Ai transport gratuit la cumpărături de peste 1500 lei, online și în magazine, până pe 25 septembrie. Consultă aici regulamentul campaniei.
Idei și inspirație
Cum alungi energiile negative din casă - top 10 plante ca să îți asiguri starea de bine

Cum alungi energiile negative din casă - top 10 plante ca să îți asiguri starea de bine

Se încarcă...


 Lavandă sau iasomie, mentă, crinul păcii ori poate cactus, acestea sunt doar câteva plante care promovează o stare de bine.

Dacă ești în căutarea unei plante pentru a alunga energiile negative, probabil că există deja una care îți poate veni în ajutor.

Pe lângă parfumul specific și rolul de obiect de decor, plantele sunt folosite de ceva timp și pentru a spori starea de bine. Mai jos, descoperi câteva specii care te pot ajuta să ai o stare de bine, precum și ce e de știut, înainte de a-ți lua o plantă de apartament.

Top 10 plante pentru o stare de bine

Prezența naturii în casă reprezintă o modalitate simplă de a-ți îmbunătăți starea de spirit. Mai jos, sunt câteva plante de apartament care se vor integra ușor, indiferent de stilul de amenajare, se întrețin facil și te ajută să alungi energiile negative.

Lavanda

Lavanda este cunoscută pentru proprietățile sale calmante și relaxante. Aceasta încetinește ritmul inimii și reduce presiunea arterială, astfel contribuind la diminuarea stresului.

Din acest motiv, este folosită ca ingredient în loțiuni de corp și produse pentru aromaterapie. Chiar și îngrijirea acestei plante poate fi o activitate terapeutică. 

lavanda

Aloe vera

Dacă ai probleme cu somnul, o idee bună este să pui un ghiveci cu Aloe vera aproape de pat. Această plantă produce oxigen în timpul nopții și ajută la îmbunătățirea calității somnului.

O alternativă este planta de iasomie. Aceasta are un efect calmant și un parfum discret, fiind potrivită în combaterea insomniei ușoare. 

Aloe vera

Bambus

Dacă lucrezi de acasă, un ghiveci cu bambus te poate ajuta să lucrezi mai bine. Acesta reduce poluarea aerului, înlesnește respirația și promovează gândirea creativă.

Un alt aspect important legat de bambus este modul în care crește. Spre deosebire de alte plante lemnoase, bambusul crește în continuare, după recoltare.

Acest lucru poate oferi un mesaj filozofic asupra vieții: nu ar trebui să renunți niciodată și să speri pentru zile mai bune.

bambus

Planta păun (Calathea)

Calathea este o plantă de interior specială, datorită coloritului. În plus, își închide frunzele seara și le deschide dimineața. Aceasta purifică aerul și creează un mediu ambiant optim pentru relaxare.

Mai mult, simpla admirare a acestei plante te va ajuta să apreciezi lucrurile bune din viața ta și să îți lași timp pentru tine, similar plantei care se odihnește pe durata nopții.

planta paun

Crinul păcii (Spathiphyllum)

Planta cunoscută științific cu denumirea de Spathiphyllum este binevenită pentru o stare de spirit optimistă.

Această plantă îmbunătățește fluxul energetic al camerei, neutralizează substanțele toxice și încurajează creativitatea, abilitățile fizice (de exemplu, olărit, sculptură etc.) și spiritualitatea.

De asemenea, crinul păcii simbolizează purificarea, liniștea sufletească și momentele acelea când ești împlinit cu tine însuți.

crinul pacii

Ficusul de cauciuc

Alături de alte plante din aceeași familie, precum Ficus Lyrata sau Ficus Elastica, ficusul de cauciuc este cunoscut pentru proprietățile sale de purificare a aerului.

Un ficus de cauciuc, așezat pe pervaz, va curăța aerul și va crea un mediu sănătos.

ficus de cauciuc

Epipremnum Scindapsus

O plantă precum Epipremnum Scindapsus oferă stabilitate emoțională. Numele popular, iedera dracului, vine de la faptul că planta este aproape imposibil de ucis, rămânând verde chiar și dacă o ții la întuneric.

Epipremnum Scindapsus este o plantă curgătoare care crește destul de repede și te ajută să înțelegi că ești parte a acestui tot, care include și natura. Astfel, ajungi să te reconectezi cu natura și să vezi că supărările mici, de zi cu zi, încep să își piardă din putere.

