Grădină
Idei și inspirație Prețuri mici zilnic Despre noi Cariere Servicii Spoturi TV MAGAZINE BRICO DEPÔT
Grădină
Idei și inspirație Prețuri mici zilnic Despre noi Cariere Servicii Spoturi TV MAGAZINE BRICO DEPÔT

Kit pentru excursiile de camping

Kit pentru excursiile de camping

Odată cu 1 mai, s-a deschis oficial sezonul de camping. Primele corturi au apărut deja la mare, iar cei mai curajoși au organizat prima escapadă la munte. Chiar dacă ai experiența călătoriilor de tip camping sau te gândești să încerci pentru prima dată o astfel de aventură, avem câteva sfaturi utile despre lucrurile de care ai nevoie înainte de a porni la drum.

7 lucruri de care ai nevoie atunci când mergi într-o excursie de camping

Ce trebuie să știi atunci când mergi în camping

7 lucruri de care ai nevoie atunci când mergi într-o excursie de camping

1. Cort

Piesa de rezistență a oricărui tip de camping, fie că este într-un loc special amenajat sau în sălbăticie, este cortul. Corturile de 1, 2, 3 sau 4 persoane nu iau în calcul și bagajele. De aceea, când achiziționezi un cort, ia în considerare următoarele aspecte:

· Câte persoane vin?

· Care este bagajul pe care îl are fiecare?

· Ce alte lucruri vor fi depozitate în cort?

· Există o dimensiune limita a cortului pe care îl poți aduce în zona de camping?

Tipuri de corturi

A. Cort de weekend

Cortul clasic , pentru cupluri sau pentru familii cu un singur copil, este potrivit atunci când nu vrei să petreci mai mult de 2 zile în natură. Este foarte ușor de amplasat și are o porțiune unde poate pătrunde cu ușurință soarele.

 

B. Cort de festival

Cortul de festival trebuie să fie mai rezistent decât cel de weekend. În general, este bine să alegi un cort cu un loc în plus de dormit, pentru eventualii musafiri neașteptați. Spre deosebire de cortul de weekend, cortul de festival ar trebui să aibă o zona frontală cu spațiu pentru depozitarea încălțărilor și a bagajelor, astfel încât, în cazul precipitațiilor, noroiul să nu pătrundă în cort.

C. Cort de familie

Așa cum îi spune și numele, acest tip de cort are de la 3 la 10 locuri. Este că o mini-căsuța cu living și dormitoare, iar cele mai multe dintre ele sunt accesorizate cu pridvoare, la fel în cazul celor de festival.

 

2. Accesorii pentru cort

Când ești pasionat de camping, vrei să ai tot confortul de care ai nevoie, iar unele „mofturi” se vor dovedi foarte utile în caz de urgență.

Izoprenul este un material care se adaugă peste folia de la baza cortului, având rol de protecție și adăugând câteva grade temperaturii din interior, atunci când este așezat cu folia de aluminiu în sus. Covorul pentru camping este util în special în cazul corturilor de familie, adăugând o notă de culoare și fiind foarte util pentru copiii care vor alege să se joace în interiorul lui. Este de dimensiuni mici și greutare redusă, astfel încât poate fi ușor transportat.
Desigur, pe lângă accesorii, nu uită să pui în bagaj: cuie pentru cort, mini-trusa de scule, produse de curățat și trusa de prim ajutor.

3. Sac de dormit

Indiferent cât de mari sunt temperaturile pe timp de zi în oraș sau chiar în zona de camping, acestea vor scădea semnificativ pe timp de noapte. Alege un sac de dormit potrivit sezonului în care campezi, preferabil cu fermuar sau o altă modalitate de închidere, astfel încât să păstreze temperatura corpului în interior. Pentru un confort deplin, o pernă este binevenită, dar, în cazul în care nu dispui de mașînă în apropiere, poți umflă o pungă din plastic pe care o poți folosi în același scop.

4. Lanternă sau felinar

O sursă de lumină nu trebuie să lipsească din bagajul oricărui pasionat de camping, iar cele mai întâlnite opțiuni sunt lanternă sau felinarul. În cazul felinarului, există două posibilități: modern, cu led, sau pe gaz, pentru pasionații de obiecte vintage.

5. Scaune/Fotolii pentru camping

Fie că le vei folosi pentru discuțiile de grup, fie că le vei lua la pescuit, fotoliile de camping nu sunt doar un moft atunci când petreci mai multe zile în natură și nu îți dorești să te întorci acasă cu dureri de spate.

