Ai transport gratuit la cumpărături de peste 1500 lei, online și în magazine, până pe 25 septembrie. Consultă aici regulamentul campaniei.
Idei și inspirație
Cum scapi de buruienile care cresc între rosturile pavelelor din curte sau grădină

Cum scapi de buruienile care cresc între rosturile pavelelor din curte sau grădină

Se încarcă...

Pavarea curții, a terasei sau a grădinii te scapă de o mulțime de neplăceri și reprezintă o soluție destul de confortabilă pentru numeroși proprietari sau locatari ai caselor, însă asta nu înseamnă că nu implică niciun efort de îngrijire.

Buruienile reprezintă o problemă comună pentru spațiile deschise, inclusiv pentru cele pavate, deoarece acestea își pot face apariția chiar și în cele mai restrânse suprafețe, așa cum sunt rosturile dintre pavele. Iată câteva soluții la îndemână și pentru a îndepărta plantele nedorite din astfel de locuri:

Eliminarea manuală a buruienilor

Buruienile pot fi îndepărtate cu mâna, prin smulgere, așa cum obișnuiau bunicii noștri. Această metodă dă rezultate pe termen scurt și te poate ajuta să înfrumusețezi rapid aspectul curții, însă nu fără eforturi.

Dacă alegi să îndepărtezi astfel buruienile, protejează-ți mâinile cu o pereche de mănuși de grădinărit și, în funcție de dimensiunile spațiului ce urmează a fi curățat, așteaptă-te să petreci de la câteva zeci de minute la câteva ore pentru a duce la capăt operațiunea. De altfel, nu îți face speranțe prea mari în ceea ce privește stârpirea definitivă a buruienilor prin această metodă, deoarece din rădăcinile rămase în sol pot să reapară în scurt timp plante noi.

Îndepărtarea buruienilor prin ardere

Arderea este o metodă ecologică de eliminare a buruienilor. Pentru a îndepărta plantele nedorite prin această metodă, va trebui însă să investești într-un arzător de buruieni, pe care îl poți achiziționa din magazinele de specialitate.

Această metodă îți oferă și avantajul combaterii anumitor boli care pot afecta și alte plante din grădina ta. Pe de altă parte, nu îți garantează însă dispariția definitivă a buruienilor. Pentru a te asigura că acestea nu își vor face din nou apariția în urma arderii, trebuie să folosești un mulci pentru sol în spațiile dintre pavele.

Combaterea buruienilor cu ajutorul erbicidelor

Dacă întrebi un expert în agricultură, peisagistică de grădină sau orice alt domeniu în care se încadrează problema buruienilor, îți va sugera că cea mai eficientă metodă de a le combate este folosirea erbicidelor.

Acestea se găsesc în magazinele de specialitate și pot fi nișate pe eliminarea anumitor tipuri de plante sau totale, eficace pentru a înlătura orice tip de buruieni. Pentru a le aplică fără cusur în grădină, pe terasă sau în curte, ai nevoie de aparatură specifică, așa cum sunt atomizoarele, pompele sau pulverizatoarele de la Brico Depot.

Combaterea buruienilor cu soluții naturale

Sarea și oțetul sunt două produse pe care le găsești în orice locuință și care au o mulțime de întrebuințări în afara domeniului gastronomiei, de la curățarea textilelor și dezinfectare, la îndepărtarea buruienilor.

Trebuie să știi însă că ambele pot fi dăunătoare pentru pavele, chiar dacă își dovedesc eficiența în stârpirea buruienilor. Așadar, dacă recurgi la eliminarea acestora prin pulverizarea cu oțet sau acoperirea cu sare, este important să lucrezi cât mai meticulos și să eviți, în măsură în care este posibil, contactul cu pavelele din curte.

Utilizarea foliei pentru combaterea buruienilor

Probabil ai auzit despre astfel de produse special concepute pentru eliminarea eficientă și înlăturarea riscurilor de reapariție a buruienilor. Folia din polipropilena poate fi așezată pe suprafața solului, după ce această a fost netezită și înainte de montarea pavelelor, pentru a proteja spațiile dintre acestea.

Aceasta se folosește după îndepărtarea manuală a buruienilor și împiedică reapariția lor. Întrucât aspectul său nu este unul tocmai estetic, cei mai mulți utilizatori optează pentru acoperirea ei cu mulci, în scop decorativ.

Buruienile pot deveni o problema pentru orice curte, inclusiv pentru una pavată în exclusivitate. Tocmai de aceea, este util să cunoști soluțiile de combatere a acestora și să le alegi pe cele care se potrivesc nevoilor și standardelor tale.

Vezi și alte articole despre pavele și pavaje:

Îți place postarea aceasta?
0
0
Postarea Anterioară
Se încarcă...
Postarea Următoare
Se încarcă...
Copyright ©️ 2024 Brico Dépôt România, Reg. Com. J40/9990/2001, CUI: RO14328360