Ai transport gratuit la cumpărături de peste 1500 lei, online și în magazine, până pe 25 septembrie. Consultă aici regulamentul campaniei.
Idei și inspirație
Ghid util pentru amenajarea unei bolte de trandafiri - reguli de urmat și idei pentru inspirație

Ghid util pentru amenajarea unei bolte de trandafiri - reguli de urmat și idei pentru inspirație

Se încarcă...
4255 vizualizări

Protejarea trandafirilor pe timpul iernii – în sezonul rece trebuie să folosești ramuri de brad, paie tocate sau o folie de protecție antiinghet cu care să acoperi lăstarii trandafirilor în întregime. O altă operațiune importantă este mușuroirea trandafirilor, care de obicei trebuie făcută la mijlocul lunii noiembrie, după prima brumă serioasă. Toate ramurile trebuie acoperite cu pământ mărunțit, nu cu bulgări de pământ, iar înălțimea optimă a mușuroiului ar trebui să aibă 20 – 25 cm.

Îngrijirea trandafirilor pe perioada creșterii – primele ramuri lungi care vor crește trebuie să le înfășori pe spalier, deoarece de aici vor crește ramurile secundare. În primul an de creștere a ramurilor secundare, trebuie să le înfășori din loc în loc cu o sfoară (aproximativ 38 cm) de sistemul de susținere. Începând cu al doilea an de creștere, poți înfășura ramurile la fiecare 20 – 30 cm, fără să intervii prea mult la direcția de creștere a trandafirilor. Abia după ce au trecut trei ani de la plantare poți tăia ramurile uscate sau deteriorate, astfel încât să permiți dezvoltarea sănătoasă a plantei. Florile ofilite trebuie și ele îndepărtate, că să stimulezi înflorirea altor boboci.

Sistemul de susținere – poți folosi pergole, ghirlande, rețele din sârmă, diferite construcții din beton sau o arcadă metalică pentru flori, în jurul cărora vei înfășura trandafirii pe măsură ce cresc. La acest pas cel mai probabil vei avea nevoie de puțin ajutor, așa că poți cere o mână de ajutor unui prieten că să montați cât mai repede sistemul de susținere pentru trandafiri. Lasă o distanță de 15 – 30 cm între suport și rădăcina trandafirilor, astfel încât să permiți plantei să dezvolte o rădăcina solidă.

Tipul de sol – solul trebuie să fie bogat și să ofere suficientă umiditate pentru o dezvoltare optimă a trandafirilor. De exemplu, dacă îi plantezi în apropiere de un zid sau de un gard de beton, păstrează un spațiu de aproximativ 50 cm între gard și bolta de trandafiri, deoarece solul din această zona are pH alcalin și poate favoriza apariția clorozei, care duce ulterior la îngălbenirea frunzelor. De asemenea, poți ameliora solul la momentul plantării cu o turbă acidă. După ce ai plantat trandafirii, aceștia trebuie udați cu regularitate, cel puțin de două ori pe săptămână.

Alegerea locației potrivite – trandafirii cățărători au nevoie de cât mai mult soare, așa că ar trebui să alegi o zonă în care să se bucure de el cel puțin șase ore pe zi, de preferat în prima parte a zilei. După-amiază, căldura soarelui poate fi prea puternică. Totodată, trandafirii au nevoie de mult spațiu pentru a crește armonios.

Plantarea trandafirilor - trandafirii cățărători trebuie plantați primăvară, astfel încât rădăcinile să se prindă cât mai bine în pământ înainte de sosirea iernii. De asemenea, poți opta pentru plantarea trandafirilor și la începutul toamnei.

De la plantarea trandafirilor și până la amenajarea boltei, fiecare etapă este importantă dacă vrei că lucrarea ta să iasă așa cum ai planificat. Iată câteva reguli esențiale de care trebuie să ții cont:

Reguli esențiale pentru amenajarea boltei cu trandafiri cățărători

Amenajarea unei bolte cu trandafiri este un proiect ușor de realizat și care te va ajută să creezi o atmosfera plină de culoare și parfum îmbietor în propria ta grădină.

Dacă vrei să începi un nou proiect de grădinărit, atunci poți opta pentru amenajarea unei bolte de trandafiri cățărători. Cheamă un prieten meseriaș, ia-ți toate uneltele de care ai nevoie și câțiva butași de trandafiri și sunteți pregătiți de muncă.

Acum, pentru că ai aflat ce trebuie să știi despre amenajarea unei bolte de trandafiri, îți poți găsi inspirația pentru proiect în galeria cu imagini de mai jos:

 

 

 

Îți place postarea aceasta?
0
0
Postarea Anterioară
Se încarcă...
Postarea Următoare
Se încarcă...
Copyright ©️ 2024 Brico Dépôt România, Reg. Com. J40/9990/2001, CUI: RO14328360