Ai transport gratuit la cumpărături de peste 1500 lei, online și în magazine, până pe 25 septembrie. Consultă aici regulamentul campaniei.
Idei și inspirație
Repararea vasului de toaletă

Repararea vasului de toaletă

Se încarcă...
2502 vizualizări
Posted in: Baie

Reglarea flotorului
Dacă sesizați o scurgere la vasul de toaletă, aceasta trebuie remediată imediat. Dacă nu este remediată, scurgerea poate deveni o adevărată problemă. Ea poate cauza daune nu numai podelei, ci și plafonului din dreptul vasului de toaletă. De asemenea, ea reprezintă o pierdere de bani și de resurse naturale. Puteți preveni cu ușurință scurgerile de apă prin reglarea flotorului. Nu trebuie decât să urmați pașii simpli de mai jos!

 
Pasul 1 – Scoaterea butonului de tragere a apei
Opriți alimentarea cu apă a rezervorului. După ce ați făcut acest pas, trageți apa și goliți rezervorul. Învârtiți butonul de tragere a apei în direcția inversă acelor de ceasornic și apoi scoateți-l manual, trăgându-l în sus.
 
Pasul 2 – Ridicarea capacului rezervorului
După scoaterea butonului de tragere a apei, ridicați capacul rezervorului cu atenție, cu ambele mâini.
 

Pasul 3 – Reglarea nivelului de apă
Reglați clema flotorului până la nivelul dorit, astfel încât să reglați nivelul apei din rezervor. Țineți cont de faptul că nivelul recomandat al apei din rezervor reprezintă jumătate din volumul total al rezervorului.

Pasul 4 – Reglarea flotorului
Acum, flotorul se poate regla la nivelul dorit de apă. Contrar celor indicate în imagine, nivelul de apă al flotorului se reglează atunci când se află în rezervor. Imaginea a fost adăugată cu scop ilustrativ, pentru a oferi detalii suplimentare.

Instrucțiuni și detalii
Nivel de dificultate: Ușor
Abilități necesare: cunoștințe de bază în domeniul instalațiilor sanitare
Timp necesar: Persoană cu experiență - 10 min. Persoană îndemânatică - 25 min. Începător - 30 min.
Aveţi nevoie de: Flotor (Plutitor)
Unelte: Pentru această activitate nu aveți nevoie de unelte


Sugestii: Folosirea unui deodorant pentru rezervor: Localizarea scurgerii este o operațiune ușoară. Localizarea scurgerii este o operațiune ușoară. Nu aveți nevoie de unelte, ci doar de un odorizant pentru rezervor. Odorizantele pentru rezervor sunt de obicei colorate –verzi sau albastre – folosite pentru curățarea rezervorului și împrospătarea mirosului.

Această culoare va permite celui care efectuează reparația să localizeze mai ușor scurgerea, care ar fi mult mai greu de localizat dacă apă nu este colorată. De asemenea, odorizantul va prelungi durata de viață a sistemului din interiorul rezervorului iar vasul de toaletă va fi mai bine igienizat. Acest lucru este important atât pentru mediu cât și pentru sănătatea locuitorilor locuinței.


Ajustarea flotorului
Vechiul flotor poate cauza scurgeri. Pentru a preveni acest lucru, încercați mai întâi să ajustați flotorul la nivelul dorit de apă. În cazul în care apa continuă să curgă după ce ați făcut ajustările, este posibil să fiți nevoit să înlocuiți flotorul. Nu trebuie decât să urmați pașii de mai jos pentru a vedea cum puteți înlocui cu ușurință un flotor vechi!

 

Pasul 1 – Dacă țeava de alimentare prezintă scurgeri:
Opriți alimentarea cu apă și scoateți țeava de alimentare cu ajutorul unei chei reglabile și a unei șurubelnițe. După scoaterea țevii puteți instala una nouă, utilizând din nou o șurubelniță și o cheie reglabilă.

 

Pasul 2 – Instalarea noului flotor
După ce ați scos flotorul vechi, înlocuiți-l cu cel nou.

 
Pasul 3 – Prinderea flotorului nou de rezervor
Puneți flotorul nou în locul de prindere a tubului de alimentare de flotor.
 
Pasul 4 – Instalarea flotorului
După ce ați introdus flotorul în rezervor, strângeți piulița cu ajutorul cheii reglabile și prindeți tubul de alimentare.
 
