Grădină
Idei și inspirație Prețuri mici zilnic Despre noi Cariere Servicii Spoturi TV MAGAZINE BRICO DEPÔT
Grădină
Idei și inspirație Prețuri mici zilnic Despre noi Cariere Servicii Spoturi TV MAGAZINE BRICO DEPÔT

Idei pentru o grădină modernă

Idei pentru o grădină modernă

Amenajarea peisagistică și plantele creează un aspect contemporan

Cauți ceva mai structurat decât o grădină rustică, dar mai puțin tradițional decât una clasică? Adu stilul contemporan în spațiul tău exterior și fă-ți o grădină modernă.  

Ai putea crede că o grădină modernă înseamnă doar linii drepte și oțel strălucitor. Dar o grădină modernă e mult mai mult de-atât. Iar prin folosirea materialelor pentru orice fel de condiții meteo în moduri neobișnuite poți crea un aspect elegant și modern în grădină.

 

Stilul de grădină modern funcționează foarte bine, indiferent cât de mare este spațiul pe care îl ai la dispoziție. Se potrivește atât cu dimensiunile mari, cât și cu cele mici, și poate fi una dintre cele mai bune opțiuni dacă nu ai prea mult spațiu pentru grădină sau balcon. În plus, poate fi ușor de întreținut, e nevoie de puțină atenție, însă rezultatul este fantastic.

Acesta este stilul care ți se potrivește? Citește mai departe sfaturile noastre despre cum să aduci aspectul modern în grădina ta.
 

Sfaturi utile pentru crearea unui design modern în grădină

Idei de amenajare pentru o grădină modernă

Într-o grădina contemporană, accentul cade cel mai mult pe elementele de amenajare.

Decking-ul din lemn a devenit o caracteristică standard a multor grădini moderne, deoarece este deopotrivă atractiv și practic. Se potrivește în aproape orice dimensiune de spațiu, iar gama noastră de uleiuri și vopsele îți permite să îl personalizezi pentru a-i oferi un aspect unic. 

Dacă dispui de mai mult spațiu, poți să folosești și un al doilea material de amenajare, pentru a adăuga o textură care să contrasteze. Ne place combinația de pardoseală din lemn și pavaj. Descoperă gama noastră de pavaj. 

Pentru grădinile mai mici, pietrișul sau pietrele colorate funcționează bine alături de o zonă acoperită cu lemn sau pavată cu piatră. Joacă-te cu amenajări pe niveluri diferite pentru a crea un efect vizual interesant.

 
Idei de plantare pentru grădina modernă

Cheia succesului pentru o grădină modernă este plantarea combinată a unor plante cu flori și frunze interesante.

Plantele perene verzi sunt o opțiune minunată, deoarece arată bine în grădină pe tot parcursul anului. Odată plantate, au nevoie de puțină îngrijire prin udare ocazională, și devin minunate în scurt timp. Tipurile de iarbă sunt, de asemenea, o alegere ideală pentru grădina modernă, deoarece foșnesc ușor în bătaia vântului și arată bine tot anul. 

Ne place bambusul (Phyllostachys) (în imagine). Această plantă mereu verde (cunoscută și ca iarba uriașă) este înaltă și variată. Bambusul negru (Nigra), o specie uimitoare - are frunze deosebit de verzi și tulpină tare, care devine de un negru lucios în al doilea sezon de creștere. Bambusul este o alegere versatilă, care poate fi cultivată în pământ sau în recipiente, la soare sau parțial la umbră, ceea ce îl face potrivit pentru o mare varietate de spații în aer liber.

Rozmarinul (Rosmarinus offcinalis) este o altă alegere potrivită pentru spațiile moderne în aer liber. Nu numai că are frunze aromate care pot fi folosite în bucătărie, dar această plantă perenă oferă flori de culoare mov/albastru de la mijlocul primăverii până în vară care atrag albine și fluturi. Plantați-o în răzoare sau în ghivece, la soare.

Dacă vorbim de pomi, arțarul japonez (Acer palmatum) (în imagine) este o alegere dificilă, dar frumoasă. Înmulțit de secole în Japonia, acest arbust este suficient de mic pentru a fi plantat într-un ghiveci, dar și direct în pământ. Are frunze colorate de la bronzul cel mai intens până la roșu strălucitor și verde ca lămâia verde, iar aceste culori se schimbă adesea în timp, ajungând să fie de un portocaliu strălucitor și roșii toamna.

Dacă vrei să folosești un arbore cățărător, recomandăm glicina pentru un aspect contemporan. Are o tulpină lemnoasă și flori parfumate care arată ca păstăile de mazăre de culoarea lavandei. Glicina poate fi cultivată pe ziduri, pergole sau chiar pe alți pomi, ori poate crește de sine stătătoare.

 

Idei suplimentare pentru grădina modernă

Profită din plin de grădina ta modernă după apusul soarelui, cu ajutorul iluminatului pentru exterior. Aceasta nu oferă doar un plus de securitate, ci creează și o atmosferă plăcută pe timpul nopții. Luminează întregul spațiu cu luminile pentru terasă. Sau alege lumini într-un design modern care sunt discrete și distinse.

Așează-te și bucură-te de confortul unui mobilier pentru grădină. Acestea sunt minunate pentru a socializa cu prietenii și familia sau ca să te întinzi și să te bucuri de relaxare în grădină. Ne plac canapelele din lemn, mai ales cele din gama Denia

Descoperă Gama Denia

 

Iar dacă te bucuri de o grădină de mari dimensiuni, investește într-un spalier care ia privirile. De asemenea, arcadele adaugă înălțime, captează privirea și sunt deosebit de interesante. 

te-ar mai putea interesa

Tradițional Tradițional
Cea mai așteptată sărbătoare a anului este, de departe, Crăciunul. Nu doar pentru multitudinea de cadouri pe care le primim și dăruim în fiecare an, dar mai ales pentru atmosfera caldă care ne &...
citește mai mult
Cabana fermecată Cabana fermecată
Sunt momente când tot ce îți dorești este să te întorci la lucrurile simple, care îți alină sufletul și îți aduc pace interioară. Vrei să rememorezi acele clipe di...
citește mai mult
Vesel și colorat Vesel și colorat
Știai că, deși Crăciunul este o Sărbătoare celebrată de milioane de oameni, modul în care este percepută și trăită de fiecare dintre noi diferă? Fie că vine cu aroma cozonacilor proaspăt...
citește mai mult
O minunăție de iarnă: omul de zăpadă cu led O minunăție de iarnă: omul de zăpadă cu led
În preajma Crăciunului, cu toții ne dorim același lucru: o ninsoare ca în basme care să îmbrace în alb toate casele și străzile. Desigur, cei mici sunt cei mai fericiți atunci...
citește mai mult
Cum să îți creezi propriul tău brad de Crăciun Cum să îți creezi propriul tău brad de Crăciun
Ai fost vreodată pus în situația în care nu ai putut să îți împodobești bradul? Fie pentru că te temi de entuziasmul animalelor de companie, care văd în acel brăduț Evere...
citește mai mult
Cum să îți decorezi casa cu instalații luminoase Cum să îți decorezi casa cu instalații luminoase
Ce poate fi mai minunat în perioada Sărbătorilor decât miile de luminițe, în diferite culori, mărimi și forme, ce împodobesc străzile și casele tuturor? În toate orașele,...
citește mai mult