Ai transport gratuit la cumpărături de peste 1500 lei, online și în magazine, până pe 25 septembrie. Consultă aici regulamentul campaniei.
Idei și inspirație
Idei pentru o grădină mică

Idei pentru o grădină mică

Se încarcă...
727 vizualizări

Dacă ai o grădină mică, asta nu înseamnă că nu îți poți pune la încercare aptitudinile de grădinar. Dimpotrivă, cu puțină planificare inteligentă, dar simplă, poți transforma și cel mai compact spațiu în ceva cu adevărat special. Iată cele mai bune trucuri pentru a garanta căprofiți la maxim de mica ta grădină.


9 sfaturi importante pentru o grădină mică
1.Alege un punct de interes și începe planificarea
Pentru a profita la maxim de spațiul tău exterior redus, cel mai bine este să te concentrezi pe ceea ce îți place cel mai mult să faci în grădina ta. Tu alegi dacă o folosești drept spațiu de relaxare în aer liber sau pentru a-ți cultiva propriile legume, iar odată ce ai ales punctul de interes poți începe să faci planificarea.
Poți da frâu liber creativității și schița forma și limitele parcelei, încercând diverse concepte. Astfel, poți vedea dacă dorești să incluzi o terasă, o pardoseală sau chiar un mic șopron de grădină.


2. Introdu niveluri noi
Profită la maxim de spațiul mic pe care îl ai introducând niveluri noi atunci când plantezi. Poți face acest lucru folosind coșuri suspendate, straturi înalte sau un spalier. Plantarea mai sus de nivelul solului înseamnă mai mult spațiu.
Dacă ai loc suficient, un suport pentru plante etajat este binevenit în grădina ta. Acesta este excelent pentru plante aromaticeși ghivece mici și poți înfășura șiraguri de lumini pentru grădină în jurul rafturilor sau așeza mici felinare pentru grădină pe acestea, pentrua-ți ilumina grădina. Îți poți chiar construi propriul suport etajat din lemn pentru plante.


3. Așezarea ingenioasă a plantelor
Dacă vrei să-ți folosești spațiul exterior mic pentru grădinărit, însă nu ai suficient loc pentru un strat de flori, plantele în ghivece sunt o modalitate rapidă și ușoară de a adăuga culoare fără a ocupa prea mult spațiu. Avantajul păstrării plantelor în ghivece este că sunt ușor de deplasat dintr-un loc în altul pentru a crea spațiu și că poți să replantezi plantele tale anuale preferate pentru a păstra culoarea pe toată durata anului.
O sugestie bună, dacă ai straturi și borduri într-o grădină mică, este să plantezi pe straturi. Începi cu plantele mai înalte înpartea din spate și apoi plantezi în față, în ordinea descrescătoare a înălțimii. Dacă alegi plante cu anotimpuri diferite de înflorire, straturile tale vor rămâne colorate timp mai îndelungat.
Sfat important: Ia în considerare dimensiunea maximă la care ajung plantele tale atunci când ai o grădină într-un spațiu redus. Unii copaci și arbuști pot crește destul de mult, aglomerând rapid o grădină mică.

4. Cultivă-ți propriile fructe și legume
Plantele aromatice, căpșunii și varietățile curgătoare de roșii sunt alegerile ideale pentru coșurile suspendate și nu vor ocupaspațiu în mica ta grădină. Ca alternativă, poți strecura câteva recipiente mici sau saci de creștere, în care să-ți cultivi propriile legume, fărăa ocupa prea mult spațiu.
Avem o gamă excelentă de produse pentru grădina de zarzavat, pe care le poți combina și asorta din selecția noastră pentru a-ți crea propria serie de produse de cultivat. Gama noastră include de la straturi înalte până la acoperitoare, permițându-ți să te asiguri că produsele se potrivesc spațiului tău.
Consultă ghidurile noastre utile „Cum să...” pentru a afla mai multe despre cultivare.


