Ai transport gratuit la cumpărături de peste 1500 lei, online și în magazine, până pe 25 septembrie. Consultă aici regulamentul campaniei.
Idei și inspirație
Irigarea înțeleaptă –sisteme de irigare

Irigarea înțeleaptă –sisteme de irigare

Se încarcă...
3345 vizualizări

Pentru a avea un spațiu exterior prosper, trebuie să te asiguri că grădina ta este menținută bine irigată, în special în lunile calde. Însă cu atâtea sisteme disponibile, ce soluție de irigare este cea mai bună pentru tine?


Indiferent că vrei să reciclezi apa sau să investești într-un sistem de irigare ușor de întreținut, am conceput un ghid util care să te ajute să decizi cum vei uda florile însetate și cum vei întreține gazonul bine îngrijit.


Grădinarul priceput
Conservarea apei este un subiect la care trebuie să ne gândim cu toții, în special în timpul verilor calde și secetoase și există multe lucruri pe care le poți face pentru a minimiza consumul de apă și a-ți păstra grădina bine irigată:


Butoaie de apă
Apa de ploaie nu numai că este gratuită, dar este mai bună pentru plante decât cea de la robinet, deoarece conține mai mulți nutrienți. În majoritatea grădinilor de dimensiuni mici sau medii, un singur butoi de apă poate fi suficient pentru irigarea întregului spațiu. Îl poțiconecta cu ușurință la țevile de scurgere, de la jgheaburi, iar pentru grădini mici sunt disponibile butoaie mai subțiri.


Folosirea mulciului
Apa se pierde din sol prin evaporare, în special pe vreme însorită. Aplicând pe straturi și borduri un strat gros de mulci, precum așchii de scoarță sau compost de grădină, poți încetini procesul și păstra solul umed - de ce nu încerci mulciul GoodHome pentru eliminarea buruienilor?


Momentul cel mai potrivit pentru a iriga
Alegerea momentului operațiunii este un factor important atunci când uzi grădina. Vara, momentul cel mai potrivit pentru a irigaeste dimineața devreme sau seara târziu. Solul este mai rece în acele momente, așa că va pătrunde mai multă apă în sol și se va evapora mai puțin.


Gel de reținere a apei
Aceste mici cristale absorb apa și se umflă precum un gel. Amestecă în compost atunci când plantezi în recipiente și aplică în coșurile suspendate pentru a evita uscarea plantelor tale.


Udă solul, nu plantele
Dacă irigi folosind un furtun sau o stropitoare, țintește sub frunze și direct la rădăcini. Acest lucru împiedică pierderea apei, care ajunge acolo unde trebuie.


Sistemele de irigare
Irigarea poate fi făcută mai eficient prin utilizarea de sisteme de irigare, existând o mulțime de soluții din care poți alege.

Aspersoare
Aceasta este una dintre cele mai ușoare metode de a uda grădina, în special gazonul. Cu toate acestea, poate fi și una dintrecele care irosesc cea mai multă apă. Alegerea aspersoarelor potrivite pentru nevoile tale poate contribui la evitarea risipei.

Nu utiliza niciodată aspersoarele în lumina soarelui decât dacă trebuie neapărat: momentul cel mai potrivit pentru a iriga este seara târziu sau dimineața devreme, când se produce mai puțină evaporare. Zilele cu vânt ar trebui evitate, de asemenea, întrucât pulverizarea poate să nu ajungă acolo unde trebuie.


Furtunuri permeabile
Acestea sunt ideale pentru straturile mari și ajută la direcționarea apei sub sol, acolo unde este nevoie. Furtunurile poroase pot fi îngropate la câțiva centimetri sub sol sau sub mulci și se conectează la robinetul tău de exterior.


Seturi de irigare prin picurare
Seturile de irigare prin picurare, disponibile în multe dimensiuni, sunt utile pentru diferite locuri, de la coșuri suspendate până la vase sau plante din borduri.

Acest sistem udă fiecare plantă individual, folosind mici picurătoare conectate la un furtun de alimentare. Seturilesunt ușor de instalat, conectându-se la robinetul de exterior și fiind gestionate apoi de un temporizator care te va ajuta să irigi la momentul cel maipotrivit al zilei și să conservi apa.

 Vezi și alte articole despre irigarea gradinii:

Îți place postarea aceasta?
0
0
Postarea Anterioară
Se încarcă...
Postarea Următoare
Se încarcă...
Copyright ©️ 2024 Brico Dépôt România, Reg. Com. J40/9990/2001, CUI: RO14328360