Idei și inspirație Prețuri mici zilnic Despre noi Cariere Servicii Spoturi TV MAGAZINE BRICO DEPÔT
Idei și inspirație Prețuri mici zilnic Despre noi Cariere Servicii Spoturi TV MAGAZINE BRICO DEPÔT

6 idei pentru amenajarea unui spațiu de relaxare în curte

Îți  poți amenaja curtea și grădină în nenumărate moduri, în funcție de stilul preferat și de suprafața pe care o ai la dispoziție și poți chiar îmbină frumosul cu utilul, păstrând un spațiu bine delimitat pentru cultivarea legumelor sau a plantelor aromatice. Oricare ți-ar fi însă alegerile, din curte nu trebuie să lipsească un spațiu pentru relaxare.

De ce ai nevoie de un spațiu intim în curte

Idei de amenajare

De ce ai nevoie de un spațiu intim în curte

Cât de mult reușești să exploatezi un avantaj precum faptul că stai la curte? Dacă te gândești bine, nu toată lumea împărtășește același noroc, așa se face că mulți proprietari de bloc fac toate eforturile să utilizeze cât mai bine potențialul balconului sau al terasei, transformându-le în locuri de petrecere a momentelor de relaxare.

Posibilitățile sunt însă limitate, comparativ cu ceea ce poți face într-o curte, unde alături de plantele decorative, grădina de legume sau de ierburi medicinale și mașină parcată, poți avea și un loc numai al tău, în care te retragi că să răsfoiești o carte și să îți savurezi cafeaua, același spațiu intim devenind însă, în diferite ocazii, și zona pentru grătar, locul unde organizezi petreceri la cină, pentru rude și prieteni sau zona de joacă a copiilor.

Idei de amenajare

Iată câteva idei care să te ajute să amenajezi un astfel de spațiu pentru relaxare, în propria curte:

· Împrejmuiește zona selectată cu gard viu – o idee simplă și de efect, care asigura intimitate, ferindu-te de privirile trecătorilor, dar și cu rol pur decorativ, mai ales că poți alege un gard care se menține verde pe perioada întregului an. Gardul viu poate fi plantat pe o suprafață mai mică, în interiorul curții, iar dacă ții mult la intimitate, este important să obții un aspect cât mai uniform și să ai grijă că frunzele să îmbrace fiecare spațiu. În curțile de dimensiuni reduse, se pot cultivă și plante cățărătoare, conduse pe gard.

· Transformă spațiul pentru relaxare într-o oază verde, adică într-un adevărat loc de refugiu, plin cu plante de diverse mărimi. Inspiră-te din modelul adoptat de grădinile botanice, pentru amenajarea serelor.

· Adaugă o sursă de apă cu rol decorativ. Ai la dispoziție suficiente modele de fântâni arteziene pentru grădina – alege, de exemplu, o fântână din compozit, care să aibă curgere în cascadă și de dimensiuni reduse, pentru această zona.

· Instalează o cadă cu hidromasaj, pentru exterior, dacă bugetul îți permite. Dacă ai trecut de pasul cu plantarea gardului viu pentru intimitate, sau dacă apelezi la paravane din pânză și lemn, frumos decorate, nu există loc mai bun în care să te răcorești și să ai parte de un masaj de relaxare, vara.

· Adaugă o instalație de lumini suspendată sau instalează lămpi cu design retro, fixate pe stâlpi, pentru a lumina zona seară, dar și pentru a crea o atmosfera de cină romantică sau de petrecere, atunci când vei planifică astfel de momente.

· Odată cu venirea toamnei, încălzește spațiul pentru relaxare cu o sursă de foc pentru grădina – o mini-construcție de tip foc de tabăra pentru grădina, pe care o poți ridică cu propriile mâini, cu ajutorul unei cupe speciale din inox sau din ceramică și a unui suport cu ajutorul căruia să eviți contactul cu solul. Alte variante sunt biosemineele cu design modern – acestea sunt arzătoare cu flacăra, dar fără fum și miros, care utilizează un combustibil natural numit etanol.

te-ar mai putea interesa

Povestea lui Cristian
Cristian are o casă cu terasă, ceea ce înseamnă că rareori are parte de intimitatea pe care şi-o dorește, mai ales în grădina sa. El vrea să aibă un spaţiu intim în aer liber
citește mai mult
Povestea Sarei
Sara se ocupă de grădina ei în fiecare weekend încercând să cultive cele mai bune legume și să le protejeze de dăunători. Îşi doreşte să obţină legume proaspete şi
citește mai mult
Povestea Dorei
Cu o familie numeroasă, Dora joacă adesea rolul de gazdă. Dora adoră să fie gazdă, dar, de asemenea, iubește și practică yoga. Prin urmare, are nevoie de opțiuni inteligente de amenajare a spaţiului
citește mai mult
Pregătirea grădinii pentru cultivarea legumelor, fructelor și plantelor aromatice
Cultivarea propriilor legume, fructe și plante aromatice este o distracție pentru toată familia. N-ai mai făcut asta până acum? Nicio problemă. Dispui de un spațiu limitat? Nu-ți face griji!
citește mai mult
Ghid pentru cumpărarea gardurilor
Menține spațiul exterior sigur și privat Împrejmuirea cu gard reprezintă cel mai popular mod de a delimita o limită de teren și este o opțiune rentabilă și ușor de instalat pentru
citește mai mult
Idei pentru o grădină modernă
Amenajarea peisagistică și plantele creează un aspect contemporan Cauți ceva mai structurat decât o grădină rustică, dar mai puțin tradițional decât una clasică? Adu stilul
citește mai mult