Idei și inspirație
Cum alegi cea mai bună motocoasă pentru un gazon de poveste. Tipuri, funcții și întretinere

Cum alegi cea mai bună motocoasă pentru un gazon de poveste. Tipuri, funcții și întretinere

Se încarcă...

Orice gospodar are nevoie de uneltele potrivite pentru o treabă bine facută. Și în cazul motocoasei, există niște criterii destul de clare de urmărit.

Cum alegi cea mai buna motocoasa pentru nevoile tale

Tipuri de motocoase

Functii utile pe care merita sa le urmaresti cand cumperi o motocoasa

Ingrijirea si intretinerea unei motocoase

Cum alegi cea mai bună motocoasă pentru nevoile tale

Îngrijirea gazonului face parte din rutina celui care dorește să își întrețină corect gospodăria. Posesorilor unei grădini le va fi foarte de folos o astfel de unealtă pentru a cosi iarba și a se bucură de un picnic în curte pe un gazon tăiat uniform.

Înainte de a alege o motocoasă, trebuie să iei în considerare anumite aspecte pentru că sarcinile tale să fie duse la bun sfârșit mai eficient.

Suprafața pe care o ai de cosit îți dă primul indiciu

În primul rând, ia în considerare mărimea grădinii tale. Suprafață va determina cât de rezistență trebuie să fie motocoasa pentru a-și menține performanță un timp îndelungat. Te poți uită la specificațiile tehnice pentru a vedea recomandările cu privire la suprafață de utilizare.

Pentru o grădina cu suprafață mai mică de 100 mp, alege o motocoasa mică, pe care o poți manevră ușor. Poți alege o motocoasa ușoară cu care să faci retușuri grădinii tale sau o motocoasa electrică FSE care funcționează foarte bine pe suprafețe mici și taie uniform marginile de gazon și de pe straturile din jurul casei.

Pentru o suprafață mai mare de 200 – 300 mp, o motocoasa de putere medie este mai potrivită. Această trebuie să aibă capul de tăiere cu un cuțit sau cu lame pentru a putea tăia și plantele mai dure. Un motor pe benzină îți va fi mai util. Îl poți reumple în cazul în care nu ți-ai terminat treaba. Motocoasa pe benzină este mai puternică și îți va permite să dai gata buruienile sau tufișurile noduroase.

Pentru o grădina foarte mare, cu o suprafață de peste 600 mp, este recomandat să investești într-o mașina de tuns iarba Pentru că suprafață este atât de mare, îți va fi mult mai ușor dar și comod să o parcurgi cu mașînă de tuns iarbă decât cu o motocositoare.

Produse recomanate

Mai departe, acestea sunt cele 9 aspecte esențiale pe care trebuie să le șții despre motocoase

Iată caracteristicile de care trebuie să ții cont înainte de o achiziție:

1. Fiabilitatea

Producătorul trebuie luat în considerare în primul rând dacă vrei să cumperi o cositoare bună. Există pe piață producători care pun cumpărătorilor la dispoziție unelte bazate pe ultima tehnologie și construite din materiale de calitate, de aceea, Brico Depot vă recomandă motocoasele McAllister.

2. Lățimea de tăiere

Aici este vorba despre cercul de tăiere al lamei. Așa că, în funcție de grădina ta, îți vei alege lățimea de tăiere potrivită. În general, lățimea de tăiere a unei motocoase poate fi între 20 și 35 cm, depinde de model. Bineînțeles, cu o lamă mai mică trebuie să revii de mai mult ori asupra suprafeței pe care vrei să o tai, pe când cu o lamă mai mare vei lucra mai repede. Ține minte că o lama mai mare cere și un motor mai puternic pentru a o pune în mișcare.

3. Zgomotul

Dacă locuiești într-un cartier unde liniștea este la ordinea zilei, o motocoasă electrică este mai silențioasă decât cea pe benzină.

4. Greutatea motocoasei

Deoarece motocoasa este o unealtă pe care trebuie să o ții în mâna constant cât lucrezi, este bine să alegi un model ușor și echilibrat.

5. Volumul rezervorului de carburant

Un rezervor mic nu te va ajută să îți termini treaba la timp, din cauza faptului că va trebui să faci mai multe drumuri pentru a reumple rezervorul. Alege un model care poate funcționa cel puțîn o ora pentru a cosi o grădina de mărime medie.

6. Autonomia și timpul de încărcare a acumulatorilor

Că și în cazul volumului rezervorului, autonomia unei motocoase trebuie să îți permită să tunzi întreagă grădina înainte că bateriile să fie puse la reîncărcat, mai ales că timpul de reîncărcare este îndelungat și te poate ține din treaba.

7. Lungimea firului de alimentare

Dacă te decizi pentru o motocoasă electrică, să ai în vedere lungimea cablului astfel încât să îți permită să te deplasezi până în cele mai îndepărtate colțuri ale grădinii. Poți cumpără un prelungitor electric de grădina dacă nu îți este suficient dar este un cost în plus.

