Ai transport gratuit la cumpărături de peste 1500 lei, online și în magazine, până pe 25 septembrie. Consultă aici regulamentul campaniei.
Idei și inspirație
Ghid de cumpărare ghivece, plantatoare și alte vase

Ghid de cumpărare ghivece, plantatoare și alte vase

Se încarcă...

Adăugarea de plante în spațiul tău poate fi benefică pentru sănătatea și fericirea ta. Fiecare locuință, indiferent de cât demare sau mică, are spațiu pentru un ghiveci sau două. Chiar dacă spațiul tău exterior este un balcon foarte mic, îl poți transforma complet cu ajutorul câtorva plante cultivate în diverse tipuri de vase.


Alegerea ghiveciului
Poate fi folosit orice vas atât timp cât este suficient de mare pentru plantă și are orificii de scurgere. Există numeroase stiluri din care să alegi, inclusiv teracotă, lemn, sticlă și plastic, așa că trebuie să găsești unul care să se potrivească aspectului pe care îl dorești. Trebuie doar să verifici dacă vasul este proporțional cu dimensiunea plantei. Plantele mari, înalte au nevoie de ghivece mai mari, mai grele, pentru a nu fi luate de vânt. Teracota trebuie evitată pentru plantele cărora le place umezeala, deoarece natura poroasă a ghiveciului va absorbi o mare parte din apa din compost.


Ce compost să aleg?
Composturile conțin un amestec echilibrat de nutrienți. Ori de câte ori este posibil, alege composturi din materiale durabile, care nu conțin turbă. Extracția turbei este foarte dăunătoare pentru mediul înconjurător și habitatele viețuitoarelor sălbatice. Gama noastră GoodHome este realizată în întregime din materiale durabile.


Plante în coșuri suspendate și vase de creștere sezonieră
Poate fi utilizat orice compost universal și există multe varietăți disponibile special pentru această utilizare, cu rețineresuplimentară a apei și nutrienți în plus.


Plante iubitoare de soluri acide
Plante precum azaleele și cameliile au nevoie de soluri și composturi acide (ericacee) pentru a se dezvolta. Acestea trebuie plantate cu acest compost special.


Arbuști și plante perene
Plantele care rezistă mai mult de un sezon au nevoie de ceva mai mult conținut pentru rădăcinile lor decât compostul obișnuit. Caută gama Verve pentru trandafiri, copaci și arbuști. Acesta are toți nutrienții de care arbuștii și plantele perene au nevoie pentru a rămâne mai mult timp sănătoase.


Cum să plantezi o plantă unică

 • Începe prin a uda planta aleasă într-un vas separat.
 • Pune cioburi sparte sau pietriș la fundul ghiveciului pentru a ajuta la drenare.
 • Umple ghiveciul cu compost până la punctul unde vor intra plantele tale. Lasă întotdeauna un spațiu mic între compost și partea superioară a ghiveciului, acest lucru va împiedica îndepărtarea compostului la udare.
 • Amestecă o mână de fertilizator cu eliberare lentă în compost.
 • Scoate planta din recipient și așaz-o în poziție peste compost, în partea superioară a ghiveciului.
 • Completează cu compost și tasează în jurul rădăcinilor până este nivelat.
 • Tot ce trebuie să faci acum este să uzi planta din belșug și să o muți la locul ales.

Vase pentru culturi sezoniere
Vasele pentru cultivarea plantelor sezoniere pentru straturi însuflețesc orice spațiu exterior și sunt excelente dacă vrei unimpact imediat. Ușor de crescut, colorate și vesele, aceste plante se vor dezvolta oferind un amestec de culoare, creând astfel un punct de interes.


Plantarea în vase

 • Începe prin a uda planta aleasă într-un vas separat.
 • Pune cioburi sparte sau pietriș la fundul ghiveciului pentru a ajuta la drenare. Astfel, planta nu va deveni impregnată în apă.
 • Umple ghiveciul cu compost până la punctul unde vor intra plantele tale. Lasă întotdeauna un spațiu mic între compost și partea superioară a ghiveciului, împiedicând astfel îndepărtarea compostului la udare.
 • Dacă ai o plantă centrală care este mai mare sau mai înaltă decât celelalte, scoate-o din ghiveciul său cu grijă, punând planta deoparte pentru a nu-i pierde solul. Apoi amplasează ghiveciul în locul unde vrei să stea.
 • Completează cu compost în jurul acestui ghiveci central.
 • Scoate fiecare plantă pentru straturi separat și, cu ajutorul degetelor, fă o gaură în sol suficient de mare pentru rădăcină.
 • Repetă această operațiune cu plantele pentru straturile rămase și tasează compostul din jurul fiecăreia.
 • Îndepărtează ghiveciul din centru și introdu planta centrală. Tasează compostul și udă bine.
 • Indiferent de ce alegi să plantezi în vase, cele mai importante lucruri de reținut sunt că plantele vor avea nevoie de apă regulat în condiții de vreme uscată și de nutrienți pentru a-și păstra sănătatea. Respectând aceste recomandări vei obține recipiente cu plante frumoase în grădina ta.
Îți place postarea aceasta?
0
0
Postarea Anterioară
Se încarcă...
Postarea Următoare
Se încarcă...
Copyright ©️ 2024 Brico Dépôt România, Reg. Com. J40/9990/2001, CUI: RO14328360