Grădină
Idei și inspirație Prețuri mici zilnic Despre noi Cariere Servicii Spoturi TV MAGAZINE BRICO DEPÔT
Grădină
Idei și inspirație Prețuri mici zilnic Despre noi Cariere Servicii Spoturi TV MAGAZINE BRICO DEPÔT

Cum să-ți speli mașina în curte? 6 trucuri practice

Cum să-ți speli mașina în curte? 6 trucuri practice

În timp ce vara se apropie, excesul de praf al orașelor devine din ce în ce mai vizibil. Iar partea cea mai frustrantă e că nicăieri nu se vede mai bine decât pe mașină ta. Timpul scurt pe care îl ai la dispoziție face că mersul la spălătorie să nu fie întotdeauna o opțiune. Oricum, nu trec mai mult de trei zile după o spălare până când primul strat de murdărie își face prezența.

Dacă stai la casă, spălatul mașinii în curte poate fi o soluție prin care nu doar că vei economisi timp și bani, dar vei transformă această activitate într-un mod plăcut de a-ți petrece timpul liber. Iată câteva trucuri practice care ți-ar putea fi de folos.

Folosește uneltele potrivite

Un furtun de grădină conectat la sursă de apă din curtea te poate fi suficient pentru a spală mașină, însă va face procesul mult mai îndelungat. Presiunea apei folosită la irigarea curții nu este chiar atât de puternică pentru a curăța în mod eficient toată murdăria de pe caroseria  autoturismului, astfel că vei pierde mult mai mult timp până când vei reuși să elimini petele mai dificile și vei consuma și mai multă apă.

Dacă vrei să oferi o spălare cu adevărat eficientă, ai putea opta pentru un aparat de curățat cu presiune. Astfel de ustensile – folosite chiar și la spălătoriile profesionale – îți vor ușura munca în mod considerabil, oferind mașinii tale o curățare exterioară deplină și rapidă.

Întotdeauna spală mașină la umbră

Soarele poate usca foarte repede apa și detergentul pe care îl folosești. Dacă speli mașină la soare, e posibil să nu ai suficient timp pentru a clăti caroseria. În plus, dacă stai la umbră, te ferești și tu de insolație sau de efectele nocive ale razelor UV.

Dacă nu ai un spațiu în curte cu suficientă umbră, mai bine aștepți până la înserat. După o zi lungă și toridă de vara, spălatul mașinii ți se va părea o activitate relaxantă și răcoritoare.

Două găleți și doi bureți

Dacă clatesti buretele în aceeași găleată în care ai apă cu soluția de curățat, nu faci decât să așezi murdăria spălată înapoi pe caroserie. Este o greșeală pe care mulți o fac atunci când spală mașină și o poți evita folosind două găleți – una pentru apă cu detergent, a două pentru clatit buretele.

De asemenea, ar fi bine să folosești doi bureți atunci când speli mașină: unul pentru caroserie și unul pentru roți și jante – care sunt în mod inevitabil mult mai murdare. Ideal ar fi să ai la îndemână doi bureți mari și moi, deoarece cârpele din material textil pot lasă urme inestetice.

Folosește o soluție de curățat potrivită

Detergentul de vase sau soluția de spălat geamuri nu sunt cu adevărat eficiente pentru textura caroseriei, putând provoca pierderea luciului vopselei. Alege un șampon auto adecvat pentru spălarea exterioară a mașinii; unele soluții conțîn și ceară, care poate da un strop de luciu caroseriei.

Atenție la curățarea interiorului

Folosirea unui aspirator de casă pentru a curăță tapițeria mașinii este periculoasă. Va trebui să îl conectezi la curentul din garaj sau din locuință și, oricât de atent ai fi, nu știi cum pot ajunge firele în contact cu apa.

Cel mai bine ar fi să folosești un aspirator auto pe care îl poți alimenta direct de la bricheta mașinii. Este mai sigur, mai comod, iar dimensiunile sale reduse înseamnă că vei putea curata zone ale tapițeriei inaccesibile unui aspirator de casă.

La final, usucă mașina cu multă grijă

Treaba ta nu se va termina până când caroseria nu va fi uscată. Dacă lași mașină să se usuce la soare, șamponul și apa pot lasă urme inestetice. Din nou, cârpele din textile nu sunt recomandate, deoarece fibrele lor se pot desprinde.

Pentru uscare, este indicat să folosești lavete din piele de căprioară sau din microfibre. Șterge cu atenție caroseria, asigurându-te că nu lași nicio pată de umezeală.

Dacă urmezi aceste sfaturi, îți vei face mașina să arate ca nouă, iar tu vei fi mulțumit de timpul investit în această activitate plăcută.

te-ar mai putea interesa

Tradițional Tradițional
Cea mai așteptată sărbătoare a anului este, de departe, Crăciunul. Nu doar pentru multitudinea de cadouri pe care le primim și dăruim în fiecare an, dar mai ales pentru atmosfera caldă care ne &...
citește mai mult
Cabana fermecată Cabana fermecată
Sunt momente când tot ce îți dorești este să te întorci la lucrurile simple, care îți alină sufletul și îți aduc pace interioară. Vrei să rememorezi acele clipe di...
citește mai mult
Vesel și colorat Vesel și colorat
Știai că, deși Crăciunul este o Sărbătoare celebrată de milioane de oameni, modul în care este percepută și trăită de fiecare dintre noi diferă? Fie că vine cu aroma cozonacilor proaspăt...
citește mai mult
O minunăție de iarnă: omul de zăpadă cu led O minunăție de iarnă: omul de zăpadă cu led
În preajma Crăciunului, cu toții ne dorim același lucru: o ninsoare ca în basme care să îmbrace în alb toate casele și străzile. Desigur, cei mici sunt cei mai fericiți atunci...
citește mai mult
Cum să îți creezi propriul tău brad de Crăciun Cum să îți creezi propriul tău brad de Crăciun
Ai fost vreodată pus în situația în care nu ai putut să îți împodobești bradul? Fie pentru că te temi de entuziasmul animalelor de companie, care văd în acel brăduț Evere...
citește mai mult
Cum să îți decorezi casa cu instalații luminoase Cum să îți decorezi casa cu instalații luminoase
Ce poate fi mai minunat în perioada Sărbătorilor decât miile de luminițe, în diferite culori, mărimi și forme, ce împodobesc străzile și casele tuturor? În toate orașele,...
citește mai mult