Grădină
Idei și inspirație Prețuri mici zilnic Despre noi Cariere Servicii Spoturi TV MAGAZINE BRICO DEPÔT
Grădină
Idei și inspirație Prețuri mici zilnic Despre noi Cariere Servicii Spoturi TV MAGAZINE BRICO DEPÔT

Orice lucrare e o ocazie bună să mai stai cu băieții

Orice lucrare e o ocazie bună să mai stai cu băieții

Orice lucrare e o ocazie bună să mai stai cu băieții!

#LucrareCuBaietii nu este doar despre a face treabă, este despre a trezi meșterii din noi și a-i aduce împreună. Pentru că oricine poate fi un meșter cu produsele și sfaturile potrivite! Și, unde le găsești pe ambele? La Brico! Noi știm că dai mult mai repede cu vopsea dacă ai o echipă în spate. Patru mâini sunt mai bune decât una. De asemenea, pregătirea pereților înainte de aplicarea vopselei e un procedeu care ar necesita puțin ajutor, mai ales dacă vrei să ai și timp liber după.

De câte ori nu ai cerut sfatul unui prieten ce se pricepea mai bine decât tine la alesul culorilor? De câte ori nu ai avut de cărat atâția saci cu moloz încât să îți dorești să faci clonarea posibilă? Pentru că știm ce dificilă poate fi organizarea atunci când vremea toridă ne duce cu gândul doar la vacanță, am pregătit și o listă cu toți pașii ce trebuie urmați într-o #LucrareCuBaietii:

Pregătirea suportului înaintea aplicării vopselei

 1. Spălați pereții pentru a îndepărta praful. Aveți nevoie de pereți curați și fără praf pentru ca lucrarea să fie impecabilă;
 2. Reastupați cu spatula zonele cu probleme folosind un adeziv pentru încarcare (pentru fisuri și găuri până la 50 mm adâncime și lățime și repararea pereților găuriți/deteriorați) sau un glet de finisare (pentru fisuri și găuri de până la 3 mm adâncime și lățime, racorduri între gresie și plăcile din gips);
 3. Șlefuiți cu șmirghel după ce ați îndepărtat surplusul de material cu o spatulă.
 4. Înainte de a aplica vopseaua, pregatiti suprafata prin amorsare.
 5. 5. Totul e gata? Pereții se usucă, voi vă hidratați. Ridicați-vă trofeul din frigider, profitați de ocazie ca să mai petreceți timp împreună. Meșterii adevărați știu când să se relaxeze.

Cât de bine a ieșit? O #LucrareCuBaietii supervizata de un plan bine pus la punct a fost cea mai bună idee. Totul e mai rapid, totul e mai simplu. Te așteptăm în magazine cu cele mai bune produse și sfaturi. Proiectele tale nu au fost nicicând mai reușite. ;)

Acum că ai aflat "Orice lucrare e o ocazie bună să mai stai cu băieții!" nu mai rămâne decât să îți iei toate uneltele și materialele necesare ca să te apuci de proiect. Găsești tot ce ai nevoie în magazinele Brico Depot. Spor la treabă!

Ușor de montat singur. Plăcut de montat cu un prieten.

Brico Dépôt știe că timpul e foarte important pentru tine și că nu îți permiți să îl pierzi. Mai știm și că îți face plăcere să te ocupi tu de treburile casei (aici vorbim doar despre treburile bărbătești). De la dușumea, la gresie și de la gresie, de la parchet, la ferestre, totul trebuie să fie cât mai simplu de montat. Totuși, nu e așa că e mai bine să ai pe cineva alături? Altfel trece timpul în doi sau trei. Știi ce înseamnă asta, nu? Înseamnă că e timpul de o #LucrareCuBaietii!

Provocarea de azi? Schimbarea unei ferestre. Am pregătit pentru tine cel mai simplu plan de înlocuire a unei ferestre. Vino la Brico să îți alegi toate materialele, apoi aplică-l în echipă ca să fii sigur că economisești timp prețios. La capitolul „lucrări de tâmplărie”, concluzia este următoarea: Ușor de montat singur, plăcut de montat cu un prieten, sigur de montat cu Brico. Înjumătățești munca, dublezi satisfacția. Iată mai jos ce trebuie să faceți când vine vorba despre înlocuirea unei ferestre și montarea în falțuri:

Pentru acest proiect, veți avea nevoie de următoarele: daltă, bandă de etanșare, silicon de etanșare și, evident, de fereastră.

