Idei și inspirație Prețuri mici zilnic Despre noi Cariere Servicii Spoturi TV MAGAZINE BRICO DEPÔT
Idei și inspirație Prețuri mici zilnic Despre noi Cariere Servicii Spoturi TV MAGAZINE BRICO DEPÔT

Inspirație - Cum să alegi o fântână arteziană pentru grădină

Fântâna arteziană este elementul perfect pentru a pune cu adevărat în valoare grădina ta. Este ușor de montat, ușor de întreținut și va deveni repede piesa centrală a curții tale.

De ce să instalezi o fântână arteziană de grădină

O fântână arteziană poate să transforme chiar și cea mai anostă curte într-o zona plăcută și liniștită. Omenirea s-a dezvoltat în jurul surselor de apă dulce, așa că suntem predispuși genetic să căutăm apropierea de apă. Simțim plăcere și calm atunci când auzim sunetul apei, iar asta ne ajută să ne relaxăm.

Cum să alegi fântâna arteziană

Sunt 3 aspecte de care ar trebui să ții cont atunci când alegi o fântână pentru grădina: designul, greutatea, mărimea și forma.

Designul

Fiecare curte e diferită, așa că poate fi greu să decizi care e fântâna potrivită pentru tine. Ca să simplifici lucrurile, orientează-te către modelele care se potrivesc cel mai bine cu decorul. Identifică elementele recurente din decorul curții și caută o fântână cât mai asemănătoare. De asemenea, ar trebui să te gândești dacă vrei că fântâna arteziană să fie o piesă centrală în grădină sau doar un accent. Dacă va fi o piesă centrală, va putea fi văzută din toate unghiurile, pe când, dacă este doar un accent, va fi poziționată în dreptul unui colț sau al unui perete.

Sunetul

Sunetul pe care îl face fântâna e foarte important pentru ambianță. Relaxarea se poate transformă foarte repede în frustare dacă sunetul apei e prea puternic. Totodată, dacă sunetul e prea slab, nu îl vei auzi, așa că efectul auditiv plăcut al apei va fi pierdut.

Forma și mărimea

Ca să alegi mărimea fântânii, trebuie să iei în calcul felul în care va fi poziționată. Dacă urmează să devină piesa centrală a grădinii tale, atunci ar fi bine să te orientezi către o fântână mai mare, care să atragă și să rețină atenția musafirilor tăi. Însă, dacă vrei doar un accent decorativ, o fântână mai mică e alegerea potrivită.

 

Cum se amplasează o fântână arteziană de grădină

E bine să eviți să poziționezi o fântână mare în apropiere de perete, că să poți avea acces ușor la ea. În cazul fântânilor mici, trebuie să te asiguri că nu le poziționezi în zone cu multe plante mari, unde ar putea fi acoperite. Iar în cazul în care fântâna are nevoie de alimentare, poziția sursei de curent electric este esențială.

Cum se alimentează fântâna de grădină

Fântânile arteziene sunt dotate cu o pompă care recirculă apa constant. Tot ce trebuie să faci e să urmărești nivelul de apă și, în cazul în care acesta scade, să realimentezi fântâna.

În ceea e privește alimentarea cu curent electric, există 3 categorii:

· fântâni cu baterii, care pot fi amplasate oriunde în grădină;

· fântâni electrice, care trebuie amplasate în apropiere de o sursă de alimentare;

· fântâni alimentate cu energie solară, care pot fi amplasate după voie, însă nu într-o zonă umbrită.

Cum se curăță o fântână pentru grădina

Toate fântânile arteziene pentru exterior trebuie curățate periodic. Pot cădea frunze în interior, apă poate deveni tulbure sau chiar murdară. Pentru a curața fântâna, va trebui să o golești de apă înainte de a începe, iar, după ce termini, aceasta va trebui realimentată. Fiecare producător are propriile sale specificații, așa că ar fi bine să consulți și manualul de instrucțiuni al fântânii, înainte de a te apuca de treabă.

te-ar mai putea interesa

Povestea lui Cristian
Cristian are o casă cu terasă, ceea ce înseamnă că rareori are parte de intimitatea pe care şi-o dorește, mai ales în grădina sa. El vrea să aibă un spaţiu intim în aer liber
citește mai mult
Povestea Sarei
Sara se ocupă de grădina ei în fiecare weekend încercând să cultive cele mai bune legume și să le protejeze de dăunători. Îşi doreşte să obţină legume proaspete şi
citește mai mult
Povestea Dorei
Cu o familie numeroasă, Dora joacă adesea rolul de gazdă. Dora adoră să fie gazdă, dar, de asemenea, iubește și practică yoga. Prin urmare, are nevoie de opțiuni inteligente de amenajare a spaţiului
citește mai mult
Pregătirea grădinii pentru cultivarea legumelor, fructelor și plantelor aromatice
Cultivarea propriilor legume, fructe și plante aromatice este o distracție pentru toată familia. N-ai mai făcut asta până acum? Nicio problemă. Dispui de un spațiu limitat? Nu-ți face griji!
citește mai mult
Ghid pentru cumpărarea gardurilor
Menține spațiul exterior sigur și privat Împrejmuirea cu gard reprezintă cel mai popular mod de a delimita o limită de teren și este o opțiune rentabilă și ușor de instalat pentru
citește mai mult
Idei pentru o grădină modernă
Amenajarea peisagistică și plantele creează un aspect contemporan Cauți ceva mai structurat decât o grădină rustică, dar mai puțin tradițional decât una clasică? Adu stilul
citește mai mult