Ai transport gratuit la cumpărături de peste 1500 lei, online și în magazine, până pe 25 septembrie. Consultă aici regulamentul campaniei.
Idei și inspirație
Ghid pentru cumpărarea gardurilor

Ghid pentru cumpărarea gardurilor

Se încarcă...
2516 vizualizări

Menține spațiul exterior sigur și privat

Împrejmuirea cu gard reprezintă cel mai popular mod de a delimita o limită de teren și este o opțiune rentabilă și ușor de instalat pentru spațiul tău exterior - indiferent dacă înlocuiești ceea ce ai în prezent, repari sau începi de la zero.

Gardurile pot avea funcții multiple, iar gama noastră de garduri include opțiuni pentru toate spațiile. Așadar, indiferent dacă închizi grădina pentru intimitate sau vrei să oferi mai multă siguranță copiilor sau animalelor de companie, avem o soluție pentru tine.

Îți punem la dispoziție patru tipuri de garduri:

  • Panouri din lemn – o secțiune gata-făcută din lemn, ușor de instalat și disponibilă într-o varietate de modele, forme și mărimi
  • Scânduri din lemn – scânduri individuale din lemn pentru crearea unui gard
  • Garduri metalice – garduri decorative 
  • Garduri modulare – combină și potrivește articolele într-o varietate de materiale care îți permit să construiești cu ușurință propriul model unic.

Vom discuta aici despre toate aceste patru opțiuni, astfel încât să poți găsi cea mai bună variantă pentru tine.

Înainte de a începe

Înainte să cumperi noul gard, ține cont de câteva lucruri.

La ce deservește gardul?

Pentru a găsi gardul potrivit, e important să știi exact pentru ce ai nevoie de el. Dacă e gardul care îți delimitează proprietatea, îți dorești cu siguranță un gard înalt, solid, prin care nu se vede, pentru intimitate și siguranță sporită. Dacă vrei să creezi zone diferite în interiorul grădinii, ai putea să te gândești la un gard scund, decorativ, cu model deschis. 

Ce mărime va avea gardul și unde va fi amplasat?

Înălțimea este un factor important atunci când decizi ce fel de gard să cumperi. Vrei să vezi peste el sau nu? Nu uita că așa cum tu poți vedea afară, și alții pot vedea înăuntru. Cauți securitate și intimitate? Atunci alege un gard mai înalt. Sau poți obține înălțime suplimentară prin adăugarea unui grătar din lemn la partea superioară a gardului, pentru plante cățărătoare care pot bloca vederea. 

Garduri de lemn

Gardurile de lemn reprezintă o alegere tradițională și foarte populară. Vom vedea în continuare caracteristicile și beneficiile acestora, dar în primul rând, să vorbim despre calitatea tuturor materialelor noastre din lemn pentru garduri.

 

Protejăm lemnul împotriva mucegaiului, putregaiului și infestării cu insecte în două feluri:
 
Tratare prin imersie – lemnul este scufundat într-un material protector, pentru a-i conferi un înveliș de protecție. E nevoie să se repete regulat aplicarea unui tratament pe bază de apă, pentru ca gardul tău să continue să arate bine.


 
Tratare sub presiune – oferind o protecție mai îndelungată, materialul protector este lipit de lemn la presiune ridicată înainte de stivuire și lăsat să se usuce. Acest lucru asigură o protecție mai îndelungată decât tratamentul prin imersie singular.

 

Panouri din lemn pentru gard

Panourile din lemn oferă o soluție de garduri gata făcute - excelentă dacă înlocuiești un singur panou sau construiești un gard complet de la zero. Foarte ușor de instalat, panourile de gard din lemn sunt disponibile într-o gamă largă de stiluri care se potrivesc cu aspectul grădinii tale. Ia în considerare caracteristicile de mai jos pentru achiziția unor astfel de panouri.


Garduri metalice

Cauți ceva decorativ clasic? Alege gardurile metalice. Excelente pentru delimitarea grădinilor, drumurilor de acces și curților frontale – se pot chiar instala pe ziduri sau terase.

Adu stilul interior în spațiul tău exterior cu modelul nostru inovator modular NEVA. Această gamă este în întregime personalizabilă – poți să iei componentele gata făcute, să le combini și să le potrivești, dând naștere unui design propriu, pentru a crea un aspect individual, atrăgător.

Ia tot ce ai nevoie pentru a instala garduri modulare NEVA, urmând cei trei pași simpli de mai jos.
 

Stâlpi de gard și capace pentru stâlpi

Panourile de gard sunt fixate cu ajutorul stâlpilor, iar dacă începi un proiect de gard de la zero, vei avea nevoie de stâlpi noi. Alege stâlpi din beton sau din lemn. Stâlpii din lemn sunt de formă pătrată sau rotundă și se pot asorta cu gardul pentru un aspect coerent. În capătul superior al stâlpilor pune capace de stâlpi atât pentru a definitiva aspectul, cât și pentru a împiedica apa de ploaie să pătrundă în interiorul stâlpilor, iar acest lucru le va conferi durabilitate.

Alternativa din beton poate că nu e la fel de atrăgătoare ca cea din lemn, dar acești stâlpi oferă o mai mare forță, durabilitate și nu vor avea nevoie de tratament de protecție.

Baze și piese de fixare pentru stâlpi

Fixează stâlpii de gard la pământ printr-o bază. Dacă faci gardul direct pe gazon, folosește varianta cu vârf metalic înfipt în pământ (bază stâlp ancoră) sau fă un suport de beton, dacă pământul este prea pietros. Baza de fixare a stâlpilor în bolțuri este cea mai bună pentru suprafețele de beton și pentru terase și poți utiliza acest tip de fixare pentru a fixa stâlpii pe ziduri.

Prinde stâlpii de gard de panouri cu ajutorul unor elemente de fixare speciale (cleme metalice). Acestea oferă o modalitate rapidă de a prinde cele două elemente și în acest fel este ușor să scoți un panou dacă e nevoie.

Descoperă Gama Neva

 

Soluții de protecție și vopsele pentru garduri

Gardurile din lemn care au fost tratate prin imersiune necesită îngrijire periodică pentru a-și menține aspectul nou, precum și pentru a fi protejate de mucegai și putregai. Vopsește din nou gardul cu un tratament de protecție la 6-12 luni după achiziție și apoi la fiecare 2 ani după aceea, cele mai bune sunt vopselele pe bază de apă.

Pentru a crea o schemă de culori unitară în grădină, poți vopsi structurile și gardurile în nuanțe asortate sau complementare. Avem o gamă largă de culori de vopsea de exterior pentru lemn din care poți alege pentru a-ți personaliza spațiul exterior.

Dacă ai ales garduri metalice, acestea nu necesită o întreținere prea mare. Vopsește gardul cu vopsea metalică pentru un aspect plăcut și pentru a preveni ruginirea.
 

Vezi și alte articole despre întreținerea gardurilor:

Îți place postarea aceasta?
0
0
Postarea Anterioară
Se încarcă...
Postarea Următoare
Se încarcă...
Copyright ©️ 2024 Brico Dépôt România, Reg. Com. J40/9990/2001, CUI: RO14328360