Dragi clienți, programul magazinelor noastre în această perioadă este 8-16 de luni-sâmbătă și 9-16 duminică, cu excepția magazinului Orhideea București, care are un program restrâns 8-14 de luni-sâmbătă, 9-12 duminică. Vă mulțumim pentru înțelegere!
Idei și inspirație Catalog online Prețuri mici zilnic Despre noi Cariere Servicii Spoturi TV MAGAZINE BRICO DEPÔT
Idei și inspirație Catalog online Prețuri mici zilnic Despre noi Cariere Servicii Spoturi TV MAGAZINE BRICO DEPÔT

Cum alegi foarfeca de taiat gardul viu. Mic ghid cu sfaturi practice

Venirea sezonului cald e momentul în care poți începe să tunzi gradul viu. Tunderea gardului viu este un proiect destul de ușor dacă ai uneltele potrivite, iar foarfeca pentru tuns gardul viu nu ar trebui să îți lipsească din trusa cu unelte.

Tunderea gradului viu este un proces care stimulează creșterea de noi crengi și, totodată, reduce riscul de apariție a insectelor dăunătoare.

Uite ce trebuie să știi atunci când alegi foarfeca potrivită pentru tuns gardul viu:

Greutatea foarfecii

Ca să poți manevra cât mai ușor foarfeca, aceasta trebuie să fie ușoară, astfel încât să nu depui mult efort atunci când trebuie să tăi ramurile gradului viu și când îi dai formă. Pentru o foarfecă de tuns clasică, greutatea medie ar trebui să fie de 2,5 kg, iar pentru o motofoarfecă, greutatea optimă este cuprinsă între 4 kg și 5 kg.

Tipul de foarfecă

În funcție de dimensiunea crengilor și înălțimea gradului, poți să optezi pentru o foarfecă manuală sau electrică (motofoarfecă).

Dacă crengile sunt subțiri, cu un diametru mai mic de 2 cm, poți alege o foarfecă de tuns crengi de tip by-pass. În plus, foarfeca de tip by-pass are coadă mai lungă, ceea ce înseamnă că este ideală pentru un gard viu înalt.

Pentru crengile care au un diametru cuprins între 2 și 4 cm, poți opta pentru o foarfeca de grădina cu nicovală. Aceasta taie cu ușurință crengile mai groase, dar și crenguțele. Datorită mânerului ergonomic, vei putea să lucrezi confortabil și cu ușurință din orice poziție.

Atunci când crengile depășesc diamentrul de 4 cm, este recomandată folosirea unei motofoarfece sau a unui fierastru electric pentru gard viu. Acesta este prevăzut cu o lamă lungă de 50 de cm, pe care sunt poziționate mici lame ascuțite.

Calitatea și puterea de tăiere

În cazul unei motofoarfece sau a unui fierăstrău electric, motorul și calitatea cuțitelor sunt esențiale dacă vrei să tunzi cu ușurință gardul viu. Puterea medie a motorului pentru o foarfecă electrică variază între 500 și 600 W, în timp ce cuțitele trebuie să fie cât mai ascuțite și să asigure o tăietură precisă.

Ca să tunzi cu ușurință gardul viu, caută o foarfecă de tăiat electrică cu un motor silențios și cu puține vibrații.

Tipul de combustibil folosit

Dacă alegi o motofoarfecă pentru a tunde gardul viu, aceasta funcționează pe bază de benzină. Când alegi tipul de conbustibil, ține cont că acesta trebuie să fie benzină fără plumb, amestecată cu ulei de motor.

Gardul viu poate fi tuns la sfârșit de iarnă, început de primăvară sau vară, ori atunci când încep să se vestejească unele crengi sau când sunt atacate de insecte dăunătoare. În afară de foarfeca de tăiat gardul viu este necesar să ai și un echipament de protecție.

Tăierea corectă trebuie făcută cu jumătate de centimetru deasupra mugurilor, pentru ca aceștia să nu se ofilească. De asemenea, trebuie să înlături orice frunze veștejite înainte să începi să tunzi gardul viu.

te-ar mai putea interesa

Povestea Otiliei. Idei de amenajare a unui spațiu de relaxare în balcon
Balconul este singurul spațiu exterior de care dispune Otilia. Ea dorește să profite la maxim de suprafața mică și să creeze un loc drăguț în care să se relaxeze, să ia masa și să primească
citește mai mult
Povestea Adei și a lui Dan. Amenajarea grădinii pentru întreaga familie
Ada și Dan au o grădină mare, dar simplă, pe care și-ar dori să o transforme într-un spațiu plăcut pentru întreaga familie. Ei vor să împartă diferite zone în care să
citește mai mult
Povestea Mariei și a lui David. Cum să-ți transformi grădina într-o gradină ecologică
Maria și David sunt dintotdeauna preocupați de reciclare, folosirea de resurse minime și păstrarea unui nivel redus de consum de energie. Cu toate acestea, ar vrea să facă mai multe pentru a ajuta
citește mai mult
Povestea Alinei și a lui Mihai. Idei pentru o grădină colorată și plină de lumină
Alina și Mihai și-ar dori un spațiu colorat și plin de lumină în care să se relaxeze și să primească oaspeți. Totuși, grădina lor are destul de multe pante și este în calea vântului.
citește mai mult
Povestea Ioanei și a lui Petru. Soluții pentru reducerea zgomotului în grădină
Grădina Ioanei și a lui Petru este destul de neglijată, așa că și-ar dori să creeze un spațiu mai intim și o zonă în care să se poată relaxa, să pună ghivece și să ia masa. Și-ar
citește mai mult
Lucrări de efectuat în grădină în decembrie
Sfaturi și recomandări pentru îngrijirea grădinii în decembrie Sezonul festiv este în plină desfășurare, și printre petrecerile de sărbători și decorarea bradului de Crăciun,
citește mai mult