Ai transport gratuit la cumpărături de peste 1500 lei, online și în magazine, până pe 25 septembrie. Consultă aici regulamentul campaniei.
Idei și inspirație
Cum să atragi vietățile în grădina ta

Cum să atragi vietățile în grădina ta

Se încarcă...
1542 vizualizări

Multe specii de vietăți sălbatice sunt în pericol de dispariție. Vestea bună este că ne putem adapta grădinile pentru a le face mai atrăgătoare pentru vietăți și putem alege plante care vor contribui la susținerea multora dintre speciile native. Există 4 elemente de care ai nevoie pentru a atrage natura chiar în spațiul tău exterior: alimente, apă, adăpost și un loc unde se pot înmulți.
Elemente esențiale pentru atragerea vietăților

  • apă
  • o grămadă de lemne
  • flori iubitoare de fluturi
  • cutii cuib, care încurajează păsările să își facă cuib în grădina ta
  • mini-pajiști cu flori sălbatice
  • un gard viu
  • hrănitoare pentru păsări
  • plante cățărătoare
  • un hotel pentru insecte

Apă

Dacă ai spațiu, un iaz de grădină reprezintă un habitat extraordinar pentru vietățile sălbatice. Dacă spațiul tău nu este suficient pentru un iaz sau ai copii mici, poți să optezi pentru o fântână pentru păsări, precum fântâna pentru păsări din oțel peckish, în care păsările din grădină se pot scălda și juca, precum și să bea apă și să-și curețe penele. Asigură-te că are mereu apă și dezgheaț-o în timpul iernii. Vara, orice sursă de apă va atrage insectele și vei vedea adeseori libelule zburând deasupra aspersoarelor de grădină.


O grămadă de lemne

Aricii mănâncă multe insecte și le plac în special limacșii și melcii, așa că lasă o grămadă de lemne neîngrijită într-un colț al grădinii, care se va umple cu insecte și va deveni o atracție importantă. Gardurile vii sunt mai bune decât gardurile solide pentru a oferi acces vietăților în grădina ta, însă dacă ai un gard solid taie o gaură de 12cm în partea de jos a unuia dintre panouri pentru a le oferi o intrare. De asemenea, vestea bună este că nu este nevoie să cureți grădina prea mult înainte de iarnă, deoarece aricii și celelalte vietăți de grădină folosesc iarba înaltă, rămurelele moarte și frunzele căzute ca adăpost pentru hibernare. Așadar, atunci când crezi că totul este cam dezordonat, fii convins că așa este mult mai bine pentru mediul înconjurător decât o grădină foarte îngrijită.

Flori iubitoare de fluturi
Vrei ca grădina ta să fie plină de agitație datorită unor fluturi minunați și colorați? Fluturii sunt atrași de flori pline de nectar, precum verbina, mușcata dracului și plante de gheață. Atunci când alegi plante noi pentru a le adăuga în borduri, alege varietăți care au flori simple, ce le permit fluturilor să ajungă ușor la nectar. Multe flori specifice grădinii tradiționale de la țară sunt în mod special atrăgătoare pentru fluturi; împrăștie semințe de garofițe și garoafă turcească Verve în borduri la începutul toamnei și vor înflori în mai, anul următor.
Bulbii din colecția de flori sălbatice care înfloresc primăvara prezintă un amestec atent selectat de bulbi care încurajează insectele polenizatoare, precum fluturii, alături de molii, sirfide și altele. Plantează toamna și bucură-te de flori și de vizitatorii acestora în primăvara următoare. Florile de primăvară sunt esențiale pentru fluturii care ies din hibernare, la fel ca plantele pentru omizi. Fluturii își depun ouăle peplantele pe care omizile acestora le consumă. Acestea diferă în funcție de specie; de exemplu, Amiralul roșu preferă urzicile, în timp ce Fluturele-de-scaieți preferă nalbele-de-grădină. Tuturor fluturilor le plac copacii buddleia –la fel și albinelor și moliilor – dar aceștia pot fi foarte invazivi.


Cutii cuib

Cutia pentru pițigoi albastru de culoare albastru deschis peckish este concepută să atragă pițigoiul albastru, dar și alte păsări mici. Păstrează cutiile departe de lumina directă a soarelui și de posibilii prădători. Dacă ai copaci înalți, poți pune cutii mai mari mai sus,pentru a încerca să atragi bufnițe sau vinderei să își facă cuibul în grădina ta. Există multe avantaje ale prezenței păsărilor în grădina ta. Multe păsăriconsumă o varietate de insecte, inclusiv afide, țânțari, păianjeni și altele, care este posibil să nu fie binevenite, așa că poftește-le în grădină și vor face treaba în locul tău.


Mini-pajiști cu flori sălbatice

Transformă o zonă a gazonului tău într-o mini-pajiște. În sălbăticie, pajiștile s-au redus dramatic în ultimii 100 de ani, astfel că vietățile vor aprecia creșterea numărului de grădini care oferă o porțiune sălbatică. Gazonul cu flori sălbatice Meadowmat este un rulou de gazon care are încorporate flori de câmp, astfel că nu trebuie să însămânțezi aceste flori și alte tipuri de iarbă separat. Este o alternativă excelentă la gazonul simplu. Altfel, poți planta flori de pajiște în gazonul existent, în zona stabilită pentru mini-pajiște. Ierburile înalte produc flori, polen și semințe din plin,lucru care le este benefic insectelor din zonă și, la rândul lor, păsărilor și liliecilor. O zonă de iarbă scurtă este, de asemenea, importantă pentru mierle și albinele miner.


