Idei și inspirație Catalog online Prețuri mici zilnic Despre noi Cariere Servicii Spoturi TV MAGAZINE BRICO DEPÔT
Idei și inspirație Catalog online Prețuri mici zilnic Despre noi Cariere Servicii Spoturi TV MAGAZINE BRICO DEPÔT

Pregătirea pentru renovarea bucătăriei

Renovarea bucătăriei și a băii prin placarea pereților nu este o sarcină atât de complicată pe cât pare. Succesul pentru o placare reușită constă într-o bună pregătire. Vom demonstra în continuare pașii necesari pe care trebuie să-i urmați.
 
Pasul 1 – Măsurarea:
Începeți măsurarea lungimii și lățimii zidului pe care îl veți placa.

 
Pasul 2 – Întocmirea planului de ansamblu:
Înainte de a aplica plăcile, ele trebuie aliniate pe pardoseală pe baza măsurătorilor efectuate prin plasarea distanțierelor între colțurile plăcilor. Aceasta asigură un calcul corect al numărului de plăci care vor fi necesare.
 

Pasul 3 – Aplicarea amorsei:
Aplicați acum amorsa pe perete utilizând o pensulă. Dacă temperaturile sunt ridicate, apa din adeziv se va evapora. Odată ce apa este absorbită, este dificil ca plăcile să stea fix pe perete. De aceea este recomandată amorsa pentru că previne absorția rapidă a apei. Amorsa este un material transparent. Odată aplicat acesta se usucă într-o oră. Adezivul se aplică după ce amorsa s-a uscat.

 
Pasul 4 – Măsurarea cu nivela:
Plasați acum nivela pe o șipcă din lemn de 5 cm grosime pentru a măsura dacă există denivelări. Deoarece lungimea nivelei nu acoperă lungimea zidului, plasați nivela pe o scândură lungă pentru a măsura panta. În continuare aplicați cu o mistrie mixtura de reparat pentru a remedia denivelările. Timpul de uscare a mixturii de reparat este de circa 12 ore. Dacă denivelările sunt de 3-20 mm grosime, trebuie să utilizăm mixturi de reparații corespunzătoare.
 

Pasul 5 – Plasarea unui șablon:
După măsurarea diferenței dintre plăcile așezate pe pardoseală și perete, plasați la baza peretelui un șablon de lemn care are aceeași dimensiune cu diferența măsurată. Cu ajutorul nivelei, verificați că șablonul nu are pantă/ Plăcile se aplică Începând de la șablonul de lemn în sus. Acest șablon de lemn plasat pe pardoseală va împiedica plăcile să alunece pe perete.

 
Pasul 6 – Pregătirea adezivului:
Puneți în găleată cantitatea necesară de pulbere specificată pe anbalajul produsului. Trebuie să turnați încet apa în găleată. Pentru siguranța voastră este recomandat să vă puneți măști pe față pentru a prevenii inhalarea pulberii.
 
Pasul 7 – Amestecarea adezivului:
Montați capetele de amestecare la mașina de găurit și începeți să agitați amestecul până când acesta ajunge la densitatea indicată. După agitare, așteptați 10 minute pentru ca amestecul să se așeze. Dacă nu aveți capete de amestec, amestecul se poate prepara și prin utilizarea unei bare de aluminiu. Amestecul se va usca în 3-4 ore, însă nu este recomandat să așteptați atât de mult. Odată ce adezivul este aplicat pe suprafață, plăcile trebuie aplicate pe perete în 15-20 minute. Este recomandat să aplicați adezivul în funcție de viteza dumneavoastră de lucru.
 

Alte zone de aplicare:
Spuma poliuretanică poate fi de asemenea utilizată pentru a umple golurile din jurul țevilor.


Instructiuni și detalii
Nivel de dificultate: Mediu
Abilități necesare: Cunoștințele fundamentale de tâmplărie, folosirea uneltelor electrice
Timp necesar: Pentru cei cu experiență: 1 oră. Pentru cei îndemânatici: 1,5 ore. Pentru începători: 2 ore
Aveţi nevoie de următoarele materiale: Amorsă, adezivm găleată, distanțiere

Unelte: Ruletă, nivelă, șipca, braț de amestecare, mască pentru față, mistrie
Idei utile: O suprafață în stare bună ajută la fixarea plăcilor și previne apariția crăpăturilor după aplicare. Dacă pe suprafață există denivelări, crăpături sau găuri, trebuie să le acoperiți cu o mixtură de reparații. Mixtura de reparații se usucă în circa 12 ore.

 

Pregătirea suprafeței este una din cerințele unei aplicări corespunzătoare a plăcilor. Suprafața trebuie să fie curată, de aceea trebuie să înlăturați toate resturile de pe ea utilizând un ciocan și o daltă.
Sugestie: înainte de a începe aplicarea plăcilor, este indicat să verificați informațiile privind produsul și instrucțiunile specificate pe ambalajul plăcilor, al adezivului și al grundului. Trebuie să dați atenție corespondenței dintre datele de fabricație, culorile și dimensiunile plăcilor specificate pe cutii.

te-ar mai putea interesa

Ce este și cum poate fi personalizată o bucătărie modulară
Alături de baie, bucătăria reprezintă locul în care petreci cel mai mult timp. Este important, așadar, să creezi un spațiu în care să te simți bine și care să te relaxeze. Mobila
citește mai mult
40+ Idei practice și creative pentru amenajarea insulei de bucătărie
Insula de bucătărie este un element practic în bucătărie, dar și un element de design care oferă încăperii un aer deosebit. Acestea se potrivesc cel mai bine într-o bucătărie
citește mai mult
Apa dură: efecte negative ale consumului și utilizării și soluții de dedurizare
Apa potabilă de la robinet nu este cea mai sănătoasă opțiune, din cauza conținutului mare de minerale și săruri minerale, care pot dăuna sănătății. Deși hidrocarbonatul de calciu și cel
citește mai mult
Cum recondiționezi butoaiele de vin: sfaturi practice de reparare și îngrijire
În România, obiceiul gospodarilor de a planta și îngriji viță-de-vie pentru producerea vinului de casă încă se păstrează în zonele rurale. Indiferent de rețetă și
citește mai mult
Cum să cureți eficient borcanele și bidoanele pentru murături
Dacă te gândești la toamna, cu siguranță îți vin în minte și murăturile. Te gândești la ce legume sau fructe ai vrea să pui la murat – castraveți, conopidă, gogoșari,
citește mai mult
Tehnici de depozitare corectă a vinului. Cât de importante sunt temperatura și umiditatea
Un vin devine mai bun odată cu vârsta numai dacă este păstrat în condiții optime. Acestea includ temperatura, umiditatea și lumina potrivite. În măturarea vinului trebuie să ai
citește mai mult