Idei și inspirație Catalog online Prețuri mici zilnic Despre noi Cariere Servicii Spoturi TV MAGAZINE BRICO DEPÔT
Idei și inspirație Catalog online Prețuri mici zilnic Despre noi Cariere Servicii Spoturi TV MAGAZINE BRICO DEPÔT

Cum să îți decorezi casa cu instalații luminoase

Ce poate fi mai minunat în perioada Sărbătorilor decât miile de luminițe, în diferite culori, mărimi și forme, ce împodobesc străzile și casele tuturor? În toate orașele, mari sau mici, momentul în care se pornesc luminițele, la începutul sezonului festiv, este un motiv de bucurie pentru toți, mai ales dacă momentul este marcat de o festivitate în aer liber.

De acum, cu ajutorul Brico Depot poți trăi toată această bucurie și agitație a Sărbătorilor chiar în propria ta curte, iar dacă nu știi de unde să începi, te ghidăm noi pas cu pas.

În primul rând, cea mai importantă etapa este aceea de a-ți face un plan cu luminițele și decorațiunile pe care dorești să le expui. Ieși afară în curte, uită-te la fațada casei și începe să îți imaginezi cum ai dori să arate luminată. Hotărăște-te unde dorești să atârni beculețe, ce tip de instalație îți dorești (ghirlandă, șnur) și mai ales, care sunt punctele de electricitate unde le poți conecta.

Acordă-ti timp să te răzgândești, să încerci mai multe soluții de iluminat, să descoperi poate mai multe stiluri – planificarea este foarte importantă pentru că te ajută nu doar să ai o imagine de ansamblu, ci mai ales să îți pregătești necesarul de materiale și unelte necesare.

Ca sfat de început, zonele drepte sunt perfecte pentru a atârna luminițele, astfel că este indicat să folosești linia acoperișului, a ușilor și chiar a ferestrelor pentru a-ți crea planul. De asemenea, poți să atârni luminițe și de copaci, arbuști sau chiar de-a lungul cărării pentru a crea un aspect uniform.

Apoi, fii sigur că ai la dispoziție toate instrumentele necesare: o scară, o ruletă și cleme de prins. După ce ți-ai făcut o imagine a cum vrei să arate proiectul la final, începe și măsoară câți metri de luminițe îți vor fi necesari.

Ai grijă și măsoară de la cea mai apropriată sursă de curent unde poți conecta luminițele. Dacă vei folosi cabluri de extensie, urmărește cu grijă manualul de utilizare de la producător și folosește o cutie rezistentă la apă pentru a le depozita. Dacă însă nu ai un punct de electricitate afară, nu te descuraja, pentru că poți să folosești luminițe cu baterii, o soluție excelentă pentru astfel de proiecte.

După ce ai plănuit și măsurat, te așteptăm în magazinele Brico Depot pentru a alege luminițele dorite. Poți să creezi un minunat efect de tărâm fantastic al iernii folosind o instalație cu LED-uri albe reci, sau, dacă îți dorești ceva cu un efect “wow”, alege o instalație sub formă de fulgi de nea. De asemenea, nu uita să cumperi și un set de cârlige pentru fixarea instalațiilor.

După ce ai toate materialele necesare la îndemână, începe ușor să decorezi conform planului. Te sfătuim, totuși, ca înainte să te apuci de treabă, să aranjezi și ordonezi pe categorii luminițele și decorațiunile, pentru ca mai apoi să îți fie ușor să decorezi.

Pentru a atârna instalațiile de luminițe, cel mai simplu este să folosești cârlige de prindere pentru a le fixa de burlane sau margini. Ai grijă să distanțezi uniform prinderile pentru un efect unitar. Te sfătuim ca din când în când să mai iei o pauză și să îți verifici munca de la distanță, pentru a te asigura că totul decurge conform planului.

La sfârșit, poți să adaugi un strop de magie, instalând în curte un ren luminat sau orice altă figurină. Dacă dorești, poți să îți conectezi instalația la un temporizator pe care să îl setezi să pornească atunci când se lasă seara.

La final, după atâta muncă, pornește beculețele, admiră-ți creația, lasă-ți vecinii să fie invidioși și pregătește-te să întâmpini colindătorii într-un decor de poveste.

te-ar mai putea interesa

Povestea Otiliei. Idei de amenajare a unui spațiu de relaxare în balcon
Balconul este singurul spațiu exterior de care dispune Otilia. Ea dorește să profite la maxim de suprafața mică și să creeze un loc drăguț în care să se relaxeze, să ia masa și să primească
citește mai mult
Povestea Adei și a lui Dan. Amenajarea grădinii pentru întreaga familie
Ada și Dan au o grădină mare, dar simplă, pe care și-ar dori să o transforme într-un spațiu plăcut pentru întreaga familie. Ei vor să împartă diferite zone în care să
citește mai mult
Povestea Mariei și a lui David. Cum să-ți transformi grădina într-o gradină ecologică
Maria și David sunt dintotdeauna preocupați de reciclare, folosirea de resurse minime și păstrarea unui nivel redus de consum de energie. Cu toate acestea, ar vrea să facă mai multe pentru a ajuta
citește mai mult
Povestea Alinei și a lui Mihai. Idei pentru o grădină colorată și plină de lumină
Alina și Mihai și-ar dori un spațiu colorat și plin de lumină în care să se relaxeze și să primească oaspeți. Totuși, grădina lor are destul de multe pante și este în calea vântului.
citește mai mult
Povestea Ioanei și a lui Petru. Soluții pentru reducerea zgomotului în grădină
Grădina Ioanei și a lui Petru este destul de neglijată, așa că și-ar dori să creeze un spațiu mai intim și o zonă în care să se poată relaxa, să pună ghivece și să ia masa. Și-ar
citește mai mult
Lucrări de efectuat în grădină în decembrie
Sfaturi și recomandări pentru îngrijirea grădinii în decembrie Sezonul festiv este în plină desfășurare, și printre petrecerile de sărbători și decorarea bradului de Crăciun,
citește mai mult