Ai transport gratuit la cumpărături de peste 1500 lei, online și în magazine, până pe 25 septembrie. Consultă aici regulamentul campaniei.
Idei și inspirație
Cum instalezi corect dulapurile de bucătărie

Cum instalezi corect dulapurile de bucătărie

Se încarcă...
Posted in: Bucătărie

Instalarea dulapurilor este o operațiune simplă, dar care trebuie să urmeze câțiva pași specifici. În bucătărie, avem atât piese de mobilier obișnuite, cât și corpuri suspendate, unde intervin și regulile de fixare pe perete. Iată ce trebuie să știi despre asamblarea componentelor și ustensilele necesare.


Etapele instalării

Ce ustensile sunt necesare

Instalarea unei bucătării noi începe cu demontarea celei vechi. Tot ceea ce vei avea de făcut, mai departe, reprezintă o operațiune care poate fi realizată pe cont propriu, cu condiția să urmezi pașii recomandați.

Etapele instalării

1. Demontarea vechii bucătării, mai ales dacă este vorba despre piese grele, dificil de transportat, trebuie realizată după ce ai întrerupt alimentarea cu gaze sau apă. Vei avea nevoie de ajutorul furnizorilor pentru această operațiune.
2. Aranjează toate componentele noii bucătării în ordinea în care vor fi instalate. De cele mai multe ori, producătorii pun la dispoziția cumpărătorului schițe și instrucțiuni care indică modul de asamblare și ustensilele necesare, așa că te poți folosi de acestea.
3. În cazul rafturilor suspendate și al altor piese care se montează la perete, va trebui să compari dimensiunile acestora cu cele ale camerei și să schitezi cu creionul, pe perete, locul în care se va face instalarea, pentru a avea o imagine cât mai exactă. Ruleta și nivela sunt ustensilele care te ajută să realizezi măsurătorile necesare.


SFAT PRACTIC: Nu uita să verifici, încă de la început, rezistența peretelui, înainte de a monta corpuri suspendate.


4. Montarea mobilierului începe de sus, așa că rafturile suspendate vor fi primele instalate, începând cu piesele de colț, iar blatul de bucătărie va rămâne piesa finală.
5. Asamablarea popriu-zisă a dulapurilor se face în felul următor (sau conform instrucțiunilor producătorului):
a. Mai întâi, sunt asamblate piesele de bază, două câte două, în ordinea stabilită. Panoul din spate se fixează în șanțul dulapului.
b. Urmează înșurubarea acestora, cu ajutorul unei chei specifice tipului de sistem folosit de producător – poate fi o cheie. Este important să nu strângi șuruburile înainte de a verifica dacă toate piesele sunt corect aliniate.
c. Sertarele și accesoriile (glisiere, mânere) sunt ultimele componente instalate.


Ce ustensile sunt necesare

Pentru instalarea corectă a corpurilor de mobilier în bucătărie, vei avea nevoie de un număr destul de mare de ustensile. Chiar dacă, la final, vei descoperi că nu toate au fost necesare, este recomandat să le ai în preajmă, pentru orice eventualitate. Pregătește, așadar, ruleta, creionul, nivela, ferăstrăul, ciocănele, diferite tipuri de șurubelnițe, inclusiv cea electrică și clemele pentru prinderea componentelor.

Vezi și alte articole despre amenajarea bucătăriilor:

Îți place postarea aceasta?
0
0
Postarea Anterioară
Se încarcă...
Postarea Următoare
Se încarcă...
Copyright ©️ 2024 Brico Dépôt România, Reg. Com. J40/9990/2001, CUI: RO14328360