CADRU: partea fixă a încadrării
Balamale: Sistem rotativ ce permite deschiderea sau închiderea ferestrei
Suport deschidere: partea mobilă a ferestrei
Cadru vertical: profil vertical al tâmplăriei (fix sau care se deschide)
Traversă: Profil orizontal al șasiului (înălțime și partea de jos, suport fix si care se deschide)

Unitatea de măsură este milimetrul. Măsurați în cel puțin 3 puncte diferite (înălțime, mijloc și partea de jos). Dacă observați diferențe de măsură, luați drept punct de referință pe cel mai mic.

Pentru o instalarea cât mai rapidă și corectă, urmați pașii de mai jos:

 1. Scoateți cu dalta părțile verticale, orizontale și traversele din fosta fereastră. Îndepărtați vechea fereastră împreună cu balamalele sale;
 2. Pentru a ușura instalarea ferestrei, scoateți suportul de deschidere;
 3. Poziționați șasiul noii ferestre în deschizătură. Verificați dimensiunile;
 4. Poziționați șuruburile în găurile de fixare a părților orizontale și traversa de sus. Nu găuriți traversa de jos;
 5. Poziționați șasiul și reperați prin înșurubare amplasamentele găurilor de fixare în perete;
 6. Scoateți din nou șasiul pentru a face găuri de fixare cu ajutorul unui perforator;
 7. Instalați șipcile. Adaptați șipcile în funcție de suport;
 8. Aplicați o bandă de etanșeitate în jurul cadrului. La joncțiune, încălecați-le pe maxim 10 cm;
 9. Instalați șasiul și înșurubați-l. Nu răsuciți proptelele;
 10. Verificați nivelul, aplombul și echerajul pentru a le ajusta după caz;
 11. La nevoie, ajutați spațiile goale dintre fereastră și perete cu mastic/ silicon;
 12. Odată cadrul fixat, replasați părțile de deschidere.

Mai multe proiecte, mai multe motive să vii la Brico. De azi înainte, proiectele tale sunt duse la capăt cu ajutorul nostru și al prietenilor. Cere-le băieților tăi o mână de ajutor; noi te așteptăm cu cele mai bune sfaturi pentru lucrările voastre de tâmplărie. Haide, fă-ți curaj să începi o #LucrareCuBaietii!

Acum că ai aflat "Ușor de montat singur. Plăcut de montat cu un prieten." nu mai rămâne decât să îți iei toate uneltele și materialele necesare ca să te apuci de proiect. Găsești tot ce ai nevoie în magazinele Brico Depot. Spor la treabă!

Vrei un weekend meseriaș? Sună un prieten si puneți-vă pe treabă.

Construcție, construcții, lucruri de construit, de schimbat, un weekend agitat și plin de treabă. Totul poate fi simplu dacă știi de unde să iei produsele potrivite și la cine să apelezi. Trebuie doar să vii la Brico și să știi pe cine chemi. #LucrareCuBaietii e tot ce îți trebuie. Vrei un weekend meseriaș? Sună un prieten și puneți-vă pe treabă.

Prietenul la nevoie se cunoaște. Nici montarea unui acoperiș nu mai pare un calvar. Unul dintre ei știe că La Brico Dépôt găsești materiale la cel mai mic preț, altul știe cum să le cărați pentru a nu vă chinui prea mult, iar altul știe cum se montează. Ce bine ar prinde acum o #LucrareCuBaietii! Ce bine ar prinde acum niște sfaturi de la adevărații profesioniști!

Pentru că vrem ca voi să lucrați rapid și corect, am pregătit câteva sfaturi utile. Urmați-le și treaba se va înjumătăți, iar proiectul va reflecta atât calitatea materialelor, cât și a mâinii de lucru.

Montarea unui acoperiș cu pod de oțel sau în placă bituminoasă

Norocul ne surâde – toate materialele necesare acestui proiect se găsesc la Brico. Mai puțin efort, mai puțin timp de pierdut. Așadar, în cazul suportului de oțel, veți avea nevoie de: placă, coamă, șurub, kit de fixare pentru suportul din oțel. Pentru montarea unui acoperiș în placă bituminoasă, veți avea nevoie doar de placă și de coamă.

