Idei și inspirație Catalog online Prețuri mici zilnic Despre noi Cariere Servicii Spoturi TV MAGAZINE BRICO DEPÔT
Idei și inspirație Catalog online Prețuri mici zilnic Despre noi Cariere Servicii Spoturi TV MAGAZINE BRICO DEPÔT

3 modalități pentru a-ți înfrumuseța gardul din lemn

Cu toții suntem atrași de lucrurile frumoase, moderne, “care-ți fură ochii”, cum se spune. Și atunci când vine vorba despre o casă, cuvântul ”schimbare” este mereu la ordinea zilei. Fie că ne dorim perdele noi, o canapea mai comodă sau o măsuță pentru cafea mai sofisticată, încercăm să găsim tot felul de idei de redecorare, apelăm chiar și la ajutorul unui designer de interior, însă, la un moment dat, nemulțumirea noastră persistă.

Ne dorim atât de mult o schimbare a atmosferei generale, încât uităm de un element esențial: exteriorul casei, mai exact gardul. Soluțiile de împrejmuire a spațiului exterior trebuie să asigure, pe lângă securitatea și intimitatea mult dorite, o estetică impecabilă.

Așa că, dacă nu știi exact de unde să începi cu redecorarea, gândește-te prima oară la propriul gard. Dacă acesta nu prezintă urme majore de degradare, ci doar și-a pierdut strălucirea, atunci ia în considerare 3 metode simple de înfrumusețare. Vei avea nevoie doar de o vopsea de exterior de bună calitate, o pensulă de vopsit de 10 cm, o perie de sârmă de 2,5 cm, o mătură, o pânză, niște mănuși de cauciuc, apă caldă și hârtie abrazivă.

Înainte de a da startul proiectului, trebuie să pregătești cu grijă suprafața de lucru. Curăță gardul de murdărie cu ajutorul unei mături, a unei cârpe și a apei calde. În cazul în care găsești zone exfoliate, apelează cu încredere la peria de sârmă și rașchetează ariile afectate.

Prima modalitate – încearcă să creezi un design fresh, cu nuanțe nisipii. Joacă-te cu tonurile de alb și gri deschis și vopsește-ți gardul cu atenție, de sus în jos, pe o singură parte. Începe cu stâlpii de susținere și mergi ușor către centru. După ce ai terminat, repetă acest proces și pe partea cealaltă a gardului. Uscarea durează câteva ore, iar apoi poți șlefui vopseaua cu ajutorul unei hârtii abrazive.

A doua modalitate este să aplici o vopsea foarte închisă la culoare urmând pașii anteriori – aspectul elegant și simplu va atrage întotdeauna. Opțional, poți adăuga un șirag cu lumini de grădină care va aduce un plus de originalitate grădinii tale.

O a treia opțiune este să implicăm și restul membrilor familiei în cel mai distractiv proiect. Alege o nuanță pastelată de mov, care să imite culoarea cerului și creează niște norișori cu ajutorul unor șabloane realizate din hârtie. Aceștia pot fi realizați chiar de către cei mici.

În plus, indiferent de modalitatea de decorare aleasă, poți încerca să realizezi o intrare pentru arici sau alte animăluțe, folosind instrumente speciale de tăiat. Pentru mai multe sfaturi și idei, apelează cu încredere la echipa noastră care îți stă mereu la dispoziție în orice magazin Brico Depôt din țară. Te așteptăm!

 

Vezi si alte articole despre vopsirea gardurilor din lemn:

  1. Cum să cureți și să băițuiești gardurile și mobilierul

  2. Cum să ridici un gard în pantă

  3. Întreținerea și recondiționarea gardului din lemn

  4. Cum să vopsești corect un gard din lemn

te-ar mai putea interesa

Povestea Otiliei. Idei de amenajare a unui spațiu de relaxare în balcon
Balconul este singurul spațiu exterior de care dispune Otilia. Ea dorește să profite la maxim de suprafața mică și să creeze un loc drăguț în care să se relaxeze, să ia masa și să primească
citește mai mult
Povestea Adei și a lui Dan. Amenajarea grădinii pentru întreaga familie
Ada și Dan au o grădină mare, dar simplă, pe care și-ar dori să o transforme într-un spațiu plăcut pentru întreaga familie. Ei vor să împartă diferite zone în care să
citește mai mult
Povestea Mariei și a lui David. Cum să-ți transformi grădina într-o gradină ecologică
Maria și David sunt dintotdeauna preocupați de reciclare, folosirea de resurse minime și păstrarea unui nivel redus de consum de energie. Cu toate acestea, ar vrea să facă mai multe pentru a ajuta
citește mai mult
Povestea Alinei și a lui Mihai. Idei pentru o grădină colorată și plină de lumină
Alina și Mihai și-ar dori un spațiu colorat și plin de lumină în care să se relaxeze și să primească oaspeți. Totuși, grădina lor are destul de multe pante și este în calea vântului.
citește mai mult
Povestea Ioanei și a lui Petru. Soluții pentru reducerea zgomotului în grădină
Grădina Ioanei și a lui Petru este destul de neglijată, așa că și-ar dori să creeze un spațiu mai intim și o zonă în care să se poată relaxa, să pună ghivece și să ia masa. Și-ar
citește mai mult
Lucrări de efectuat în grădină în decembrie
Sfaturi și recomandări pentru îngrijirea grădinii în decembrie Sezonul festiv este în plină desfășurare, și printre petrecerile de sărbători și decorarea bradului de Crăciun,
citește mai mult