Ai transport gratuit la cumpărături de peste 1500 lei, online și în magazine, până pe 25 septembrie. Consultă aici regulamentul campaniei.
Idei și inspirație
Distracţie pentru zile caniculare: cum faci o saltea de apă pentru grădină

Distracţie pentru zile caniculare: cum faci o saltea de apă pentru grădină

Se încarcă...
4588 vizualizări

Pune deoparte furtunul cu care te răcoreai şi lasă aspersoarele doar pentru irigat. Cu puţină răbdare, îţi poţi transforma curtea într-un veritabil waterpark, în doar câteva zeci de minute.

Imaginează-ţi un pat cu apă ca în filmele americane. Ei bine, salteaua despre care vorbim aici este similară, numai că o vei asambla tu şi, în loc să dormi pe ea, o vei folosi în grădină sau în curte, ca spaţiu de joacă inedit pentru copii.

Chiar şi pentru adulţi, salteaua este o opţiune excelentă, mai ales atunci când vrei să-ţi iei costumul de baie şi să te bucuri de vară în propria grădină, fără a avea nevoie de o piscină.

Ce este şi ce faci cu o saltea de apă în grădină?

Alunecări, sărituri sau, pur şi simplu, un loc răcoros numai bun pentru odihnă: cei mici se pot relaxa pe saltea sau pot inventa tot felul de jocuri amuzante cu ajutorul ei atunci când este prea cald afară. Distracţia este garantată, iar salteaua este mai sigură decât o piscină, mai ales pentru copiii mai mici.

Varianta handmade este făcută din folii de plastic lipite la margini şi umplute cu apă rece, şi va deveni instantaneu preferata celor mici, mai ales în zilele prea călduroase de vară. Este perfectă mai ales atunci când ai musafiri cu copii mici la un grătar sau la o petrecere în aer liber, dar e o sursă și de distracție pentru copiii de toate vârstele.

Există mai multe feluri în care poţi profita de toate avantajele ei. În primul rând poate fi cât de mare îţi doreşti – de fapt, cât de mare este folia de plastic pe care o vei folosi. Poţi amenaja mai multe saltele de mici dimensiuni, câte una pentru fiecare copil, sau una de dimensiuni mai mari, pentru mai multe persoane.

Materiale necesare pentru a-ţi amenaja salteaua de apă

    • Folie de plastic cu grosimea de 3-4 milimetri
    • Foarfecă
    • Bandă adezivă
    • Hârtie de copt (pentru metoda cu fierul de călcat)
    • Fier de călcat sau o placă de păr
    • Furtun de grădină legat la o sursă de apă

Cum construieşti salteaua de apă, pas cu pas

Înainte să te apuci efectiv de treabă, trebuie să decizi cât de mare va fi salteaua ta de apă, iar acest lucru e determinat de dimensiunile foliei de plastic, dar şi ale spaţiului unde vrei să instalezi salteaua.

Folia de plastic se îndoaie la jumătate, iar cele trei laturi deschise sunt lipite, aşa că măsoară şi stabileşte dimensiunile din timp. În funcţie de metoda de lipire a foliei de plastic la margini, există două metode principale de a face o saltea de apă homemade.

1. Metoda fierului de călcat

2. Metoda cu banda adezivă

Diferenţele dintre cele două metode nu sunt deloc mari, aşa că haideţi să le luăm pe rând.

1. Metoda fierului de călcat

Este considerată mai complexă, dar cei care au folosit-o deja până acum spun că este şi mai eficientă.

Pasul 1

Îndoaie la jumătate folia de plastic predimensionată şi aşază marginile una peste cealaltă.

Pasul 2

Pune marginile foliei de plastic pe o masă de călcat şi aşază hârtie de copt de-a lungul lor, şi deasupra şi dedesubtul plasticului.

Pasul 3

Lipeşte marginile foliei de plastic cu ajutorul fierului de călcat. Plasticul se va topi şi se va îmbina natural.

Banda de călcare trebuie să aibă 3-4 centimetri: sunt suficienţi pentru a conferi rezistenţă saltelei. Atenţie: fierul de călcat nu trebuie să atingă direct plasticul, doar hârtia de copt.

Pasul 4

Lasă un loc liber pentru furtun la unul dintre colţurile viitoarei saltele de apă.

Pasul 5

Du salteaua în grădină, pune furtunul în gaură şi dă drumul la apă. Ţine banda adezivă la îndemână, pentru a astupa eventualele crăpături.

Pasul 6

Scoate furtunul ca să adaugi, dacă este cazul, jucăriile din cauciuc şi colorantul alimentar în apa din saltea, apoi continuă până când salteaua este plină cu apă.

Pasul 7

Lipeşte bandă adezivă peste gaura lăsată pentru furtun. Salteaua ta de apă este gata!

Metoda cu bandă adezivă

Singura diferenţă între această metodă de sigilare a saltelei şi cea cu fierul de călcat este că, în loc să topeşti marginile foliei de plastic, acestea vor fi lipite cu bandă adezivă. În rest, poţi urma aceiaşi paşi de mai sus.

Ponturi pentru o saltea de apă perfectă

Uite câteva sfaturi utile care te vor ajuta să dai un aspect unic saltelei, spre bucuria celor mici.

  • Nu te grăbi – foloseşte folie de plastic de bună calitate şi asigură-te că nu laşi în urmă găuri sau scurgeri atunci când o asamblezi.
  • Colorează apa – adaugă câteva pliculeţe de colorant alimentar în apă, dacă vrei să dai saltelei un aspect special. Albastrul e culoarea perfectă pentru a crea iluzia unei piscine, dar poţi încerca şi alte culori, cum ar fi verde, purpuriu sau roz.
  • Adaugă sclipici şi jucării – salteaua ta de apă va fi cu atât mai specială, dacă adaugi în interior câteva jucării din cauciuc şi o mână de confetti din material sintetic sau de sclipici.
  • Banda adezivă te scuteşte de neplăceri – orice spărtură sau tăietură poate fi izolată imediat cu bandă adezivă.

Odată ce ai terminat de făcut salteaua, nu uita să o stropeşti din când în când cu apă, pentru a o păstra răcoroasă şi alunecoasă. Copiii tăi se vor distra de minune cu ajutorul ei! Şi nu uita: nu este dedicată doar lor: te poţi relaxa şi tu pe saltea, la umbră, citind cartea preferată. Tu ce alte metode de răcorire în zilele fierbinţi de vară cunoşti?

Îți place postarea aceasta?
0
0
Postarea Anterioară
Se încarcă...
Postarea Următoare
Se încarcă...
Copyright ©️ 2024 Brico Dépôt România, Reg. Com. J40/9990/2001, CUI: RO14328360