Ai transport gratuit la cumpărături de peste 1500 lei, online și în magazine, până pe 25 septembrie. Consultă aici regulamentul campaniei.
Idei și inspirație
Pregătirea pentru renovarea bucătăriei

Pregătirea pentru renovarea bucătăriei

Se încarcă...
Posted in: Bucătărie

Renovarea bucătăriei și a băii prin placarea pereților nu este o sarcină atât de complicată pe cât pare. Succesul pentru o placare reușită constă într-o bună pregătire. Vom demonstra în continuare pașii necesari pe care trebuie să-i urmați.
 
Pasul 1 – Măsurarea:
Începeți măsurarea lungimii și lățimii zidului pe care îl veți placa.

 
Pasul 2 – Întocmirea planului de ansamblu:
Înainte de a aplica plăcile, ele trebuie aliniate pe pardoseală pe baza măsurătorilor efectuate prin plasarea distanțierelor între colțurile plăcilor. Aceasta asigură un calcul corect al numărului de plăci care vor fi necesare.
 

Pasul 3 – Aplicarea amorsei:
Aplicați acum amorsa pe perete utilizând o pensulă. Dacă temperaturile sunt ridicate, apa din adeziv se va evapora. Odată ce apa este absorbită, este dificil ca plăcile să stea fix pe perete. De aceea este recomandată amorsa pentru că previne absorția rapidă a apei. Amorsa este un material transparent. Odată aplicat acesta se usucă într-o oră. Adezivul se aplică după ce amorsa s-a uscat.

 
Pasul 4 – Măsurarea cu nivela:
Plasați acum nivela pe o șipcă din lemn de 5 cm grosime pentru a măsura dacă există denivelări. Deoarece lungimea nivelei nu acoperă lungimea zidului, plasați nivela pe o scândură lungă pentru a măsura panta. În continuare aplicați cu o mistrie mixtura de reparat pentru a remedia denivelările. Timpul de uscare a mixturii de reparat este de circa 12 ore. Dacă denivelările sunt de 3-20 mm grosime, trebuie să utilizăm mixturi de reparații corespunzătoare.
 

Pasul 5 – Plasarea unui șablon:
După măsurarea diferenței dintre plăcile așezate pe pardoseală și perete, plasați la baza peretelui un șablon de lemn care are aceeași dimensiune cu diferența măsurată. Cu ajutorul nivelei, verificați că șablonul nu are pantă/ Plăcile se aplică Începând de la șablonul de lemn în sus. Acest șablon de lemn plasat pe pardoseală va împiedica plăcile să alunece pe perete.

 
Pasul 6 – Pregătirea adezivului:
Puneți în găleată cantitatea necesară de pulbere specificată pe anbalajul produsului. Trebuie să turnați încet apa în găleată. Pentru siguranța voastră este recomandat să vă puneți măști pe față pentru a prevenii inhalarea pulberii.
 
Pasul 7 – Amestecarea adezivului:
Montați capetele de amestecare la mașina de găurit și începeți să agitați amestecul până când acesta ajunge la densitatea indicată. După agitare, așteptați 10 minute pentru ca amestecul să se așeze. Dacă nu aveți capete de amestec, amestecul se poate prepara și prin utilizarea unei bare de aluminiu. Amestecul se va usca în 3-4 ore, însă nu este recomandat să așteptați atât de mult. Odată ce adezivul este aplicat pe suprafață, plăcile trebuie aplicate pe perete în 15-20 minute. Este recomandat să aplicați adezivul în funcție de viteza dumneavoastră de lucru.
 

Alte zone de aplicare:
Spuma poliuretanică poate fi de asemenea utilizată pentru a umple golurile din jurul țevilor.


Instructiuni și detalii
Nivel de dificultate: Mediu
Abilități necesare: Cunoștințele fundamentale de tâmplărie, folosirea uneltelor electrice
Timp necesar: Pentru cei cu experiență: 1 oră. Pentru cei îndemânatici: 1,5 ore. Pentru începători: 2 ore
Aveţi nevoie de următoarele materiale: Amorsă, adezivm găleată, distanțiere

Unelte: Ruletă, nivelă, șipca, braț de amestecare, mască pentru față, mistrie
Idei utile: O suprafață în stare bună ajută la fixarea plăcilor și previne apariția crăpăturilor după aplicare. Dacă pe suprafață există denivelări, crăpături sau găuri, trebuie să le acoperiți cu o mixtură de reparații. Mixtura de reparații se usucă în circa 12 ore.

 

Pregătirea suprafeței este una din cerințele unei aplicări corespunzătoare a plăcilor. Suprafața trebuie să fie curată, de aceea trebuie să înlăturați toate resturile de pe ea utilizând un ciocan și o daltă.
Sugestie: înainte de a începe aplicarea plăcilor, este indicat să verificați informațiile privind produsul și instrucțiunile specificate pe ambalajul plăcilor, al adezivului și al grundului. Trebuie să dați atenție corespondenței dintre datele de fabricație, culorile și dimensiunile plăcilor specificate pe cutii.

Vezi și alte articole despre amenajarea bucătăriilor:

Îți place postarea aceasta?
0
0
Postarea Anterioară
Se încarcă...
Postarea Următoare
Se încarcă...
Copyright ©️ 2024 Brico Dépôt România, Reg. Com. J40/9990/2001, CUI: RO14328360