Garduri vii
Gardurile vii sunt spații excelente pentru înmulțirea și hrănirea vietăților de tot felul. Plantele care produc multe fructe de tip bacă –precum berberis și pyracantha –sunt îndeosebi bune pentru a atrage păsările în grădina ta. Dacă ai un gard viu format dintr-o singură specie, poțiintroduce diversitate crescând clematite sau caprifoi prin acesta. De asemenea, poți utiliza spațiul din partea inferioară a gardului tău viu pentru acrește o varietate de plante, precum usturoița și Viola riviniana, care sunt atrăgătoare pentru vietăți.


Hrănitoare pentru păsări
Este ușor să lași hrană pentru păsări și îți oferă satisfacție. Căsuțele pentru păsări și hrănitoarele suspendate îți oferă posibilitatea de a avea o priveliște minunată a păsărilor și de a le oferi nutrienții necesari, în special atunci când vremea este urâtă. Păsările diferite mănâncă semințe și nuci diferite, din tipuri diferite de hrănitoare. De exemplu, sticletelui îi plac semințele nyjer și are nevoie de un hrănitor conceput special pentru aceste semințe foarte mici.

Atârnă hrănitorul mare peckish din plastic și oțel cu semințe nyjer pentru toate condițiile meteorologice de o ramură a unui copac din grădina ta pentru a atrage sticleți.Căsuțele pentru păsări precum căsuța pentru păsări gardman îți oferă o priveliște minunată a păsărilor din grădină și le poți umple cu diverse semințe și resturi.


Plante cățărătoare

Întinderea plantelor pe garduri sau ziduri creează locuri de adăpost și cuiburi excelente pentru păsări, oferind astfel o oază pentru animale mici și insecte. Este esențial ca atunci când toaletezi aceste tipuri de plante să nu deranjezi vreun locuitor, de exemplu, glicina poate găzdui diverse cuiburi ale păsărilor, așa că trebuie să aștepți până când puii pot zbura înainte de a tăia din plantă.Alege plante cățărătoare cu flori bogate în nectar, urmate de fructe, precum caprifoiul. Plantele perene ca iedera sunt, de asemenea, importante pentru vietăți, așa că nu fi tentat să o dai jos atunci când crește pe gardurile tale.


Hoteluri pentru insecte

Este estimat că o treime din plantele noastre comestibile sunt polenizate de albine, astfel că susținerea insectelor din grădinile noastre este esențială dacă vrem să împiedicăm pierderea tuturor speciilor. Casa pentru insecte de culoare maro Nature’s haven este un adăpost rotund pentru insecte pentru tot anul, care oferă un loc confortabil și sigur pentru buburuze și albine. Această casă pentru insecte include orificii de diverse dimensiuni pentru ca buburuzele și speciile de albine solitare să facă cuiburi și să depună ouă. Viespile solitare vor veni și ele în vizită și sunt binevenite, deoarece nu înțeapă și devorează insecte. Încurajând prădătorii naturali ai dăunătorilor care atacă plantele, aceștia vor fi controlați în mod natural și poți renunța la pesticidele otrăvitoare. Buburuzele, Chrysopa, broaștele, aricii și păsările controlează foarte bine dăunătorii dintr-o grădină, cum ar fi afidele și limacșii.


Cum să-ți faci grădina atrăgătoare pentru copii

Grădinile au multe de oferit copiilor și este important să-i încurajăm să petreacă cât mai mult timp posibil în aer liber. Aceasta nu numai că îi face să lase tehnologia și ecranele deoparte și să respire aer curat, însă timpul petrecut în grădină poate juca un rol în dezvoltarea abilităților esențiale și a imaginației. Încurajează-i să urmărească păsările și insectele și să aprecieze mediul înconjurător, astfel încât atunci când cresc să înțeleagă importanța protejării acestuia.

Creează o groapă de nisip

Gropile de nisip sunt excelente pentru copii, care învață conceptele de amestecare, cântărire, turnare și, în general, atingereadiverselor texturi. Banca pentru groapa cu nisip Blooma are bănci integrate, astfel că este ca o stație de lucru pentru groapa cu nisip pentru ca cei mici să stea confortabil și să se joace în nisip după pofta inimii.


Învață-i să cultiveÎncurajează copiii să cultive flori și legume

Germinarea plantelor din semințe este magică pentru cei mici și le place să aibă grijă de răsaduri la care au contribuit. De ce să nu le oferi propriul strat înalt, precum stratul înalt mic și suprapus din pin Verve, pentru a vedea recompensele grădinăritului lor? Astfel vor consuma ceea ce au crescut singuri. Asigură-te că poziționezi stratul înalt în lumina soarelui, pentru ca plantele copiilor să crească mari și sănătoase.

Lasă-i să aibă propriul lor spațiu

Copiilor le place să simtă că au propriile lor spații secrete, departe de ochii adulților, unde își pot crea lumi fantastice în care imaginația lor zburdă liber. Ascunzișurile sunt favoritele din grădină dintotdeauna. Cu carpete și cearceafuri, copiii își vor căuta un spațiu pentru locul ideal de joacă.


Folosește aspersorul ca obiect multifuncțional

Chiar și adolescenților le place să alerge printre aspersoare atunci când este foarte cald. Aspersorul oscilant de culoare verde și gri Verve are 17 duze și este potrivit pentru irigarea grădinilor mari și a bordurilor, precum și pentru udarea până la piele a copiilor.

Îți place postarea aceasta?
0
0
Postarea Anterioară
Se încarcă...
Postarea Următoare
Se încarcă...
Copyright ©️ 2024 Brico Dépôt România, Reg. Com. J40/9990/2001, CUI: RO14328360