Grădină
Idei și inspirație Prețuri mici zilnic Despre noi Cariere Servicii Spoturi TV MAGAZINE BRICO DEPÔT
Grădină
Idei și inspirație Prețuri mici zilnic Despre noi Cariere Servicii Spoturi TV MAGAZINE BRICO DEPÔT

35 de idei practice de amenajare a grădinii cu leagăne și balansoare

35 de idei practice de amenajare a grădinii cu leagăne și balansoare

Odată cu sosirea sezonului cald, grădina devine locul ideal pentru relaxare. Din acest motiv ar trebui să o amenajezi astfel încât să te poți retrage aici pentru câteva momente de liniște în natură sau să te distrezi în aer liber cu prietenii.

Pe lângă mobilierul de grădină, aici poți să îți amenajezi și un loc confortabil unde să îți petreci timpul în serile răcoroase de vara și să îți bei cafeaua în diminețile de weekend. Balansoarele și leagănele pentru grădina sunt alegerea ideală că să îți amenajezi un astfel de loc în propria ta grădina. Pentru cei mici poți să montezi și un leagăn unde să se joace în zilele însorite de vară.

În acest articol ți-am pregătit câteva idei de amenajare a grădinii cu leagăne și balansoare de toate tipurile și o întreagă galerie foto că să îți găsești inspirația.

Balansoar cu parasolar

Balansoarele cu parasolar pot fi amplasate în orice loc din grădină. Avantajul lor este faptul că te protejază de lumină și căldură, datorită parasolarului montat deasupra balansoarului și poți să te relaxezi în grădină în orice moment al zilei.

Balansoare fixate de pom

Dacă ai în curte un pom înalt, poți alege să montezi un balansoar de una din crengile copacului. Asigură-te că aceasta este destul de solidă astfel încât să susțină o greutate mare.

Balansoare rustice

Dacă vrei să amenajezi o grădină în stil rustic, atunci balansoarele din lemn sunt alegerea ideală pentru tine. Sunt cochete și vor deveni locul tău perfect pentru relaxare.

Balansoare tip pat

Acest tip de balansoar pentru grădină are montată o saltea deasupra, astfel că te poți răsfața și relaxa din plin în el. Deoarece sunt destul de încăpătoare, vei avea mai mult spațiu de relaxare pentru tine și pentru prieteni. Poți monta o pergolă care să te protejeze de căldură și o plasa de protecție împotriva țânțarilor.

Balansoare în stil victorian

Acestea pot fi confecționate din metal sau lemn, vopsite de obicei în alb, și dau un aer de rafinament și eleganță grădinii tale.

Balansoare din ratan

Sunt confortabile, au un design plăcut și devin din ce în ce mai populare când vine vorba de amenajarea unui loc de relaxare în grădină.

Balansoare moderne

Aceste tipuri de balansoare au diverse forme îndrăznețe, pot fi confecționate din materiale precum lemn sau metal și se potrivesc în orice grădină minimalistă și modernă.

Leagăne din plastic

Dacă amenajezi un loc de joacă pentru cei mici, de aici nu trebuie să lipsească nici leagănul. Poți alege un leagăn din plastic simplu sau unul tip scăunel, care să ofere le mai multă protecție atunci când se joacă.

Leagăne handmade

Cu puțină îndemânare poți să realizezi chiar tu un leagăn pentru copii. Ai nevoie de o scândură de lemn și de câteva sfori groase și rezistente pe care să le legi de creanga unui copac.

Leagăne din anvelope

Aceste tipuri de leagăne sunt practice și sunt o alternativa creativă la leagănele clasice pentru copii.

Tu cum te gandești să îți amenajezi grădina pentru zilele călduroase de vară?

te-ar mai putea interesa

Tradițional Tradițional
Cea mai așteptată sărbătoare a anului este, de departe, Crăciunul. Nu doar pentru multitudinea de cadouri pe care le primim și dăruim în fiecare an, dar mai ales pentru atmosfera caldă care ne &...
citește mai mult
Cabana fermecată Cabana fermecată
Sunt momente când tot ce îți dorești este să te întorci la lucrurile simple, care îți alină sufletul și îți aduc pace interioară. Vrei să rememorezi acele clipe di...
citește mai mult
Vesel și colorat Vesel și colorat
Știai că, deși Crăciunul este o Sărbătoare celebrată de milioane de oameni, modul în care este percepută și trăită de fiecare dintre noi diferă? Fie că vine cu aroma cozonacilor proaspăt...
citește mai mult
O minunăție de iarnă: omul de zăpadă cu led O minunăție de iarnă: omul de zăpadă cu led
În preajma Crăciunului, cu toții ne dorim același lucru: o ninsoare ca în basme care să îmbrace în alb toate casele și străzile. Desigur, cei mici sunt cei mai fericiți atunci...
citește mai mult
Cum să îți creezi propriul tău brad de Crăciun Cum să îți creezi propriul tău brad de Crăciun
Ai fost vreodată pus în situația în care nu ai putut să îți împodobești bradul? Fie pentru că te temi de entuziasmul animalelor de companie, care văd în acel brăduț Evere...
citește mai mult
Cum să îți decorezi casa cu instalații luminoase Cum să îți decorezi casa cu instalații luminoase
Ce poate fi mai minunat în perioada Sărbătorilor decât miile de luminițe, în diferite culori, mărimi și forme, ce împodobesc străzile și casele tuturor? În toate orașele,...
citește mai mult