Ai transport gratuit la cumpărături de peste 1500 lei, online și în magazine, până pe 25 septembrie. Consultă aici regulamentul campaniei.
Idei și inspirație
Amenajarea locului de joacă în curte - Idei practice

Amenajarea locului de joacă în curte - Idei practice

Se încarcă...
5858 vizualizări

Copiii trăiesc nu doar în lumea reală, ci și într-un univers vast unde limita e doar imaginația lor. În acest univers, joaca este singura activitate care merită consumul de energie. Fără îndoială, copiii s-ar bucura foarte mult dacă le-ai aduce o părticică din acest univers chiar în curtea ta.

Despre locul de joaca din curte
Idei pentru amenajarea locului de joaca

Despre locul de joacă din curte

Nu ai nevoie de o curte mare pentru a amenaja un loc de joacă. Ai nevoie doar de puțină creativitate, dar și o atenție serioasă la gusturile și preferințele copilului tău. Printr-un loc de joacă în exterior, scopul tău este să ții copiii cât mai mult în aer liber, departe de tentațiile televizorului și PC-ului și aproape de exercițiu fizic și sănătate.

N.B. Nu trebuie să îi interzici celor mici nici accesul la divertismentul audio-vizual și virtual. Mai degrabă, încearcă să faci un loc de joacă atât de interesant, încât copilul să ajungă să-l prefere jocurilor video. Dacă pur și simplu îl obligi pe cel mic să iasă în curte, el va ajunge doar să urască locul de joacă și să-și dorească doar să se întoarcă mai repede la luminile colorate ale ecranelor.

Idei pentru amenajarea locului de joacă

Urmatoarea lista de idei nu este și nu poate fi completă. Poți lua aceste sugestii ca atare sau le poți combina pentru a crea un spațiu inedit. Cu cât ești mai original, cu atât experiența va fi mai memorabilă și mai greu de refuzat pentru copilul tău.

Cutie cu nisip

Copiii apreciază această dotare, mai ales la vârste mai fragede. Chiar dacă nu vor ajunge neapărat ingineri sau arhitecți, construitul castelelor de nisip este o metodă extrem de bună de a-și dezvolta creativitatea.

Dacă vei amenaja o astfel de cutie, va trebui să ai mereu grijă ca nisipul să fie curat. De asemenea, sunt șanse mari să fie nevoie să o înlocuiești după ce copiii trec de o anumită vârstă și au nevoie de activități mai puțin statice.

 

 

 

 

 

 

Casuță

Chiar și pentru copii, o casă aproape de casă e o idee cât se poate de încântătoare. Lasă-i să se obișnuiască încă de mici cu gospodăritul și, cine știe, poate între timp îți vor da și lecții. O astfel de structură poate fi dificil de construit, așa că poți achiziționa o căsuță gata construită, fie din lemn, fie din plastic.

Odată ce copiii cresc, poți amenaja o casă în copac, dacă vrei să le oferi o copilarie ca în filmele americane.

 

 

 

 

 

 

Cort

Alternativa mai ieftină la casuța din curte, amplasarea unui cort de gradină este ideală vara, mai ales daca ai o curte cu vegetație bogată și îți dorești ca cei mici să învețe câte ceva despre camping și dormitul sub cerul liber.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Bucătărie sau laborator

Încă de mici, mulți își doresc să fie chimiști sau bucătari, pentru că pur și simplu sunt fascinați de amestecarea diverselor elemente pentru a obține „formule” sau „rețete” noi. Lasă-i să fie creativi, însă supraveghează-i atent, în caz că le trece prin cap să-și bea sau să-și mănânce reușitele.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pistă pentru mașinuțe

Baieții, în special, adoră mașinuțele, așa că de ce să-i lași să se joace cu ele prin iarbă? Poți fie să amenajezi o pistă din piese de plastic, fie să construiești una din ciment și să o vopsești ca atare. Construcția va trebui însă refăcută la o scară mai mare, dacă băiatul va dori o mașină teleghidată.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Leagăn și balansoar

Un leagăn nu ar trebui să lipsească din curtea ta, indiferent dacă ai copii sau nu. De unul singur poate părea puțin plictisitor, așa că ar trebui să amenajezi cel puțin două leagăne sau să adaugi un balansoar în peisaj. Desigur, le poți cumpăra sau construi din lemn, însă nu uita că atât leagănele cât și balansoarul reprezintă metode bune prin care îți poți refolosi vechile cauciucuri.

 

 

 

 

 

 

Tobogan

La fel de atractiv ca toboganul este și „casuța” în care copiii trebuie să urce pentru a se da pe el. Nu uita de regula culorilor vesele și cea a familiarității.

Dacă ai suficient spațiu în curte, pe lângă tobogan poți adăuga diverse obstacole pe care cei mici să le escaladeze pentru exercițiu fizic și ore nesfarșite de distracție. O plasă, un mic perete de escaladă, un șir de inele de care să se prindă cu mâinile, o groapă de bile… sunt doar câteva exemple.

 

 

 

 

 

 

Teren de baschet

Un mic teren de sport este metoda sigură prin care să îți determini copilul să facă mișcare. Baschetul este un sport fascinant care dezvoltă îndemânarea și rezistența, însă simplul „aruncat la coș” poate fi o activitate interesentă pentru mulți copii.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Trambulină sau castel gonflabil

Dacă baschetul nu îi determina să sară mult, cu siguranță o trambulina sau un castel gonflabil le vor da prilej continuu de țopăit. Asigură-te că trambulina are o plasă de protecție adecvată, iar apoi privește cu sufletul la gură acrobațiile aeriene pe care cei mici le vor executa.

În funcție de mărime, castelul gonflabil poate fi o investiție mai costisitoare, însă va fi o provocare să-i faci pe copii să iasă din noua împărăție saltăreață.

 

 

 

 

 

Piscină gonflabilă

Fie că ești copil, fie că ești adult, nimic nu poate fi mai distractiv decât o petrecere cu piscină. O metodă ideală pentru a scăpa vara de canicula, piscină gonflabilă îi va ține pe copii în curte de dimineață până seara.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hamac

După atât de multă joacă, odihna își cere și ea tributul. Lasă-l pe cel mic să se odihnească tot în curte, prin amenajarea unui hamac încăpător și colorat.

Îți place postarea aceasta?
0
0
Postarea Anterioară
Se încarcă...
Postarea Următoare
Se încarcă...
Copyright ©️ 2024 Brico Dépôt România, Reg. Com. J40/9990/2001, CUI: RO14328360