Idei și inspirație Prețuri mici zilnic Despre noi Cariere Servicii Spoturi TV MAGAZINE BRICO DEPÔT
Idei și inspirație Prețuri mici zilnic Despre noi Cariere Servicii Spoturi TV MAGAZINE BRICO DEPÔT

15 idei de amenajari interioare cu flori în ghivece, pe care trebuie să le încerci - galerie foto

Să îți creezi propriile amenajări interioare cu flori în ghivece este mult mai simplu decât ai crede. Probabil deja ai în casă câteva ghivece cu flori, însă acum le poți aranja mult mai creativ astfel încât să îți înfrumusețeze fiecare loc din interiorul casei și să îi ofere o notă de culoare și de prospețime.

Pe lângă faptul că sunt o bună idee pentru a decora spațiul interior, acestea au și un efect benefic pentru sănătatea noastră, întrucât purifică aerul și mențîn un nivel optim de umiditate.

Uite câteva idei care să te inspire în amenajarea propriei locuințe și în organizarea creativă a ghivecelor cu flori:

1. Lădițele din lemn pot fi refolosite că suport pentru ghivecele cu flori

Dacă ai în casă niște lădițe din lemn pe care nu știi cum să le folosești, poți pune câteva ghivece cu flori în ele. Sunt o idee grozavă pentru decorarea livingului, balconului sau holului casei și vor crea un spațiu cu un aer rustic:

2. Folosește ghivece mari cu flori, pentru dormitor

Îi poți oferi spațiului în care dormi un aspect mult mai relaxant, dacă adaugi câteva ghivece cu plante. Nu doar că dormitorul va arăta mai bine, dar florile vor aduce vitalitate în cameră și vor împrospăta aerul. Poți adăuga câteva ghivece mari cu flori, dar și câteva ghivece mai mici pe un suport de metal sau lemn ca în pozele de mai jos:

3. Reutilizează scările vechi ca suport pentru flori

Scara poate avea o nouă întrebuințare și poate fi folosită ca un suport grozav pentru ghivecele cu plante. Uite cum le poți aranja:

4. Decorează camerele folosind ghivece suspendate cu flori

Ghivecele suspendate sunt decorul perfect pentru interiorul locuinței tale. Este indicat să alegi plante curgătoare sau bogate, dacă vrei să creezi un decor inedit. Acestea pot fi plasate lângă geam sau chiar în mijlocul sufrageriei tale, că în pozele de mai jos:

5. Folosește ghivece creative și unice

Pentru un decor deosebit poți folosi și altfel de ghivece, pe lângă cele clasice. Alege o cană de lut sau o găleată de lemn. Vor da un aer de autenticitate locuinței:

6. Nu uita să decorezi și camera copilului

Nu doar că vor crea un decor plin de vitalitate, ci vor împrospăta și aerul din camera copiilor. Pentru un plus de culoare, poți folosi ghivece în nuanțe vii. În plus, poți plasa ghivecele în câteva cutii mai mari, pentru a crea un design interesant și creativ în camera copiilor:

7. Așează ghivece cu flori pe polițe de lemn

Poți amenaja rafturi sau polite cu flori în orice cameră, astfel încât să creezi un decor plăcut și inedit:

8. Floarea de la fereastră, un truc simplu și practic

Poți așeza câteva ghivece cu flori pe pervazul ferestrei sau poți chiar să amenajezi câteva polițe pe care să așezi cât mai multe ghivece mici care vor da un aspect deosebit oricărei încăperi:

9. Ghivecele mici cu flori creează un spațiu modern

Dacă nu ai suficient spațiu unde să așezi ghivece mari, poți alege să amenajezi câteva ghivece mai mici cu flori pe un raft sau pe noptieră, pentru un decor minimalist:

10. Scaunele sunt un suport la îndemână pentru ghivecele cu flori

Dacă așezarea ghivecelor pe o poliță nu este o opțiune pentru tine pentru că îți dă prea multe bătăi de cap, la fel de bine poți să așezi ghivecele pe un scaun. Vor arata la fel de bine:

11. Dă viață locuinței tale alegând ghivece cu plante înalte

Dacă îți place să fii înconjurat de plante și vrei ca acestea să iasă în evidență și să fie admirate de cei care pășesc în locuința ta, poți amenaja spațiul cu câteva ghivece cu plante înalte și exotice:

12. Construiește o grădină verticală în balcon

Balconul poate fi locul în care te relaxezi după o zi obositoare, așa că poți amenaja o mică grădină verticală care să vitalizeze spațiul și să îți ofere o atmosfera liniștitoare. Așază cât mai multe ghivece cu flori pe polițe de lemn că în imaginea de mai jos:

13.Decorează bucătăria cu plante

Indiferent unde le așezi, ghivecele cu flori în bucătărie vor energiza încăperea și vor crea un spațiu unde vei găti cu plăcere. Le poți așeza pe pervaz, pe o măsuță sau chiar pe un suport de perete, că în poză de mai jos:

14. Creează un design modern cu diferite tipuri de cactuși

Dacă îți plac plantele exotice și vrei să creezi un spațiu modern și relaxat, poți opta pentru câteva ghivece cu cactuși de diferite forme și dimensiuni. Cactușii sunt ușor de întreținut și necesită udare doar o dată sau de două ori pe săptămână:

15. Revitalizează-ți dormitorul cu câteva ghivece cu flori așezate deasupra patului

Transformă dormitorul într-un spațiu și mai confortabil cu câteva ghivece cu flori așezate pe o polița, deasupra patului. Iar dacă acesta este așezat sub o fereastră, poți pune cateve ghivece cu flori pe pervaz. Vor crea o atmosfera plăcută în diminețile însorite:

te-ar mai putea interesa

Povestea lui Cristian
Cristian are o casă cu terasă, ceea ce înseamnă că rareori are parte de intimitatea pe care şi-o dorește, mai ales în grădina sa. El vrea să aibă un spaţiu intim în aer liber
citește mai mult
Povestea Sarei
Sara se ocupă de grădina ei în fiecare weekend încercând să cultive cele mai bune legume și să le protejeze de dăunători. Îşi doreşte să obţină legume proaspete şi
citește mai mult
Povestea Dorei
Cu o familie numeroasă, Dora joacă adesea rolul de gazdă. Dora adoră să fie gazdă, dar, de asemenea, iubește și practică yoga. Prin urmare, are nevoie de opțiuni inteligente de amenajare a spaţiului
citește mai mult
Pregătirea grădinii pentru cultivarea legumelor, fructelor și plantelor aromatice
Cultivarea propriilor legume, fructe și plante aromatice este o distracție pentru toată familia. N-ai mai făcut asta până acum? Nicio problemă. Dispui de un spațiu limitat? Nu-ți face griji!
citește mai mult
Ghid pentru cumpărarea gardurilor
Menține spațiul exterior sigur și privat Împrejmuirea cu gard reprezintă cel mai popular mod de a delimita o limită de teren și este o opțiune rentabilă și ușor de instalat pentru
citește mai mult
Idei pentru o grădină modernă
Amenajarea peisagistică și plantele creează un aspect contemporan Cauți ceva mai structurat decât o grădină rustică, dar mai puțin tradițional decât una clasică? Adu stilul
citește mai mult