Ai transport gratuit la cumpărături de peste 1500 lei, online și în magazine, până pe 25 septembrie. Consultă aici regulamentul campaniei.
Idei și inspirație
Cum să îți transformi grădina într-un weekend

Cum să îți transformi grădina într-un weekend

Se încarcă...
1041 vizualizări

Grădina ta este mica ta porțiune ta de spațiu exterior. Ar trebui să fie într-un loc calm și liniștit, unde să poți evada din stresul cotidian.
Uneori, din cauza stilului nostru de viață ocupat, este ușor ca grădinile noastre să ajungă pe ultimul loc în lista priorităților. Înainte să-ți dai seama, buruienile au preluat controlul și grădina ta arată puțin cam neglijată.
Este de înțeles să te simți copleșit la gândul că trebuie să rezolvi problema. Din fericire, există câteva trucuri simple pe care le poți utiliza pentru a-ți readuce grădina în formă, iar majoritatea pot fi realizate într-un weekend.


Înapoi la bază
Uneori, cele mai bune măsuri rapide sunt și cele mai simple. Începe cu cele absolut elementare: vei fi surprins de efectul lor.
- Scoate buruienile.
- Tunde gazonul.
- Spală pardoseala și gardurile cu un dispozitiv de curățare cu apă sub presiune.
- Șterge mobilierul cu o cârpă înmuiată în apă călduță cu săpun.
- Taie plantele moarte și copilește frunzele și lăstarii dezordonați.


Aceste operațiuni rapide și ușoare pot fi făcute în câteva ore. Dacă ai mai mult timp la dispoziție, am făcut o listă cu alte lucruri pe care le poți face în timpul unui weekend pentru a-ți transforma grădina.


Pune un gazon nou sau aranjează iarba
Dacă ai deja o suprafață de gazon, îndepărtează frunzele căzute sau mușchiul, tunde gazonul și aerează-l cu un dispozitiv cu țepi. Primăvara și toamna poți adăuga și fertilizator. Nu adăuga nutrienți vara, deoarece soarele puternic se poate reflecta în aceștia și arde iarba!
Dacă nu ai deja o zonă cu iarbă, este ușor să adaugi gazon. Gazonul este excelent pentru crearea unei zone sigure de joacă pentru copii sau a unei zone de relaxare pentru tine.
Citește ghidul nostru util de îngrijire pentru gazon pentru mai multe sfaturi.

Reînnoiește pardoseala sau terasa
Pardoselile și terasele pot fi ușor neglijate, dar se pot transforma cu o curățare rapidă.
Începe prin a mătura frunzele căzute și mușchiul. Apoi folosește un dispozitiv de curățare cu apă sub presiune sau o găleată de apă călduță cu detergent pentru a curăța urmele sau petele rezistente. Aparatul de spălat cu presiune MacAllister este furnizat cu un furtun de 6 metri, astfel că va acoperi majoritatea lungimilor de grădini, de asemenea, este ușor și rapid de asamblat.
Deja pardoseala ta va arăta mult mai bine, însă dacă vrei să faci mai mult, o poți șlefui și poți aplica un strat nou de vopsea sau lac. Vopseaua noastră de exterior pentru suprafețe multiple GoodHome colour it este perfectă pentru a aduce culoare grădinii tale și este rezistentă atât la raze UV, cât și la apă.
Pentru o reîmprospătare rapidă și ușoară fără a depune efort, adaugă o carpetă de exterior. Aceasta este o modalitate excelentă de a adăuga culoare și textură, distrăgând, de asemenea, atenția de la pardoseala sau terasa demodate.


Dă un plus de vitalitate bordurilor tale
Bordurile sunt o modalitate excelentă de a adăuga o pată de culoare grădinii tale, cu efort redus și la un cost minim. Alege plante vii cu multe flori pentru un impact instantaneu.
Majoritatea plantelor pentru straturi sunt anuale, ceea ce înseamnă că durează un an și apoi au nevoie să fie înlocuite. Acest lucru îți permite să schimbi aspectul grădinii în fiecare an și să găsești plante care se potrivesc bine în grădina ta.


Dacă preferi să nu înlocuiești plantele, poți alege plante perene care continuă să înflorească în fiecare an. Lavanda este excelentă pentru umplerea unei borduri cu arbuști drăguți care împrăștie un parfum încântător în grădina ta. Este, de asemenea, o alegere foarte bună pentrua ajuta insecte polenizatoare, precum albinele și fluturii.
Hortensiile sunt o altă opțiune minunată pentru umplerea unui spațiu și produc flori mari, colorate, care revin de la un an la altul. Pentru culoare în lunile târzii de iarnă, spânzul este o alegere excelentă și va înflori pe tot parcursul iernii și la începutul primăverii. Consultă ghidul nostru pentru crearea unei grădini colorate pe tot parcursul anului pentru mai multe sfaturi și idei.


Încurajează vizitele vietăților
Adăugarea unui hrănitor pentru păsări, a unei fântâni pentru păsări sau a unei cutii pentru păsări reprezintă o modalitate încântătoare de a-ți face grădina mai interesantă. Hrănitoarele mici, acoperite, pentru păsări, vor descuraja porumbeii sau veverițele să pună stăpânire pe spațiuși vor da mai multe șanse păsărilor mai mici și mai timide.
O cutie pentru păsări amplasată la înălțime într-un copac sau deasupra ferestrelor tale este o modalitate minunată de a ajuta vietățile din zonă și vei putea să urmărești cum își cresc păsările familiile în aceste case noi. Găsește mai multe idei pentru atragerea vietăților în grădina ta aici.


Însuflețește locul cu ghivece și suporturi pentru plante
Dacă nu ai borduri în grădina ta sau dacă spațiul tău exterior principal este un balcon, suporturile pentru plante pot reprezenta o soluție rapidă și ușoară pentru a adăuga culoare cu ajutorul plantelor. Poți cumpăra chiar și suporturi pentru plante speciale pentru balcon, care se potrivesc perfect pe balustrade, fără a ocupa loc pe podea.

Suporturile pentru plante din lemn sunt excelente pentru a adăuga textură la grădina ta. Acestea pot fi, de asemenea, personalizate cu vopsea sau baiț pentru a se potrivi stilului tău –de ce să nu experimentezi cu modele și culori strălucitoare și îndrăznețe?
Dacă ai deja ghivece sau suporturi pentru plante în grădina ta, dă-le un suflu nou de viață cu un strat de vopsea sau mută-le pentru a da strălucire unei zone noi.


Redă viață gardului tău
Gardul tău poate avea un efect puternic asupra aspectului general al grădinii tale. Așadar, dacă arată puțin sumbru, este momentul potrivit să-l readuci la viață.
Curăță-l cu un dispozitiv de curățare cu apă sub presiune (folosind o setare de pulverizare, pentru a nu deteriora panourile) pentru a elimina murdăria.
Un strat proaspăt de vopsea sau baiț va ajuta gardul să arate iarăși ca nou. Dacă te simți cu spirit de aventură, de ce nu încerci o nuanță proaspătă de vară pentru a da un imbold colorat grădinii tale? Sau poți încerca un albastru închis sau negru pentru un finisaj unic, contemporan. Vopseaua pentru șoproane și garduri GoodHome este rezistentă atât la raze UV, cât și la apă și se usucă repede. Pentru o aplicare rapidă și ușoară, folosește un pulverizator de vopsea pentru a obține un strat uniform în timp scurt.
Dacă ai panouri problematice, ia în considerare înlocuirea acestora. Orice panouri desprinse sau rupte dau un aspect neîngrijit grădinii. Dacă nu se pot repara, este momentul să le înlocuiești. Gardul nostru neva este o opțiune elegantă, cu nivel redus de întreținere, care se potrivește oricărui stil de grădină.


Învestește în depozitare
Dacă ai spațiu, o magazie este o opțiune excelentă pentru a păstra spațiul exterior curat și ordonat. Folosește-o pentru a strânge saci de compost, unelte, chiar și biciclete dacă nu ai spațiu în garaj. Oferim o gamă de opțiuni de șoproane pentru toate formele și mărimile de grădini,inclusiv versiuni compacte pentru spații reduse.
Dacă spațiul este limitat, cutiile de depozitare sunt o soluție excelentă pentru a ordona pernele și elementele pe care nu leutilizezi tot timpul. Cutiile pot servi și drept mobilier, fiind utilizate ca mese sau bănci. Și mai bine, alege o bancă sau canapea cu depozitare încorporată, precum banca și cutia de depozitare din lemn GoodHome denia, care este o soluție 2 în 1, practică și elegantă. Consultă ghidul nostru de cumpărare a elementelor de depozitare mici de exterior pentru mai multă inspirație privind opțiunile de depozitare de la exterior.


Iluminează-ți spațiul
Adăugarea unor corpuri de iluminat este o metodă ușoară și eficientă de a-ți transforma spațiul exterior. De la felinare suspendate, până la surse de iluminat orientate în sus elegante și contemporane, iluminatul poate schimba semnificativ aspectul grădinii seara.
Cu o mare selecție de lămpi solare disponibile, nu trebuie să-ți faci griji pentru conectarea acestora la rețea, le poți monta și lăsa ca atare. Lămpile solare sunt un exemplu foarte bun de opțiune simplă, elegantă, pe care o poți configura în grădina ta fără multe pregătiri.
Pentru o senzație confortabilă, ia în considerare felinarele cu suporturi pentru lumânări, pentru o atmosferă caldă.
Cumpără gama de iluminat de exterior

Înlocuiește-ți sau reînnoiește-ți mobilierul
Indiferent dacă folosești grădina pentru a primi oaspeți, a te bucura de mese în aer liber sau pur și simplu a te relaxa, mobilierul are un rol important pentru te ajuta să profiți la maxim de spațiul tău.
Un set pentru cafea confortabil oferă un spațiu îmbietor, de relaxare și savurare a băuturii preferate. Setul nostru pentru cafea GoodHome jaz este o opțiune simplă și elegantă. Mai mult decât atât, este ușor de curățat, astfel că poți șterge cu ușurință orice lichide vărsate accidental.
Mesele extensibile îți permit să creezi spațiu suplimentar pentru oaspeții neașteptați, în timp ce gama noastră de mobilier pentru copii oferă acestora un loc confortabil unde să se odihnească între reprizele de joacă.
Găsește mai multă inspirație în ghidul nostru de cumpărare a mobilierului pentru grădină.
Dacă ai găsit deja setul de mobilier perfect, poate avea nevoie să fie puțin aranjat. Șterge-l cu o cârpă înmuiată în apă călduță cu detergent și folosește o perie pentru a înlătura urmele rezistente sau murdăria. Dacă a fost neglijat pentru o vreme, îl poți șlefui pentru a îndepărta lemnul sau metalul scorojit, după care poți aplica un strat proaspăt de vopsea sau lac.

Vezi și alte articole despre amenajarea grădinelor:

Îți place postarea aceasta?
0
0
Postarea Anterioară
Se încarcă...
Postarea Următoare
Se încarcă...
Copyright ©️ 2024 Brico Dépôt România, Reg. Com. J40/9990/2001, CUI: RO14328360