorește să profite la maxim de suprafața mică și să creeze un loc drăguț în care să se relaxeze, să ia masa și să primească
citește mai mult
Povestea Adei și a lui Dan. Amenajarea grădinii pentru întreaga familie
Ada și Dan au o grădină mare, dar simplă, pe care și-ar dori să o transforme într-un spațiu plăcut pentru întreaga familie. Ei vor să împartă diferite zone în care să
citește mai mult
Povestea Mariei și a lui David. Cum să-ți transformi grădina într-o gradină ecologică
Maria și David sunt dintotdeauna preocupați de reciclare, folosirea de resurse minime și păstrarea unui nivel redus de consum de energie. Cu toate acestea, ar vrea să facă mai multe pentru a ajuta
citește mai mult
Povestea Alinei și a lui Mihai. Idei pentru o grădină colorată și plină de lumină
Alina și Mihai și-ar dori un spațiu colorat și plin de lumină în care să se relaxeze și să primească oaspeți. Totuși, grădina lor are destul de multe pante și este în calea vântului.
citește mai mult
Povestea Ioanei și a lui Petru. Soluții pentru reducerea zgomotului în grădină
Grădina Ioanei și a lui Petru este destul de neglijată, așa că și-ar dori să creeze un spațiu mai intim și o zonă în care să se poată relaxa, să pună ghivece și să ia masa. Și-ar
citește mai mult
Lucrări de efectuat în grădină în decembrie
Sfaturi și recomandări pentru îngrijirea grădinii în decembrie Sezonul festiv este în plină desfășurare, și printre petrecerile de sărbători și decorarea bradului de Crăciun,
citește mai mult