Pasul 5 – Curățarea sistemului
Pentru a curăța sistemul, îndepărtați robinetul superior al noului flotor. Ar fi bine să țineți un pahar deasupra supapei descoperite și să deschideți alimentarea cu apă pentru a curată sistemul de praf și mizerie. Paharul va împiedică împroșcarea cu apă murdară. După curățarea sistemului, opriți apă.

 
Pasul 6 – Instalarea părții superioare a flotorului
după strângerea părții superioare a flotorului care a fost scoasă, prindeți-o la loc invartind-o un sfert în direcția acelor de ceasornic folosind deschizăturile din partea superioară.

 

Pasul 7 – Reglarea nivelului de apă
Ultimul pas constă în reglarea nivelului dorit de apă prin mutarea clemei de reglare a flotorului în rezervor în sus sau în jos (nivelul recomandat de apă este la jumătatea rezervorului)

Instrucțiuni și detalii:
Nivel de dificultate: Mediu
Abilități necesare: Abilități de bază în instalații sanitare
Timp necesar: Persoană cu experiență 20 min. Persoană îndemânatică 40 min. Începător 1 ora pentru un lavoar
Aveţi nevoie de: Flotor

Unelte: cheie reglabilă, un pahar/o ceașcă
Sugestii: Când înlocuiți un flotor vechi, este recomandat să folosiți noile tipuri de flotoare cu garnitură de reducere a șocurilor pentru a economisi apă și a reduce zgomotul.

Înlocuirea tamburului

Dacă vasul de toaletă prezintă scurgeri cauzate de tambur, puteți înlocui tamburul în numai 3 pași simpli! Nu trebuie decât să urmați sugestiile de mai jos!


 
Pasul 1 – Oprirea robinetului de alimentare:
Goliți mai întâi apa din rezervor trăgând apa, iar apoi opriți robinetul de alimentare.
 
 
Pasul 2 – Scoaterea tamburului vechi:
După ce ați scos capacul, trageți tamburul de pe pivot. Este recomandat să curățați interiorul rezervorului cu ajutorul unei cârpe sau al unui burete înainte de a instala noul tambur, pentru a îndepărta mizeria sau sedimentele depuse pe suprafață.

 

Pasul 3 – Instalarea tamburului:
Strângeți lanțul dintre tambur și butonul de tragere a apei, astfel încât acesta să nu fie prea strâns și să permită mișcarea tamburului în sus și în jos. După reglarea lanțului, instalați noul tambur pe pivot.


Instrucțiuni și detalii:
Nivel de dificultate: Ușor
Abilități necesare: cunoștințe de baza în domeniul instalațiilor sanitare
Timp necesar: Persoană cu experiență 10 min. Persoană îndemânatica 25 min. Începător 30 min.
Aveţi nevoie de: Flotor (Plutitor)
Unelte: Pentru această activitate nu aveți nevoie de unelte.


Sugestii: Folosirea unui deodorant pentru rezervor: Localizarea scurgerii este o operațiune ușoară. Nu aveți nevoie de unelte ci doar de un deodorant pentru rezervor. Deodorantul pentru rezervoare sunt niște bucăți colorate – de obicei verzi sau albastre – folosite pentru curățarea rezervorului și împrospătarea mirosului.

Această culoare va permite celui care efectuează reparația să localizeze mai ușor scurgerea, care ar fi mult mai greu de localizat cu apă necolorată. De asemenea, deodorantul va prelungi durata de viață a sistemului din interiorul rezervorului iar vasul de toaletă va fi mai bine igienizat. Acest lucru este important atât pentru mediu
cât și pentru sănătatea oamenilor.

Repararea scurgerilor de la vasul de toaletă

În cazul în care vasul vostru de toaletă prezintă scurgeri, s-ar putea să fiți nevoit să înlocuiți țeava de alimentare sau garnitura de etanșare. Nu trebuie decât să urmați pașii de mai jos și puteți repara cu ușurință vasul de toaletă de unul singur!

 
Pasul 1 – Dacă țeava de alimentare prezintă scurgeri:
Opriți alimentarea cu apă și scoateți țeava de alimentare cu ajutorul unei chei reglabile și a unei șurubelnițe. După scoaterea țevii puteți instala una nouă, utilizând din nou o șurubelniță și o cheie reglabilă.

