Grădină
Idei și inspirație Prețuri mici zilnic Despre noi Cariere Servicii Spoturi TV MAGAZINE BRICO DEPÔT
Grădină
Idei și inspirație Prețuri mici zilnic Despre noi Cariere Servicii Spoturi TV MAGAZINE BRICO DEPÔT

Curățenia de primăvară în curte și grădină: 8 lucruri esențiale

Curățenia de primăvară în curte și grădină: 8 lucruri esențiale

Odată cu venirea primăverii, curtea și grădina se transformă în locul preferat al întregii familii. Aerul curat, peisajul și miresmele florilor te îmbie să petreci cât mai mult timp afară chiar și atunci când ai musafiri.

Toate acestea nu se obțin însă fără eforturi și, așa cum investești timp pentru că locuința ta să arate mereu bine și să fie curată și îngrijită, vei fi nevoit să îți petreci câteva zile bune în curte și în grădină, pentru a-i reda aspectul de poveste la care ai visat.

Iată ce trebuie să faci la debutul primăverii pe lângă casă, pentru a te bucura de un spectacol de verdeață și frumusețe de câte ori pășești afară din locuință:

1. Eliminarea frunzelor uscate

După sezonul rece, grădina este probabil plină de frunze și plante uscate, chiar dacă ai făcut curățenie și la finalul toamnei. Îndepărtează cu o greblă toate uscăciunile și adună-le cu mâna pe cele rămase. Dacă ai plante perene în grădină, taie-le frunze-le uscate imediat după ce observi apariția unora noi la baza bulbilor.

2. Tunderea plantelor perene cu tulpini lemnoase

Plante precum artemisa sau lavanda nu vor înflori decât pe ramurile noi. De aceea, este important să tunzi de la baza tulpinile lemnoase uscate și să faci loc altora noi. Vei ști când le poți tăia, pentru că la baza lor sau pe tulpină își vor face apariția bobocii noi.

3. Tunderea ierburilor ornamentale

Dacă nu ai făcut asta în toamnă, este necesar să o faci acum. Tunde ierburile ornamentale la o distanță de câțiva centimetri de sol și privește-le cum cresc și se dezvoltă, proaspete și frumoase, atunci când sunt pregătite pentru asta.

4. Pregătirea trandafirilor pentru un nou sezon de înflorire

Trandafirii sunt plante pretențioase, care preferă regiunile calde în detrimentul celor reci. Cu toate astea, se adaptează bine într-un climat temperat-continental, cu condiția să primească îngrijiri suplimentare. Un astfel de tratament este tunderea tuturor frunzelor uscate odată cu apariția celor noi, pentru a stimula plantele să iasă din inactivitate.

5. Fertilizarea plantelor veșnic verzi

Plantele perene care rămân verzi pe tot parcursul anului nu au nevoie de îngrijiri speciale. Probabil nu va fi nevoie să le tunzi primăvara, decât dacă este vorba despre o toaletare opțională. Ceea ce trebuie să faci însă în acest sezon este folosirea unui îngrășământ care să le asigure plantelor verzi un sol bogat în nutrienți și minerale. Poți folosi un fertilizant special sau unul universal, așa cum este îngrășământul BSI pe care îl poți achiziționa din Brico Depot.

6. Îndepărtarea buruienilor și a resturilor organice

Buruienile trebuie eliminate complet la începutul primăverii, dacă vrei să nu se înmulțească în perioada următoare. Poți începe acest lucru manual, însă, pentru rezultate eficiente și de durata, este indicat să folosești un erbicid special care să distrugă toate rădăcinile și semințele plantelor nedorite și care să ofere, totodată, protecție împotriva dăunătorilor.

7. Verificarea și tratarea solului

Pentru că este sezonul în care plantele se dezvoltă cel mai mult, calitatea solului e extrem de importantă în această perioadă. Asigură-te că pământul le oferă plantelor tinere toți nutrienții de care au nevoie, folosind un fertilizator natural sau un compost pentru a hrăni solul.

8. Rărirea și transferul plantelor

Primăvara este o perioadă în care plantele își revin rapid și bine după șocuri, așadar este sezonul perfect pentru a le rări, diviza și transfera pentru a le asigura astfel spațiul de care au nevoie pentru a crește sănătoase.

te-ar mai putea interesa

Tradițional Tradițional
Cea mai așteptată sărbătoare a anului este, de departe, Crăciunul. Nu doar pentru multitudinea de cadouri pe care le primim și dăruim în fiecare an, dar mai ales pentru atmosfera caldă care ne &...
citește mai mult
Cabana fermecată Cabana fermecată
Sunt momente când tot ce îți dorești este să te întorci la lucrurile simple, care îți alină sufletul și îți aduc pace interioară. Vrei să rememorezi acele clipe di...
citește mai mult
Vesel și colorat Vesel și colorat
Știai că, deși Crăciunul este o Sărbătoare celebrată de milioane de oameni, modul în care este percepută și trăită de fiecare dintre noi diferă? Fie că vine cu aroma cozonacilor proaspăt...
citește mai mult
O minunăție de iarnă: omul de zăpadă cu led O minunăție de iarnă: omul de zăpadă cu led
În preajma Crăciunului, cu toții ne dorim același lucru: o ninsoare ca în basme care să îmbrace în alb toate casele și străzile. Desigur, cei mici sunt cei mai fericiți atunci...
citește mai mult
Cum să îți creezi propriul tău brad de Crăciun Cum să îți creezi propriul tău brad de Crăciun
Ai fost vreodată pus în situația în care nu ai putut să îți împodobești bradul? Fie pentru că te temi de entuziasmul animalelor de companie, care văd în acel brăduț Evere...
citește mai mult
Cum să îți decorezi casa cu instalații luminoase Cum să îți decorezi casa cu instalații luminoase
Ce poate fi mai minunat în perioada Sărbătorilor decât miile de luminițe, în diferite culori, mărimi și forme, ce împodobesc străzile și casele tuturor? În toate orașele,...
citește mai mult