Idei și inspirație Prețuri mici zilnic Despre noi Cariere Servicii Spoturi TV MAGAZINE BRICO DEPÔT
Idei și inspirație Prețuri mici zilnic Despre noi Cariere Servicii Spoturi TV MAGAZINE BRICO DEPÔT

Curățenia de primăvară în curte și grădină: 8 lucruri esențiale

Odată cu venirea primăverii, curtea și grădina se transformă în locul preferat al întregii familii. Aerul curat, peisajul și miresmele florilor te îmbie să petreci cât mai mult timp afară chiar și atunci când ai musafiri.

Toate acestea nu se obțin însă fără eforturi și, așa cum investești timp pentru că locuința ta să arate mereu bine și să fie curată și îngrijită, vei fi nevoit să îți petreci câteva zile bune în curte și în grădină, pentru a-i reda aspectul de poveste la care ai visat.

Iată ce trebuie să faci la debutul primăverii pe lângă casă, pentru a te bucura de un spectacol de verdeață și frumusețe de câte ori pășești afară din locuință:

1. Eliminarea frunzelor uscate

După sezonul rece, grădina este probabil plină de frunze și plante uscate, chiar dacă ai făcut curățenie și la finalul toamnei. Îndepărtează cu o greblă toate uscăciunile și adună-le cu mâna pe cele rămase. Dacă ai plante perene în grădină, taie-le frunze-le uscate imediat după ce observi apariția unora noi la baza bulbilor.

2. Tunderea plantelor perene cu tulpini lemnoase

Plante precum artemisa sau lavanda nu vor înflori decât pe ramurile noi. De aceea, este important să tunzi de la baza tulpinile lemnoase uscate și să faci loc altora noi. Vei ști când le poți tăia, pentru că la baza lor sau pe tulpină își vor face apariția bobocii noi.

3. Tunderea ierburilor ornamentale

Dacă nu ai făcut asta în toamnă, este necesar să o faci acum. Tunde ierburile ornamentale la o distanță de câțiva centimetri de sol și privește-le cum cresc și se dezvoltă, proaspete și frumoase, atunci când sunt pregătite pentru asta.

4. Pregătirea trandafirilor pentru un nou sezon de înflorire

Trandafirii sunt plante pretențioase, care preferă regiunile calde în detrimentul celor reci. Cu toate astea, se adaptează bine într-un climat temperat-continental, cu condiția să primească îngrijiri suplimentare. Un astfel de tratament este tunderea tuturor frunzelor uscate odată cu apariția celor noi, pentru a stimula plantele să iasă din inactivitate.

5. Fertilizarea plantelor veșnic verzi

Plantele perene care rămân verzi pe tot parcursul anului nu au nevoie de îngrijiri speciale. Probabil nu va fi nevoie să le tunzi primăvara, decât dacă este vorba despre o toaletare opțională. Ceea ce trebuie să faci însă în acest sezon este folosirea unui îngrășământ care să le asigure plantelor verzi un sol bogat în nutrienți și minerale. Poți folosi un fertilizant special sau unul universal, așa cum este îngrășământul BSI pe care îl poți achiziționa din Brico Depot.

6. Îndepărtarea buruienilor și a resturilor organice

Buruienile trebuie eliminate complet la începutul primăverii, dacă vrei să nu se înmulțească în perioada următoare. Poți începe acest lucru manual, însă, pentru rezultate eficiente și de durata, este indicat să folosești un erbicid special care să distrugă toate rădăcinile și semințele plantelor nedorite și care să ofere, totodată, protecție împotriva dăunătorilor.

7. Verificarea și tratarea solului

Pentru că este sezonul în care plantele se dezvoltă cel mai mult, calitatea solului e extrem de importantă în această perioadă. Asigură-te că pământul le oferă plantelor tinere toți nutrienții de care au nevoie, folosind un fertilizator natural sau un compost pentru a hrăni solul.

8. Rărirea și transferul plantelor

Primăvara este o perioadă în care plantele își revin rapid și bine după șocuri, așadar este sezonul perfect pentru a le rări, diviza și transfera pentru a le asigura astfel spațiul de care au nevoie pentru a crește sănătoase.

te-ar mai putea interesa

Povestea lui Cristian
Cristian are o casă cu terasă, ceea ce înseamnă că rareori are parte de intimitatea pe care şi-o dorește, mai ales în grădina sa. El vrea să aibă un spaţiu intim în aer liber
citește mai mult
Povestea Sarei
Sara se ocupă de grădina ei în fiecare weekend încercând să cultive cele mai bune legume și să le protejeze de dăunători. Îşi doreşte să obţină legume proaspete şi
citește mai mult
Povestea Dorei
Cu o familie numeroasă, Dora joacă adesea rolul de gazdă. Dora adoră să fie gazdă, dar, de asemenea, iubește și practică yoga. Prin urmare, are nevoie de opțiuni inteligente de amenajare a spaţiului
citește mai mult
Pregătirea grădinii pentru cultivarea legumelor, fructelor și plantelor aromatice
Cultivarea propriilor legume, fructe și plante aromatice este o distracție pentru toată familia. N-ai mai făcut asta până acum? Nicio problemă. Dispui de un spațiu limitat? Nu-ți face griji!
citește mai mult
Ghid pentru cumpărarea gardurilor
Menține spațiul exterior sigur și privat Împrejmuirea cu gard reprezintă cel mai popular mod de a delimita o limită de teren și este o opțiune rentabilă și ușor de instalat pentru
citește mai mult
Idei pentru o grădină modernă
Amenajarea peisagistică și plantele creează un aspect contemporan Cauți ceva mai structurat decât o grădină rustică, dar mai puțin tradițional decât una clasică? Adu stilul
citește mai mult