Ca să renovezi mai ușor pe viitor, am început și noi să renovăm magazinul nostru online. Dar știi cum e cu renovarea, mereu începe cu puțin deranj. Mai precis, între 24 și 28 septembrie nu vei putea comanda de pe site-ul Brico. Promitem să ne revanșăm. Și te așteptăm la orice Brico real până terminăm șantierul virtual.
Alege un magazin
021.204.34.34
Prețuri mici zilnic Cariere Servicii Spoturi TV MAGAZINE BRICO DEPÔT
Grădină
Revino in meniul principal

Amenajarea locului de joacă în curte - Idei practice

Amenajarea locului de joacă în curte - Idei practice

Copiii trăiesc nu doar în lumea reală, ci și într-un univers vast unde limita e doar imaginația lor. În acest univers, joaca este singura activitate care merită consumul de energie. Fără îndoială, copiii s-ar bucura foarte mult dacă le-ai aduce o părticică din acest univers chiar în curtea ta.

Despre locul de joaca din curte
Idei pentru amenajarea locului de joaca

Despre locul de joacă din curte

Nu ai nevoie de o curte mare pentru a amenaja un loc de joacă. Ai nevoie doar de puțină creativitate, dar și o atenție serioasă la gusturile și preferințele copilului tău. Printr-un loc de joacă în exterior, scopul tău este să ții copiii cât mai mult în aer liber, departe de tentațiile televizorului și PC-ului și aproape de exercițiu fizic și sănătate.

N.B. Nu trebuie să îi interzici celor mici nici accesul la divertismentul audio-vizual și virtual. Mai degrabă, încearcă să faci un loc de joacă atât de interesant, încât copilul să ajungă să-l prefere jocurilor video. Dacă pur și simplu îl obligi pe cel mic să iasă în curte, el va ajunge doar să urască locul de joacă și să-și dorească doar să se întoarcă mai repede la luminile colorate ale ecranelor.

Idei pentru amenajarea locului de joacă

Urmatoarea lista de idei nu este și nu poate fi completă. Poți lua aceste sugestii ca atare sau le poți combina pentru a crea un spațiu inedit. Cu cât ești mai original, cu atât experiența va fi mai memorabilă și mai greu de refuzat pentru copilul tău.

Cutie cu nisip

Copiii apreciază această dotare, mai ales la vârste mai fragede. Chiar dacă nu vor ajunge neapărat ingineri sau arhitecți, construitul castelelor de nisip este o metodă extrem de bună de a-și dezvolta creativitatea.

Dacă vei amenaja o astfel de cutie, va trebui să ai mereu grijă ca nisipul să fie curat. De asemenea, sunt șanse mari să fie nevoie să o înlocuiești după ce copiii trec de o anumită vârstă și au nevoie de activități mai puțin statice.

 

 

 

 

 

 

Casuță

Chiar și pentru copii, o casă aproape de casă e o idee cât se poate de încântătoare. Lasă-i să se obișnuiască încă de mici cu gospodăritul și, cine știe, poate între timp îți vor da și lecții. O astfel de structură poate fi dificil de construit, așa că poți achiziționa o căsuță gata construită, fie din lemn, fie din plastic.

Odată ce copiii cresc, poți amenaja o casă în copac, dacă vrei să le oferi o copilarie ca în filmele americane.

 

 

 

 

 

 

Cort

Alternativa mai ieftină la casuța din curte, amplasarea unui cort de gradină este ideală vara, mai ales daca ai o curte cu vegetație bogată și îți dorești ca cei mici să învețe câte ceva despre camping și dormitul sub cerul liber.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Bucătărie sau laborator

Încă de mici, mulți își doresc să fie chimiști sau bucătari, pentru că pur și simplu sunt fascinați de amestecarea diverselor elemente pentru a obține „formule” sau „rețete” noi. Lasă-i să fie creativi, însă supraveghează-i atent, în caz că le trece prin cap să-și bea sau să-și mănânce reușitele.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pistă pentru mașinuțe

Baieții, în special, adoră mașinuțele, așa că de ce să-i lași să se joace cu ele prin iarbă? Poți fie să amenajezi o pistă din piese de plastic, fie să construiești una din ciment și să o vopsești ca atare. Construcția va trebui însă refăcută la o scară mai mare, dacă băiatul va dori o mașină teleghidată.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Leagăn și balansoar

Un leagăn nu ar trebui să lipsească din curtea ta, indiferent dacă ai copii sau nu. De unul singur poate părea puțin plictisitor, așa că ar trebui să amenajezi cel puțin două leagăne sau să adaugi un balansoar în peisaj. Desigur, le poți cumpăra sau construi din lemn, însă nu uita că atât leagănele cât și balansoarul reprezintă metode bune prin care îți poți refolosi vechile cauciucuri.

