Ai transport gratuit la cumpărături de peste 1500 lei, online și în magazine, până pe 25 septembrie. Consultă aici regulamentul campaniei.
Idei și inspirație
Idei extraordinare pentru balcon

Idei extraordinare pentru balcon

Se încarcă...

Grădinăritul de balcon devine tot mai popular în întreaga lume, acesta fiind adeseori singurul spațiu exterior de care dispunlocuitorii orașelor. Cultivarea de diverse plante, inclusiv plante comestibile, și adăugarea de elemente care atrag vietățile îți oferă o conexiune reală cu natura, oferindu-ți și un spațiu plăcut pentru relaxare. Cu puțină planificare atentă, poți transforma instantaneu orice spațiu mic, ridicat, într-o mini-grădină plină de arome și culori.


Elemente esențiale pentru balcon
Plante
Spaliere
Casă pentru insecte
Ghivece speciale
Suporturi pentru plante
Stropitoare
Iluminat


Idei pentru balcon
Există foarte multe lucruri creative pe care oamenii le fac în balcon pentru a maximiza micul lor spațiu exterior. A crescut popularitatea stupilor de balcon ca răspuns la situația îngrijorătoare a albinelor melifere, iar pereții vii sunt instalați ca inovații ale grădinăritului pe verticală. Iată câteva idei pentru a da viață balconului tău.


Cele mai bune plante de balcon, de la plante comestibile la plante ornamentale, există o mulțime de plante diferite care se dezvoltă extraordinar într-un balcon. Însă, înainte de a începe să alegi plantele pe care vrei să le cultivi, există câteva lucruri la care trebuie să te gândești.


Greutate: Plante, ghivece grele, compost, apă –toate acestea adunate au o greutate considerabilă. Evaluează greutatea pe care o poate suporta balconul tău –există suficiente suporturi ușoare pentru plante dacă ești nevoit să eviți obiectele mai grele. Optează pentru recipiente ușoare din rășină sau plastic și cultivă-ți plantele în compost ușor cu o formulă specială. Sau prepară-ți propriul amestec ușor, combinândcompost cu vermiculit.


Soare sau umbră: În al doilea rând, ia în considerare cât de expus este balconul tău. Dacă este în bătaia vântului și nu foarte adăpostit, va trebui fie să creezi un adăpost, sub formă de paravânturi, sau să te inspiri de la plantele care se simt bine în grădinile cu briză dinzona de coastă.


Adăpostit sau expus: În fine, de cât soare are parte balconul tău? Dacă este în umbră o mare parte a zilei, va trebui să te gândești la un plan deplantare foarte diferit față de cazul unui balcon aflat în lumina soarelui.

Coșuri suspendate
Coșurile suspendate sunt o altă modalitate de a-ți decora balconul cu plante. Coșul suspendat gri ardezie cu efect de ratan gardmaneste un coș cu formă conică, într-o nuanță contemporană de gri. Pentru un aspect exotic, umple ghivece precum ghiveciul suspendat Verve lalehcu plante suculente.


Plante iubitoare de lumină

Plantele aromatice sunt extraordinare pentru balcoane și sunt cel mai ușor de crescut dintre plantele comestibile. Poți culege frunze proaspete și gustoase pe toată durata anului, iar balconul tău va mirosi grozav. În plus, majoritatea plantelor aromatice rămân la o dimensiune mică, fiind perfecte pentru plantare în vase.


5 plante aromatice care se simt bine în lumina soarelui
diferite varietăți de cimbru
salvie
rozmarin
busuioc
fenicul


5 plante care se simt bine în lumina soarelui
lavandă
sedum
salvie
trandafiri
canna


Plante de apartament
Dacă îți plac plantele de apartament, tratează-le cu o pauză de soare pe balcon.Cactușii și plantele suculente în special vor răspunde foarte bine la o baie de soare de vară și la căldura generată în balcon.


Plante iubitoare de umbră
5 plante aromatice care se simt bine la umbră
mentă
mărar

anemonă japoneză
ferigi
hosta
cerceii-doamnei
mușcată

* Multe varietăți de bulbi se vor dezvolta frumos în balcoanele umbrite. Bulbii de lalea înaltă madonna au flori albe pure cu margini verzi. Bulbii arată splendid grupați în ghivece, iar capetele albe ale florilor strălucesc într-un balcon umbrit.


