Idei și inspirație
Cum să montezi singur un gard de sârmă

Cum să montezi singur un gard de sârmă

Se încarcă...

Pentru fiecare dintre noi, securitatea locului în care ne aflăm reprezintă un element esențial în alegerea metodelor de împrejmuire. Când vine vorba despre anumite proprietăți și terenuri, avem nevoie de siguranță maximă pentru orice persoană și orice lucru.

O alegere simplă și eficientă pentru securizarea terenurilor este, de exemplu, montarea unui gard de sârmă împrejurul acestuia. Poți face acest lucru chiar tu, singur, fără ajutor din partea nimănui.

Sunt trei etape importante de care trebuie să ții cont atunci când pornești un asemenea proiect. Prima etapă are 5 pași elementari, a doua etapă conține 3 pași, iar ultima etapă are 4 pași. Primul pas este să te asigur că ai toate uneltele necesare montării gardului de sârmă.  

Acestea sunt: mănuși de protecție, șnur, ruletă, nivelă cu bule, cuie, ciocan, cazma, bormașină electrică, contrafișe, stâlpi. Pentru eventualele nelămuriri legate de numărul de stâlpi necesari pentru o anumită suprafață, cum se folosește sau când e recomandată o anumită unealtă , echipa Brico Depôt îți stă la dispoziție.

Al doilea pas din prima etapă este să ancorezi câte un stâlp la fiecare 25 m sau când schimbi direcția, în funcție de spațiul pe care trebuie să-l împrejmuiești. Folosește mănușile de protecție (pe care trebuie să le ai în permanență) și ruleta pentru a măsura distanțele.

Apoi, amplasează stâlpi intermediari la fiecare 2,5 m.. În continuare, trebuie să marchezi liniile gardului, utilizând ciocanul.

Asigură-te că marcajele, care pot fi niște lemne mici, sunt bine înfipte în pământ. Acum înfășoară șnurul pe ele. Al treilea pas este să iei cazmaua și să faci găuri în pământ exact lângă locurile în care ai pus marcaje.

Atenție! Lățimea unei gropi trebuie să fie de 30 cm, iar adâncimea de o treime din înălțimea stâlpului. Înfige stâlpii în gropile deja făcute. Realiniază șnurul în spatele lor cu ajutorul lemnișoarelor folosite la marcaj.

Urmează să așezi niște lemne în lateralul stâlpilor pentru susținere. Al patrulea pas este să atașezi, cu ajutorul cuielor și a ciocanului, contrafișe de susținere la 45 de grade pentru a ancora stâlpii orientați înspre interior.

Folosește nivela cu bule și verifică dacă stâlpul este plan. Apoi, montează stâlpul de susținere utilizând bormașina.

În cea de-a doua etapă a montării gardului de sârmă vei avea nevoie de: ochelari de protecție, amestec pentru beton, mască pentru praf, mănuși de protecție și stropitoare.

Toarnă amestecul de beton, cu ajutorul unei cazmale, în gropile în care sunt stâlpii. Umple stropitoarea cu apă și aplică o cantitate moderată peste beton. Repetă toți pașii și pentru stâlpul din capăt și bate un cui în partea superioară a acestora. Leagă un șnur de ambele cuie și formează astfel o linie din sfoară dintr-un capăt în altul.

Montează toți stâlpii și verifică dacă sunt în plan, cu ajutorul nivelei cu bule. După toate acestea, trebuie să aștepți 24 ore pentru ca stâlpii să se fixeze bine în pământ, iar apoi poți îndepărta brațele fixate prin contrafișe.

Urmează etapa finală, cea cu numărul 3, în care vei avea nevoie de: cuie pentru gard, plasă, ciocan și mănuși de protecție.

Prima dată, trebuie să desfășori plasa, menținând tensiunea. Apoi, ai grijă să o fixezi cu atenție la ambele capete ale gardului, utilizând ciocanul și cuiele pentru gard.

Pentru a sta bine prinsă, fixează-o cu ajutorul cuielor pe toți stâlpii de sus în jos și verifică dacă gardul tocmai obținut este plan cu solul.

Ultimul pas este să îndepărtezi șnurul din partea superioară a stâlpilor și ai terminat!

Pentru o treabă bine făcută, apelează cu încredere la materialele și produsele oferite de noi. Sfaturile noastre îți pot fi de folos în orice moment, așa că nu ezita să ne contactezi în orice magazin Brico Depôt din țară!

Vezi și alte articole despre întreținerea gardurilor:

Îți place postarea aceasta?
0
0
Postarea Anterioară
Se încarcă...
Postarea Următoare
Se încarcă...
Copyright ©️ 2024 Brico Dépôt România, Reg. Com. J40/9990/2001, CUI: RO14328360