6. Cutie frigorifică

Probabil piesa cea mai importantă a acestui kit, pe lângă cort, este cutia frigorifică. Metodele clasice de păstrare a alimentelor în apele curgătoare reci din apropiere nu sunt întotdeuna cele mai sigure și legale. Lada frigorifică asigura prospețimea alimentelor, fiind ușor de transportat și este non-toxică. În cazul camping-urilor amenajate, cum sunt cele de festival, poți să alegi inclusiv o ladă electrică.

7. Ustensile pentru gătit

În cazul în care vrei să gătești în natură, un pachet esențial format din cuțit, oală, farfurii, tacâmuri și un bol mare pentru spălarea alimentelor este suficient. Pentru grătare, o masă pliantă s-ar putea dovedi foarte utilă.

Ce trebuie să știi atunci când mergi în camping:

Alege cu grijă locul unde vei amplasa cortul

Rezistența cortului este foarte importantă, dar crucială este amplasarea acestuia. Cu cât cortul este mai mare, cu atât va fi mai greu de stabilizat în cazul vântului puternic. Fii atent la direcția din care bate vântul și așază-l corespunzător: colțul cortului trebuie să fie în contact direct cu primele rafale de vânt pentru că aerodinamicitatea îi va permite să îi opună rezistență.

Nu lăsa mâncarea în cort

Va atrage nu doar urșii, dar și furnicile sau gândacii. Cercetează bine zona, astfel încât să nu câmpezi în mijlocul unui mușuroi de furnici și îmbracă-te adecvat în cazul camping-ului la munte: pantaloni și bluza cu mâneci lungi. În cazul rezervelor alimentare, sigilează-le bine și ridică-le cu o sfoară într-un copac.

Ai grijă la igienă, chiar dacă ești în natură

Spirtul sanitar, apa sau gelul antibacterian te vor proteja chiar și în cele mai aspre condiții în natură. Dezinfectează-ți mâinile înainte de fiecare masă pentru că poți intră în contact cu anumite plante dăunătoare. Alte lucruri care se vor dovedi utile sunt: spray împotriva țânțarilor, loțiune de plajă și dopuri de urechi.

Nu lasa nimic în urma ta

Pregătește-te de acasă cu saci de gunoi și ai girja că nimic din ceea ce îți aparține să nu rămână în locul în care ai campat, chiar dacă este vorba despre un loc special amenajat sau plătit. În cazul zonelor sălbatice, este important ca data viitoare când vei porni într-o nouă aventură, să găsești natura la fel de curată și fascinantă.

Excursiile de tip camping pot fi o adevărată gură de aer pentru toți cei care vor să iasă din zona de confort adusă de marile orașe. Pentru că experiență să fie însă cu adevărat revelatoare, asigura-ți minimul necesar prin completarea unei liste cu toate lucrurile de care ai nevoie.

te-ar mai putea interesa

Tradițional Tradițional
Cea mai așteptată sărbătoare a anului este, de departe, Crăciunul. Nu doar pentru multitudinea de cadouri pe care le primim și dăruim în fiecare an, dar mai ales pentru atmosfera caldă care ne &...
citește mai mult
Cabana fermecată Cabana fermecată
Sunt momente când tot ce îți dorești este să te întorci la lucrurile simple, care îți alină sufletul și îți aduc pace interioară. Vrei să rememorezi acele clipe di...
citește mai mult
Vesel și colorat Vesel și colorat
Știai că, deși Crăciunul este o Sărbătoare celebrată de milioane de oameni, modul în care este percepută și trăită de fiecare dintre noi diferă? Fie că vine cu aroma cozonacilor proaspăt...
citește mai mult
O minunăție de iarnă: omul de zăpadă cu led O minunăție de iarnă: omul de zăpadă cu led
În preajma Crăciunului, cu toții ne dorim același lucru: o ninsoare ca în basme care să îmbrace în alb toate casele și străzile. Desigur, cei mici sunt cei mai fericiți atunci...
citește mai mult
Cum să îți creezi propriul tău brad de Crăciun Cum să îți creezi propriul tău brad de Crăciun
Ai fost vreodată pus în situația în care nu ai putut să îți împodobești bradul? Fie pentru că te temi de entuziasmul animalelor de companie, care văd în acel brăduț Evere...
citește mai mult
Cum să îți decorezi casa cu instalații luminoase Cum să îți decorezi casa cu instalații luminoase
Ce poate fi mai minunat în perioada Sărbătorilor decât miile de luminițe, în diferite culori, mărimi și forme, ce împodobesc străzile și casele tuturor? În toate orașele,...
citește mai mult