8. Înălțime

În funcție de nevoile tale, o motocoasă cu mâner reglabil pe înălțime va fi o alegere bună pentru că tu să nu te forțezi, fie să te apleci dacă motocoasa este prea mică, fie să depui un efort în plus și să o ridici dacă e prea înaltă.

9. Garanția oferită de producător și rețeaua de service

Înainte de a cumpăra motocoasa, asigura-te că vei avea minimum doi ani garanție. În plus, trebuie să ai în vedere și cât de repede poți găsi piese din schimb sau poți apela la service-ul autorizat.

Tipuri de motocoase disponibile în comerț

Iată și clasificările unei motocoase:

Tipuri de motocoase în funcție de tipul de alimentare

· Motocoase pe benzină– sunt cele mai costisitoare dar sunt ideale pentru o grădina de mari dimensiuni

· Motocoase electrice cu fir – sunt cele mai accesibile, iar firele de nylon atașate capului de tăiere sunt foarte rezistente și ușor de înlocuit

· Motocoase cu acumulatori -  sunt modelele ideale pentru grădinile mici, care să poată fi tunse suficient de repede înainte că bateriile să se descarce

Produse recomanate

Tipuri de motocoase în funcție de puterea motorului

Motocoase hobby – aceste motocoase sunt destinate folosirii ocazionale, cu motoare mici electrice sau în doi timpi, în cazul motoarelor pe benzină

Motocoase semiprofesionale – o motocoasa semiprofesionala este mai performanță, are o capacitate de tăiere mai mare și un motor mai puternic ce poate fi utilizat pentru a scapă de plantele cu tulpini dure

Motocoase profesionale – motocoasele profesionale pot fi folosite chiar și pentru munci agricole, nu numai pentru cosirea grădinii, datorită faptului că sunt unelte versatile, cu motor puternic, în patru timpi

Tipuri de motocoase în funcție de tipul de motor

  • Motocoase cu motor în 2 timpi – sunt ușoare și se utilizează pentru a tăia iarbă de pe o suprafață mică de grădina
  • Motocoase cu motor în 4 timpi – sunt mai silențioase decât motocoasele în 2 timpi, sunt compacte și practice
  • Motocoase cu motor electric – sunt mai ușoare decât cele pe benzină, mai silențioase și nu emit nici un fel de gaze

Tipuri de motocoase în funcție de sistemul de tăiere

  • Motocoase cu lama metalică – cu ajutorul motocoaselor cu lama metalică vei putea tăia rădăcinile mai groase sau vegetația densă.
  • Motocoasa cu fir de nylon – de obicei, motocoasele hobby și semi-profesionale sunt cele care utilizează firul de nylon
  • Motocoase cu sistem dual de tăiere – modelul cu un sistem dual de tăiere este foarte flexibil, pentru că acceptă și lame și fire de nylon

Funcții utile pe care merită să le urmărești când cumperi o motocoasă

· Sistemul antivibratii al unei motocoase – acesta va reduce vibrațiile provocate de motor și unealtă de tăiere iar muncă ta va fi mult mai relaxantă și confortabilă

· Treptele ajustabile de tăiere ale unei motocoase – dacă grădina ta are diferite elemente decorative, este indicat să alegi o motocoasa cu tijă reglabilă căreia să îi reglezi unghiul de tăiere, pentru a ajunge în locuri mai puțîn accesibile

· Sistemul de siguranță al unei motocoase – un aspect important este capacul care protejează capul de tăiere pentru că tu să nu ai contact cu lama sau alte obiecte ascuțite să pătrundă în aparat și să rupă firul de tăiere sau să deterioreze lama. De asemenea, este recomandat să alegi un model cu un buton pe care să îl ții apăsat pentru a porni capul de tăiere pentru că în cazul unui accident, motocoasa să se oprească dacă o lași din mâna

Cum îngrijești și întreții o motocoasă

Înainte să începi lucrul, trebuie neapărat să verifici următoarele aspecte:

· Siguranța în funcționare a motocoasei, dispozitivul de tuns, dispozitivele de protecție și centură

· Etanșeitatea sistemului de alimentare cu combustibil

· Dispozitivul de tuns să fie ascuțit regulamentar – sculele neascutite corespunzător pot duce la dezechilibrarea motocoasei și pot reprezenta un mare pericol de accident.

Înainte de curățarea motocoasei motorul trebuie oprit și fișa trebuie scoasă din bujie.

Curată motocoasa periodic și verifică dacă toate șuruburile și piulitele sunt bine strânse.

Păstrează motocoasa în încăperi închise numai după golirea rezervorului și a carburatorului.

Pentru a te echipa complet, nu uită de ochelari de protecție care te vor proteja de posibile așchii sau pietricele și căștile antifonice pentru a evita reducerea capacității tale auditive din cauza zgomotului motocositoarei pe o perioada îndelungată.

Vezi și alte articole despre îngrijirea gazonului:

Îți place postarea aceasta?
0
0
Postarea Anterioară
Se încarcă...
Postarea Următoare
Se încarcă...
Copyright ©️ 2024 Brico Dépôt România, Reg. Com. J40/9990/2001, CUI: RO14328360