 
Pasul 2 – Dacă rezervorul prezintă scurgeri:
Dacă rezervorul prezintă scurgeri, s-ar putea să fiți nevoit să înlocuiți garnitura de etanșare. Pentru a schimba garnitura de etanșare, scoateți mai întâi capacul rezervorului și apoi închideți robinetul de alimentare. Dacă există apă în rezervor, goliți mai întâi rezervorul, trăgând de lanțul de golire.
 
Pasul 3 – Scoaterea bolțurilor de la rezervor:
Cu ajutorul unei șurubelnițe, scoateți bolțurile rezervorului care prind rezervorul de baza vasului de toaletă.

 
Pasul 4 – Scoaterea rezervorului:
Ridicați cu atenție rezervorul, ținându-l din ambele părți. Este indicat să îl ridicați cu ajutorul unei alte persoane.

 

Pasul 5 – Înlocuirea garniturii de etanșare:
După scoaterea rezervorului, scoateți garnitura de etanșare și înlocuiți-o cu una nouă. Se poate aplica un strat subțire de silicon pe garnitura de etanșare pentru ca aceasta să țină mai mult. După înlocuirea garniturii de etanșare, puteți instala la loc rezervorul pe baza vasului de toaletă, strângând la loc bolțurile. Ultimul pas constă în reinstalarea țevii de alimentare și a robinetului de alimentare și în deschiderea alimentării cu apă, pentru a verifica dacă mai există
scurgeri.


Instrucțiuni și detalii
Nivel de dificultate: Mediu
Abilitati necesare: Scoaterea și reasamblarea rezervorului
Timp necesar: Persoană cu experiență 30 min. Persoană îndemânatică 45 min. Începător 1h 45 min.


Aveţi nevoie de: țeavă de alimentare, garnitură de etanșare pentru rezervorul de la vasul de toaletă, silicon.
Unelte: cheie reglabilă, șurubelniță.
Sugestii: Pentru ca sistemul interior al rezervorului să reziste mai mult și să funcționeze mai bine, utilizați supape de filtrare. Acestea se montează între garnituri și rezervor. Ele împiedică intrarea apei murdare în rezervor, protejând astfel garnitura de etanșare de uzură și de rupere.


Înlocuirea capacului de la vasul de toaleta

Dacă este nevoie să înlocuiți capacul de la vasul de toaletă, nu trebuie decât să cumpărați un capac nou. Este foarte simplu să îl înlocuiți de unul singur. Nu trebuie decât să urmați pașii de mai jos!
 
Pasul 1 – Scoaterea vechiului capac:
Scoateți șuruburile capacului. Acestea pot fi de două tipuri: superioare și inferioare. Dacă există vreun șurub în partea superioară a capacului, puteți scoate șuruburile din dreapta și din stânga cu ajutorul unei șurubelnițe. Dacă sub șuruburi se află piulițe, le puteți deșuruba de dedesubt, rotind spre stânga.
 
Pasul 2 – Fixarea balamalelor:
După scoaterea capacului vechi, fixați balamalele noului capac în găurile pentru balamale.

 

Pasul 3 – Prinderea noului capac:
Asigurați-vă ca ați potrivit corect balamalele în găurile corespunzătoare. În cazul în care capacul se înșurubează în partea superioară, strângeți ambele șuruburi cu o șurubelniță. Dacă se prinde în partea inferioară, strângeți piuli]ele de dedesubt.


Instrucțiuni și detalii
Nivel de dificultate: Mediu
Abilități necesare: Scoaterea și reasamblarea rezervorului
Timp necesar: Persoană cu experiență 30 min. Persoană îndemanâtică 45 min. Începător 1h 45 min.


Aveţi nevoie de: țeavă de alimentare, garnitură de etanșare pentru rezervorul de la vasul de toaletă, silicon
Unelte: cheie reglabilă, șurubelniță
Sugestii: Întrucât capacele pentru vasele de toaletă sunt făcute din poliester și melamină, se recomandă a nu se curăța cu detergenți acizi precum înălbitorii.

Vezi și alte idei despre întreținerea toaletei:

Îți place postarea aceasta?
0
0
Postarea Anterioară
Se încarcă...
Postarea Următoare
Se încarcă...
Copyright ©️ 2024 Brico Dépôt România, Reg. Com. J40/9990/2001, CUI: RO14328360