Grădină
Idei și inspirație Prețuri mici zilnic Despre noi Cariere Servicii Spoturi TV MAGAZINE BRICO DEPÔT
Grădină
Idei și inspirație Prețuri mici zilnic Despre noi Cariere Servicii Spoturi TV MAGAZINE BRICO DEPÔT

Gradina de vară în stil rustic: 5 elemente esentiale

Gradina de vară în stil rustic: 5 elemente esentiale

Decorarea exteriorului este o misiune dificilă, mai ales pentru că sunt atatea stiluri irezistibile, fiecare cu specificul și farmecul propriu. Trebuie să recunoastem că vara ne place să ne petrecem timpul afară, iar decorul trebuie să fie perfect.

Unul dintre cele mai trainice, dar totodata și cele mai versatile și mai confortabile stiluri de decor ramane cel rustic. Caracterizat de folosirea materialelor naturale și a elementelor de decor specifice, se potrivește perfect într-o grădină de vară. Iată 5 elemente esențiale care definesc acest stil:

1. Cu pavaj sau fără?

Adevărul este ca în stilul rustic sunt permise ambele variante. Poți opta pentru amenajarea cu gazon sau pentru folosirea unor pavaje de exterior cu piatră naturală sau lemn. Asigură-te însă ca, indiferent de materialele folosite, acestea primesc tratamentele corespunzatoare de impermeabilizare, astfel încat să reziste condițiilor climatice din toate sezoanele.

Piatra naturală este una dintre alegerile cele mai populare pentru pavajele de exterior, datorită rezistentei sporite. În plus, aceasta se integrează bine într-un decor natural și se poate asorta cu usurință cu piesele de mobilier.

2. Mobilierul de gradină în stil rustic

La fel că pavajele, mobilierul trebuie să fie confecționat din materiale naturale. Mesele și scaunele de plastic cu design futurist nu au ce caută într-un astfel de decor. Cele confecționate din lemn, ratan sau răchită sunt mult mai potrivite.

Dacă optezi pentru folosirea lemnului și ești pasionat de prelucrarea acestui material, îți poți confecționa singur mobilierul de grădină. De asemenea, folosirea paleților pentru a crea piese inedite de mobilier poate fi o variantă. Dacă însă nu ai timpul necesar sau un hobby în acest sens, poți alege un mobilier de grădină care să corespundă gusturilor și standardelor tale de calitate. Oferta BricoDepot pentru mobilier de exterior este variată și potrivită pentru toate buzunarele.

3. Grătarul sau cuptorul pentru exterior

Petrecerile în grădină nu au nici un farmec fără mâncarea perfectă, iar grătarul sau cuptorul pentru exterior vor răspunde cu brio acestei nevoi.

Dacă spațiul îți permite, poți construi un cuptor rustic din piatră naturală și cărămidă. Acesta va fi elementul central al decorului exterior, dar nu te va dezamăgi nici în ceea ce privește performanțele gastronomice.

4. Leagănul de exterior, hamacul sau balansoarul

Nu trebuie să faci parte dintr-o familie cu copii pentru a te putea bucura de legănatul liniștitor al unei astfel de piese de mobilier. Înainte de a decide asupra opțiunilor, ia în calcul toate avantajele și dezavantajele fiecăreia.

Leagănul poate fi fix și, dacă alegi unul cu copertină, te vei putea relaxa la umbră în orice moment al zilei. Balansoarul are avantajul că poate fi mutat cu ușurință în orice loc din grădina, dar și că este ușor de depozitat în timpul iernii. Avantajul hamacului este că poți să-l iei cu tine și la mare, dar pentru a-l instala vei avea nevoie de doi copaci destul de solizi.

Pentru a te bucura de cele mai frumoase momente în aer liber alături de prieteni și familie îți recomandăm leagănul pentru grădină de la Brico Depot. Design-ul pliabil face ca depozitarea pe timpul iernii să fie mult mai ușoară, este confecționat din răchită de calitate și dispune de un cadru metalic acoperit cu rășină epoxidică pentru a te simți cât mai confortabil în grădina ta. Alege produsele de calitate și cu stil de la Brico Depot.

5. Obiectele decorative

Ai foarte mare libertate în ceea ce privește alegerea decorațiunilor pentru o grădină amenajată în stil rustic. De la folosirea uneltelor de grădină ca decorațiuni și etalarea lor pe suporturi ingenioase sau chiar pe un perete fals, la folosirea unor decorațiuni specifice, poți defini stilul prin foarte multe detalii.

Ghivecele și jardinierele din ceramică nu trebuie să lipsească dintr-un astfel de decor, iar dacă vrei să fie totul ca la carte, completează amenajarea cu obiecte tradiționale din lut și din lemn, cu ștergare de masă rustice sau cu coșuri din răchită.

te-ar mai putea interesa

Tradițional Tradițional
Cea mai așteptată sărbătoare a anului este, de departe, Crăciunul. Nu doar pentru multitudinea de cadouri pe care le primim și dăruim în fiecare an, dar mai ales pentru atmosfera caldă care ne &...
citește mai mult
Cabana fermecată Cabana fermecată
Sunt momente când tot ce îți dorești este să te întorci la lucrurile simple, care îți alină sufletul și îți aduc pace interioară. Vrei să rememorezi acele clipe di...
citește mai mult
Vesel și colorat Vesel și colorat
Știai că, deși Crăciunul este o Sărbătoare celebrată de milioane de oameni, modul în care este percepută și trăită de fiecare dintre noi diferă? Fie că vine cu aroma cozonacilor proaspăt...
citește mai mult
O minunăție de iarnă: omul de zăpadă cu led O minunăție de iarnă: omul de zăpadă cu led
În preajma Crăciunului, cu toții ne dorim același lucru: o ninsoare ca în basme care să îmbrace în alb toate casele și străzile. Desigur, cei mici sunt cei mai fericiți atunci...
citește mai mult
Cum să îți creezi propriul tău brad de Crăciun Cum să îți creezi propriul tău brad de Crăciun
Ai fost vreodată pus în situația în care nu ai putut să îți împodobești bradul? Fie pentru că te temi de entuziasmul animalelor de companie, care văd în acel brăduț Evere...
citește mai mult
Cum să îți decorezi casa cu instalații luminoase Cum să îți decorezi casa cu instalații luminoase
Ce poate fi mai minunat în perioada Sărbătorilor decât miile de luminițe, în diferite culori, mărimi și forme, ce împodobesc străzile și casele tuturor? În toate orașele,...
citește mai mult