Pietrișul și pietrele decorative sunt soluția ideală pentru o amenajare elegantă, rapidă și uniformă a curții și a grădinii. În plus, ameliorează solurile cu exces de umiditate și nu implică costuri mari. Ce alte avantaje aduce o astfel de alegere?
Avantajele pietrișului și pietrelor decorativ
Tipuri de pietriș pentru amenajări exterioare
Exemple de amenajări
Avantajele pietrișului și pietrelor decorative
Amenajările cu pietriș au o lungă listă de avantaje care fac din ele o alegere convenabilă și din ce în ce mai populară:
· Datorită peisajului geografic divers din țara noastră, din care nu lipsesc zonele de deal și munte, pietrișul și rocile sunt disponibile într-o mare varietate de forme și culori;
· Acestea rezolva problemele de drenaj al pământului din curte sau grădina, un beneficiu extrem de important dacă locuiești într-o zonă cu precipitații și umiditate crescută;
· Reprezintă una dintre puținele soluții decorative cu care poate fi creat atât un design modern, cât și unul de inspirație rustică;
· Ambele soluții sunt o alternativă excelență la amenajările cu plante, care au nevoie de întreținere atentă și timp pentru dezvoltare; în același timp, poți introduce elemente de vegetaie în modelul creat cu pietriș;
· Pietrișul și rocile pot fi utilizate pentru un număr mare de amenajări – la finisarea și decorarea aleilor, curților interioare, teraselor, iazurilor și fântânilor arteziene;
· Oferă un aspect uniform și îngrijit întregului ansamblu al curții
Tipuri de pietriș pentru amenajări exterioare
Pietrișul este un material relativ ieftin, care se poate adapta cu ușurință unor suprafețe de dimensiuni și texturi diferite, dar, chiar și așa, cel mai indicat este să alegi, de la bun început, tipul de pietriș sau roca cel mai potrivit pentru curtea ta. Iată care sunt principalele opțiuni de la Brico Depot și ce modele pot rezultă prin folosirea lor :
· pietrișul mărgăritar (pietre cu granulație mică), folosit și în industria construcțiilor, la realizarea betonului, dar foarte indicat și pentru amenajarea curților de mici dimensiuni și a aleilor.
· granitul descompus – rezultat din spargerea brută a rocilor de granit – și recomandat pentru realizarea aleilor în tonuri de roșu-pământiu.
· pietrișul alb sau negru – acesta poate fi presărat pe pământul din curte, unde delimitează, de exemplu, spațiul pentru relaxare sau poate fi ales pentru realizarea aleilor din jurul curții.
· piatră de râu – ușor de întreținut, într-o mare varietate de dimensiuni și culori, este o alegere foarte bună pentru un design spectaculos în jurul fântânilor arteziene sau iazurilor de curte.
SFAT PRACTIC: Indiferent ce tip de pietriș sau roca alegi pentru curtea ta, eliminarea buruienilor va face parte întotdeauna din întreținere.
Exemple de amenajări
Cu ajutorul pietrișului și rocilor decorative, vei putea crea, în propria curte, astfel de modele: