Idei și inspirație Catalog online Prețuri mici zilnic Despre noi Cariere Servicii Spoturi TV MAGAZINE BRICO DEPÔT
Idei și inspirație Catalog online Prețuri mici zilnic Despre noi Cariere Servicii Spoturi TV MAGAZINE BRICO DEPÔT

Cum instalezi corect dulapurile de bucătărie

Instalarea dulapurilor este o operațiune simplă, dar care trebuie să urmeze câțiva pași specifici. În bucătărie, avem atât piese de mobilier obișnuite, cât și corpuri suspendate, unde intervin și regulile de fixare pe perete. Iată ce trebuie să știi despre asamblarea componentelor și ustensilele necesare.


Etapele instalării

Ce ustensile sunt necesare

Instalarea unei bucătării noi începe cu demontarea celei vechi. Tot ceea ce vei avea de făcut, mai departe, reprezintă o operațiune care poate fi realizată pe cont propriu, cu condiția să urmezi pașii recomandați.

Etapele instalării

1. Demontarea vechii bucătării, mai ales dacă este vorba despre piese grele, dificil de transportat, trebuie realizată după ce ai întrerupt alimentarea cu gaze sau apă. Vei avea nevoie de ajutorul furnizorilor pentru această operațiune.
2. Aranjează toate componentele noii bucătării în ordinea în care vor fi instalate. De cele mai multe ori, producătorii pun la dispoziția cumpărătorului schițe și instrucțiuni care indică modul de asamblare și ustensilele necesare, așa că te poți folosi de acestea.
3. În cazul rafturilor suspendate și al altor piese care se montează la perete, va trebui să compari dimensiunile acestora cu cele ale camerei și să schitezi cu creionul, pe perete, locul în care se va face instalarea, pentru a avea o imagine cât mai exactă. Ruleta și nivela sunt ustensilele care te ajută să realizezi măsurătorile necesare.


SFAT PRACTIC: Nu uita să verifici, încă de la început, rezistența peretelui, înainte de a monta corpuri suspendate.


4. Montarea mobilierului începe de sus, așa că rafturile suspendate vor fi primele instalate, începând cu piesele de colț, iar blatul de bucătărie va rămâne piesa finală.
5. Asamablarea popriu-zisă a dulapurilor se face în felul următor (sau conform instrucțiunilor producătorului):
a. Mai întâi, sunt asamblate piesele de bază, două câte două, în ordinea stabilită. Panoul din spate se fixează în șanțul dulapului.
b. Urmează înșurubarea acestora, cu ajutorul unei chei specifice tipului de sistem folosit de producător – poate fi o cheie. Este important să nu strângi șuruburile înainte de a verifica dacă toate piesele sunt corect aliniate.
c. Sertarele și accesoriile (glisiere, mânere) sunt ultimele componente instalate.


Ce ustensile sunt necesare

Pentru instalarea corectă a corpurilor de mobilier în bucătărie, vei avea nevoie de un număr destul de mare de ustensile. Chiar dacă, la final, vei descoperi că nu toate au fost necesare, este recomandat să le ai în preajmă, pentru orice eventualitate. Pregătește, așadar, ruleta, creionul, nivela, ferăstrăul, ciocănele, diferite tipuri de șurubelnițe, inclusiv cea electrică și clemele pentru prinderea componentelor.

te-ar mai putea interesa

Ce este și cum poate fi personalizată o bucătărie modulară
Alături de baie, bucătăria reprezintă locul în care petreci cel mai mult timp. Este important, așadar, să creezi un spațiu în care să te simți bine și care să te relaxeze. Mobila
citește mai mult
40+ Idei practice și creative pentru amenajarea insulei de bucătărie
Insula de bucătărie este un element practic în bucătărie, dar și un element de design care oferă încăperii un aer deosebit. Acestea se potrivesc cel mai bine într-o bucătărie
citește mai mult
Apa dură: efecte negative ale consumului și utilizării și soluții de dedurizare
Apa potabilă de la robinet nu este cea mai sănătoasă opțiune, din cauza conținutului mare de minerale și săruri minerale, care pot dăuna sănătății. Deși hidrocarbonatul de calciu și cel
citește mai mult
Cum recondiționezi butoaiele de vin: sfaturi practice de reparare și îngrijire
În România, obiceiul gospodarilor de a planta și îngriji viță-de-vie pentru producerea vinului de casă încă se păstrează în zonele rurale. Indiferent de rețetă și
citește mai mult
Cum să cureți eficient borcanele și bidoanele pentru murături
Dacă te gândești la toamna, cu siguranță îți vin în minte și murăturile. Te gândești la ce legume sau fructe ai vrea să pui la murat – castraveți, conopidă, gogoșari,
citește mai mult
Tehnici de depozitare corectă a vinului. Cât de importante sunt temperatura și umiditatea
Un vin devine mai bun odată cu vârsta numai dacă este păstrat în condiții optime. Acestea includ temperatura, umiditatea și lumina potrivite. În măturarea vinului trebuie să ai
citește mai mult