Idei și inspirație Prețuri mici zilnic Despre noi Cariere Servicii Spoturi TV MAGAZINE BRICO DEPÔT
Idei și inspirație Prețuri mici zilnic Despre noi Cariere Servicii Spoturi TV MAGAZINE BRICO DEPÔT

Mic ghid pentru plantarea bulbilor de zambile. Cum îi îngrijim și cum îi ferim de ger

Zambilele pot fi plantate în ghiveci sau direct în grădină. Se găsesc cu siguranță în topul preferințelor oricărui pasionat de frumos, vor înfrumuseța orice grădină și vor învălui curtea într-un plăcut și discret parfum.

Zambilele sunt alegerea perfectă pentru orice grădină. Sunt ușor de îngrijit și se găsesc într-o multitudine de culori din care poți alege.

Sunt printre primele flori care apar primăvara

După faimoșii ghiocei, cei care vestesc că iarnă și-a arătat în sfârșit pentru ultima dată colții, zambilele sunt primele flori care vestesc sosirea primăverii. Tocmai de aceea, în România, sunt printre preferatele celor care fac cadouri doamnelor și domnișoarelor, în luna Martie.

Zambilele sunt flori care se dezvoltă din bulbi. Aceștia trebuie să fie cât mai mari și în niciun caz uscați. Una dintre regulile de aur ale plantatului de zambile spune că mărimea bulbilor determina și mărimea florilor.

Vestea bună este că plantarea zambilelor nu necesită tehnici speciale, putând fi făcută chiar și de începători în ale grădinăritului.

Solul potrivit pentru plantarea zambilelor

Orice tip de sol este potrivit pentru cultivarea bulbilor. Excepție face doar solul îmbibat cu apă, în care bulbii pot putrezi. Așadar, terenul pe care urmează să plantezi zambilele trebuie să fie bine drenat. Bulbii se vor dezvolta cu dificultate și dacă solul este arid sau nisipos. Sau dacă pământul este lipsit de mineralele necesare.

Pentru că Brico Depot știe cum să va facă muncă mai ușoară, aici găsiți toate uneltele necesare pentru pregătirea solului în această primăvară.

Plantarea bulbilor de zambile

Plantarea bulbilor de zambile se poate face toamna târziu, la sfârșit de octombrie, început de noiembrie, sau cu 3-4 săptămâni înainte de primul îngheț. Dacă ați rarat momentul, vestea bună este că zambilele pot fi plantate și primăvară, după ce pământul s-a dezghețat.

Adâncimea de plantare este dată de mărimea bulbilor. Groapa de plantare se va face de aproximativ trei ori mai adâncă decât înălțimea unui bulb. De exemplu, un bulb de 5 centimetri va fi plantat la 15 centimetri adâncime. Dacă acestă regulă nu este respectată, bulbii se vor usca în timp.

Pentru un efect decorativ deosebit, plantați bulbii grupat, ca pe paleta unui pictor. Pe pachetul de bulbi veți găsi instrucțiuni privind distanța la care aceștia trebuie plantați. Acestea trebuie respectate cu strictețe, pentru că, în caz contrar, plantele nu vor avea suficient spațiu să se dezvolte. De regulă, specialiștii recomandă o distanță de 10-15 centimetri între plante.

Puteți apela și la ajutorul îngrășământului special pentru bulbi. Acesta se adaugă direct în gropile în care urmează să fie plantați bulbii. Dacă bulbii au fost plantați toamna, pământul trebuie acoperit cu iarbă uscată, pentru a proteja plantele de ger.

Bulbii trebuie udați, însă nu în perioadele cu ger, atunci când recomandarea specialiștilor este să-i acoperim cu frunze uscate, compost, paie sau crengi de pin.

Ce flori ați ales în această primăvară pentru grădina?

te-ar mai putea interesa

Povestea lui Cristian
Cristian are o casă cu terasă, ceea ce înseamnă că rareori are parte de intimitatea pe care şi-o dorește, mai ales în grădina sa. El vrea să aibă un spaţiu intim în aer liber
citește mai mult
Povestea Sarei
Sara se ocupă de grădina ei în fiecare weekend încercând să cultive cele mai bune legume și să le protejeze de dăunători. Îşi doreşte să obţină legume proaspete şi
citește mai mult
Povestea Dorei
Cu o familie numeroasă, Dora joacă adesea rolul de gazdă. Dora adoră să fie gazdă, dar, de asemenea, iubește și practică yoga. Prin urmare, are nevoie de opțiuni inteligente de amenajare a spaţiului
citește mai mult
Pregătirea grădinii pentru cultivarea legumelor, fructelor și plantelor aromatice
Cultivarea propriilor legume, fructe și plante aromatice este o distracție pentru toată familia. N-ai mai făcut asta până acum? Nicio problemă. Dispui de un spațiu limitat? Nu-ți face griji!
citește mai mult
Ghid pentru cumpărarea gardurilor
Menține spațiul exterior sigur și privat Împrejmuirea cu gard reprezintă cel mai popular mod de a delimita o limită de teren și este o opțiune rentabilă și ușor de instalat pentru
citește mai mult
Idei pentru o grădină modernă
Amenajarea peisagistică și plantele creează un aspect contemporan Cauți ceva mai structurat decât o grădină rustică, dar mai puțin tradițional decât una clasică? Adu stilul
citește mai mult