Idei și inspirație Catalog online Prețuri mici zilnic Despre noi Cariere Servicii Spoturi TV MAGAZINE BRICO DEPÔT
Idei și inspirație Catalog online Prețuri mici zilnic Despre noi Cariere Servicii Spoturi TV MAGAZINE BRICO DEPÔT

Curățenia de primăvară începe în grădină. Pregătește-ți spațiul verde pentru sezonul cald!

Când primăvara îți bate la ușă, îi deschizi și o inviți în grădina casei tale. Mai ales când abia aștepți să te bucuri de razele soarelui și de primele flori răsărite în sezonul cald. Dacă vrei să întâmpini noul anotimp așa cum se cuvine, urmează ghidul nostru cu tips&tricks de pregătire a grădinii pentru primăvarăvară.

Pasul 1: Echipează-te corespunzător cu unelte şi accesorii potrivite

După câteva luni în care nu au fost deloc folosite, uneltele tale de grădinărit au nevoie de puțină atenție și pregătire. Asigură-te că sunt curățate, ascuțite și gata de utilizat în noul sezon. Acest pas prelungește viața echipamentului tău și îndepărtează murdăria și microbii, pentru ca tu să-ți desfășori activitățile în grădină eficient și în siguranță.

Este, de asemenea, momentul perfect să faci un mic inventar și să vezi ce trebuie să mai adaugi în trusa ta de grădinărit. Gama Brico Depot de unelte și accesorii pentru grădinărit îți stă la dispoziție, cu o diversitate de produse perfecte pentru sezonul de grădinărit. Amintește-ți că niciunui pasionat de grădinărit nu trebuie să îi lipsească foarfeca de grădină pentru frunze, tulpini sau ramuri, lopata mică pentru plantare și afânare și mașina de tuns iarba, pentru gazon.

Pasul 2: Curățenia de primăvară

Furtunile, ninsorile și vântul au lăsat cu siguranță semne asupra grădinii tale. Primul pas în pregătirea acesteia pentru primăvară este să o cureți de crengile și ramurile rupte, de frunze, buruieni și alte resturi care s-au strâns pe parcursul iernii. Astfel, vei ajuta plantele să iasă la suprafață mai repede, fără a întâmpina obstacole, iar spațiul tău verde va rămâne curat și gata de a fi înfrumusețat de florile primăverii. Asigură-te doar că ai o greblă la îndemână (cele metalice rezistă cel mai bine în timp și poți alege chiar una reglabilă, care se adaptează oricărei situații) și o pereche de mănuși de grădinărit din material textil, confortabile și care îți protejează pielea.

De asemenea, dacă ai în grădină copaci sau tufișuri, este momentul ideal pentru a le curăța de ramuri rupte sau uscate, dându-le totodată și o formă nouă. Ai nevoie doar de o foarfecă telescopică, perfectă pentru crengi.

Pasul 3: Pregătește solul pentru plantare

Înainte ca solul grădinii tale să fie gata pentru plantat, acesta trebuie afânat. Cu ajutorul unei furci, întoarce solul și curăță-l de orice buruiană care ți-a scăpat. Adaugă, apoi, un pat de îngrășământ natural, perfect pentru flori, thuja și pomi ornamentali. Ideal este să pui îngrășământul cu aproximativ două săptămâni înainte de a planta ceva, astfel încât acesta să aibă timp să se omogenizeze în solul grădinii și să nu afecteze rădăcinile noilor tale plante.

Pasul 4: Alege plantele perfecte pentru grădina ta

Baza unei grădini frumoase este alegerea înțeleaptă a unor combinații de plante pe măsură. Ca să te asiguri că grădina ta va avea culoare pe tot parcursul anului, mixează florile perene cu cele anuale. Ai grijă ca plantele înalte să nu le umbrească pe cele scunde, astfel încât toate să aibă suficientă lumină pentru a crește frumos.

Poți alege un mix de arbuști ornamentali, complimentați de florile tale preferate, în varii sortimente și culori. Pentru o grădină spectaculoasă, adaugă un element central în peisaj: magnolia.

Pasul 5: (Re)amenajarea grădinii

Pe lângă toate plantele și florile superbe care îți vor înfrumuseța grădina în sezonul cald, la decorul de vis al spațiului tău verde trebuie să adaugi și câteva elemente care să îl transforme într-un loc de relaxare și de petrecere a timpului tău liber.

Poți aduce în peisaj o băncuță pe care să te relaxezi, un balansoar care va fi îndrăgit și de cei mari, dar şi de cei mici, un hamac în care să îți petreci câteva ore citind sau o masă spațioasă înconjurată de scaune și canapele comode, pentru momentele cu familia și prietenii.

La Brico Depot, te ajutăm nu numai cu produsele, dar și cu inspirația – iată aici ideile și sfaturile de care ai nevoie pentru a-ți transforma grădina într-un spațiu de vis.

te-ar mai putea interesa

Povestea Otiliei. Idei de amenajare a unui spațiu de relaxare în balcon
Balconul este singurul spațiu exterior de care dispune Otilia. Ea dorește să profite la maxim de suprafața mică și să creeze un loc drăguț în care să se relaxeze, să ia masa și să primească
citește mai mult
Povestea Adei și a lui Dan. Amenajarea grădinii pentru întreaga familie
Ada și Dan au o grădină mare, dar simplă, pe care și-ar dori să o transforme într-un spațiu plăcut pentru întreaga familie. Ei vor să împartă diferite zone în care să
citește mai mult
Povestea Mariei și a lui David. Cum să-ți transformi grădina într-o gradină ecologică
Maria și David sunt dintotdeauna preocupați de reciclare, folosirea de resurse minime și păstrarea unui nivel redus de consum de energie. Cu toate acestea, ar vrea să facă mai multe pentru a ajuta
citește mai mult
Povestea Alinei și a lui Mihai. Idei pentru o grădină colorată și plină de lumină
Alina și Mihai și-ar dori un spațiu colorat și plin de lumină în care să se relaxeze și să primească oaspeți. Totuși, grădina lor are destul de multe pante și este în calea vântului.
citește mai mult
Povestea Ioanei și a lui Petru. Soluții pentru reducerea zgomotului în grădină
Grădina Ioanei și a lui Petru este destul de neglijată, așa că și-ar dori să creeze un spațiu mai intim și o zonă în care să se poată relaxa, să pună ghivece și să ia masa. Și-ar
citește mai mult
Lucrări de efectuat în grădină în decembrie
Sfaturi și recomandări pentru îngrijirea grădinii în decembrie Sezonul festiv este în plină desfășurare, și printre petrecerile de sărbători și decorarea bradului de Crăciun,
citește mai mult