Idei și inspirație Catalog online Prețuri mici zilnic Despre noi Cariere Servicii Spoturi TV MAGAZINE BRICO DEPÔT
Idei și inspirație Catalog online Prețuri mici zilnic Despre noi Cariere Servicii Spoturi TV MAGAZINE BRICO DEPÔT

6 idei pentru amenajarea unui spațiu de relaxare în curte

Îți  poți amenaja curtea și grădină în nenumărate moduri, în funcție de stilul preferat și de suprafața pe care o ai la dispoziție și poți chiar îmbină frumosul cu utilul, păstrând un spațiu bine delimitat pentru cultivarea legumelor sau a plantelor aromatice. Oricare ți-ar fi însă alegerile, din curte nu trebuie să lipsească un spațiu pentru relaxare.

De ce ai nevoie de un spațiu intim în curte

Idei de amenajare

De ce ai nevoie de un spațiu intim în curte

Cât de mult reușești să exploatezi un avantaj precum faptul că stai la curte? Dacă te gândești bine, nu toată lumea împărtășește același noroc, așa se face că mulți proprietari de bloc fac toate eforturile să utilizeze cât mai bine potențialul balconului sau al terasei, transformându-le în locuri de petrecere a momentelor de relaxare.

Posibilitățile sunt însă limitate, comparativ cu ceea ce poți face într-o curte, unde alături de plantele decorative, grădina de legume sau de ierburi medicinale și mașină parcată, poți avea și un loc numai al tău, în care te retragi că să răsfoiești o carte și să îți savurezi cafeaua, același spațiu intim devenind însă, în diferite ocazii, și zona pentru grătar, locul unde organizezi petreceri la cină, pentru rude și prieteni sau zona de joacă a copiilor.

Idei de amenajare

Iată câteva idei care să te ajute să amenajezi un astfel de spațiu pentru relaxare, în propria curte:

· Împrejmuiește zona selectată cu gard viu – o idee simplă și de efect, care asigura intimitate, ferindu-te de privirile trecătorilor, dar și cu rol pur decorativ, mai ales că poți alege un gard care se menține verde pe perioada întregului an. Gardul viu poate fi plantat pe o suprafață mai mică, în interiorul curții, iar dacă ții mult la intimitate, este important să obții un aspect cât mai uniform și să ai grijă că frunzele să îmbrace fiecare spațiu. În curțile de dimensiuni reduse, se pot cultivă și plante cățărătoare, conduse pe gard.

· Transformă spațiul pentru relaxare într-o oază verde, adică într-un adevărat loc de refugiu, plin cu plante de diverse mărimi. Inspiră-te din modelul adoptat de grădinile botanice, pentru amenajarea serelor.

· Adaugă o sursă de apă cu rol decorativ. Ai la dispoziție suficiente modele de fântâni arteziene pentru grădina – alege, de exemplu, o fântână din compozit, care să aibă curgere în cascadă și de dimensiuni reduse, pentru această zona.

· Instalează o cadă cu hidromasaj, pentru exterior, dacă bugetul îți permite. Dacă ai trecut de pasul cu plantarea gardului viu pentru intimitate, sau dacă apelezi la paravane din pânză și lemn, frumos decorate, nu există loc mai bun în care să te răcorești și să ai parte de un masaj de relaxare, vara.

· Adaugă o instalație de lumini suspendată sau instalează lămpi cu design retro, fixate pe stâlpi, pentru a lumina zona seară, dar și pentru a crea o atmosfera de cină romantică sau de petrecere, atunci când vei planifică astfel de momente.

· Odată cu venirea toamnei, încălzește spațiul pentru relaxare cu o sursă de foc pentru grădina – o mini-construcție de tip foc de tabăra pentru grădina, pe care o poți ridică cu propriile mâini, cu ajutorul unei cupe speciale din inox sau din ceramică și a unui suport cu ajutorul căruia să eviți contactul cu solul. Alte variante sunt biosemineele cu design modern – acestea sunt arzătoare cu flacăra, dar fără fum și miros, care utilizează un combustibil natural numit etanol.

te-ar mai putea interesa

Povestea Otiliei. Idei de amenajare a unui spațiu de relaxare în balcon
Balconul este singurul spațiu exterior de care dispune Otilia. Ea dorește să profite la maxim de suprafața mică și să creeze un loc drăguț în care să se relaxeze, să ia masa și să primească
citește mai mult
Povestea Adei și a lui Dan. Amenajarea grădinii pentru întreaga familie
Ada și Dan au o grădină mare, dar simplă, pe care și-ar dori să o transforme într-un spațiu plăcut pentru întreaga familie. Ei vor să împartă diferite zone în care să
citește mai mult
Povestea Mariei și a lui David. Cum să-ți transformi grădina într-o gradină ecologică
Maria și David sunt dintotdeauna preocupați de reciclare, folosirea de resurse minime și păstrarea unui nivel redus de consum de energie. Cu toate acestea, ar vrea să facă mai multe pentru a ajuta
citește mai mult
Povestea Alinei și a lui Mihai. Idei pentru o grădină colorată și plină de lumină
Alina și Mihai și-ar dori un spațiu colorat și plin de lumină în care să se relaxeze și să primească oaspeți. Totuși, grădina lor are destul de multe pante și este în calea vântului.
citește mai mult
Povestea Ioanei și a lui Petru. Soluții pentru reducerea zgomotului în grădină
Grădina Ioanei și a lui Petru este destul de neglijată, așa că și-ar dori să creeze un spațiu mai intim și o zonă în care să se poată relaxa, să pună ghivece și să ia masa. Și-ar
citește mai mult
Lucrări de efectuat în grădină în decembrie
Sfaturi și recomandări pentru îngrijirea grădinii în decembrie Sezonul festiv este în plină desfășurare, și printre petrecerile de sărbători și decorarea bradului de Crăciun,
citește mai mult