Ai transport gratuit la cumpărături de peste 1500 lei, online și în magazine, până pe 25 septembrie. Consultă aici regulamentul campaniei.
Idei și inspirație
Cum să-ți faci o grădină superbă de lalele

Cum să-ți faci o grădină superbă de lalele

Se încarcă...

Le vezi în imaginile spectaculoase din Olanda, poate în vacanțele pe care le-ai făcut în Țările de Jos, dar știai că și grădina ta se poate bucura de același spectacol de culoare al lalelelor? Îți oferim un ghid practic, dacă vrei să te bucuri de o grădina în stil olandez.

Cum alegi bulbii de lalele

Există mai multe soiuri de bulbi, mai mari sau mai mici, însă acest lucru nu trebuie să fie neapărat un criteriu de selecție, pentru că ambele tipuri îți vor oferi flori în primul an. Când îi alegi, fii atent ca bulbii să nu fie nici foarte moi, nici uscați, și să nu fie tăiați sau ciupiti de insecte.

Cum trebuie să fie solul pentru grădina de lalele

Tot procesul de plantare a bulbilor de lalele trebuie început din lunile octombrie – noiembrie. Înainte de alegerea bulbilor potriviți, trebuie să te asiguri că solul este de calitate. Pentru lalele, un sol perfect trebuie să fie nisipos, bine aerat și bogat în nutrienți. E indicat să eviți plantarea alături de garduri, pomi sau alte elemente care pot oferi umbră, deoarece lalelele trebuie să beneficieze pe tot parcursul zilei de lumina și căldură. De asemenea, evita plantarea pe un teren încărcat cu apă, pentru că există riscul că bulbii de lalele să putrezească.

Sfat practic: Înainte de a plantă bulbii, elimină-i pe cei care sunt uscați sau stricați. Astfel vei avea parte de o grădină uniformă de lalele.

Cum plantezi bulbii

Pentru a fi sigur că bulbii vor ieși odată cu primele raze de soare ale primăverii, plantarea trebuie făcută la sfârșitul toamnei. Pentru a obține un efect spectaculos atunci când înfloresc lalelele, plantarea trebuie făcută structurat, pe fiecare metru pătrat, la o adâncime de minimum 10 centimetri și maximum 15. Aproximativ 70 de bulbi pe o astfel de suprafață vor fi suficienți pentru a obține o mică parcelă spectaculoasă.

Sfat practic: Evită să plantezi la fel bulbii precoci și pe cei care înfloresc cu întârziere. Primii trebuie puși mereu deasupra, iar ceilalți în adâncime. După plantare, pământul trebuie tasat puțin, pentru a te asigura că florile nu vor crește oblic.

Condițiile pentru udarea bulbilor

Nu exagera cu udarea bulbilor de lalele după ce i-ai plantat. Singurul scenariu în care va fi nevoie de o intervenție este în cazul unei toamne secetoase. În rest, dacă iarna se anunță grea, folosește frunze, paie, crengi uscate sau ramuri de brad pentru ca bulbii să nu înghețe în pământ. Odată cu venirea primăverii, poți îndepărta acest strat.

Sfat practic: Obișnuiește-te să uzi individual bulbii de lalele, în momentul plantării, în cazul în care observi că pământul este prea uscat. Dacă acesta este umed, nu mai trebuie să acționezi și tu.

Cel mai mare pericol pentru bulbii de lalele

Din fericire, laleaua este o floare ferită de bolile care pot distruge o grădină superbă. Există însă un mare pericol atunci când alegi să plantezi bulbii. Aceștia reprezintă un deliciu pentru rozătoare, motiv pentru care trebuie să te asiguri că ai luat toate măsurile că bulbii tăi să nu ajungă hrana invitaților nepoftiți din grădină.

Vezi și alte articole despre îngijirea florilor:

Îți place postarea aceasta?
0
0
Postarea Anterioară
Se încarcă...
Postarea Următoare
Se încarcă...
Copyright ©️ 2024 Brico Dépôt România, Reg. Com. J40/9990/2001, CUI: RO14328360