Ai transport gratuit la cumpărături de peste 1500 lei, online și în magazine, până pe 25 septembrie. Consultă aici regulamentul campaniei.
Idei și inspirație
Cum să aduci culoare în grădina ta pe tot parcursul anului

Cum să aduci culoare în grădina ta pe tot parcursul anului

Se încarcă...

Dacă ești în căutarea inspirației și a unor sfaturi despre cum să îți păstrezi grădina vie și colorată pe durata întregului an, aici găsești ceea ce îți dorești. În continuare sunt prezentate câteva idei care te vor ajuta și care pot fi aplicate pentru orice grădină, indiferent de formă sau mărime.
Selectarea de tipuri de plante diverse pentru grădina ta este una dintre cele mai ușoare metode prin care poți avea garanția culorilor păstrate pe tot parcursul anului, iar mai jos sunt prezentate câteva care te vor ajuta în acest sens.


Flori și plante pentru straturi
Plantele sezoniere pentru straturi reprezintă una dintre cel mai ușoare metode de a păstra grădina colorată și poți găsi diversesoiuri pentru întregul an. Este, de asemenea, un mod excelent prin care poți păstra prospețimea grădinii tale, schimbând temele de culori. Primăvara și vara există o mulțime de opțiuni disponibile pentru borduri, recipiente și coșuri suspendate. Pentru toamnă și iarnă, încă este posibil să ai parte deculori cu opțiuni precum ciclame, primule, panseluțe și violete. Nu pierde din vedere plantele cu frunziș încântător, care vor contribui la menținerea aspectului colorat, precum coniferele pitice, iedera sau heuchera.


Plante perene și arbuști înfloritori
Aceste plante vor înflori în fiecare an. Există sute de opțiuni disponibile care vor înflori în momente diferite ale anului, multe dintre acestea putând fi plantate atât în straturi și borduri, cât și în vase. Dacă vrei flori superbe, încântătoare, în fiecare an, încearcă să plantezihortensii GoodHome în grădina ta.


Arbuști
Când vine vorba de o grădină colorată, ne gândim adeseori la una plină de flori, însă prin selectarea mai multor plante de încadrare colorate, precum arbuști și copaci, poți adăuga culoare și puncte de interes pe întreaga durată a anului. Arbuștii pereni sunt alegerea perfectă pentru păstrarea culorii pe tot parcursul anului Alege dintre numeroasele opțiuni multicolore care vor oferi cu adevărat strălucire bordurilor sau orice opțiunecu pigment roșu.


Evonimus –există numeroase soiuri ale acestui arbust minunat, multe dintre acestea având frunze pestrițe extraordinare, care pot aduce o strălucire aparte grădinii.
Photinia –un arbust peren cu frunze verzi și lăstari de culoare roșu aprins.
Aucuba –un arbust superb cu frunze cerate care au pete aurii.
Phormium –un arbust disponibil într-o varietate de nuanțe de roșu, verde, adeseori cu pete de diferite culori. Frunzele sunt dedimensiuni mari, asemănătoare unor săbii și cresc în mănunchiuri (precum iarba), adăugând culoare, interes și dinamică.
Cordyline –la fel ca phormium, arbuștii cordyline prezintă frunze lungi, însă formează la un moment dat un trunchi, crescând asemenea unei plante tropicale.
Cornus alba –acest arbust foios este apreciat în special pentru culoarea tulpinii din timpul iernii, care poate fi roșu aprins sau galben. De asemenea, are flori frumoase albe, care apar spre sfârșitul primăverii și care au un aspect extraordinar deasupra frunzelor proaspete verzi.

Fructe de tip bacă
O altă metodă mai puțin evidentă de introducere a culorilor constă în alegerea de plante care au fructe colorate toamna sau iarna. Acestea sunt de obicei soiuri decorative, majoritatea arbuști sau copaci care necesită puțină întreținere. Există atât de multe opțiuni frumoase, precum:

  • Piracanta –robust și rezistent, acest superstar al grădinilor prezintă flori mici albe primăvara, urmate de bace roșii, portocalii sau galbene toamna.
  • Cotoneaster –acest arbust peren este o alegere fantastică drept punct de interes pe întreaga durată a anului. Produce flori mici albe începând de primăvara, iar apoi o multitudine de bace roșii toamna.

Bulbi
Plantarea bulbilor toamna este o modalitate fantastică de a adăuga grădinii tale culoare în prima parte a primăverii. Există o mulțime de soiuri și culori disponibile, nu doar pentru borduri, ci și pentru vase și coșuri suspendate.

