Ai transport gratuit la cumpărături de peste 1500 lei, online și în magazine, până pe 25 septembrie. Consultă aici regulamentul campaniei.
Idei și inspirație
Gradina de acasă – o oază de relaxare și pe timp de noapte

Gradina de acasă – o oază de relaxare și pe timp de noapte

Se încarcă...

Pentru multe persoane, grădina reprezintă o oază de relaxare, un loc unde te poți elibera de stresul zilnic, o evadare din cotidian. Însă, de multe ori se întâmplă să te întorci de la locul de muncă foarte târziu, seară, moment în care îți dorești să petreci câteva clipe de liniște în locul în care te simțit atât de bine, în grădina. Cu puțină creativitate, poți transformă grădina de acasă într-o „oază fermecată” și pe timpul nopții.

Un prim detaliu la care ar trebui să te gândești este modul în care îți dorești să arate grădina ta. Poți opta pentru o grădina în stil rustic, cu accesorii din cărămidă, poate chiar și o roabă în care poți plantă flori, astfel vei obține un obiect decorativ inedit.

Dacă ești genul de persoană care adoră vacanțele exotice, îți poți amenaja în propria grădina un spațiu de relaxare ce te va duce cu gândul la cele mai însorite plaje, cu ajutorul unei mici fântâni arteziene. O poți pune în valoare cu plante exotice și cu un decor cu nisip și palmieri.

Dacă adopți stilul nonconformist, poți mixa plante din diferite categorii și îți poți construi singur mobilierul și accesoriile de grădina. Paletii reprezintă un material foarte versatil, din care poți realiza atât canapele, șezlonguri, dar și măsuțe pentru grădina ta.

Indiferent de stilul pe care îl alegi, există câteva elemente care îți vor schimbă grădina într-un spațiu relaxant și după apusul soarelui.

· Florile de noapte

Pentru a nu rata momentul în care mireasma florilor te învăluie și te poartă departe de toată agitația orașului, poți adapta plantele la stilul tău de viață. Florile de noapte sunt alternativă ideală pentru cei care petrec timp în grădina seara. Regina Nopții, Iasomia sau Caprifoiul sunt doar câteva dintre florile ce te pot face să te simți că în mijlocul naturii chiar și în miez de noapte. În plus, acestea au un miros plăcut, dar și puternic, fiind o sursă naturală de aromaterapie.

Pentru a menține stilul ales de tine, ghivecele pentru flori sunt foarte importante. Optează pentru o jardiniera în culori de pământ dacă îți place stilul clasic sau poți alege un ghiveci suspendat pentru a obține un look mai elegant. Pentru un efect de boltă din flori decorative, poți combină mai multe ghivece de acest tip.

  • Zona de relaxare

Profită din plin de grădina ta prin amenajarea unei zone de relaxare, unde te poți refugia după o zi lungă. Și această poate fi adaptată în funcție de personalitatea ta.

Dacă îți petreci mult timp în compania prietenilor, îți poți transformă grădina într-un cinema de vara ori poți amenaja un spațiu pentru un foc de tabăra. Dacă eșți o fire mai romantică, rezervă-ti o zona pentru cinele în aer liber.

Orice variantă ai alege, nu uită să-ți aloci și un spațiu doar pentru tine. Aici poți amplasa un balansoar de grădina, un șezlong sau o canapea în care te poți relaxa fără a fi deranjat. Iar dacă ești pasionat de cărți și îți dorești să citești afară pe toată perioada verii, poți opta pentru soluții de iluminat în proximitatea zonei tale de relaxare din grădina. Pentru un plus de confort, poți așeza pernuțe decorative pe scaunul tău preferat.

O fântână arteziană va completă perfect grădina, oferindu-i un plus de eleganță. Pe lângă utilitatea să estetică, sunetul cristalin al apei te va ajută să te deconectezi mai repede de grijile cotidiene și să te relaxezi.

Luminile

Pentru că totul să fie perfect, nu uită un element esențial, lumina. Această este importantă atât din punct de vedere al siguranței, dar și în ceea ce privește design-ul grădinii. După ce ai amenajat o zona de relaxare și ai plantat florile tale preferate, urmează iluminarea grădinii, adică momentul în care simplă grădina devine un loc „magic”. Lumina poate defini stilul acesteia, oferind o priveliște spectaculoasă. Că și celelalte elemente, și iluminatul va fi adaptat nevoilor și preferințelor tale. Astfel, la amenajarea unui mic cinema de vara, iluminatul va fi subtil, doar în zonele esențiale precum aleile și zona cu aparatură necesară.

Cei romantici pot opta pentru iluminarea zonei centrale, în care petrec cel mai mult timp. Dacă dorești un cadru mai intim, poți alege un mix de obiecte de iluminat și lumânări. Dar nu uită să stîngi lumânările atunci când pleci din grădina.

Cu ajutorul luminilor și cu puțină imaginație, grădina se poate transformă într-un loc de relaxare, cu o priveliște magică. Iar acest lucru se poate realiza și într-un mod prietenos cu mediu, utilizând lămpile solare pentru exterior, ceea ce te va ajută și să economisești energie electrică. Lămpile solare pot fi montate de-a lungul aleilor, iar pentru un aer exotic, le poți ascunde printre florile de mici dimensiuni.

Cu ajutorul luminii se pot realiza și diverse efecte „dramatice”. Pot fi iluminate doar punctele de interes din grădina precum copacii, florile și aleile. Astfel, grădina va capătă un aspect misterios. O bandă cu leduri poate transformă aleea într-un culoar asemănător unui film științifico-fantastic. Iar dacă dorești să oferi un look elegant grădinii tale, poți alege că pe aleea principala să montezi stâlpi de iluminat cu un design ce te trimite cu gândul la celebrele grădini pariziene. Pentru a menține acest aspect, poți adaugă o serie de aplice pentru exterior, cu un design elegant, ce pot fi montate de-a lungul pereților casei sau a unui gard din beton. Pentru un aer mai romantic, poți înlocui aceste aplice cu un suport de lumânare de tip felinar.

Cu ajutorul acestor trucuri și idei te poți bucura de grădină mult visată chiar și seara. Și ce mod mai bun de a încheia o zi grea decât cu o seară relaxantă în grădină? Nu uita să iei cu tine cartea preferată și o gustare sănătoasă pentru a completa ritualul tău de relaxare în aer liber.

Vezi și alte articole despre amenajarea grădinelor:

Îți place postarea aceasta?
0
0
Postarea Anterioară
Se încarcă...
Postarea Următoare
Se încarcă...
Copyright ©️ 2024 Brico Dépôt România, Reg. Com. J40/9990/2001, CUI: RO14328360