Epipremnum Scindapsus

Orhidee Phalaenopsis

Acordând mai multă atenție plantelor, învățăm să avem mai multă grijă de propria sănătate mintală. Pe scurt, atunci când oamenii au grijă de plantele de apartament, încep să aplice aceeași grijă și față de propria persoană. Deși nu a fost dovedit științific, grădinăritul și îngrijirea plantelor pot acționa ca o formă naturală de terapie.

Ștergerea prafului de pe frunze, monitorizarea creșterii plantei pentru a vedea primele flori, precum și schimbarea pământului de flori sunt doar câteva activități necesare.

În special o plantă precum orhideea Phalaenopsis necesită o îngrijire specială. Iar, în timp, această grijă se va traduce și printr-o atenție mai mare oferită propriilor nevoi. Studiile neurologice arată că îngrijirea plantelor duce la o mai bună stabilitate emoțională.

Orhidee Phalaenopsis

Cactus

Cactusul nu are nevoie de multă îngrijire; crește cât vezi cu ochii. Dacă îți dorești o plantă de apartament care să îți facă ziua mai ușoară, dar nu ai timp pentru grădinărit, cactusul poate fi o alegere bună.

O astfel de plantă ajută la reducerea dispozițiilor proaste și calmează anxietatea.

cactus

Palmier

Palmierul în ghiveci te face să te simți mai bine, prin simplul motiv că îți amintește de vacanță. Dacă alegi unul sau mai multe ghivece pentru pervazul tău, ori de câte ori vei intra în cameră, îți vei aminti de vacanță și te vei relaxa.

palmier

De ce să îți alegi plantele de apartament de la Brico Dépôt

La Brico Dépôt găsești soluțiile potrivite pentru a avea grădina perfectă, indiferent dacă stai la bloc sau la casă. Mai jos, sunt câteva dintre avantajele alegerii Brico Dépôt ca partener de drum în amenajarea balconului sau grădinii:

  • vei avea acces la o gamă variată de produse, de la plantele suculente la cele agățătoare, de la florile delicate la plantele care nu necesită mult timp din partea ta;
  • vei avea acces la uneltele de gradina necesare pentru a-ți pune în aplicare ideile;
  • îți amenajezi spațiul indiferent de dimensiunile sau stilul de amenajare;
  • ai acces la peste 100 de modele de ghivece;
  • poți face comanda online, iar produsele îți vin direct la ușă. Alternativ, le poți ridica din magazin, la doar patru ore de la comandă.

Ce să știi înainte de a-ți lua plante de apartament

Îngrijirea plantelor de apartament, acasă ori la birou, îți aduce numeroase beneficii pentru sănătatea mintală, însă există și câteva riscuri.

De exemplu, este important să fii atent la insecte, mucegai și alți dăunători. Dacă replantezi o floare, este important să alegi pamant de flori de calitate; este de evitat să folosești pământ din surse necunoscute, eventual sol în care au stat plante cu anumite infecții.

Când alegi o plantă, ia în calcul cantitatea de apă de care are nevoie, deoarece o cantitate prea mare poate reprezenta un teren fertil pentru creșterea mucegaiului și a fungilor.

De asemenea, verifică periodic frunzele pentru semne ale infecției. Acestea includ ouă de insecte, pânză de păianjen și mici găuri. Dacă tai cu atenție frunza, vei putea împiedica răspândirea infecției.

Un alt lucru de care să ții cont se referă la plantele care pot declanșa alergii sau simptome specifice astmului. Narcisele, de exemplu, pot elibera polen care să declanșeze o reacție alergică.

Mai mult, alergiile pot fi declanșate și de mucegai, fungi sau apă stătută, un motiv în plus pentru a avea grijă de ele.

Plantele de apartament influențează pozitiv starea de spirit. Alege-le pe cele care ți se potrivesc cel mai bine, iar sănătatea ta mintală va avea doar de câștigat.

Sursa foto: Shutterstock

Îți place postarea aceasta?
0
0
Postarea Anterioară
Se încarcă...
Postarea Următoare
Se încarcă...
Copyright ©️ 2024 Brico Dépôt România, Reg. Com. J40/9990/2001, CUI: RO14328360