5.Adaugă paravane și creează propriile tale zone
O modalitate excelentă de a adăuga farmec designului tău și de a face o grădină mică să pară mai mare este crearea de zone diferite. Probabil nu vei dori mai mult de 3 secțiuni într-un spațiu redus, așa că este cel mai bine să te concentrezi pe o zonă mai mare și apoi să introduci una sau două zone mai mici în proiectul tău.
Poți crea aceste zone folosind paravane, aceasta fiind și o metodă inteligentă de a acoperi aspectele mai puțin atrăgătoare ale spațiului tău exterior, cum ar fi pubelele cu roți, butoaiele de apă și suporturile pentru plante al căror anotimp a trecut de ceva vreme.


6.Alege un mobilier și un grătar compact
Găsirea unui mobilier compact care să se potrivească într-un spațiu mic poate fi o adevărată provocare. O soluție practică este să optezi pentru mese și scaune pliabile, pentru a le putea îndepărta atunci când este necesar. O altă opțiune sunt scaunele care pot fi stivuite, precum bari, care se potrivesc cu o masă pliabilă. Sau, dacă îți place distracția, setul nostru pentru luat masa Columbia are un design inovator, care îți permite să eliberezi spațiu depozitând scaunele sub masă atunci când nu le folosești.
Dacă preferi să te relaxezi în spațiul tău exterior, un hamac poate fi alegerea ideală pentru tine sau poți arunca o privire la setul nostru pentru cafea pilares cu 2 scaune. Scaunele pot fi stivuite, fiind ideale pentru economisirea spațiului.
Un grătar este un alt element excelent de adăugat în spațiul tău exterior, iar dacă ai o grădină mică, alegerea inteligentă este un set 2 în 1. Vatra Tinaga poate fi exact ceea ce cauți; este o vatră compactă cu grătar de coacere. Un alt sfat util este de a căuta un grătar pe roți,pe care să-l poți scoate din decor atunci când nu-l folosești.


7. Depozitare inteligentă
Pentru a nu aglomera spațiul micii tale grădini, este o idee bună să te gândești la soluții de depozitare. Dacă ai suficient spațiu, există numeroase opțiuni de șopron compact din diverse materiale, care se pot potrivi nevoilor tale. Gama noastră oferă, de asemenea, opțiuni de depozitare concepute special pentru biciclete, coșuri și altele. Banca și cutia de depozitare din lemn denia oferă o opțiune 2 în 1 practică și atrăgătoare, reprezentând nu numai o soluție discretă de depozitare, dar și o zonă confortabilă de șezut. Poți păstra ordinea în grădina ta cu cârlige și rafturi utile.


8. Iluminează
Și dacă ai adăuga lumini în nopțile calde de vară? Felinarele de perete sunt o metodă simplă și eficientă de a aduce lumină în zona de servit masa, fără a ocupa prea mult spațiu. Acestea oferă suficientă lumină și există o selecție largă de stiluri din care poți alege.

Ca alternativă, corpurile de iluminat și felinarele de masă creează o atmosferă plăcută și sunt, în același timp, portabile, putând fi depozitate cu ușurință. Șiragurile de lumini pentru grădină reprezintă o altă opțiune decorativă drăguță, care va ilumina anumite zone. Acestea pot fi amplasate pe garduri sau înfășurate pe umbrelele de soare și copaci.


9. Alege o culoare
De asemenea, îți poți personaliza spațiul exterior alegând o schemă de culori. Acest lucru va da impresia unui aspect unitar și va crea un echilibru plăcut. Poți face să se asorteze șopronul de grădină, gardurile, pereții și zona pardoselii exterioare cu vopsea specială, baiț și lacuri asortate sau complementare, care protejează, de asemenea, suprafețele de efectele vremii.

Vezi și alte articole despre amenajarea grădinelor:

Îți place postarea aceasta?
0
0
Postarea Anterioară
Se încarcă...
Postarea Următoare
Se încarcă...
Copyright ©️ 2023 Brico Dépôt România