  • Narcise – ideale în vase, borduri, iar soiurile miniaturale sunt perfecte pentru coșurile suspendate. Aceste plante încântătoareaduc mereu zâmbetul pe buze, iar plantarea unor soiuri diferite îți va permite să ai flori începând din ianuarie până la începutul lui iunie.
  • Lalele – disponibile într-un curcubeu de culori și mărimi, plantarea lalelelor în vase și borduri este modalitatea ideală de a aduce culoare spațiului tău primăvara.

Plantarea pentru întreaga durată a anului

  • Culori primăvara: Plantează bulbi toamna pentru o explozie de culori de la începutul primăverii.
  • Culori vara: Spre sfârșitul primăverii, plantează plante pentru straturi pentru vase și coșuri suspendate și bucură-te de culoare pe tot parcursul verii. Poți încerca să plantezi în straturi mușcate, begonii și petunii.
  • Culori toamna: Bucură-te de culorile vii ale fructelor arbuștilor și copacilor.
  • Culori iarna: Plantează ciclame sau panseluțe în vase și coșuri suspendate pentru pete de culoare instantanee.


Vopsea pentru grădină
O metodă simplă de a-ți colora grădina este de a adăuga un strat de vopsea colorată strălucitoare gardurilor, pardoselii de exterior, construcțiilor sau mobilierului. Acest lucru poate contribui, de asemenea, la protecția construcțiilor din lemn, oferind în același timp culoaregrădinii tale pe tot parcursul anului. Dacă ai o temă în grădina ta, gândește-te la ce culori se potrivesc cel mai bine.

Dacă grădina ta este destinată în principal relaxării, vei dori probabil să alegi culori pastelate, care te ajută să te destinzi. Plantarea de lavandă te va ajuta să te relaxezi cu adevărat. În schimb, dacă ai o grădină de familie aglomerată, poți opta pentru culori mai vii pentru un efect distractiv și jucăuș.


Ghivece de grădină
Cu o varietate imensă de forme, culori și materiale disponibile în prezent, ghivecele de grădină reprezintă o modalitate fantastică de a adăuga culori distinctive grădinii tale pe tot parcursul anului. Poți folosi o paletă de culori oricât de diversă îți dorești sau poți să te rezumi la teme de culori similare pentru un efect uniform. Dacă ideea de ghivece ceramice nu îți surâde, există în prezent numeroase opțiuni de vase disponibile din plastic ușor, contemporan sau din fibră de sticlă. Acestea sunt durabile și prezintă avantajul suplimentar al mutării mai facile atunci când dorești să modifici configurația spațiului tău.


Pietriș decorativ pentru grădină
Adeseori trecută cu vederea, deși reprezintă o metodă simplă de a adăuga tonuri subtile grădinii, încorporarea de diferite pietre sau pietriș colorat pe alei poate aduce strălucire sau scoate în evidență o zonă. Pietricelele sau piatra cubică de culoare albă pot defini și ilumina o alee, iar lamelele de rocă argiloasă decorative au o culoare mov minunată care pune în valoare plantele care atârnă peste acestea.


Alegerea temei de culori
Pentru a profita la maxim de grădina ta colorată, poate fi o idee bună să te gândești la schemele de culori pe care dorești să le încorporezi. O abundență de culori din întregul spectru al curcubeului poate denota veselia și poate fi ideală pentru grădinile de familie, însă este posibil să nu se potrivească dacă folosești grădina în principal pentru relaxare în liniște, caz în care vei vrea o paletă care să reflecte acestlucru.

  • teme relaxante – pentru o grădină liniștită, alege culori pastelate în tonuri de albastru, mov, roz și alb, care să contrasteze cu verdele bogat și plantele pestrițe, creând spațiul suprem pentru relaxare.
  • plin de viață – grădinile cu un aspect vioi pot avea un impact semnificativ, pot fi energizante și sunt ideale pentru spațiile creative și pentru persoanele cu simț artistic. Poți alege dintr-o multitudine de culori, însă probabil cel mai bine este să păstrezi o anumită temă în zone mici , pentru a nu da un aer haotic grădinii. Grupează culorile complementare împreună pentru impact optim: roșu, galben și portocaliu, mov și roz, alb șialbastru etc.

Încorporarea unora dintre aceste idei în grădina ta îți va permite să o păstrezi colorată pe tot parcursul anului. Poți include oricât de mult sau de puțin din aceste sugestii pentru a crea un spațiu de care să te bucuri, indiferent de anotimp.

Îți place postarea aceasta?
0
0
Postarea Anterioară
Se încarcă...
Postarea Următoare
Se încarcă...
Copyright ©️ 2024 Brico Dépôt România, Reg. Com. J40/9990/2001, CUI: RO14328360