Grădină
Idei și inspirație Prețuri mici zilnic Despre noi Cariere Servicii Spoturi TV MAGAZINE BRICO DEPÔT
Grădină
Idei și inspirație Prețuri mici zilnic Despre noi Cariere Servicii Spoturi TV MAGAZINE BRICO DEPÔT

Hrănirea grădinii tale

Hrănirea grădinii tale

Dacă îți dorești să cultivi plante frumoase și puternice cu care să te mândrești, trebuie să te asiguri că acestea primesc nutrienții corespunzători. Este nevoie de mai mult decât udatul obișnuit pentru a obține cele mai bune rezultate. Iată un ghid rapid și ușor care te va ajutasă-ți păstrezi grădina sănătoasă.


Elemente esențiale pentru sănătate
Plantele au nevoie de o varietate de nutrienți pentru a rămâne într-o stare bună. Principalii trei nutrienți sunt azotul, potasiul și fosforul. Acțiunea acestora va păstra plantele puternice, fiecare plantă preferând niveluri mai ridicate sau mai reduse din fiecare element.
Din fericire, datorită nutrienților moderni, nu este nevoie să fii expert în sănătatea plantelor și să știi care plante au nevoie de care niveluri de nutrienți de fiecare dată când plantezi! Opțiunile universale se potrivesc pentru majoritatea plantelor și grădinilor. Pentru orice excepții,există nutrienți speciali destinați acelor plante cu nevoi particulare.


Straturi și borduri
Fertilizatorii granulari sau pudră de uz general sunt buni la pregătirea solului, fie pentru plantare, fie pentru a completa nivelurile de nutrienți. De asemenea, aceștia sunt ideali pentru majoritatea plantelor de grădină. Momentul optim de aplicare este primăvara, la începutul sezonului de cultivat. Fertilizatorul trebuie amestecat în stratul superior al solului. Growmore și Blood, Fish and Bone sunt opțiuni populare. Fertilizanții reprezintă una dintre cele mai bune alegeri pentru plantat, deoarece ajută rădăcinile să devină puternice.


Fertilizator pentru plante acide - ericaceu
Termenul „ericaceu” este folosit pentru a face referire la solurile acide și plantele care cresc în aceste soluri. Fertilizatorul ericaceu este perfect pentru plantele care preferă solul acid. Rododendronul, camelia și pieris sunt câteva plante cărora le priește acest tip de fertilizator. Nu vor avea nevoie de nutrienți dacă le crești în mediul potrivit, însă dacă le cultivi în vase este important să le hrănești periodic.


Fertilizatori
Cu excepția cazului în care cultivi ceva special, fertilizatorii universali sunt excelenți pentru a păstra plantele sănătoase. Poți alege dintre fertilizatori care pot fi turnați, solubili sau cu eliberare lentă, în funcție de ce preferi.


Fertilizatori lichizi
Fertilizatorii lichizi sunt furnizați de obicei în formă concentrată, trebuind pur și simplu adăugați în apă. Plantele pot accesa acest tip de fertilizator cel mai rapid deoarece pot absorbi rapid nutrienții. Singurul dezavantaj al nutrienților lichizi este faptul că trebuie aplicați mai des, deoarece nu rezistă foarte mult timp în sol.


Fertilizatori care pot fi turnați
Aceștia elimină mare parte din efortul de a hrăni plantele, deoarece sunt fertilizatori lichizi pre-amestecați pe care îi torni direct pe rădăcini. Cu toate acestea, la fel ca în cazul fertilizatorilor lichizi descriși mai sus, va trebui să repeți operațiunea mai des, lucru care întimp se poate dovedi mai costisitor.

Fertilizatori cu eliberare lentă
Aceștia sunt fertilizatori granulari pe care îi poți amesteca în compost atunci când plantezi sau îi poți aplica la suprafațăpentru a completa nivelul nutrienților. Aceștia eliberează nutrienții în sol lent, ceea ce înseamnă că vor rezista timp mai îndelungat decât lichidele.Această opțiune reduce din presiunea hrănirii periodice.


Nutrienți pentru roșii
Cultivarea roșiilor este incredibil de populară, multe persoane crescându-le în vase și nu direct în sol. Pentru a încuraja recolte foarte mari și obținerea de fructe delicioase, cel mai bine este să aplici un fertilizator pentru roșii. Acesta este un fertilizator special, cu conținut ridicat de azot, care încurajează înflorirea și formarea fructelor.
Nivelul ridicat de azot face ca acest fertilizator să fie foarte util și pentru înflorirea în coșuri suspendate sau vase, deoarece încurajează înflorirea.


Nutrienți pentru gazon
Dacă îți dorești un gazon bogat și sănătos, poate fi o idee bună să-l fertilizezi și pe acesta. Nu te îngrijora însă, acest lucru nu presupune un efort mare și poate fi realizat de două ori pe an, în timpul sezonului de creștere.


Nutrienții granulari sunt, de obicei, cei mai populari și sunt aplicați cu dispozitive de împrăștiere pentru a asigura o aplicare corectă. De asemenea, sunt disponibili nutrienți lichizi, care pot produce un rezultat mai rapid datorită absorbției de către frunze, nu de către rădăcini.

te-ar mai putea interesa

Tradițional Tradițional
Cea mai așteptată sărbătoare a anului este, de departe, Crăciunul. Nu doar pentru multitudinea de cadouri pe care le primim și dăruim în fiecare an, dar mai ales pentru atmosfera caldă care ne &...
citește mai mult
Cabana fermecată Cabana fermecată
Sunt momente când tot ce îți dorești este să te întorci la lucrurile simple, care îți alină sufletul și îți aduc pace interioară. Vrei să rememorezi acele clipe di...
citește mai mult
Vesel și colorat Vesel și colorat
Știai că, deși Crăciunul este o Sărbătoare celebrată de milioane de oameni, modul în care este percepută și trăită de fiecare dintre noi diferă? Fie că vine cu aroma cozonacilor proaspăt...
citește mai mult
O minunăție de iarnă: omul de zăpadă cu led O minunăție de iarnă: omul de zăpadă cu led
În preajma Crăciunului, cu toții ne dorim același lucru: o ninsoare ca în basme care să îmbrace în alb toate casele și străzile. Desigur, cei mici sunt cei mai fericiți atunci...
citește mai mult
Cum să îți creezi propriul tău brad de Crăciun Cum să îți creezi propriul tău brad de Crăciun
Ai fost vreodată pus în situația în care nu ai putut să îți împodobești bradul? Fie pentru că te temi de entuziasmul animalelor de companie, care văd în acel brăduț Evere...
citește mai mult
Cum să îți decorezi casa cu instalații luminoase Cum să îți decorezi casa cu instalații luminoase
Ce poate fi mai minunat în perioada Sărbătorilor decât miile de luminițe, în diferite culori, mărimi și forme, ce împodobesc străzile și casele tuturor? În toate orașele,...
citește mai mult