Idei și inspirație Catalog online Prețuri mici zilnic Despre noi Cariere Servicii Spoturi TV MAGAZINE BRICO DEPÔT
Idei și inspirație Catalog online Prețuri mici zilnic Despre noi Cariere Servicii Spoturi TV MAGAZINE BRICO DEPÔT

35 de idei practice de amenajare a grădinii cu leagăne și balansoare

Odată cu sosirea sezonului cald, grădina devine locul ideal pentru relaxare. Din acest motiv ar trebui să o amenajezi astfel încât să te poți retrage aici pentru câteva momente de liniște în natură sau să te distrezi în aer liber cu prietenii.

Pe lângă mobilierul de grădină, aici poți să îți amenajezi și un loc confortabil unde să îți petreci timpul în serile răcoroase de vara și să îți bei cafeaua în diminețile de weekend. Balansoarele și leagănele pentru grădina sunt alegerea ideală că să îți amenajezi un astfel de loc în propria ta grădina. Pentru cei mici poți să montezi și un leagăn unde să se joace în zilele însorite de vară.

În acest articol ți-am pregătit câteva idei de amenajare a grădinii cu leagăne și balansoare de toate tipurile și o întreagă galerie foto că să îți găsești inspirația.

Balansoar cu parasolar

Balansoarele cu parasolar pot fi amplasate în orice loc din grădină. Avantajul lor este faptul că te protejază de lumină și căldură, datorită parasolarului montat deasupra balansoarului și poți să te relaxezi în grădină în orice moment al zilei.

Balansoare fixate de pom

Dacă ai în curte un pom înalt, poți alege să montezi un balansoar de una din crengile copacului. Asigură-te că aceasta este destul de solidă astfel încât să susțină o greutate mare.

Balansoare rustice

Dacă vrei să amenajezi o grădină în stil rustic, atunci balansoarele din lemn sunt alegerea ideală pentru tine. Sunt cochete și vor deveni locul tău perfect pentru relaxare.

Balansoare tip pat

Acest tip de balansoar pentru grădină are montată o saltea deasupra, astfel că te poți răsfața și relaxa din plin în el. Deoarece sunt destul de încăpătoare, vei avea mai mult spațiu de relaxare pentru tine și pentru prieteni. Poți monta o pergolă care să te protejeze de căldură și o plasa de protecție împotriva țânțarilor.

Balansoare în stil victorian

Acestea pot fi confecționate din metal sau lemn, vopsite de obicei în alb, și dau un aer de rafinament și eleganță grădinii tale.

Balansoare din ratan

Sunt confortabile, au un design plăcut și devin din ce în ce mai populare când vine vorba de amenajarea unui loc de relaxare în grădină.

Balansoare moderne

Aceste tipuri de balansoare au diverse forme îndrăznețe, pot fi confecționate din materiale precum lemn sau metal și se potrivesc în orice grădină minimalistă și modernă.

Leagăne din plastic

Dacă amenajezi un loc de joacă pentru cei mici, de aici nu trebuie să lipsească nici leagănul. Poți alege un leagăn din plastic simplu sau unul tip scăunel, care să ofere le mai multă protecție atunci când se joacă.

Leagăne handmade

Cu puțină îndemânare poți să realizezi chiar tu un leagăn pentru copii. Ai nevoie de o scândură de lemn și de câteva sfori groase și rezistente pe care să le legi de creanga unui copac.

Leagăne din anvelope

Aceste tipuri de leagăne sunt practice și sunt o alternativa creativă la leagănele clasice pentru copii.

Tu cum te gandești să îți amenajezi grădina pentru zilele călduroase de vară?

te-ar mai putea interesa

Povestea Otiliei. Idei de amenajare a unui spațiu de relaxare în balcon
Balconul este singurul spațiu exterior de care dispune Otilia. Ea dorește să profite la maxim de suprafața mică și să creeze un loc drăguț în care să se relaxeze, să ia masa și să primească
citește mai mult
Povestea Adei și a lui Dan. Amenajarea grădinii pentru întreaga familie
Ada și Dan au o grădină mare, dar simplă, pe care și-ar dori să o transforme într-un spațiu plăcut pentru întreaga familie. Ei vor să împartă diferite zone în care să
citește mai mult
Povestea Mariei și a lui David. Cum să-ți transformi grădina într-o gradină ecologică
Maria și David sunt dintotdeauna preocupați de reciclare, folosirea de resurse minime și păstrarea unui nivel redus de consum de energie. Cu toate acestea, ar vrea să facă mai multe pentru a ajuta
citește mai mult
Povestea Alinei și a lui Mihai. Idei pentru o grădină colorată și plină de lumină
Alina și Mihai și-ar dori un spațiu colorat și plin de lumină în care să se relaxeze și să primească oaspeți. Totuși, grădina lor are destul de multe pante și este în calea vântului.
citește mai mult
Povestea Ioanei și a lui Petru. Soluții pentru reducerea zgomotului în grădină
Grădina Ioanei și a lui Petru este destul de neglijată, așa că și-ar dori să creeze un spațiu mai intim și o zonă în care să se poată relaxa, să pună ghivece și să ia masa. Și-ar
citește mai mult
Lucrări de efectuat în grădină în decembrie
Sfaturi și recomandări pentru îngrijirea grădinii în decembrie Sezonul festiv este în plină desfășurare, și printre petrecerile de sărbători și decorarea bradului de Crăciun,
citește mai mult