Grădină
Idei și inspirație Prețuri mici zilnic Despre noi Cariere Servicii Spoturi TV MAGAZINE BRICO DEPÔT
Grădină
Idei și inspirație Prețuri mici zilnic Despre noi Cariere Servicii Spoturi TV MAGAZINE BRICO DEPÔT

3 modalități pentru a-ți înfrumuseța gardul din lemn

3 modalități pentru a-ți înfrumuseța gardul din lemn

Cu toții suntem atrași de lucrurile frumoase, moderne, “care-ți fură ochii”, cum se spune. Și atunci când vine vorba despre o casă, cuvântul ”schimbare” este mereu la ordinea zilei.

Fie că ne dorim perdele noi, o canapea mai comodă sau o măsuță pentru cafea mai sofisticată, încercăm să găsim tot felul de idei de redecorare, apelăm chiar și la ajutorul unui designer de interior, însă, la un moment dat, nemulțumirea noastră persistă.

Ne dorim atât de mult o schimbare a atmosferei generale, încât uităm de un element esențial: exteriorul casei, mai exact gardul. Soluțiile de împrejmuire a spațiului exterior trebuie să asigure, pe lângă securitatea și intimitatea mult dorite, o estetică impecabilă.

Așa că, dacă nu știi exact de unde să începi cu redecorarea, gândește-te prima oară la propriul gard. Dacă acesta nu prezintă urme majore de degradare, ci doar și-a pierdut strălucirea, atunci ia în considerare 3 metode simple de înfrumusețare.

Vei avea nevoie doar de o vopsea de exterior de bună calitate, o pensulă de vopsit de 10 cm, o perie de sârmă de 2,5 cm, o mătură, o pânză, niște mănuși de cauciuc, apă caldă și hârtie abrazivă.

Înainte de a da startul proiectului, trebuie să pregătești cu grijă suprafața de lucru. Curăță gardul de murdărie cu ajutorul unei mături, a unei cârpe și a apei calde. În cazul în care găsești zone exfoliate, apelează cu încredere la peria de sârmă și rașchetează ariile afectate.

Prima modalitate – încearcă să creezi un design fresh, cu nuanțe nisipii. Joacă-te cu tonurile de alb și gri deschis și vopsește-ți gardul cu atenție, de sus în jos, pe o singură parte. Începe cu stâlpii de susținere și mergi ușor către centru. După ce ai terminat, repetă acest proces și pe partea cealaltă a gardului. Uscarea durează câteva ore, iar apoi poți șlefui vopseaua cu ajutorul unei hârtii abrazive.

A doua modalitate este să aplici o vopsea foarte închisă la culoare urmând pașii anteriori – aspectul elegant și simplu va atrage întotdeauna. Opțional, poți adăuga un șirag cu lumini de grădină care va aduce un plus de originalitate grădinii tale.

O a treia opțiune este să implicăm și restul membrilor familiei în cel mai distractiv proiect. Alege o nuanță pastelată de mov, care să imite culoarea cerului și creează niște norișori cu ajutorul unor șabloane realizate din hârtie. Aceștia pot fi realizați chiar de către cei mici.

În plus, indiferent de modalitatea de decorare aleasă, poți încerca să realizezi o intrare pentru arici sau alte animăluțe, folosind instrumente speciale de tăiat. Pentru mai multe sfaturi și idei, apelează cu încredere la echipa noastră care îți stă mereu la dispoziție în orice magazin Brico Depôt din țară. Te așteptăm!

Vezi și alte articole despre întreținerea gardurilor:

te-ar mai putea interesa

Tradițional Tradițional
Cea mai așteptată sărbătoare a anului este, de departe, Crăciunul. Nu doar pentru multitudinea de cadouri pe care le primim și dăruim în fiecare an, dar mai ales pentru atmosfera caldă care ne &...
citește mai mult
Cabana fermecată Cabana fermecată
Sunt momente când tot ce îți dorești este să te întorci la lucrurile simple, care îți alină sufletul și îți aduc pace interioară. Vrei să rememorezi acele clipe di...
citește mai mult
Vesel și colorat Vesel și colorat
Știai că, deși Crăciunul este o Sărbătoare celebrată de milioane de oameni, modul în care este percepută și trăită de fiecare dintre noi diferă? Fie că vine cu aroma cozonacilor proaspăt...
citește mai mult
O minunăție de iarnă: omul de zăpadă cu led O minunăție de iarnă: omul de zăpadă cu led
În preajma Crăciunului, cu toții ne dorim același lucru: o ninsoare ca în basme care să îmbrace în alb toate casele și străzile. Desigur, cei mici sunt cei mai fericiți atunci...
citește mai mult
Cum să îți creezi propriul tău brad de Crăciun Cum să îți creezi propriul tău brad de Crăciun
Ai fost vreodată pus în situația în care nu ai putut să îți împodobești bradul? Fie pentru că te temi de entuziasmul animalelor de companie, care văd în acel brăduț Evere...
citește mai mult
Cum să îți decorezi casa cu instalații luminoase Cum să îți decorezi casa cu instalații luminoase
Ce poate fi mai minunat în perioada Sărbătorilor decât miile de luminițe, în diferite culori, mărimi și forme, ce împodobesc străzile și casele tuturor? În toate orașele,...
citește mai mult