Este necesar să știm de la început în ce cazuri se folosesc aceste plăci: plăcile în schelet oțel și bituminoase sunt adaptate pentru șarpantele ușoare (pentru acareturi, cabane, foișoare…). Panta este inclusă între 5 și 150, iar pașii sunt următorii:

 1. Decupați plăcile cu un nibbler electric sau un tăietor de tablă;
 2. Prevedeți întrepatrunderile în sensul contrar vântului dominant;
 3. Reperați amplasamentul pe lintouri. Plăcile sunt plasate în sensul pantei;
 4. Prevedeți o acoperire transversală și longitudinală de la 15 la 30 cm conform condițiilor meteorologice locale;
 5. Fixați plăcile cu aparatul de fixat șuruburi și sistem de acoperire.

Atenție! În cazul în care lucrați cu plăci în suport oțel, plasați o șaibă din cauciuc între placă și șurub, apoi urmați acești pași:

 1. Înșurubați plăcile pe lintouri (aproximativ 8 șuruburi pe m2), apoi între ele la garnituri;
 2. Plasați coama cu o acoperire minimă de 12 cm;
 3. Pentru suportul în oțel, înșurubați șuruburile de o parte și de alta a pantelor prevăzând în egală măsură o acoperire.

Cu toate că am simplificat proiectul tău în cel mai concret mod, există câțiva factori de care trebuie să țineți cont atunci când vă apucați de treabă. Informați-vă înaintea lucrărilor cu privire la condițiile de mediu locale și, cu puțin ajutor din partea noastră, totul va merge strună.

Când vine vorba de Brico și o #LucrareCuBaietii, se găsește o soluție. Nu contează că trebuie să demolezi un perete, să reconstruiești altul, să te ocupi de fațada casei, ori să montezi un acoperiș. Îți suntem alături pentru că nimeni nu știe mai bine ca noi ce înseamnă o echipă adevărată. Ești pregătit de un weekend meseriaș? Vino cu băieții la Brico Dépôt și echipați-vă de satisfacția lucrului bine făcut. Construitul nu a fost niciodată mai simplu; noroc de tine că poți să te arunci într-o #LucrareCuBaietii. ;)

Acum că ai aflat "Vrei un weekend meseriaș? Sună un prieten si puneți-vă pe treabă" nu mai rămâne decât să îți iei toate uneltele și materialele necesare ca să te apuci de proiect. Găsești tot ce ai nevoie în magazinele Brico Depot. Spor la treabă!

te-ar mai putea interesa

Textura siliconică superelastică pentru fațade, o soluție practică și economică Textura siliconică superelastică pentru fațade, o soluție practică și economică
Decorarea pereților exteriori cu textură siliconică superelastică este cu adevărat o soluție pe termen lung și va contribui decisiv la prevenirea degradării lor. Textura siliconică superelastică vă...
citește mai mult
Cum arată și ce avantaje au casele cu mansardă, față de cele cu etaj Cum arată și ce avantaje au casele cu mansardă, față de cele cu etaj
Multă vreme, mansardele nu s-au bucurat de cea mai bună reputație: erau văzute ca spații neospitaliere, rezervate depozitării, și asta pe bună dreptate, pentru că accesul nu se făcea ușor, iar aerul e...
citește mai mult
Cum să ai o casă eficientă energetic de la A la Z. Tot ce trebuie să știi Cum să ai o casă eficientă energetic de la A la Z. Tot ce trebuie să știi
O casă eficientă energetic este o investiție inteligență pe termen lung și cu toții ar trebui să tindem către astfel de locuințe. Cum definim o casă eficientă din punct de vedere energetic Cas...
citește mai mult
GHIDUL ÎNCEPĂTORULUI. Cum aplici corect gletul gata preparat GHIDUL ÎNCEPĂTORULUI. Cum aplici corect gletul gata preparat
Gletul se folosește pentru nivelarea suprafețelor care urmează a fi văruite sau vopsite. Descoperă în acest material toate secretele aplicării acestui produs. Gletul gata preparat este un produ...
citește mai mult
Totul despre soluția de hidrofugare și cum îți este utilă Totul despre soluția de hidrofugare și cum îți este utilă
Soluția de hidrofugare sau impermeabilizare este cu adevărat salvatoare în unele situații și te ajută să previi patarea suprafețelor. Cu toții știm că umezeala este un adevărat dușman al supraf...
citește mai mult
Cum să economisești energie și să ai grijă de mediul înconjurător cu ajutorul panourilor solare Cum să economisești energie și să ai grijă de mediul înconjurător cu ajutorul panourilor solare
Sistemul de încălzire este un element vital al casei tale, însă adesea este și cel care implică o documentare temeinică înainte de achiziționare. În plus, când vine vor...
citește mai mult