Ai transport gratuit la cumpărături de peste 1500 lei, online și în magazine, până pe 25 septembrie. Consultă aici regulamentul campaniei.
Idei și inspirație
chiuveta de granit

Cu ce se curăță chiuveta de granit - idei pentru întreținerea corectă a lavoarului

Se încarcă...
Posted in: Bucătărie

Chiuveta de bucătărie este atât un element funcțional, cât și unul estetic. Dacă îți dorești o chiuvetă elegantă pentru bucătăria ta, din granit compozit, dar te îngrijorează faptul că aceasta este mai greu de întreținut și curățat, află că nu este deloc așa. Întreținerea unei chiuvete din granit este chiar simplă, dacă știi cum să procedezi și ce pași să urmezi.

În cele ce urmează, îți povestim în detaliu ce ai de făcut, dar și ce ar fi bine să eviți, ca să ai grijă de chiuveta ta așa cum trebuie.

  • Chiuveta pătată de grăsime
  • Pete de calcar pe chiuveta neagră din granit
  • Soluție de curățat chiuveta de granit în cazul petelor persistente
  • Evită să ai o chiuvetă din granit zgâriată
  • Evită produsele de curățat pe bază de substanțe chimice dure
  • Nu lăsa buretele de vase ud în chiuvetă
  • Evită să pui oale sau tăvi încinse direct pe chiuvetă

Avantajele unei chiuvete din granit

Chiuvetele de granit sunt foarte populare, datorită designului elegant, precum și faptului că sunt durabile. Dacă le întreții corect, sunt practic nemuritoare, extrem de rezistente la șocuri, căldură și murdărie.

Brico Dépôt pune accentul pe sustenabilitate, iar produsele și serviciile oferite te inspiră să găsești soluțiile ideale pentru casa ta. Concret, când vine vorba de chiuveta pentru bucătărie, beneficiezi de:

 • diverse stiluri și forme - pătrate, rotunde, dreptunghiulare, cu una sau două cuve, în funcție de nevoile tale;
 • lavoare ce pot fi instalate pe orice tip de blat, fie el din lemn, marmură, chiar și plastic;
 • garanție pe 25 de ani, dovadă că materialele folosite sunt rezistente și durabile, oferind eficiență și funcționalitate;
 • servicii de măsurare și montaj, dar și de proiectare 3D gratuită;
 • posibilitatea de a opta pentru livrare în magazin, în doar patru ore de la plasarea comenzii, sau livrare la domiciliu.

Chiuvetele din granit compozit nu sunt cu nimic mai complicat de montat și întreținut decât alte tipuri, precum chiuveta din oțel inoxidabil. Află cum se instalează blatul si chiuveta în câțiva pași simpli.

Cu ce se curăță granitul?

Pe chiuvetele din granit compozit pot apărea ușor pete, din cauza apei dure sau de la substanțele chimice de curățare. Acestea vor face granitul să își piardă din aspectul natural plăcut și să pară șters, lipsit de strălucire. Curățarea regulată este esențială, atunci când vine vorba de menținerea chiuvetei de bucătărie din granit în stare excelentă.

cum se curata chiuveta

Chiuveta pătată de grăsime

Cel mai bun mod de a evita nevoia de a „curăța în profunzime” chiuveta din compozit, pentru a îndepărta petele, este să ai grijă să o cureți zilnic și după fiecare utilizare. Nu ai nevoie decât de puțină apă cu detergent de vase și un burete. La final, asigură-te că ai uscat bine chiuveta cu o cârpă moale, pentru a evita să lași urme.

Această modalitate ușoară de curățare zilnică și la îndemâna oricui îți va permite să îndepărtezi rapid petele de mâncare, de grăsime sau chiar și pe cele lăsate de apa dură, înainte ca acestea să se impregneze în material.

Astfel, îngrijirea zilnică a chiuvetei de granit va deveni rapid o obișnuință și nu-ți va lua mult timp. Descoperă chiuvetele din oferta Brico Dépôt și alege-o pe cea potrivită designului bucătăriei tale, de frumusețea căreia să te bucuri mult timp.

Pete de calcar pe chiuveta neagră din granit

Menținerea chiuvetei uscată pare a fi un sfat contraintuitiv, ținând cont că în aceasta se folosește foarte multă apă - pentru spălat vase, spălat legume, etc. Odată ce apa rămasă în chiuvetă și pe robinet se evaporă, aceasta lasă în urmă pete de calcar care, în timp, vor forma straturi dificil de curățat.

Petele de calcar pe chiuveta neagră sunt evidente, iar calcarul necesită mai mult timp pentru a fi curățat. Ideal ca această curățare să se facă din timp. Ca răspuns la întrebarea cu ce se curăță chiuveta de granit în cazul depunerilor de calcar, află că este foarte ușor și practic să folosești oțet. Ai nevoie de o soluție formată din trei părți apă și o parte oțet, cu care freci ușor suprafața chiuvetei, apoi clătești bine.

Chiuveta din granit neagră este de o eleganță aparte. Însă, cum există mai multe culori din care să alegi, fiecare cu beneficiile ei, este util să știi cum alegi chiuveta potrivita și care sunt criteriile după care să te ghidezi.

curatare chiuveta de granit

Soluție de curățat chiuveta de granit în cazul petelor persistente

Chiuveta pătată este cu siguranță inamicul tău numărul unu, însă petele nu pot întotdeauna fi îndepărtate doar prin curățarea zilnică obișnuită. Dacă te întrebi cu ce se curăță granitul în cazul unor pete persistente, află că o combinație între bicarbonat și oțet te va scăpa de problemă. Mai întâi, presară puțin bicarbonat de sodiu peste pata persistentă.

Apoi, toarnă o cantitate mică de oțet peste bicarbonat și lasă-le să se amestece. Folosește un burete sau o perie cu peri moi, pentru a freca amestecul pe zonele cu pete. Odată ce ai curățat suficient zona, clătește bine cu apă caldă și apoi usucă bine chiuveta.

O chiuvetă de granit întreținută corect va arăta la fel ca atunci când ai cumpărat-o și se va integra perfect în orice tip de design alegi pentru bucătăria ta. Dă frâu liber imaginației și descoperă trucuri despre cum poti amenaja creativ insula de bucatarie.

Ce să eviți, pentru întreținerea corectă a chiuvetei din granit

Acum că ai aflat ce este bine să faci pentru a menține chiuveta în stare foarte bună un timp îndelungat, este important să afli și contraindicațiile în materie de curățat chiuveta de granit. Există o serie de produse care nu sunt indicate pentru a fi folosite pe suprafețe de granit. Totodată, o bună întreținere a chiuvetei de granit depinde și de anumite practici pe care este bine să nu le transformi în obiceiuri. Dacă vrei să protejezi chiuveta ta de granit compozit, iată câteva lucruri de evitat.

În cazul în care petele de calcar ori zgârieturile de pe chiuvetă sau robinet nu-ți dau pace cu niciun chip, poți lua în calcul înlocuirea acestora. Află cum poti inlocui un robinet in cativa pasi simpli, fără să ai nevoie de ajutorul unui meșter.

Evită să ai o chiuvetă din granit zgâriată

Chiuveta de granit zgâriată își va pierde rapid din farmec, așa că este mai bine să știi cum să previi această problemă. Când cureți chiuveta, este important să nu folosești produse abrazive. Bureții de metal, periile abrazive și chiar lavetele pot lăsa zgârieturi. În schimb, curăță chiuveta doar cu bureți sau cârpe moi, pentru a o proteja.

evita produsele de curatat chimice

Evită produsele de curățat pe bază de substanțe chimice dure

În timp ce chiuvetele din compozit sunt construite pentru a rezista la șocuri, precum o oală scăpată, acestea nu supraviețuiesc prea ușor când vine vorba de unele substanțe chimice. Substanțele chimice dure din componența produselor de curățat pot decolora suprafața chiuvetei și o pot face să arate mult mai rău decât înainte de curățare. Produsele chimice de evitat includ amoniacul, hidroxidul de sodiu, clorhidratul și acidul sulfuric.

Pentru a nu duce grija petelor lăsate de substanțele chimice dure, este important să alegi cu atenție produsele de curățat, precum și bureții. Poți alege produsele de curatat potrivite pentru bucătăria ta, din gama Brico Dépôt.

Nu lăsa buretele de vase ud în chiuvetă

Recunoaște, și tu te numeri printre persoanele care lasă buretele ud în chiuvetă. Este un obicei comun, însă unul care poate deteriora chiuveta de granit. Dacă buretele este lăsat așa prea mult timp, va lăsa urme de apă sau va forma chiar și depuneri de calcar. Acest lucru va însemna mai multă muncă pentru tine, pe termen lung.

Evită să pui oale sau tăvi încinse direct pe chiuvetă

Deși cele mai multe chiuvete din granit au o rezistență mare la căldură, nu este indicat să pui vase scoase din cuptor direct pe suprafața chiuvetei. Folosește mai degrabă un tocător de lemn sau un suport de plastic termorezistent. Este de reținut că ar trebui să eviți crearea de șocuri termice, punând pe chiuvetă un vas extrem de fierbinte și unul foarte rece, în același timp.

Așadar, dacă îți dorești să menții chiuveta de bucătărie din granit ca nouă și să-i mărești durata de viață, trebuie să te asiguri că o cureți corect și suficient de des. Nu folosi produse de curățat abrazive decât în cazuri speciale și încearcă pe cât posibil curățarea cu produse naturale. Și nu uita să menții chiuveta bine uscată, când nu o folosești.

Sursa foto: Shutterstock

Îți place postarea aceasta?
0
0
Postarea Anterioară
Se încarcă...
Postarea Următoare
Se încarcă...
Copyright ©️ 2024 Brico Dépôt România, Reg. Com. J40/9990/2001, CUI: RO14328360