Idei și inspirație Prețuri mici zilnic Despre noi Cariere Servicii Spoturi TV MAGAZINE BRICO DEPÔT
Idei și inspirație Prețuri mici zilnic Despre noi Cariere Servicii Spoturi TV MAGAZINE BRICO DEPÔT

3 modalități pentru a-ți înfrumuseța gardul din lemn

Cu toții suntem atrași de lucrurile frumoase, moderne, “care-ți fură ochii”, cum se spune. Și atunci când vine vorba despre o casă, cuvântul ”schimbare” este mereu la ordinea zilei. Fie că ne dorim perdele noi, o canapea mai comodă sau o măsuță pentru cafea mai sofisticată, încercăm să găsim tot felul de idei de redecorare, apelăm chiar și la ajutorul unui designer de interior, însă, la un moment dat, nemulțumirea noastră persistă. Ne dorim atât de mult o schimbare a atmosferei generale, încât uităm de un element esențial: exteriorul casei, mai exact gardul. Soluțiile de împrejmuire a spațiului exterior trebuie să asigure, pe lângă securitatea și intimitatea mult dorite, o estetică impecabilă.

Așa că, dacă nu știi exact de unde să începi cu redecorarea, gândește-te prima oară la propriul gard. Dacă acesta nu prezintă urme majore de degradare, ci doar și-a pierdut strălucirea, atunci ia în considerare 3 metode simple de înfrumusețare. Vei avea nevoie doar de o vopsea de exterior de bună calitate, o pensulă de vopsit de 10 cm, o perie de sârmă de 2,5 cm, o mătură, o pânză, niște mănuși de cauciuc, apă caldă și hârtie abrazivă.

Înainte de a da startul proiectului, trebuie să pregătești cu grijă suprafața de lucru. Curăță gardul de murdărie cu ajutorul unei mături, a unei cârpe și a apei calde. În cazul în care găsești zone exfoliate, apelează cu încredere la peria de sârmă și rașchetează ariile afectate.

Prima modalitate – încearcă să creezi un design fresh, cu nuanțe nisipii. Joacă-te cu tonurile de alb și gri deschis și vopsește-ți gardul cu atenție, de sus în jos, pe o singură parte. Începe cu stâlpii de susținere și mergi ușor către centru. După ce ai terminat, repetă acest proces și pe partea cealaltă a gardului. Uscarea durează câteva ore, iar apoi poți șlefui vopseaua cu ajutorul unei hârtii abrazive.

A doua modalitate este să aplici o vopsea foarte închisă la culoare urmând pașii anteriori – aspectul elegant și simplu va atrage întotdeauna. Opțional, poți adăuga un șirag cu lumini de grădină care va aduce un plus de originalitate grădinii tale.

O a teia opțiune este să implicăm și restul membrilor familiei în cel mai distractiv proiect. Alege o nuanță pastelată de mov, care să imite culoarea cerului și creează niște norișori cu ajutorul unor șabloane realizate din hârtie. Aceștia pot fi realizați chiar de către cei mici.

În plus, indiferent de modalitatea de decorare aleasă, poți încerca să realizezi o intrare pentru arici sau alte animăluțe, folosind instrumente speciale de tăiat. Pentru mai multe sfaturi și idei, apelează cu încredere la echipa noastră care îți stă mereu la dispoziție în orice magazin Brico Depôt din țară. Te așteptăm!

te-ar mai putea interesa

Povestea lui Cristian
Cristian are o casă cu terasă, ceea ce înseamnă că rareori are parte de intimitatea pe care şi-o dorește, mai ales în grădina sa. El vrea să aibă un spaţiu intim în aer liber
citește mai mult
Povestea Sarei
Sara se ocupă de grădina ei în fiecare weekend încercând să cultive cele mai bune legume și să le protejeze de dăunători. Îşi doreşte să obţină legume proaspete şi
citește mai mult
Povestea Dorei
Cu o familie numeroasă, Dora joacă adesea rolul de gazdă. Dora adoră să fie gazdă, dar, de asemenea, iubește și practică yoga. Prin urmare, are nevoie de opțiuni inteligente de amenajare a spaţiului
citește mai mult
Pregătirea grădinii pentru cultivarea legumelor, fructelor și plantelor aromatice
Cultivarea propriilor legume, fructe și plante aromatice este o distracție pentru toată familia. N-ai mai făcut asta până acum? Nicio problemă. Dispui de un spațiu limitat? Nu-ți face griji!
citește mai mult
Ghid pentru cumpărarea gardurilor
Menține spațiul exterior sigur și privat Împrejmuirea cu gard reprezintă cel mai popular mod de a delimita o limită de teren și este o opțiune rentabilă și ușor de instalat pentru
citește mai mult
Idei pentru o grădină modernă
Amenajarea peisagistică și plantele creează un aspect contemporan Cauți ceva mai structurat decât o grădină rustică, dar mai puțin tradițional decât una clasică? Adu stilul
citește mai mult