Idei și inspirație Catalog online Prețuri mici zilnic Despre noi Cariere Servicii Spoturi TV MAGAZINE BRICO DEPÔT
Idei și inspirație Catalog online Prețuri mici zilnic Despre noi Cariere Servicii Spoturi TV MAGAZINE BRICO DEPÔT

Cum să-ți speli mașina în curte? 6 trucuri practice

În timp ce vara se apropie, excesul de praf al orașelor devine din ce în ce mai vizibil. Iar partea cea mai frustrantă e că nicăieri nu se vede mai bine decât pe mașină ta. Timpul scurt pe care îl ai la dispoziție face că mersul la spălătorie să nu fie întotdeauna o opțiune. Oricum, nu trec mai mult de trei zile după o spălare până când primul strat de murdărie își face prezența.

Dacă stai la casă, spălatul mașinii în curte poate fi o soluție prin care nu doar că vei economisi timp și bani, dar vei transformă această activitate într-un mod plăcut de a-ți petrece timpul liber. Iată câteva trucuri practice care ți-ar putea fi de folos.

Folosește uneltele potrivite

Un furtun de grădină conectat la sursă de apă din curtea te poate fi suficient pentru a spală mașină, însă va face procesul mult mai îndelungat. Presiunea apei folosită la irigarea curții nu este chiar atât de puternică pentru a curăța în mod eficient toată murdăria de pe caroseria  autoturismului, astfel că vei pierde mult mai mult timp până când vei reuși să elimini petele mai dificile și vei consuma și mai multă apă.

Dacă vrei să oferi o spălare cu adevărat eficientă, ai putea opta pentru un aparat de curățat cu presiune. Astfel de ustensile – folosite chiar și la spălătoriile profesionale – îți vor ușura munca în mod considerabil, oferind mașinii tale o curățare exterioară deplină și rapidă.

Întotdeauna spală mașină la umbră

Soarele poate usca foarte repede apa și detergentul pe care îl folosești. Dacă speli mașină la soare, e posibil să nu ai suficient timp pentru a clăti caroseria. În plus, dacă stai la umbră, te ferești și tu de insolație sau de efectele nocive ale razelor UV.

Dacă nu ai un spațiu în curte cu suficientă umbră, mai bine aștepți până la înserat. După o zi lungă și toridă de vara, spălatul mașinii ți se va părea o activitate relaxantă și răcoritoare.

Două găleți și doi bureți

Dacă clatesti buretele în aceeași găleată în care ai apă cu soluția de curățat, nu faci decât să așezi murdăria spălată înapoi pe caroserie. Este o greșeală pe care mulți o fac atunci când spală mașină și o poți evita folosind două găleți – una pentru apă cu detergent, a două pentru clatit buretele.

De asemenea, ar fi bine să folosești doi bureți atunci când speli mașină: unul pentru caroserie și unul pentru roți și jante – care sunt în mod inevitabil mult mai murdare. Ideal ar fi să ai la îndemână doi bureți mari și moi, deoarece cârpele din material textil pot lasă urme inestetice.

Folosește o soluție de curățat potrivită

Detergentul de vase sau soluția de spălat geamuri nu sunt cu adevărat eficiente pentru textura caroseriei, putând provoca pierderea luciului vopselei. Alege un șampon auto adecvat pentru spălarea exterioară a mașinii; unele soluții conțîn și ceară, care poate da un strop de luciu caroseriei.

Atenție la curățarea interiorului

Folosirea unui aspirator de casă pentru a curăță tapițeria mașinii este periculoasă. Va trebui să îl conectezi la curentul din garaj sau din locuință și, oricât de atent ai fi, nu știi cum pot ajunge firele în contact cu apa.

Cel mai bine ar fi să folosești un aspirator auto pe care îl poți alimenta direct de la bricheta mașinii. Este mai sigur, mai comod, iar dimensiunile sale reduse înseamnă că vei putea curata zone ale tapițeriei inaccesibile unui aspirator de casă.

La final, usucă mașina cu multă grijă

Treaba ta nu se va termina până când caroseria nu va fi uscată. Dacă lași mașină să se usuce la soare, șamponul și apa pot lasă urme inestetice. Din nou, cârpele din textile nu sunt recomandate, deoarece fibrele lor se pot desprinde.

Pentru uscare, este indicat să folosești lavete din piele de căprioară sau din microfibre. Șterge cu atenție caroseria, asigurându-te că nu lași nicio pată de umezeală.

Dacă urmezi aceste sfaturi, îți vei face mașina să arate ca nouă, iar tu vei fi mulțumit de timpul investit în această activitate plăcută.

te-ar mai putea interesa

Povestea Otiliei. Idei de amenajare a unui spațiu de relaxare în balcon
Balconul este singurul spațiu exterior de care dispune Otilia. Ea dorește să profite la maxim de suprafața mică și să creeze un loc drăguț în care să se relaxeze, să ia masa și să primească
citește mai mult
Povestea Adei și a lui Dan. Amenajarea grădinii pentru întreaga familie
Ada și Dan au o grădină mare, dar simplă, pe care și-ar dori să o transforme într-un spațiu plăcut pentru întreaga familie. Ei vor să împartă diferite zone în care să
citește mai mult
Povestea Mariei și a lui David. Cum să-ți transformi grădina într-o gradină ecologică
Maria și David sunt dintotdeauna preocupați de reciclare, folosirea de resurse minime și păstrarea unui nivel redus de consum de energie. Cu toate acestea, ar vrea să facă mai multe pentru a ajuta
citește mai mult
Povestea Alinei și a lui Mihai. Idei pentru o grădină colorată și plină de lumină
Alina și Mihai și-ar dori un spațiu colorat și plin de lumină în care să se relaxeze și să primească oaspeți. Totuși, grădina lor are destul de multe pante și este în calea vântului.
citește mai mult
Povestea Ioanei și a lui Petru. Soluții pentru reducerea zgomotului în grădină
Grădina Ioanei și a lui Petru este destul de neglijată, așa că și-ar dori să creeze un spațiu mai intim și o zonă în care să se poată relaxa, să pună ghivece și să ia masa. Și-ar
citește mai mult
Lucrări de efectuat în grădină în decembrie
Sfaturi și recomandări pentru îngrijirea grădinii în decembrie Sezonul festiv este în plină desfășurare, și printre petrecerile de sărbători și decorarea bradului de Crăciun,
citește mai mult