Grădină
Idei și inspirație Prețuri mici zilnic Despre noi Cariere Servicii Spoturi TV MAGAZINE BRICO DEPÔT
Grădină
Idei și inspirație Prețuri mici zilnic Despre noi Cariere Servicii Spoturi TV MAGAZINE BRICO DEPÔT

Mic ghid pentru plantarea bulbilor de zambile. Cum îi îngrijim și cum îi ferim de ger

Mic ghid pentru plantarea bulbilor de zambile. Cum îi îngrijim și cum îi ferim de ger

Zambilele pot fi plantate în ghiveci sau direct în grădină. Se găsesc cu siguranță în topul preferințelor oricărui pasionat de frumos, vor înfrumuseța orice grădină și vor învălui curtea într-un plăcut și discret parfum.

Zambilele sunt alegerea perfectă pentru orice grădină. Sunt ușor de îngrijit și se găsesc într-o multitudine de culori din care poți alege.

Sunt printre primele flori care apar primăvara

După faimoșii ghiocei, cei care vestesc că iarnă și-a arătat în sfârșit pentru ultima dată colții, zambilele sunt primele flori care vestesc sosirea primăverii. Tocmai de aceea, în România, sunt printre preferatele celor care fac cadouri doamnelor și domnișoarelor, în luna Martie.

Zambilele sunt flori care se dezvoltă din bulbi. Aceștia trebuie să fie cât mai mari și în niciun caz uscați. Una dintre regulile de aur ale plantatului de zambile spune că mărimea bulbilor determina și mărimea florilor.

Vestea bună este că plantarea zambilelor nu necesită tehnici speciale, putând fi făcută chiar și de începători în ale grădinăritului.

Solul potrivit pentru plantarea zambilelor

Orice tip de sol este potrivit pentru cultivarea bulbilor. Excepție face doar solul îmbibat cu apă, în care bulbii pot putrezi. Așadar, terenul pe care urmează să plantezi zambilele trebuie să fie bine drenat. Bulbii se vor dezvolta cu dificultate și dacă solul este arid sau nisipos. Sau dacă pământul este lipsit de mineralele necesare.

Pentru că Brico Depot știe cum să va facă muncă mai ușoară, aici găsiți toate uneltele necesare pentru pregătirea solului în această primăvară.

Plantarea bulbilor de zambile

Plantarea bulbilor de zambile se poate face toamna târziu, la sfârșit de octombrie, început de noiembrie, sau cu 3-4 săptămâni înainte de primul îngheț. Dacă ați rarat momentul, vestea bună este că zambilele pot fi plantate și primăvară, după ce pământul s-a dezghețat.

Adâncimea de plantare este dată de mărimea bulbilor. Groapa de plantare se va face de aproximativ trei ori mai adâncă decât înălțimea unui bulb. De exemplu, un bulb de 5 centimetri va fi plantat la 15 centimetri adâncime. Dacă acestă regulă nu este respectată, bulbii se vor usca în timp.

Pentru un efect decorativ deosebit, plantați bulbii grupat, ca pe paleta unui pictor. Pe pachetul de bulbi veți găsi instrucțiuni privind distanța la care aceștia trebuie plantați. Acestea trebuie respectate cu strictețe, pentru că, în caz contrar, plantele nu vor avea suficient spațiu să se dezvolte. De regulă, specialiștii recomandă o distanță de 10-15 centimetri între plante.

Puteți apela și la ajutorul îngrășământului special pentru bulbi. Acesta se adaugă direct în gropile în care urmează să fie plantați bulbii. Dacă bulbii au fost plantați toamna, pământul trebuie acoperit cu iarbă uscată, pentru a proteja plantele de ger.

Bulbii trebuie udați, însă nu în perioadele cu ger, atunci când recomandarea specialiștilor este să-i acoperim cu frunze uscate, compost, paie sau crengi de pin.

Ce flori ați ales în această primăvară pentru grădina?

te-ar mai putea interesa

Tradițional Tradițional
Cea mai așteptată sărbătoare a anului este, de departe, Crăciunul. Nu doar pentru multitudinea de cadouri pe care le primim și dăruim în fiecare an, dar mai ales pentru atmosfera caldă care ne &...
citește mai mult
Cabana fermecată Cabana fermecată
Sunt momente când tot ce îți dorești este să te întorci la lucrurile simple, care îți alină sufletul și îți aduc pace interioară. Vrei să rememorezi acele clipe di...
citește mai mult
Vesel și colorat Vesel și colorat
Știai că, deși Crăciunul este o Sărbătoare celebrată de milioane de oameni, modul în care este percepută și trăită de fiecare dintre noi diferă? Fie că vine cu aroma cozonacilor proaspăt...
citește mai mult
O minunăție de iarnă: omul de zăpadă cu led O minunăție de iarnă: omul de zăpadă cu led
În preajma Crăciunului, cu toții ne dorim același lucru: o ninsoare ca în basme care să îmbrace în alb toate casele și străzile. Desigur, cei mici sunt cei mai fericiți atunci...
citește mai mult
Cum să îți creezi propriul tău brad de Crăciun Cum să îți creezi propriul tău brad de Crăciun
Ai fost vreodată pus în situația în care nu ai putut să îți împodobești bradul? Fie pentru că te temi de entuziasmul animalelor de companie, care văd în acel brăduț Evere...
citește mai mult
Cum să îți decorezi casa cu instalații luminoase Cum să îți decorezi casa cu instalații luminoase
Ce poate fi mai minunat în perioada Sărbătorilor decât miile de luminițe, în diferite culori, mărimi și forme, ce împodobesc străzile și casele tuturor? În toate orașele,...
citește mai mult