 

 

 

 

 

 

Tobogan

La fel de atractiv ca toboganul este și „casuța” în care copiii trebuie să urce pentru a se da pe el. Nu uita de regula culorilor vesele și cea a familiarității.

Dacă ai suficient spațiu în curte, pe lângă tobogan poți adăuga diverse obstacole pe care cei mici să le escaladeze pentru exercițiu fizic și ore nesfarșite de distracție. O plasă, un mic perete de escaladă, un șir de inele de care să se prindă cu mâinile, o groapă de bile… sunt doar câteva exemple.

 

 

 

 

 

 

Teren de baschet

Un mic teren de sport este metoda sigură prin care să îți determini copilul să facă mișcare. Baschetul este un sport fascinant care dezvoltă îndemânarea și rezistența, însă simplul „aruncat la coș” poate fi o activitate interesentă pentru mulți copii.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Trambulină sau castel gonflabil

Dacă baschetul nu îi determina să sară mult, cu siguranță o trambulina sau un castel gonflabil le vor da prilej continuu de țopăit. Asigură-te că trambulina are o plasă de protecție adecvată, iar apoi privește cu sufletul la gură acrobațiile aeriene pe care cei mici le vor executa.

În funcție de mărime, castelul gonflabil poate fi o investiție mai costisitoare, însă va fi o provocare să-i faci pe copii să iasă din noua împărăție saltăreață.

 

 

 

 

 

Piscină gonflabilă

Fie că ești copil, fie că ești adult, nimic nu poate fi mai distractiv decât o petrecere cu piscină. O metodă ideală pentru a scăpa vara de canicula, piscină gonflabilă îi va ține pe copii în curte de dimineață până seara.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hamac

După atât de multă joacă, odihna își cere și ea tributul. Lasă-l pe cel mic să se odihnească tot în curte, prin amenajarea unui hamac încăpător și colorat.

te-ar mai putea interesa

Avantajele amenajărilor cu pietriș în curte. Sfaturi practice și exemple pentru inspirație Avantajele amenajărilor cu pietriș în curte. Sfaturi practice și exemple pentru inspirație
Pietrișul și pietrele decorative sunt soluția ideală pentru o amenajare elegantă, rapidă și uniformă a curții și a grădinii. În plus, ameliorează solurile cu exces de umiditate și nu implică cos...
citește mai mult
6 idei pentru amenajarea unui spațiu de relaxare în curte 6 idei pentru amenajarea unui spațiu de relaxare în curte
Îți  poți amenaja curtea și grădină în nenumărate moduri, în funcție de stilul preferat și de suprafața pe care o ai la dispoziție și poți chiar îmbină frumosul cu utilul,...
citește mai mult
Cum să-ți speli mașina în curte? 6 trucuri practice Cum să-ți speli mașina în curte? 6 trucuri practice
În timp ce vara se apropie, excesul de praf al orașelor devine din ce în ce mai vizibil. Iar partea cea mai frustrantă e că nicăieri nu se vede mai bine decât pe mașină ta. Timpul sc...
citește mai mult
7 reguli generale de amenajare a locului de joacă 7 reguli generale de amenajare a locului de joacă
Înainte să începi să te gândești la tematică și la dotările pe care vrei să le achiziționezi sau construiești, ar trebui să ai în vedere câteva reguli generale care nu vo...
citește mai mult
Amenajarea unei locuințe pentru închiriere - Sfaturi practice pentru proprietari Amenajarea unei locuințe pentru închiriere - Sfaturi practice pentru proprietari
Închirierea unei locuințe pe care o ai în proprietate îți poate aduce un venit constant și substanțial. Însă, pentru a te asigura că va fi mereu ocupată de chiriași, va trebui...
citește mai mult
40+ Idei practice și creative pentru amenajarea insulei de bucătărie 40+ Idei practice și creative pentru amenajarea insulei de bucătărie
Insula de bucătărie este un element practic în bucătărie, dar și un element de design care oferă încăperii un aer deosebit. Acestea se potrivesc cel mai bine într-o bucătărie de tip...
citește mai mult