Legume verticale

Nu ai nevoie de o grădină pentru a-ți produce propriile fructe și legume. Multe varietăți se dezvoltă excelent în spații mici înbalcoane și pe spaliere. Căpșunii,roșiileși mazărea pot fi crescute din semințe într-un sac de creștere sau în ghivece.

Legumele cățărătoare servesc și ca elemente de intimitate atunci când cresc pe spaliere, dacă balconul este expus privirilor. Copiii în special adoră să planteze semințe șisăverifice dacă au germinat. Gama noastră modulară unică pentru grădina de zarzavat îți oferă tot ce ai nevoie pentru a cultiva propriile fructe și legume, indiferent dacă ești începător sau expert în grădinărit.


Ai spațiu pentru un strat înalt în balconul tău? Avem straturi înalte mici special concepute pentru suprafețe reduse. Dacă greutatea nu este o problemă, poți suprapune straturile pentru a crește cantitatea de plante pe care le poți cultiva. Stratul înalt mic și suprapus din pin Verve poate fi combinat cu alte produse din gamă, precum structuri de sprijin ca spalierele, care se potrivesc ușor pe straturi. Suportul pentru plante verde pal din lemn grow your own are încorporat un spalier, astfel că poți cultiva cu ușurință plante cățărătoare și plante aromatice.


Cum să montezi un spalier pe balcon

Adesea, balcoanele nu sunt foarte intime. Montează un spalier, precum spalierul din lemn cu romburi pentru a cultiva plante și pentru a-ți masca spațiul personal. Instalarea unui spalier este o operațiune relativ ușoară.

Acestea sunt în mod normal atașate de un perete sau un gard, pentrucaplantele cățărătoare să utilizeze structura lui pentru a crește.

Cheia pentru montarea unui spalier pe perete constă în așezarea de plăcipe perete și apoi înșurubarea spalierului de plăci. Explicația este că plantele cățărătoare au nevoie de spațiu în spate pentru a crește în sus.

Vei avea nevoie de o bormașină, dibluri și șuruburi din alamă sau galvanizate, pentru a nu rugini. După montarea plăcilor, efectuează găuri în spalier și bate-l în cuie sau înșurubează-l de plăci pentru a-l fixa.

Dacă nu vrei să faci găuri în perete, poți alege suportul pentru plante verde pal din lemn grow your own care are un spalier atașat și plantează plante cățărătoare în suportul pentru plante.


Plante cățărătoare de crescut pe spalier

iasomie steaclematită montană

sângele-voinicului

caprifoi

trandafir cățărător

Stropitoare

Încearcă stropitoarea noastră de plastic, albastră, de 1,5l. Stropitoarea este esențială pentru a uda plantele de balcon. Acest design este o adaptare modernă a stropitorii clasice. Este ușoară și ideală pentru udarea plantelor de interior și balcon.

Hoteluri pentru insecte

Atrage vietăți în balconul tău cu casa pentru insecte de culoare maro nature’s haven. Acest adăpost pentru insecte oferă un loc confortabil și sigur pentru buburuze și albine, iar orificiile de diverse dimensiuni permit buburuzelor și speciilor de albine solitare să facă cuiburi și să depună ouă.

Încurajarea acestor dușmani ai dăunătorilor plantelor va proteja în mod natural grădina din balconul tău.


Iluminat

Nu uita să instalezi o lumină pe balcon, pentru a te bucura de acest spațiu noaptea. Corpul de iluminat de perete pentru exterior cu două becuri cu halogen, alimentat de la rețea, de culoare neagră mată blooma slana este un corp de iluminat de exterior cu aspect modern, cu două becuri pentru a dubla iluminarea.


Sfat important: Există soluții simple pentru acoperirea pardoselii balconului. Poți alege între iarbă artificială și dale de pardoseală ce pot fi așezate sau prinse. Nu ai nevoie de abilități tehnice speciale pentru a le monta. Montează și relaxează-te!

 

Vezi si alte idei despre amenajarea balconului:

    1. Sfaturi practice și idei pentru amenajarea balconului
    2. 6 soluții creative prin care poți să-ți transformi balconul într-o grădină luxuriantă
    3. Povestea Otiliei. Idei de amenajare a unui spațiu de relaxare în balcon

  1.  
Îți place postarea aceasta?
0
0
Postarea Anterioară
Se încarcă...
Postarea Următoare
Se încarcă...
Copyright ©️ 2024 Brico Dépôt România, Reg. Com. J40/9990/2001, CUI: RO14328360