Alege un magazin
021.204.34.34
Prețuri mici zilnic Cariere Servicii Spoturi TV MAGAZINE BRICO DEPÔT
Grădină
Revino in meniul principal

35 de idei practice de amenajare a grădinii cu leagăne și balansoare

35 de idei practice de amenajare a grădinii cu leagăne și balansoare

Odată cu sosirea sezonului cald, grădina devine locul ideal pentru relaxare. Din acest motiv ar trebui să o amenajezi astfel încât să te poți retrage aici pentru câteva momente de liniște în natură sau să te distrezi în aer liber cu prietenii.

Pe lângă mobilierul de grădină, aici poți să îți amenajezi și un loc confortabil unde să îți petreci timpul în serile răcoroase de vara și să îți bei cafeaua în diminețile de weekend. Balansoarele și leagănele pentru grădina sunt alegerea ideală că să îți amenajezi un astfel de loc în propria ta grădina. Pentru cei mici poți să montezi și un leagăn unde să se joace în zilele însorite de vară.

În acest articol ți-am pregătit câteva idei de amenajare a grădinii cu leagăne și balansoare de toate tipurile și o întreagă galerie foto că să îți găsești inspirația.

Balansoar cu parasolar

Balansoarele cu parasolar pot fi amplasate în orice loc din grădină. Avantajul lor este faptul că te protejază de lumină și căldură, datorită parasolarului montat deasupra balansoarului și poți să te relaxezi în grădină în orice moment al zilei.

Balansoare fixate de pom

Dacă ai în curte un pom înalt, poți alege să montezi un balansoar de una din crengile copacului. Asigură-te că aceasta este destul de solidă astfel încât să susțină o greutate mare.

Balansoare rustice

Dacă vrei să amenajezi o grădină în stil rustic, atunci balansoarele din lemn sunt alegerea ideală pentru tine. Sunt cochete și vor deveni locul tău perfect pentru relaxare.

Balansoare tip pat

Acest tip de balansoar pentru grădină are montată o saltea deasupra, astfel că te poți răsfața și relaxa din plin în el. Deoarece sunt destul de încăpătoare, vei avea mai mult spațiu de relaxare pentru tine și pentru prieteni. Poți monta o pergolă care să te protejeze de căldură și o plasa de protecție împotriva țânțarilor.

Balansoare în stil victorian

Acestea pot fi confecționate din metal sau lemn, vopsite de obicei în alb, și dau un aer de rafinament și eleganță grădinii tale.

Balansoare din ratan

Sunt confortabile, au un design plăcut și devin din ce în ce mai populare când vine vorba de amenajarea unui loc de relaxare în grădină.

Balansoare moderne

Aceste tipuri de balansoare au diverse forme îndrăznețe, pot fi confecționate din materiale precum lemn sau metal și se potrivesc în orice grădină minimalistă și modernă.

Leagăne din plastic

Dacă amenajezi un loc de joacă pentru cei mici, de aici nu trebuie să lipsească nici leagănul. Poți alege un leagăn din plastic simplu sau unul tip scăunel, care să ofere le mai multă protecție atunci când se joacă.

Leagăne handmade

Cu puțină îndemânare poți să realizezi chiar tu un leagăn pentru copii. Ai nevoie de o scândură de lemn și de câteva sfori groase și rezistente pe care să le legi de creanga unui copac.

Leagăne din anvelope

Aceste tipuri de leagăne sunt practice și sunt o alternativa creativă la leagănele clasice pentru copii.

Tu cum te gandești să îți amenajezi grădina pentru zilele călduroase de vară?

Vezi și alte articole despre amenajarea grădinelor:

te-ar mai putea interesa

Pregătirea grădinii pentru cultivarea legumelor, fructelor și plantelor aromatice Pregătirea grădinii pentru cultivarea legumelor, fructelor și plantelor aromatice
Cultivarea propriilor legume, fructe și plante aromatice este o distracție pentru toată familia. N-ai mai făcut asta până acum? Nicio problemă. Dispui de un spațiu limitat? Nu-ți face griji! Cu...
citește mai mult
Sfaturi și idei pentru amenajarea balconului și grădinii Sfaturi și idei pentru amenajarea balconului și grădinii
Ce mobilier folosim pentru amenajarea balconuluiAmenajarea balconului în funcție de dimensiunea lui Idei și sfaturi pentru amenajarea unui balcon mai mareAmenajarea balconului cu floriAmenajare...
citește mai mult
Cum pregătești solul grădinii de legume pentru iarnă? Cum pregătești solul grădinii de legume pentru iarnă?
Unul din principiile agriculturii este acela că succesul culturilor primăvara depinde de felul în care pregăteși pământul toamna. Principiul se aplică nu doar culturilor mari întinse...
citește mai mult
Cum poți să construiești compartimente pentru compost la tine în grădină - idei practice de amenajare Cum poți să construiești compartimente pentru compost la tine în grădină - idei practice de amenajare
Compostul este un fertilizant natural care este obținut prin amestecarea diferitelor resturi vegetale și organice biodegradabile. Practic, prin acest procedeu, sunt îmbunătățite proprietățile ch...
citește mai mult
Hrănirea grădinii tale Hrănirea grădinii tale
Dacă îți dorești să cultivi plante frumoase și puternice cu care să te mândrești, trebuie să te asiguri că acestea primesc nutrienții corespunzători. Este nevoie de mai mult decât ud...
citește mai mult
Înțelegerea grădinii tale – o referință pentru începători Înțelegerea grădinii tale – o referință pentru începători
Există destul de mult jargon pe care îl poți auzi atunci când îi asculți pe alți grădinari, care poate fi destul de derutant și te poate face să fugi cât vezi cu ochii. Acest g...
citește mai mult