Ai transport gratuit la cumpărături de peste 1500 lei, online și în magazine, până pe 25 septembrie. Consultă aici regulamentul campaniei.
Idei și inspirație
Amenajarea unui perete de cățărat pentru copii

Amenajarea unui perete de cățărat pentru copii

Se încarcă...
4338 vizualizări

Viața de părinte nu este doar solicitantă și plină de griji, ci și presărată din plin cu ingeniozitate și satisfacții. De la mâncarea mai sănătoasă și o educație cât mai bună, la cât mai multă distracție, vei găși o mulțime de priorități pe lista părinților.

Și pentru că vorbim despre distracție, te vom învață să construiești singur un perete de cățărat chiar în interiorul casei. Există o mulțime de argumente convingătoare la baza acestui proiect DIY:

· Un perete de cățărat imită perfect o stânca abruptă, dar este mult mai sigur pentru copii.

· Îl poți construi în interiorul casei sau afară, în curte.

· Diferitele trasee de cățărare satisfac dorința de aventură a copiilor, fără a-i pune în pericol.

· Ai mai multe opțiuni privind configurarea și poți construi una, două sau chiar 4 lături de cățărare.

· Vei avea propriul parc de distracții acasă, nu vei mai fi nevoit să plăteșți pentru a-ti duce copiii în centre cu pereți de escalada și se vor putea bucură nelimitat de această aventură.

· Investiția nu este foarte mare, însă e important să alegi materiale de calitate și să le oferi copiilor și echipamentul corespunzător: corzi, centuri de siguranță, dispozitive pentru asigurare și cretă.

De ce materiale ai nevoie pentru a construi un zid de escaladă

Înainte de a te apuca de construit, trebuie să te asiguri că ai la îndemână toate materialele necesare. Optează pentru materiale și adezivi de calitate, deoarece siguranța copilului tău este cel mai important aspect al acestui proiect.

Iată de ce vei avea nevoie pentru zidul de cățărare DIY:

· Placaj dintr-un lemn de calitate, cum este mesteacănul, în dimensiunile dorite sau plăci OSB rezistente, pe care le găsești la Brico Depot;

· Bucșe cu cap zimțat, pentru îmbinarea lemnului;

· Stingii de placaj sau șipci din lemn, care vor fi folosite drept distanțiere;

· Șuruburi pentru fixarea zidului de escalada pe perete;

· Adeziv pentru lemn și placaj;

· Prize pentru cățărare.

· Grund și vopsea pentru perete

În ceea ce privește uneltele necesare pentru această lucrare, vei avea nevoie de o bormașină

Cum construiești peretele de escalada, pas cu pas

Construcția este destul de intuitivă, însă îți vom explica instrucțiunile pas cu pas, astfel încât proiectul tău să fie sigur și să arate asa cum îți dorești:

În prima etapă, vei folosi bormașina pentru a găuri placa. Găurile trebuie realizate în diagonală, la distanțe egale, pentru ca ulterior să îți fie mai ușor să configurezi tiparul prizelor și să le poți modifica după bunul plac.

Înșurubează bucșele cu cap zimțat în locurile găurite.

Lipește distanțierele din placaj pe spatele plăcii de cățărat și fixează-le cu ajutorul șuruburilor. Folosește cât mai multe distanțiere, acestea conferă stabilitate și protejează zidul construit pe care îl vei fixa pe cel de escalada.

Fixează prizele pentru cățărare, respectând instrucțiunile pentru prindere.

ATENȚIE: Dacă folosiți OSB sau alt tip de placaj, acesta trebuie tratat înainte să fie instalat, pentru că suprafața să fie cât mai fină. Pentru asta trebuie șlefuit (cu șmirghelul, de exemplu), dat cu grund și apoi cu vopsea sau un lac special pentru lemn.

Fixează peretele de escalada pe un zid, pe gardul din curte sau pe un suport.

Copiii se vor distra teribil cu acest perete de escalada, în timp ce se vor obișnui cu activitatea fizică intensă și cu un stil de viață sănătos. În plus, dacă suprafața îți permite, poți construi acest perete pe o suprafață suficient de mare, încât să-l poți folosi chiar și tu.

Îți place postarea aceasta?
0
0
Postarea Anterioară
Se încarcă...
Postarea Următoare
Se încarcă...
Copyright ©️ 2024 Brico Dépôt România, Reg. Com. J40/9990/2001, CUI: RO14328360