Îți aduci aminte când erai copil și mergeai la pădure? Mirosul de mentă proaspătă te îmbia din toate părțile. Iar când te opreai pe un câmp să culegi maci, găseai busuioc, rozmarin, cimbru și zeci de alte plante cu miresme care mai de care mai ademenitoare. Apoi ai crescut, și de fiecare dată când știai că mama face vreun fel de mâncare la care îi trebuia verdeață , nici nu mai trebuia să-ți spună că erai deja gata să te duci la piață ca să cumperi leuștean și pătrunjel.
Verdeața proaspătă are un gust de neegalat și dă arome felurite mâncărurilor. Spre exemplu, dacă nu ai idee ce poți să gătești rapid, dar potrivit pentru orice ocazie, pastele cu sos de roșii și busuioc nu dau greș niciodată! Această rețetă este ideală pentru serile cu prietenii, cina cu familia sau aniversări.
De asemenea, este bine știut faptul că, încă din cele mai vechi timpuri,aromele din Orient sunt printre cele mai apreciate. Istoria ne aduce povești interesante despre mirodenii și importanța savorii în preparatele culinare. Încă din Antichitate se foloseau ierburi aromatice și verdețuri de tot soiul, însă expansiunea acestora în Europa a luat amploarea abia în momentul în care Marco Polo a dat de veste lumii că în India și în China se găsesc multe bogății naturale.
Acum este mult mai simplu! Poți avea chiar la tine în apartament sau, de ce nu, în grădină, propria comoară verde. Pentru un grad mare de succes, este recomandat să semeni plantele aromatice în lunile martie și aprilie și este bine de știut că nu este nevoie să le uzi chiar în fiecare zi. Nu au nevoie de o întreținere specială, însă nici nu pot fi neglijate mai mult de 3-4 zile, altfel se vor ofili.
Hai să ne apucăm de treabă, deci! De ce să nu încerci să îți faci propria grădină de plante aromatice? Pentru început, ai nevoie de câteva unelte de mână precum: greblă, lopățică și un dispozitiv de smuls rădăcinile. Nu uita totuși să porți mânuși de protecție pe toată durata procesului de sădire.
Verifică dacă pământul are buruieni sau impurități. Elimină-le, dacă există, apoi scoate plantele pe care vrei să le sădești din ghivecele lor temporare. Busuiocul, pătrunjelul şi cimbrul se potrivesc bine împreună și sunt sănătoase pentru organism, așa că poți începe cu acestea. Ia lopățica și sapă puțin în pământ pentru a crea niște gropițe. Amplasează plantele în locurile tocmai făcute și acopere-le ușor cu pământ.
La final, ar trebui să ai propria ta grădină de plante aromatice. Pentru orice informații, idei sau sfaturi, legate de plantare și întreținere, echipa Brico Depôt îți stă la dispoziție. Te invităm să descoperi întreaga noastră gamă pentru grădinărit și să te bucuri de rezultatele uimitoare pe care le poți obține.