Ai transport gratuit la cumpărături de peste 1500 lei, online și în magazine, până pe 25 septembrie. Consultă aici regulamentul campaniei.
Idei și inspirație
7 reguli generale de amenajare a locului de joacă

7 reguli generale de amenajare a locului de joacă

Se încarcă...
368 vizualizări

Înainte să începi să te gândești la tematică și la dotările pe care vrei să le achiziționezi sau construiești, ar trebui să ai în vedere câteva reguli generale care nu vor îmbunătăți doar aspectul mini-parcului sau a locului de joacă, ci și siguranța copilului tău.

1. Folosește culori vesele – Copiii adoră lucrurile colorate în multe culori vii, așa că asigură-te că locul de joacă le va fura mereu ochii și îi va îmbia la joc.

2. Adu un strop de familiaritate – Ai în vedere ce personaje din desene animate, jocuri sau povești preferă copiii tăi și implementează-le cumva în locul de joacă. Poți găsi ușor abțibilduri cu personaje Disney, cu supereroi sau cu diverși vrăjitori și alte creaturi fantastice. Sau dacă ai un talent ieșit din comun la desenat (sau cunoști pe cineva care are) poți opta pentru desenarea lor manuală. Ferește-te însă de kitsch și sclipici excesiv.

3. Creează diversitate – Copiii se plictisesc repede, așa că nu te baza pe faptul că o singură atracție îi va ține ocupați prea mult timp. Oricât de mic ar fi locul de joacă, îl poți impărți în mai multe zone pentru ca atunci când cei mici se plictisesc de „centrul de comandă al mașinii de călătorit în timp” să se poată muta rapid la „cârma navei de pirați” pentru o nouă aventură.

4. Păstrează locul curat – Copiii aleargă și cad și se ridică și aleargă din nou fără să le treacă prin gând să se și spele pe mâini. Chiar dacă nu le vei putea întrerupe constant jocul pentru a îi spăla, te poți asigura că locul de joacă este cât mai bine igienizat, curățat de frunze, noroi, praf și alte posibile surse de microbe.

5. Redu riscul de accidente – Dacă nu poți amenaja mini-parcul direct pe iarbă, atunci „captusește” betonul cu dale de cauciuc sau chiar cu o mochetă de exterior. Evită să achiziționezi obiecte cu colțuri sau margini ascuțite și asigură-te că nu există cuie ieșite în exteriorul scândurilor.

6. Asigură-te că poți supraveghea locul – Nu trebuie să stai în fiecare secundă cu ochii pe cei mici, însă trebuie să poți să îi verifici la intervale regulate. Indicat ar fi ca locul de joacă să fie amplasat în fața ferestrelor livingului sau ale bucătăriei, pentru o mai bună vizibilitate. Și mai indicat ar fi să ieși și tu în curte cu copiii, iar locul de joacă să fie în imediata vecinătate a unui spațiu destinat relaxării tale (o zonă de plajă, un foișor etc.). În mod alternativ, poți monta chiar și o cameră video pentru a supraveghea mai ușor copiii.

7. Consultă-te cu copiii înainte de a achiziționa sau construi ceva – Degeaba încerci să le construiești copiilor o barcă de pirați, dacă ei vor să călărească dinozauri, iar prințesele probabil nu vor fi apreciate dacă micuții sunt fani ai poveștilor cu vrăjitoare. Este foarte important să afli din timp ce vrea copilul tău, poate chiar să-l iei cu tine la cumpărături.

Odată ce reții aceste reguli, e timpul să îți pui creativitatea în practică.

 

Îți place postarea aceasta?
0
0
Postarea Anterioară
Se încarcă...
Postarea Următoare
Se încarcă...
Copyright ©️ 2024 Brico Dépôt România, Reg. Com. J40/9990/2001, CUI: RO14328360